Отговори
# 135
  • София
Плюхме по таткото, викаш време е да оплюем и детето-разбойник.

# 136
  • На земята, която е всъщност звезда.
В такъв случай си организирайте една извънредна родителска среща и заедно с директорката решавайте какви действия да се предприемат спрямо родителите на това умно, но палаво дете. Защото макар крушката да има опашка, явно и вие не сте били много настоятелни в оплакванията си.

Темата е именно за постъпката на таткото, а не за възпитанието на детето.  Peace
защо? Ако детето тормози други деца, за това не трябва да се говори ли? Какви са начините да се справят останалите родители, ако родителите на детето отказват да приемат, че детето им тормози останалите деца? Да си поговорим по този въпрос, защо не в тази тема? Иначе да помолим модератор да я заключи и да пуснем нова - детето А /не помня това ли бяха инициалите/ от детска градина Х тормози останалите деца?

tonkabonka точно затова ви посъветва да направите родителска среща, за да обсъждате постъпките на детето на място с ръководството на детската градина. Защо трябва да се заключва тази тема? Пусни си твоя тема за тормоза на детето, тук ще обсъждаме постъпката на бащата и най- вече дали тя ще има някакъв отклик, дали ще бъде наказана по някакъв начин или ще бъде отмината с дълбокомислената фраза "ами не одобрявам, ама крушката си има опашка". Някой питаше какво са правили другите родители по време на случващото се. Ами ето какво: наблюдавали са отстрани и са си разяснявали "допълнителната светлина" и как то и родителите му сами са си виновни. 

Амелия, нямам нужда да ми внасяш светлина. За мен ти си засегната от преди това и не си обективна. А дребнавото заяждане "ти пак ли не разбра" и "продължавай да си баеш" само затвърждава това мнение и нямам желание да влизам в спор на такова ниско ниво.  

# 137

А що, плюйте си по таткото. Всъщност някъде неговата дума чу ли се /по медиите/? Да не се окаже накрая, че никой родител или служител не е станал свидетел на случката и затова никой не се е намесил...

# 138
  • София
Ама разбира се, бащата ще го оневиним, остава да плюем по детето. Ясно беше, че до тук ще се стигне.
Да не ви застига само.  Peace

# 139
  • София
Добре де, ясно стана, че детето било по-буйно, НО имам усещането, че майките, които познават детето, уж осъждат постъпката на бащата, но говорят с тон ала "еми, получи си заслуженото"  Tired Не знам, но на мен това с крушката и опашката ми звучи като реваншизъм от типа: "родителите като не взеха мерки, хак им е"  Tired

Дано греша. В крайна сметка всички имат вина, но детето е най-потърпевшо  Tired

# 140
  • На земята, която е всъщност звезда.

А що, плюйте си по таткото. Всъщност някъде неговата дума чу ли се /по медиите/? Да не се окаже накрая, че никой родител или служител не е станал свидетел на случката и затова никой не се е намесил...

Директорката каза в тв репортажа, че бащата е потвърдил и бил готов да си понесе последствията. Също така е отказал да застане пред камерите, т.е. имал е възможност да даде своята гледна точка, но не се е възползвал.

missence, точно това усещане имам и аз, затова и писах последните си постове.  Peace

# 141
  • София
missence, не само ти имаш това усещане.  Peace
Точно това прозира от постовете - детето си получи заслуженото.

# 142
  • Куциндрел
Дано греша. В крайна сметка всички имат вина, но детето е най-потърпевшо  Tired
Ми то е най-потърпевшо. И ще продължава да бъде, ако родителите не вземат мерки за корегиране на поведението му. Явно не са взели и се е стигнало до тук - някакъв баща-лумпен го е тормозил.
Това дете ще порасне и ако не се научи, че не трябва да теторизира другите около себе си без причина, ще има и по-големи последици за него.
Следващият път може да е някой, който е на неговата възраст.
Ако детето има агресивно поведение, родителите му е трябвало да потърся причината, ако трябва да го преместят в друга градина, може самата среда да го предизвиква.
Ама да им е обяснявано много пъти, че детето им е проблемно, а те да викат  - не може да бъде...
Авторката има косвена вина в случката. Дано да го прумее. Следващият път да не пусне тема, че детето си го е отнесло от друго дете в училище, примерно....

