Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 521
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте!
Преди инвитро вдигнах тсх до 3, предписаха ми селен+еутирокс о,25 за да го сваля. Сега съм след трансфер, тази седмица ще правя контрола, а темата ми е полезна.
Това, вместо запис  Hug

# 301
  • UK
Здравейте!
Преди инвитро вдигнах тсх до 3, предписаха ми селен+еутирокс о,25 за да го сваля. Сега съм след трансфер, тази седмица ще правя контрола, а темата ми е полезна.
Това, вместо запис  Hug

ЕТ с тази ст-ст на ТСХ ли ти направиха? Свалянето не става автоматично има си време  Crazy

# 302
Не, стойността преди започване на стимулация беше 1,46.

Стигнах до тази стойност след месец прием на селен и около 10-тина дни еутирокс.

# 303
  • UK
Не, стойността преди започване на стимулация беше 1,46.

Стигнах до тази стойност след месец прием на селен и около 10-тина дни еутирокс.
Браво! Бързо си се повлияла  Hug

# 304
  • София
Здравейте,момичета! HugВчера си направих изследвания на всичките хормони,защото имах съмнения и симптоми....сърцебиене,стягане в гушата,понякога ми засяда чак храната Sadвие знаете.....
Резултатите си показаха,много завишени ст-сти:
   TSH-12.75
   T4-8.13 malko nisko
   TAT-451
   MAT-600
  Ендокриноложката ми каза-Хашимото и ми изписа L-Thyroxin 50,сутрин на гладно 1 седмица по половинка и от 8я ден по 1 хапченце.Исках да ви попитам няколко неща,видях,че темата се води вече от няколко години и попрочетох така диагонално доста нещица.Разбрах,че доста лекари ви изписват селен първоначално при такива високи ТАТ и МАТ.....та дали и аз да не си купя и да го започна,дали има смисъл newsm78.
 Друго искам също да ви попитам:Аз всъщност тези оплаквания сърцебиене,екстрасистоли и т.н ги имам от 3 години/всичко започна след като майка ми почина Sad,ужасно тежко го понесох/.Та дали е възможно и хашимотото да се е появило тогава newsm78 newsm78 newsm78И да съм карала с такива високи стойности Shocked,направо не знам........Вие отдавате ли го като начало на болестта  първите сърдечни проблеми?.......Извинявайте за объркания ми пост,но съм новичка и имам много въпроси в главата си.....Та още една питанка?Аз от 3 години имам и страхотни коремни болки,които ги отдават на жлъчката,то и тя доста си ме наболява,имам малки полипчета и жлъчна кал в нея.Предлагат ми да я махнат по лапароскопски метод.Да ви кажа май ще се подложа,защото вече ми писна...поне коремът да спре да ме боли.Но искам да ви питам:някоя от вас дали е имала операция и е с хашимото ,на лекарства и дали мога спокойно да се подложа на това/на лапароскопията/ newsm78 А и дали някоя от вас освен типичните симптоми на хашимото е имала и проблеми с жлъчката,с корема,болезнени газове,спазми и т.н
  Извинявайте още веднъж за дългото питане ама много ми се иска да си отговоря на въпросите Hug
 Аз знам,че всичко това го имам от силните притеснения и стреса.Постоянно си се самоуспокоявам,налагам си спокойствие,но уви много трудно си контролирам буйните емоции.....А също задължително ли от хашимотото се напълнява Rolling Eyes
   Благодаря ви предварително,мили момичета Hug Hug Hug Hug Hug

# 305
Евелин, успокой се! Hug Хашимото се храни от страха ни! Като начало е хубаво ТСХ да влезе в норми. Започваш с невисока доза, вероятно заради сърцебиенето, но важното е лека-полека ТСХ да се нормализира. Селен не виждам проблем да пиеш и без да е изписан от лекар, примерно 50-75мкг/дневно. Повече - по мнение на лекар. Не разбрах, не ти е правена ехография? Ако твърдо си се навила за операция на жлъчката, поне изчакай да се нормализират стойностите на ТСХ и да се закрепи функционирането на ЩЗ. С Хашимото се правят операции, много от майките с Хашимото раждат със секцио, което при все,че често го забравяме, си е сериозна коремна операция. Напълняването е по-скоро резултат от намалената функция на ЩЗ. Хашимото може да се прояви както с хипо, така и с хиперфункция.

# 306
  • Пловдив
Момичета,някоя от вас да е разбрала кога ще почива д-р Начев?

# 307
Твърде е възможно да ти изчезнат сърдечните проблеми след като нормализираш ТСХ. Относно операцията, мисля че няма проблеми, но се консултирай с лекар. Може и според мен леко успокоително да си вземеш, например мента, глог и вариана, ако продължават нещата.

# 308
Разбрах,че доста лекари ви изписват селен първоначално при такива високи ТАТ и МАТ.....та дали и аз да не си купя и да го започна,дали има смисъл newsm78.
Много относително. При едни помага за сваляне на антитела ( ако изобщо е от Селена), при други не. При всички случаи Селенът е полезен за организма.
При мен антителата бяха спаднали от 600 на 260 без прием на добавки. Само с основното лекарство, но и едва ли е от него. По-скоро от спокойния начин на живот.
При всеки е индивидуално, а и антителата не трябва да те тревожат.

Цитат
Друго искам също да ви попитам:Аз всъщност тези оплаквания сърцебиене,екстрасистоли и т.н ги имам от 3 години/всичко започна след като майка ми почина Sad,ужасно тежко го понесох/.Та дали е възможно и хашимотото да се е появило тогава newsm78 newsm78 newsm78И да съм карала с такива високи стойности Shocked,направо не знам........
Твърде вероятно е тогава да се е отключил автоимунния процес. Заболяването не се появява от раз. Първи мисля са симптомите, последвани от промяна в антителата и промяна в структурата на жлезата, което може да се установи ехографски, и последно се променят хормоните.

Цитат
Та още една питанка?Аз от 3 години имам и страхотни коремни болки,които ги отдават на жлъчката,то и тя доста си ме наболява,имам малки полипчета и жлъчна кал в нея.Предлагат ми да я махнат по лапароскопски метод.Да ви кажа май ще се подложа,защото вече ми писна...поне коремът да спре да ме боли.Но искам да ви питам:някоя от вас дали е имала операция и е с хашимото ,на лекарства и дали мога спокойно да се подложа на това/на лапароскопията/ newsm78 А и дали някоя от вас освен типичните симптоми на хашимото е имала и проблеми с жлъчката,с корема,болезнени газове,спазми и т.н
Блу ти е отговорила за операцията. По-добре е да се нормализират хормоните първо, а след това ако си решила да се подложиш на операция.
Иначе, лично аз имам проблеми със стомах, черва, жлъчка, гастродуоденит и т.н.
Цитат
А също задължително ли от хашимотото се напълнява Rolling Eyes
Не е задължително. Принципно се очаква след започване на хормона да се нормализират нещата с килограмите, но малцина са успелите. По-скоро има проблем с мърдането на килцата при заболяването. Трудно да се свалят, независимо от храненето.
Може би е най-добре ендокринолог да препоръча как да се храниш, но не е добре да гладуваш в никакъв случай.

# 309
  • София
Блу, гала,Merelenda, Hug Hug Hug
 HugБлагодаря ви ,момичета.....да,и аз така мисля ,първо да си нормализирам малко хормоните..пък тогава операция.Сега си пийнах две валерианчета,а сутринта рано на гладно първото си елтироксинче Sunglasses.Да,започвам с по-ниска доза,заради сърцебиенето.А за напълняването питах,защото аз по-скоро съм отслабнала доста/може би ,заради жлъчката и диетите/,но сега пък като започна да пия тия хормони си мисля дали пък няма да напълнея newsm78Ама то всеки организъм е различен и реагира различно.Още един път ви благодаря и ще пиша и аз тук.Пожелавам ви от сърце прекрасно лято-спокойно,слънчево ,изпълнено с усмивки и песни Laughing Laughing Laughing

Merelenda,благодаря ти за изчерпателния отговор.......Ще си купя и селен,да пробвам,няма да ми навреди Rolling Eyes Peace Hug Hug Hug

# 310
Не е задължително да напълняваш. В темата има момичета с Хашимото, които са с нормално тегло и нямат проблем с килограмите. Peace
Тироксина принципно се започва с ниска доза и се увеличава, както в твоя случай. Не е точно заради сърцебиенето, а по принцип се почва с по-ниска доза и после се увеличава.
Зависи и от килограмите ти, доколкото помня и дозата, но докторите си знаят най-добре.
Не се притеснявай за това.
С лечението на жлъчката ( операция) нещата може да се променят относно автоимунното заболяване ( Хашимотото), в по-добра посока. Оправяй стомаха, а по-нататък ще си покаже жлезата дали има нужда от по-нататъшно лечение.
И добре е да ти направят ехография на щитовидната, ако не са направили такава.

# 311
  • София
 Merelenda,и аз така взех да си мисля,че са навързани нещата жлъчка-стомах- жлеза Cry.А за ехография,да скоро ще си направя,благодаря ти.Задължително...тя вчера ендокриноложката ми я опипа така  и каза,че е съвсем леко увеличена,но на ехограф ще се види хубаво всичко....
 А само да попитам,днес нали ми е първото хапченце, дали си внушавам или е истина ама много взех да се задушавам и гърлото така ме е стегнало,че имам чувството ,че ще си глътна небцето Rolling EyesТя лекарката само ме предупреди за екстрасистоли ,но не и за задуха.......дали ще е така всеки ден,защото аз преди го имах само понякога и в по-лека форма,а сега направо Scream ScreamА ако не ми действа добре този лтироксин дозата ли ще ми променя или лекарството newsm78 newsm78 newsm78.Мерелендичка,много съм ти благодарна за отзивчивостта Hug Hug Hug

# 312
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте  Hug
Възможно ли е от Л-тироксина да имам сърцебиене? И преди ми се е случвало, защото съм по-притеснителна, но напоследък май се превърна в ежедневие, най често сутрин и по обяд  Rolling Eyes От 16-17 дни пия по 0,25 по предписание на Начев, ТСХ 2,6 ТАТ/МАТ в норма, няма наличие на автоимунно заболяване, но се цели бременност. Много ми е рано за контрола, за да се види дали не е спаднал рязко надолу хормона.

# 313
  • Sofia
На мен „душенето„и напрежението в шията ми отмина след 2-3мес.от започване на прием на л-тироксин 25мг.Все още съм на тази доза,вече 1,5год.
Сърцебиенето също отзвуча,или много рядко се появява

# 314
  • UK
Здравейте  Hug
Възможно ли е от Л-тироксина да имам сърцебиене? И преди ми се е случвало, защото съм по-притеснителна, но напоследък май се превърна в ежедневие, най често сутрин и по обяд  Rolling Eyes От 16-17 дни пия по 0,25 по предписание на Начев, ТСХ 2,6 ТАТ/МАТ в норма, няма наличие на автоимунно заболяване, но се цели бременност. Много ми е рано за контрола, за да се види дали не е спаднал рязко надолу хормона.

Възможно е. При някои хора докато свикнат с хормона се наблюдават разни проблеми Hug

Общи условия

Активация на акаунт