Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 75 079
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
За очите - или първо при ендокринолог или направо при офталмолог. Ще измери очното налягане и ако няма нищо притеснително ще предпише капки.
Повечето момичета с хиперактивна жлеза, които имат проблем с очите (парене, сърбеж, зачервяване и т.н.) са на капки предписани от офталмолог.
Естествено споменаваш на офталмолога, за какво отиваш, че имаш високи антитела, но все още не е отключено щитовидно заболяване, или каквото ти е казал Христозов... Че чувстваш дискомфорт в очите и т.н. ( Христозов препоръчва една офталмоложка в медицински център Дария, но не съм ходила при нея.)
Даже мога да ти препоръчам една професорка във Варна, скъпичко е при нея ( мисля че и по каса работи, и частен кабинет има), но поне в диагноза и лечение няма да се съмняваш след преглед при нея.

За останалите неща не мога да се включа подробно с коментар. Всичко толкова рязко се променя когато се лекуваме с хормонални препарати и тиреостатици, че не знам какво точно бих могла да напиша, че ми помага в определените случаи. Като ми е суха кожата ползвам подхранващ крем, като е мазна ползвам само маски и почистващи лосиони. Зависи - според случая.
Изключително рядко се гримирам.

# 181
mali mali, има много шампоани за мазна коса в широк ценови диапазон - на Виши, Давинес, Клоран, Дюкре, както и по-масовите, примерно Гарние имат май с глина шампоан, който е точно за поемане на излишния себум. Като хранителна добавка за мазна коса и кожа се препоръчва цинк. Поне в летния сезон не е сложно честото миене. Пък ако си с къса коса съвсем няма проблем.
Да, нужно ни е да се чувстваме хубави!

# 182
Само да добавя, че цинкът повишава апетита, да знаете.

# 183
Проблемът с косата ми е, че корените зверски се омазняват, а отаналто се чупи от сухост. За една година от здрава и лъскава коса до кръста се наложи да съм с коса до раменете- одърпана, нацъфтяла и не хваща боята равномерно. Въобще голяма драма  Crazy
Merelenda, ще се радвам тук или на лични да ми дадеш координатите на лекарката  Hug Искам да отида при читав и проверен лекар.
Пп. А кое намалява апетита  Blush

# 184
Проблемът с косата ми е, че корените зверски се омазняват, а отаналто се чупи от сухост.
Е, така е обикновено с дългите коси. Laughing Зимата вятъра ми я изсушава, а лятното слънце я изгаря, особено ако е черна... Знаеш, шампоан втриваш само в корените, а по дължината на косата все ще мине от него докато изплакваш. По дължина - хубав балсам, а ако е прекалено изтощена косата - ножица Mr. Green
Хром за намаляване на апетита?

# 185
Та така...какви са вашите тайни за красота по Хашимотовски - диети, дрехи при наднормено и поднормено тегло, грим, поддържане на чиста кожа и немазна коса, спасение от тъмните петънца по лицето, борбата с окосмяването и ...така, всичко, което ви прави още по- красиви.
Нищо освен нормализирането на хормоните не ми помогна, за жалост  smile3506

# 186
mali mali, за очите Merelenda ти е казала най-важното, само да добавя да носиш тъмни очила, да не седиш в задимени пространства и ако пушиш - спиране или поне намаляване. Не прекалявай с компютри и телевизия. Лекарят ще прецени дали си за капки, а за сега за облекчаване може да си слагаш изкуствени сълзи. Въпреки, че ако имаш час за офталмолог, по-добре не слагай нищо за да може да види обективното ти състояние.....
За разкрасяване, не знам какво да кажа... От както ми изпъкнаха очите, не се гримирам, защото постоянно сълзяха и пареха. Единствено си оформих веждите да бъдат малко по-дебели, да не си личи толкова, че дясното ми око беше доста по-голямо от лявото...
За косата, от около две години ползвам само Тео бебе. Хем не ми се омазнява толкова, хем стои някак по-бухнала и жива, а пък си и мисля, щом е бебешки не би трябвало да има много химия в него. Гледам често да я подстригвам.  Иначе пия и вит. А и вит. Е, изписаха ми ги за очите, но са и за коса и нокти.

# 187
На мен д-р Начев на първия преглед още ми написа на един лист какви изследвания да си направя за очите при офталмолог, но аз така и не отидох. Иначе нося лещи, ежедневно се гримирам  Heart Eyes просто така си се харесвам и ми доставя удоволствие. Понякога ме дразнят очите, понякога ми святкат, слънцето много ми пречи и все съм със слънчеви очила. Килограмите ги качих малко, най-вече по корема, дупето, бедрата, ама пуст мързел, не спортувам. И диета не мога да пазя, защото ми прималява като съм гладна  Crossing Arms Но най ми тежи работата - голям стрес и след работа нямам желание за нищо. Изтощава ме, напряга ме. Аз не живея, просто съществувам. Трябва да я сменя!

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 11:33 от Seti Beti

# 188
  • Sofia
От както съм с Хаши усещам,че килцата се трупат повече в коремната област и по-трудно се свалят  Embarassed

# 189
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Здравейте момичета, моля за малко помощ. Оперирах се от хиперфункция на щитовидната жлез ноември 2012. Сега остатъка от жлезата май се стимулира и може би тряба да спа хапчетата / така предполагам поне/. Пия Еутириксин 1 х 75мг и TSH 1.1, no ТАТ 465, МАТ - 600IU/ml. Супер завишени.
Чак на 18.06 ми е часа при ендокриноложката. Има ли място за притеснение? И дали това е предпоставка да спрем с опитите за забременяване. Възможна ли е бременност и ще окаже ли негативно влияние на плода.
Предварително благодаря на всички.

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 16:24 от Black Pearl

# 190
Питай в темата за операциите.
Според мен ТСХ ти е идеално с тази доза и не трябва да се спира Тироксина.
Стойността на антителата изобщо не трябва да те тревожи.
Моментът е подходящ за бебеправене с това ТСХ и предвид времето, което е минало след операцията, но все пак доктор трябва да се изкаже - аз не съм медицинско лице.
Успех! Hug

# 191
  • София
Сигурно ли е, че др. Начев преглежда в Майчин дом във вторник и петък следобяд? А сутрин дали приема в другите дни? И къде - работи ли вече кабинетът му?
Моля ви, ако някой знае грфикът му да пише! Пак трябва да се ходи при него...колкото и да не ми се иска...

И мен това ме интересува, че е време да пускам пак изследвания, че се стопли все пак, а и така и не успях да го посетя след раждането.
И в МД следобяд пак ли долу в Ендокринологията в същия кабинет приема?

# 192
Ох момичета като чета колко зле се чувствате при проблеми с щит.жлеза не знам какво ще правя като дойде и при мен момента.

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 18:11 от trada

# 193
Ох момичета като чета колко зле се чувствате при проблеми с щит.жлеза не знам какво ще правя като дойде и при мен момента.
Изобщо не се притеснявай, виж по нагоре стойностите ми. Аз не се чувствам изобщо зле. Дори нищо ми няма и съм много енергична.

# 194
Питай в темата за операциите.
Според мен ТСХ ти е идеално с тази доза и не трябва да се спира Тироксина.
Стойността на антителата изобщо не трябва да те тревожи.
Моментът е подходящ за бебеправене с това ТСХ и предвид времето, което е минало след операцията, но все пак доктор трябва да се изкаже - аз не съм медицинско лице.
Успех! Hug
Благодаря Merelenda, малко по - спокойна се чувствам.

Общи условия

Активация на акаунт