# 143
Директорката каза в тв репортажа, че бащата е потвърдил и бил готов да си понесе последствията. Също така е отказал да застане пред камерите, т.е. имал е възможност да даде своята гледна точка, но не се е възползвал.

Ясно. Пропуснала съм го.

Ама тук има такива медиуми, които "прозират" и "усещат" задните ни мисли, че човек трябва да почне да ви се извинява за нещо, което би могъл евентуално да си помисли, още преди да се е случило.

Не виждам защо търсите подтекст във всяка дума. Кой каквото иска да каже, си го казва. Още повече скрит зад анонимността във форума, вярвам, че всеки е откровен. Ама някой имал скрити мисли и недомлъвки и намерение да стигне не знам къде си.... newsm78

# 144
  • София
Стига, бе хора! Вие го изкарахте това дете звяр. Децата преминават през различни етапи. Може да е от възпитанието, но може и да е някакъв етап. Не се ли е случвало вашето дете да бутне, удари или т.н. някого  Tired Всички си изкарахте децата тук ангели, а като гледам по площадките друго се вижда.
Да, не е приятно да ти ударят детето, знам го, но това са деца, не го забравяйте!
Сега ще започнете темата за възпитанието, как щяло да стане побойник като порасне и т.н.  Stop Аз пък ще ви кажа, че не е задължително. Всичко е много индивидуално и субективно.

Пак казвам: никое дете не заслужава такова унижение, било то и най-невъзпитаното. Не гледайте на случката като на реванш заради някакво отношение на въпросното дете към вашите отрочета. Защо сме станали толкова лоши, не знам?  Tired
Едно дете е унижено, но ние викаме "така му се пада, защото родителите не взели мерки"  ooooh! Може пък да са взели мерки, но промяната не става за 2 дена  newsm78

Потресена съм от някои коментари и то на майки, които също имат деца  Tired

# 145
  • Куциндрел
Доколкото се разбира, родителите твърдят, че детето им няма проблем с поведението си, явно и мерки не са взели.
Автроката на темата не пише отдавна, няма и да разберем дали това, което твърдят майките е вярно.

# 146
  • София
Доколкото се разбира, родителите твърдят, че детето им няма проблем с поведението си, явно и мерки не са взели.
Автроката на темата не пише отдавна, няма и да разберем дали това, което твърдят майките е вярно.

Емиии....често ние родителите нямаме реална представа за децата си. Случва се на всеки. Не са извършили престъпление, НО ще дойде време и ще се замислят.
Аз също на моменти нямам реална представа за детето си  Embarassed У нас понякога се глези, не всичко изпълнява и т.н. В ДГ учителката казва, че изпълнява абсолютно всичко, помага на другите и т.н. В различна обстановка, децата се държат различно  Tired

# 147
Както чета мненията, особено на Бърборанка и Амелия - много удобно и лесно се хвърлят клевети от удобството на анонимността. Регистрирала съм се с името и фамилията си.
Пише се, че детето ми било основният причинител на тормоз сред децата от групата. Може би трябва да дадете факти, а не да голословите.
Досега нито веднъж нито една от възпитателките не е отправила покана за разговор, среща или каквото и да е поради поведението на детето ни.
То се вижда, че още малко ще изкарате първосигналния родител света вода ненапита, дали сте приятелски семейства или по други причини му съдействате си е ваш проблем, както и на съвестта ви.
За информация на всички участници в темата - досега не е имало нито оплакване от детето ми, нито пък някой родител се е оплакал, че неговото дете е с разбита глава, насинен или бит от моето дете. За разлика от това обаче детето ми не минава седмица, в която да не е ударено, насинено, с подутина от удар с камък в главата или подобно.
Така че призовавам онези, които клеветят с някакви техни си причини, да не петнят нито моето име, нито това на детето ми.

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 17:25 от Йоана Данова

# 148
  • Куциндрел
Хубаво е да се чуе и другата страна. Peace

# 149
  • София
Хубаво е да се чуе и другата страна. Peace

Абсолютно. Явно нещата не са само черни и бели.

Ако действително нито учителите, нито родителите досега са давали сигнали на майката, то тогава каква реакция очакваме от нея самата  newsm78 Ако детето й наистина е причинило нещо на други деца, явно и нейното не е останало без последствия  Tired Затова казвам, че децата са си деца и ние родителите сме затова да регулираме нещата, а не да се саморазправяме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт