Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 368
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • UK
Момичета,явно аз съм се изразила доста объркано...съжалявам.Упойката,която ще ми слагат дали влияе върху ТСХ?Може би най-добре да изчакам 45 дни след интервенцията и тогава да се изследвам.Иначе знам,че задължително си пия Еутирокса...дори в деня на операцията.Merelenda,имах предвид,че съм приемала хормонални лекарства от рода на Дуфастон,Естрофем и за тях д-р Начев ми е казвал,че повлияват стойностите на ТСХ...Благодаря ви,че се включихте...уточненията ги направих,за да не заблудя някого.

Едва ли влияят, аз по време на инв процедурата,  а и доста след нея, си ги пиех, а ТСХ си ми беше ОК Crazy

# 616
  • Пловдив
Момичета,благодаря ви още веднъж,че се включихте!

# 617
Аз все пак си пуснах днес едно ТСХ. Преди 40 50 дена ми беше 6,20 и ми увеличиха ел тироксина. Днес беше 0,46 при норма 0,26 - 4,20. Явно отива към долна граница. дали трябва да отида на лекар?

# 618
  • София
Аз все пак си пуснах днес едно ТСХ. Преди 40 50 дена ми беше 6,20 и ми увеличиха ел тироксина. Днес беше 0,46 при норма 0,26 - 4,20. Явно отива към долна граница. дали трябва да отида на лекар?

Най-добре отиди, според изследването си за корекция на дозата. Ако целиш забременяване стойността ти е ок.

# 619
  • Бургас
дали трябва да отида на лекар?

Moже би е добре да се коригира пак дозата, но нека и по-разбиращите от мен момичета кажат.

# 620
# 621
Абсолютно точно написано. Peace
Именно тези храни са препоръчаните и обсъждахме няколко дена.

# 622
Момичета, къде в София да си намеря Еутирокс 25мг? Намирам само от 75мг, но не ми върши работа. Или да сменям с Лтироксин  Tired

# 623
  • София
  И аз да си кажа за спорта........пулсът и на мен ми е в повечето случаи  над 85.На фитнес спрях да ходя,защото ми е скучно,но пък се записах на народни танци......толкова съм доволна,като се поизморя сядам да си почина за 3-4 минутки и пак се хващам на хорото,пък и самите водещи ни дават почивки Grinning.Обаче такова потене става,направо цялата съм вир вода.
  За операциите-на мен също ми предстои операция лапароскопска,но доктора иска да сваля първо стойностите на хормоните и тогава(както и тук ми препоръчаха момичетата)-искаше ми още днес да ги пусна въпреки че няма даже месец от както взимам лтироксина.Не знам аз имам чувството,че още не съм свалила нищо-стяга ме гушата,сърцебиене,изпотяване и т.нЕ,въпреки това днес отивам сутринта да пусна кръв и какво ми се случи- (за пръв път)сестрата ми дупчи вената ,аз съм се обърнала на страни и я чувам,че нещо охка и се вайка,после ми каза,че вената ми колабира и въобще не пуска кръв.....пита ме притеснено как съм,как се чувствам,пада ли ми кръвното,почна да ми пипа челото  и аз както си бях добре от притеснение взе че наистина ми стана лошо(и през нощта нещо не спах хич),взех да треперя,обля ме гореща пот и като пребледнях....а тя ми вика че това всичкото било от хашимотото,ох, не знам ама кръв днес не можах да дам,по-скоро май страшно се изплаших от нейната паника Sad Та се чудя дали да не поизчакам още малко да попия хормончетата и тогава на изследване,поне да стане 1 месец newsm78.Дано операцията да може да почака.....Ох,днес ми е крив ден.......

# 624
  • София
Момичета, къде в София да си намеря Еутирокс 25мг? Намирам само от 75мг, но не ми върши работа. Или да сменям с Лтироксин  Tired

Пробвай в Аптека Марешки.

# 625
Здравейте, при всички хормони в норма и ТАТ също в норма от какво може МАТ да са ми завишени почти двойно над нормата? Възможно ли е да е непоносимост към глутена (доскоро се тъпчех предимно с тестени неща)? От години имах проблеми с къркорене червата и от както спрях храните с глутен нямам къркорене, но въпреки това явно са доста високи антителата още, понеже понякога имам пулсиране във вените на ръцете и краката. Пиех Лтироксин два месеца по 1 таблетка на ден, но понеже се появи сърцебиене спрях приемът му на своя глава. Доста време нямах никакво сърцебиене и все по-рядко ме стяга гърлото, но особено вечер имам нещо като пулсиране в ръцете и краката. На някои познати ли са му тези симптоми при нормални нива на хорманите и ТАТ?

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 20:14 от kalina_bg

# 626
  .....въпреки това днес отивам сутринта да пусна кръв и какво ми се случи- (за пръв път)сестрата ми дупчи вената ,аз съм се обърнала на страни и я чувам,че нещо охка и се вайка,после ми каза,че вената ми колабира и въобще не пуска кръв.....

Не вярвам да има връзка с Хашимотото, по-скоро с някакво вътрешно притеснение. Моите вени колабираха при вземане на кръв когато бях бременна с второто и за да ме навият за едно изследване, което тогава струваше 34 лв. ми наговориха какви ли не страхотии. Уж не се впечатлих, но психиката е необяснимо нещо и когато казах "ОК, да правим изследването", картинката се разигра като при теб. Три пъти ме боцката и трите пъти нищо - паника голяма от страна на лаборантката, накрая й казах да ме остави, защото скоро и аз ще колабирам и тогава попитах за цената на това изследване. Бях потресена естествено.
По това време все още нямах "тясна връзка с японеца" Хашимото....

# 627
Здравейте, при всички хормони в норма и ТАТ също в норма от какво може МАТ да са ми завишени почти двойно над нормата? Възможно ли е да е непоносимост към глутена (доскоро се тъпчех предимно с тестени неща)? От години имах проблеми с къркорене червата и от както спрях храните с глутен нямам къркорене, но въпреки това явно са доста високи антителата още, понеже понякога имам пулсиране във вените на ръцете и краката. Пиех Лтироксин два месеца по 1 таблетка на ден, но понеже се появи сърцебиене спрях приемът му на своя глава. Доста време нямах никакво сърцебиене и все по-рядко ме стяга гърлото, но особено вечер имам нещо като пулсиране в ръцете и краката. На някои познати ли са му тези симптоми при нормални нива на хорманите и ТАТ?
Ехография на щитовидната правила ли си и какви са резултатите?
Имала съм периоди на хормони и ТАТ в норма, а МАТ двойно по-висок, но страничните симптоми, които описваш, не са ме изоставяли. Защо си пила Лтироксин?

# 628
Ехография на щитовидната правила ли си и какви са резултатите?
Имала съм периоди на хормони и ТАТ в норма, а МАТ двойно по-висок, но страничните симптоми, които описваш, не са ме изоставяли. Защо си пила Лтироксин?
Да, имам ехография. Жлезата беше леко набраздена според лекарката (д-р Мариета Лазарова, Майчин дом). Тя ми постави диагноза Хашимото и каза, че вероятно е от нерви. Впрочем тогава имах и завишен ТСХ но след два месеца с Лтироксин доста спадна и затова го спрях, не искам жлезата да стане мързелива. Сега всичко е в норма с изключение на въпросните МАТ антитела. На своя глава спрях и приемът на глутен, че ако чакам на докторите. Само ще спомена, че другата докторка (в поликлиниката на Александровска в София, ще добавя името й, че не го помня), при която ходих преди д-р Лазарова само ми опипа жлезата с ръце (дори без ехограф) и ми каза в прав текст "лекувай си нервите, нищо ти няма на жлезата, нищо не напипвам".

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 20:52 от kalina_bg

# 629
Момичета, може ли при нормално ТСХ пулса да е около 90-100?

Общи условия

Активация на акаунт