Работа, CV-та, HR-и, съвети - 32-ра тема

• 81 656
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Каква е тая мода да се пишат огромни обяви за работа, които са пълни само с клишета и дефакто нама никаква конкретна информация. И после защо кандидатстваме наляво и надясно, ами то няма нищо разбираемо в обявата.
Особено пък като видя " работа в сплотен екип от ентусиасти, професионалисти и специалисти" и ми се повръща.

# 391
bgrabotodatel и при мен не работи  newsm78
Жалко, харесвах го, сред плюенето съм откривала верни неща, полезен беше

# 392
  • Sofia
bgrabotodatel и при мен не работи  newsm78
Жалко, харесвах го, сред плюенето съм откривала верни неща, полезен беше

интересно какво се е случило със сайта, тъй като на мен ми е помагал доста с информацията там.

# 393

Каква е тая мода да се пишат огромни обяви за работа, които са пълни само с клишета и дефакто нама никаква конкретна информация. И после защо кандидатстваме наляво и надясно, ами то няма нищо разбираемо в обявата.
Особено пък като видя " работа в сплотен екип от ентусиасти, професионалисти и специалисти" и ми се повръща.

thumbsup
  Доповръща ми се само като ги отворя и съответно затварям без да чета. ignore2 Направо се оливат да копират текстове едни от други. smile3555

# 394
  • Пловдив
Току що попаднах на обява....за продавач-консултант. Обявата е от фирма за детски стоки, която харесвам и купувам за детето си и приятели.
Обявата е доста дълга, с въпросник, с доста изисквания....и всичко това за началните 360 лв.
Преди време имаше обява за продавач в магазин за цигари и алкохол. Цитирам "Работен ден 8 часа, осигуровки на 4 часа"
Малко нагло от страна на някои работодатели.

# 395
Така процедират всички, явно, за да не е на черно, т.е. без договор и подписват на 4 часа. Аз преди няколко месеца ходих на интервю и всичко ок. За сладкарски цех, но моята работа трябваше да се състои във вземане на поръчки, изпращане на стоки и следене на шофьорите какво товарят в камионите. Заплата 380лв и 4 часа.

# 396
  • КиТ
За пръв път чувам за тази практика newsm78 А след време за пенсионирането как стоят нещата Thinking
Според мен трябва да се избягват такива предложения,но като няма друго решение и на това се съгласяваш Tired

# 397
  thumbsup
  Доповръща ми се само като ги отворя и съответно затварям без да чета. ignore2 Направо се оливат да копират текстове едни от други. smile3555

Ако това го казвате за работодателите, то за кандидатите какво да кажем... Аз трябва по вашата логика целодневно да повръщам от копирани текстове и клишета в придружителните писма .... Sick

# 398
Doro, и това го има, но защо се наложиха тези неща?!
Например масово искат в поверителни обяви да напишеш мотивационно писмо,което е смешно- дори не знаеш за коя фирма става въпрос. Ами най- много да им прикачиш някое стандартно

# 399
  thumbsup

Ако това го казвате за работодателите, то за кандидатите какво да кажем... Аз трябва по вашата логика целодневно да повръщам от копирани текстове и клишета в придружителните писма .... Sick
Е ,не ти завиждам изобщо! WinkВероятно това работиш и имаш поглед.Естествено важи и за двете страни. Имаме право на мнение ,нали?  Simple Smile

# 400
  • София
И аз не го разбирам това с мотивационното писмо. Смешно ми е и дори , когато видя изискване за такова ми пада мнението за фирмата, подала обява  Peace Супер глупаво, не сме дорасли нито за такъв тип писма, нито за препоръки. Това си е " шменти- капели"  Wink

# 401
Аз само не разбрах--последно да пишем ли обяви или не, как ще Ви е по-удобно.

И аз като Доро--вече казах--абстрахирам се от всичко,което е клиширано. Вчера чета на един познат сиви-то --строителен инженер--такива глупости беше писал, които не са релевантни, но "така пишело в нета" и "всички компании искали Европас"  Shocked Shocked Shocked Направо не ми се повярва.

# 402
  • София
Ще ни е по- удобно, ако тона е по- смекчен, като за начало.

# 403
Моят тон винаги е бил смекчен.  Peace

# 404
Не ми се струва непосилно да напишеш няколко реда. Чак пък недорасли.. Wink Без значение дали ще го наречем с гръмкото име "мотивационно писмо" или ще е просто няколко думи придружаващ текст към автобиографията. Ако автобиографията не е достатъчно "силна" за конкретната позиция, придружаващите думи могат да наклонят везните към покана за интервю - с вложени малко смисъл и полезно съдържание, разбира се  Peace Ако ще е копи-пейст, по-добре Без.

Колкото до безумните изисквания на работодателите при подбора, да беше искането на мотивационно писмо проблема. Големи компании като Кока-кола имат толкова тежък и претрупан процес за кандидатстване, че ми е чудно как не отказват кандидатите още в началото. Просто неоправдано. То не са тестове, самооценки, препоръки, кейсове, ролеви игри.... И накрая много бачкане за немного пари....

И аз мисля да се посмекчи тона - то не беше повръщане, не беше супер глупаво, не беше смешно.... Какви ли не думи се изписаха, щото ни мързи да драснем няколко реда и ни е по-удобно да мятаме сивита на кило за всяка обява.

Има къде къде по-смислени неща да будят отвращение  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт