Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 190
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
http://thyroid.ovo.bg/news/depresija_pri_khashimoto/ Аз се ровя из интернет и търся информация за фолиевата киселина.и хашимото,но немога да намеря много информация. Тъйкато аз не съм в България и се допитах с  гръцки ендокринолог и отговорат му  беше/ Ако е необходимо след кръвни изследвания/ . Някой от вас който има хашимото  приемал ли е фолиева киселина? С моят се опитваме за бебенце вече 7 месеца и без резултат. А и се страхувам малко, защото преимам лекарства за сърцебиенето и валериан,и ако спра да приемам след като забременея, да не започне пак това сърцебиене ме подлудява.

# 646
Омега 3 или Омега 6 са по-подходящи за нас?

# 647
  • София
Момичета,здравейте.Аз също имам някакви проблеми с жлезата и мисля да си запиша час при д-р Начев.Мисля да си пусна изследване на хормони-кой ден от цикъла се пускат? На гладно е ясно,друго за спазване? Къде да отида-в МЦ Панацея ли? Благодаря предварително!

# 648
Момичета, дали при Хашимото операциите трябва да се избягват? Имам полип в синуса и трябва да ми се прави операция, а също имам и крива носна преграда, но не знам как ще ми се отрази, при условие, че всяка операция е стрес за организма. От друга страна зимата с този полип ще полудея, все едно слон ме е настъпил. Някоя от вас правила ли си е такава операция и повлия ли изобщо на Хашимотото? Благодаря предварително!

# 649
  • София
Момичета, дали при Хашимото операциите трябва да се избягват? Имам полип в синуса и трябва да ми се прави операция, а също имам и крива носна преграда, но не знам как ще ми се отрази, при условие, че всяка операция е стрес за организма. От друга страна зимата с този полип ще полудея, все едно слон ме е настъпил. Някоя от вас правила ли си е такава операция и повлия ли изобщо на Хашимотото? Благодаря предварително!
Лично аз не съм чувала за такава дивотия, как да се избегне операция ако се налага?
Свекърва ми,която е  с Хашимото,махната жлеза и извадени яйчници заради рак в момента е в операционната.
Мен пък ме оперираха 2011г-секцио.

# 650
  • София
Момичета,здравейте.Аз също имам някакви проблеми с жлезата и мисля да си запиша час при д-р Начев.Мисля да си пусна изследване на хормони-кой ден от цикъла се пускат? На гладно е ясно,друго за спазване? Къде да отида-в МЦ Панацея ли? Благодаря предварително!

Изследванията се пускат на 3-5 ден от началото на цикъла. Не е задължително да бъде в  МЦ Панацея. Аз ги правих в Токуда.

# 651
@magnet_for_happiness Благодаря ти, значи ще се минава, няма как. Просто съм с разклатени нерви от както имам проблеми и ми се иска да избягвам болниците и лекарите. Само като ги видя и веднага се изнервям. Особено ако са някакви нерваци, каквито често се срещат. Съжалявам за свекърва ти и дано всичко е наред! Peace

# 652
  • София

Изследванията се пускат на 3-5 ден от началото на цикъла. Не е задължително да бъде в  МЦ Панацея. Аз ги правих в Токуда.
Няма такова нещо. 3-5 ден се пускат репродуктивните хормони.

Хормоните на щитовидната жлеза ТСХ, ФТ4, ФТ3  - няма значение в кой ден от цикъла се пускат и въпреки това,аз изследвам в чист ден/както и повечето/. Peace

Ако се приема хормон и се изследва само ТСХ може и да е пит хормона.
Ако се приема хормон и се изследва ТСХ и Фт4 хормона НЕ трябва да е пит.
Желателно е да е на гладно и жадно, аз лично така се изследвам.

А дали в Панацея-обади му се и го пипитай къде да отидеш, не знам дали в МД може вече да те прегледа на ехограф. В Панацея е скъпичко -преглед +ехо 70лв,освен там и в МД, Начев приема и в клиника Надежда-там също има ехограф.

Изследванията можеш да направиш в: Кандиларов, Бодимед или в клиника Надежда- все лаборатории които той препоръчва.

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 18:12 от magnet_for_happiness

# 653
Момичета, може ли при нормално ТСХ пулса да е около 90-100?

От над година тсх и фт4 са ми в норма, а пулса ми е все така 90-100. Само, че диагнозата за сега ми е Базед.  Ендото казва, че не било от ЩЗ, аз нещо не вярвам, от какво да е друго.  Confused

# 654
  • Бургас
Момичета, дали при Хашимото операциите трябва да се избягват?

Правиха ми секцио преди 3 месеца. Преди това бях на ендокринолог неведнъж, казаха ми само задължително да уведомя анестезиолога, че пия Л-тироксин, но че иначе "нямам противопоказания за оперативно родоразрешение"  Rolling Eyes
И аз за първи път чувам, че трябва да се избягват операции. Защо? Какво е обяснението? Заради стреса за организма ли само?

То всъщност е добре никой да не преживява операции, но ако се налага не виждам здрав разум в това да бъде избегната операцията..

# 655
  • София
Момичета, може ли при нормално ТСХ пулса да е около 90-100?

От над година тсх и фт4 са ми в норма, а пулса ми е все така 90-100. Само, че диагнозата за сега ми е Базед.  Ендото казва, че не било от ЩЗ, аз нещо не вярвам, от какво да е друго.  Confused

И моето тсх е в норма,но пулса ми е 100 и съм на Бетаблокер,при мен обаче Тат са много високи

# 656
На мен кардиолога ми го спря бетаблокера на третия месец с нормални хормони, макар, че аз не исках да го спирам, по-добре ми беше с него. Май е време да го посетя пак,ох, хич не ми се ходи никъде вече....

# 657
Момичета ТСХ ми е 1,690 Grinning

# 658
Момичета ТСХ ми е 1,690 Grinning
Най-после! Пу-пу!   bouquet
Много се радвам за теб! Дано да се задържи така. Hug

Elfita, един неискан съвет. Като застуди трайно времето ( около декември или януари), пусни си едно ТСХ пак за проверка. Без да пускаш другите.

# 659
  • Пловдив
Мереленда,ще го направя.Резултатите ми какво ти говорят  Rolling Eyes
Аз сега ще си направя и ехографията

Общи условия

Активация на акаунт