Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 383
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Moже би при всеки е различно. Лично на мен, физическо натоварване не ми се отразява никак добре. Направо лошо ми става ако тръгна да бягам всяка сутрин, да ходя на фитнес или нещо подобно ... не знам защо е така, но е факт. Затова на този етап, гледам поне дълги разходки да правя.

# 601
wackamotto, препоръките не са мои, а на доктори.
Последното изречение в цитата е моето мнение. Hug

Споделих на лични на Яна, че на мен не ми се отрази добре бягането 30 мин дневно, затова и го преустанових, след 2 месеца мъки и постоянство с цел да си помогна със спорт и да контролирам кръвната захар. Така ме задушаваше и давеше гушата при бягане, че все едно са ме вкарали в басейн и ми натискат главата и въздуха не ми достига. Отделно пулсът побесняваше. Сега правя само леки упражнения и разходки. А ако тя няма проблем и се чувства добре със спорт, аз на нейно място не бих спряла да спортувам. Hug

Цитат
Разбира се, не съм доктор. Който се чувства добре с начина на живот който води и ако спортът му действа добре, той си преценява за себе си.

# 602
wackamotto, препоръките не са мои, а на доктори.
Последното изречение в цитата е моето мнение. Hug

Споделих на лични на Яна, че на мен не ми се отрази добре бягането 30 мин дневно, затова и го преустанових, след 2 месеца мъки и постоянство с цел да си помогна със спорт и да контролирам кръвната захар. Така ме задушаваше и давеше гушата при бягане, че все едно са ме вкарали в басейн и ми натискат главата и въздуха не ми достига. Отделно пулсът побесняваше. Сега правя само леки упражнения и разходки. А ако тя няма проблем и се чувства добре със спорт, аз на нейно място не бих спряла да спортувам. Hug

Цитат
Разбира се, не съм доктор. Който се чувства добре с начина на живот който води и ако спортът му действа добре, той си преценява за себе си.

Мереленда, много съжалявам, че така ти се отразява физическото натоварване. Много неприятно  Sad
Не искам да споря, още по-малко с лекарско мнение. Аз лично се чуваствам по-добре, ако спортувам и мисля, че е полезно.

# 603
Здравейте момичета! Чета ви често, но не ми остава много време да се включа..
Искам да попитам дали някой е спазвал режима на Гарабитов или по-точно е пил палмовия сироп Мадал Бал и дали е дал резултат ?

# 604
  • София
За нас е екстра йога,пилатес,водна аеробика-тя пък е супер, въобще не ме уморява,кара ме да се чувствам перфектно и с приповдигнато настроение след това, отделно и ефект има.  Peace
Не са особено ок кардио тренировки...но някой може да се чувства ок и с тях.

# 605
Здравейте отново! Пак малко за спорта Simple Smile Реших да не спирам именно заради благоприятното му действие върху мен, просто намалявам интензивността (защото в интерес на истината последните месеци просто прекалявах), така че пулсът ми да е около 100. Единственото, което мога да кажа е, че преди да почна да спортувам (кардио) пулсът ми доста често беше ускорен, а сега, една година по-късно,  не надвишава 65 в спокойно състояние. Но както всички казвате, всеки сам преценява, защото е строго индивидуално. Simple Smile

# 606
  • Пловдив
Здравейте и от мен!Момичета скоро трябва да правя контрола на ТСХ,но ми предстои операция...Д-р Начев ми е казвал като приемам хормони да изследвам ТСХ 45 дни след спирането им.Дали и заради упойката да изчакам пак така 45дена?Аз май и лятото ще си изкарам със зимната доза newsm78.

# 607
Здравейте и от мен!Момичета скоро трябва да правя контрола на ТСХ,но ми предстои операция...Д-р Начев ми е казвал като приемам хормони да изследвам ТСХ 45 дни след спирането им.Дали и заради упойката да изчакам пак така 45дена?Аз май и лятото ще си изкарам със зимната доза newsm78.
Аз не разбрах как така 45 дена след спиране на хормона? Това значи, че не го пиеш постоянно?  newsm78
За упойката не знам как стоят нещата. Май най-добре доктор да попиташ, ако е възможно, че не виждам и момичета да споделят, минали през подобен случай. Hug

stefik, много добри резултати. Поздравления! Hug
Аз май първо трябва да спра бетаблокера и след това да се натоварвам, че по-интензивно кардио с бетаблокер не се препоръчва. Пулсът ми и без това е 90-100, въпреки свалените килограми. Очаквах, че ще поспадне след като бягах и свалих килца с хранене, но не.
Та и аз на своя глава се захванах с малко повече натоварване, въпреки препоръките, ама не се получи. Всичко е индивидуално и в зависимост от активността на заболяването.

# 608
Ами аз не разбрах какво за упойката и затова си замълчах. Mr. Green
Моят опит  - в деня на секциото бях пила еутирокс и дори се опитах да го пробутам пред доктора като причина да не ме оперират още, но той не го прие.

# 609
И на мен се наложи да ми слагат пълна упойка за една манипулация, и ми казаха, че е важно анестезиолога да знае за ел-тироксина който пиех тогава, но само толкова.

# 610
Аз, доколкото разбрах, въпросът е не дали се пие тироксин след операция, а кога да се изследва ТСХ след операция и дали упойката не би дала отражение. newsm78 А не за зависимост Тироксин - упойка.

# 611
Ааха. Е нищо де, пак е полезно инфо, ако на някой му се наложи упойка, да знае.  Wink

# 612
  • Пловдив
Момичета,явно аз съм се изразила доста объркано...съжалявам.Упойката,която ще ми слагат дали влияе върху ТСХ?Може би най-добре да изчакам 45 дни след интервенцията и тогава да се изследвам.Иначе знам,че задължително си пия Еутирокса...дори в деня на операцията.Merelenda,имах предвид,че съм приемала хормонални лекарства от рода на Дуфастон,Естрофем и за тях д-р Начев ми е казвал,че повлияват стойностите на ТСХ...Благодаря ви,че се включихте...уточненията ги направих,за да не заблудя някого.

# 613
Момичета,явно аз съм се изразила доста объркано...съжалявам.Упойката,която ще ми слагат дали влияе върху ТСХ?Може би най-добре да изчакам 45 дни след интервенцията и тогава да се изследвам.Иначе знам,че задължително си пия Еутирокса...дори в деня на операцията.Merelenda,имах предвид,че съм приемала хормонални лекарства от рода на Дуфастон,Естрофем и за тях д-р Начев ми е казвал,че повлияват стойностите на ТСХ...Благодаря ви,че се включихте...уточненията ги направих,за да не заблудя някого.
Според мен, не се притеснявай за тези лекарства и си изследвай ТСХ. Знам че така пише, то и за пропранолола ( бетаблокер) пише, че влияе на ТСХ, ама го пием и се изследваме.
И Дуфастон пия сега и си пускам изследвания, и докторът знае. Спирала съм го за месеци и промени не е имало - поне при мен.
Мисля, че чак такива отклонения не би отразило.
Разбира се, най-добре е д-р Начев да питаш, все пак той ти е лекуващия доктор, а колкото доктори, толкова мнения и различни лечения. Hug
Но иначе - да, казват, че прогестерона влияел. То и на листовки на лекарства за щитовидната пише, но не само за него. Срещала съм за много лекарства, които се е налагало да приемем и резултатите са били в нормални стойности. А за бетаблокера, който дори не съм спирала от повече от година също пише, че влияе на ТСХ.

# 614
Ако постоянно се налага прием на лекарство, за което се знае, че би повлияло върху ТСХ, мисля, че е нормално изследването да се прави на негов фон. Примерно се налага прием на пропранолол за забавяне на пулса и се търси ТСХ в норма на фона на прием на ТСХ. Или пък в начална бременност - в много от случаите се налага или просто АГ специалисти се презастраховат с прием на прогестеронов препарат / дуфастон или утрогестан/, особено ако е АРТ изписват максимални дози, че и отгоре. И пак на фона на този допълнителен прогестерон трябва ТСХ да е в някакви граници. Нали в крайна сметка гоним някакви стойности на ТСХ, а не търсим причини да сме извън тях. Вече ако инцидентно и за кратко е приемано лекарство, за което се знае, че би повлияло на ТСХ, може би е редно да се изчака или ако е спешно и наложително ТСХ да е в норми - да се следи на малки интервали от време. Не знам момичетата с АРТ, при които обикновено ползват диприван като упойка какви съвети получават. Но ме съмнява да чакат 45 дни и след това да изследват ТСХ, особено ако видят мечтания /+/ тест.

Общи условия

Активация на акаунт