Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 537
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Ох момичета като чета колко зле се чувствате при проблеми с щит.жлеза не знам какво ще правя като дойде и при мен момента.
Да ти кажа - свиква се.  Laughing
Не че е хубаво да свикваш, но...

# 196
  • София
Ох момичета като чета колко зле се чувствате при проблеми с щит.жлеза не знам какво ще правя като дойде и при мен момента.
Да ти кажа - свиква се.  Laughing
Не че е хубаво да свикваш, но...

newsm78 аз не се чувствам зле и никога не съм-специално заради щитовидната.

# 197
  • Бургас
Здравейте момичета, загледах се в едни хранителни добавки, предлагани в iherb.com. Питах ендокриноложката, но тя не била запозната с добавките, явно защото не се предлагат на бг пазара. Бих искала да попитам има ли някой, който да използва такива тироидни добавки и как му се отразяват? Аз пия Л-тироксин само зимата, до сега лятото хормона ми влизаше в норма, но този месец нещо не се получава  Cry Та това е примерна такава добавка http://www.iherb.com/Natural-Factors-WomenSense-ThyroSense-Thyro … Veggie-Caps/16251
Благодаря предварително.

# 198
Видях, че си питала в темата за добавките.
Питай и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151850.840

# 199
  • Бургас
Видях, че си питала в темата за добавките.
Питай и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151850.840

Благодаря! Не знаех за съществуването на такава тема!  bouquet

# 200
Здравейте, момичета. Някоя от вас ходила ли е скоро при д-р Начев? Интересува ме, когато е само за коригиране на дозата, в приемните часове ли се ходи или може да го открием и в друго време? Спомням си, че ми беше казал, че е в Майчин дом от 8 до 11 в петък, което се разминава с приемното му време там и сега ми е неудобно пак да му звъня.

# 201
  • София
Здравейте!Момичета,преди време бях писала,че от тсх-2/декември/,май месец скочи на 6.5 при прием на Еутирокс-50. Едновременно пиех и Фемикур.Док. Цветанова ме накара да изчакам 1 месец и да направя 2 контрола/без да променям дозата на еутирокса/.Резултата от днес е тсх-5.Сега ще ходя,за да ми каже дали ще увеличим дозата.Възможно ли е наистина тсх да е скочило от приема на Фемикура? newsm78  

# 202
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Здравейте момичета!
Днес си пуснах контрола на ТСХ и FT4 и в понеделник съм на лекар.Аз мисля, че ТСХ ми е височко.В момента пия 50мкг. еутирокс и от време на време имам  доста ускорен пулс и ме задушава между гърдите.Зимата когато пусках контрола след раждането ТСХ ми бе 3,10 и забелязвам че не е паднало много като стойност.Как Ви се струват резултатите?

FT4 1.210 ng/dl 0.93 - 1.7
TSH 2.760 uIU/ml 0.27 - 4.20
Има и още кръвни изследвания, а те как ви се струват?
Глюкоза 4.49 mmol/l 3.0 - 6.0
Холестерол 4.76 mmol/l 3,60 - 6,00
HDL - холестерол 1.30 mmol/l 0,90 - 3,50
Триглицериди 1.35 mmol/l 0,41 - 1,88

# 203
Lyub , добре са ти изследванията.
За ТСХ, доктор ще прецени дали да ти увеличи дозата и с колко. Peace
Относно пулса и стягането в гърдите... повече на нервна основа клонят нещата, на база на тези добри резултати.

bonibon 44, нямам идея.

# 204
  • София
PIAFFF,този лекар как реши да ти изследва нивото на вит.Д и колко беше ,преди да започнеш да приемаш витамина..Вигантол ли приемаш..аз съм със същия проблем + Хашимото + още няколко неща..за това те разпитвам..
  Момичета, пуснах си нови изследвания. Вит. Д доста се е повишил за 4 месеца и вече е почти 50, което учуди и д-ра дори. Намали ми дозата на 5 капки дневно. ТСХ също е паднал на 1.06. Тези дни ще отида да ми  направи пак ехо и да каже дали да го спирам тоя достинекс...

# 205
Май витамин Д понижава и ТСХ-то.

# 206
  • София
Май витамин Д понижава и ТСХ-то.
Дали витамина, дали достинекса, не знам  newsm78 Важното е да няма пречки за бебеправене  Embarassed

# 207
Да кажа само, за който го интересува, че др. Начев вече си е пак в сутерена в 10 кабинет - ремонтът е приключил, ако изобщо е имало ремонт, понеже всико си беше същото  Grinning

Иначе аз съм супер ТСХ - 0,29. ФТ4 14,41 - перфектни са ми резултатите каза доктора и каза да си изчисля времето от сега до термина, да го разделя наполовина и посредата да пускам пак изследване и да ходя при него чак. Оставам си на същата доза - 150мкг. л-тироксин, предния път ми я намали малко, че ми беше много висока и имах сърцебиене, сега съм добре вече и всичко е наред.. Чак към края на юли ще ходя, и каза тогава да си нося цялата документация и от преди бременността, че се изчислявало нещо си там.. Сигурно ще ми казва как да ги пия след раждането предполагам.. Simple Smile

И така, много съм доволна, че най=после регулирахме нещата и всичко е наред! Simple Smile

# 208
lilly_aldrin, поздравления! Сега спокойно се наслаждавай на останалото време!   grinning039 И после ще се наслаждаваш на малкия човек  Simple Smile

# 209
  • София
Да кажа само, за който го интересува, че др. Начев вече си е пак в сутерена в 10 кабинет - ремонтът е приключил, ако изобщо е имало ремонт, понеже всико си беше същото  Grinning

Иначе аз съм супер ТСХ - 0,29. ФТ4 14,41 - перфектни са ми резултатите каза доктора и каза да си изчисля времето от сега до термина, да го разделя наполовина и посредата да пускам пак изследване и да ходя при него чак. Оставам си на същата доза - 150мкг. л-тироксин, предния път ми я намали малко, че ми беше много висока и имах сърцебиене, сега съм добре вече и всичко е наред.. Чак към края на юли ще ходя, и каза тогава да си нося цялата документация и от преди бременността, че се изчислявало нещо си там.. Сигурно ще ми казва как да ги пия след раждането предполагам.. Simple Smile

И така, много съм доволна, че най=после регулирахме нещата и всичко е наред! Simple Smile

Много се радвам, все така да си до края Simple Smile

А с какво раб. време е - следобедите от 13-15 ч. ли е?

Общи условия

Активация на акаунт