Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 385
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте
Знам че скоро се коментира въпроса за МАТ антителата но забравих дали личния има право да дава направление или само ендото

Май само за ендокринолог пишеше. Peace

Здравейте. Прегледах темата, но отгоре отгоре, за което се извинявам.
Можете ли да ми дадете телефонен номер, чрез когото мога да запиша час за ендокринолог, но чрез здравна каса.
Налага ми се ямр на главата плюс изследвания на хормони, но моята лекарка (която не работи с касата)вдигна ръце и каза да си взема направление от личния лекар и да ходя при ендокринолог, който работи с НЗОК

(само да уточня, че бях при д-р Лазарова от клиниката по ендокринология, която ми каза, че всичките изследвания се заплащат от пациента. Което не ме устройва в момента. Още повече че моята ендокриноложка ме посъветва изрично, че всичко необходимо за моята болест е покрито от касата)

Благодаря ви  bouquet

Хайде, софиянки, препоръчайте някой ендокринолог по каса, да си направи момичето изследванията.  bouquet
Полагат ти се по каса, както ти е казала докторката.

# 136
По каса работи Демирчев,приема във ВМА...

# 137
Хайде, софиянки, препоръчайте някой ендокринолог по каса, да си направи момичето изследванията.  bouquet
Полагат ти се по каса, както ти е казала докторката.

Hug

Да, за София става въпрос.

Принципно сама съм си плащала изследванията вече пет години, откакто си следя Хашимото-то. Общо всички хормони, които следя, ми излизат около 150 лв. А си плащам здравните осигуровки сама като самоосигурено лице..  Но сега се налага ямр с контраст, който излиза към 600 лв. та... прецених, че е излишен още един такъв разход.

Благодаря ти, мила, че се отзова
 bouquet

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 21:41 от Moli88

# 138
Благодаря ви за бързите отговори. Сори че не погледнах на първа страница но ми беше много зле и избрах по-лесния вариант направо да питам

# 139
Moli88 ако искаш мога да ти дам GSM на Ангелина Цветонава от ВМА. Може да и звъннеш и да я питаш дали може да ти свърши работа.

# 140
# 141
A доц. Здравко Каменов не беше ли и той по здравна каса? Ама май много се чакаше Tired забравила съм. Много забравям, ей Crossing Arms Приписвам го на Хашито  Naughty

# 142
  • София
A доц. Здравко Каменов не беше ли и той по здравна каса? Ама май много се чакаше Tired
Здравейте, момичета. Аз чаках цял месец, за да отида при него за второ мнение. (имам два мисед аборта във 7-8 седмица и вече повече от година нямам забременяване).Изобщо не ме прегледа, не ме разпита за признаци, родови заболявания и т.н.(както направи първия ендокринолог, при когото бях и който ми сложи диагноза Хашимото само от един обстоен преглед, разпит и ехо). Погледна ми изследванията отгоре-отгоре и ми каза като си повторя изследванията, тогава да се обадя, за да направим ехография. Не съм отишла втори път, засега.
Странното при мен е, че всичко досега ми е било в норма, само ТСХ ми беше леко завишено. Иначе имам повечето от симптомите за хипофункция - косата ми капе силно от доста време, ноктите ми се чупят постоянно, напълнявам от въздуха, все ми е  студено, сънливо, имам мускулни крампи и ми се лющи кожата на лактите. Д-р Румен Милошов ми е изписал само вит.Д на капки (имах силен дефицит) и достинекс 1/2 таблетка на седмица, без сме изследвали пролактин (само ТСХ, Ф3 и 4, ТАТ, МАТ, вит.Д). Чудя се 4 месеца достатъчни ли са, за да повторя изследванията?

# 143
търси друг лекар ,не отлагай!Защо пиеш достинекс-имаш висок пролактин?Как така ти е изписан без изследване на пролактина?

# 144
PIAFFF,този лекар как реши да ти изследва нивото на вит.Д и колко беше ,преди да започнеш да приемаш витамина..Вигантол ли приемаш..аз съм със същия проблем + Хашимото + още няколко неща..за това те разпитвам..

# 145
  • София
PIAFFF,този лекар как реши да ти изследва нивото на вит.Д и колко беше ,преди да започнеш да приемаш витамина..Вигантол ли приемаш..аз съм със същия проблем + Хашимото + още няколко неща..за това те разпитвам..
Ами той каза, че в България хората масово имат такъв недостиг на вит.Д, но от друга страна по негови наблюдения вървят ръка за ръка при проблеми с щитовидната(или с автоимунните, не помня точно какво ми каза тогава). Когато го проверих, беше 5.9 при долна граница 20. След последния мисед, изкарах тежка пневмония, след което отключих и алергии.  В семейството имам болни от диабет,  множествена склероза и оперирана щитовидна жлеза - все автоимунни заболявания, което според него предразполага и мен към АТЗ. За достинекса и аз се чудех, затова търсех и второ мнение, но така и не го получих.

# 146
  • София
Вигантол ли приемаш..
Да, вигантол - 8 капки дневно, вече 4 месеца ги пия. Лекарят каза, че при всеки индивидуално се възстановява, така че трябва да проверя какъв е ефекта досега.

# 147
piafff, за приема на витамин Д не се ли отчита факта, че вече слънчевото греене е по-продължително и силно? Всъщност малко знам за витамин Д, трябва да попрочета. А иначе при който и друг специалист да отидеш, все ще иска актуални стойности на хормони. Защото 4 месеца са достатъчно /дори много/ време за да настъпят промени в ТСХ и Т4. За ТАТ и МАТ - не. Хубаво е и да си пуснеш и пролактин.

Отдавна не съм влизала в темата, прочетох само последната страница. Peace

# 148
Аз я карам на 2 капки Вигантол, но не съм се изследвала, да видя в какви стойности е.
Скъпичко ми идва изследването.
А иначе го почнах, че много светила се изказаха, че имаме нужда от витамин Д - и зимата, и лятото, и лятно време не си набавяме нужната доза за организма. Вече непомня от колко профита го чувам по ТВ в различни предавания.
Като бонус ние имаме и автоимунно заболяване, та затова почнах да пия и аз. Не смея да пия повече капки без изследване, затова я карам на 2 капки.

# 149
  • София
Благодаря ви, момичета, ще си пусна нови изследвания, но не знам при кого да отида, за да не чакам с месеци  Rolling Eyes Вижте какво намерих за Д: "Изследване на витамин Д може също да се използва за диагноза или наблюдение на заболявания на околощитовидните жлези, тъй като паратироидния хормон е значим за активацията на витамин Д."

Общи условия

Активация на акаунт