Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 11

• 56 866
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте, момичета. Така и никой не ми отговори- ориентирайте ме, моля, колко се плаща за консултация при генетиците и какво представлява самата консултация. Трябва ли да носим някакви изследвания?

здравей, ние когато правихме генетични платихме по 150лв на човек и това включваше консултацията с генетик и изследването на кръвта. Само консултация на дали някой е правил и знае колко е .

# 676
Ние мислим да си пуснем изследванията в Майчин дом. Излизат по-евтино. Аз по-скоро си представям консултацията  като разговор и ориентир дали и какво да пускаме като изследвания. Затова ме интересуваше колко се плаща за самата консултация. До колкото знам генетикът в Надежда май е от МД и там, ако си пуснеш изследване консултацията е безплатна. Аз не искам на своя глава да пускам генетични:)

# 677
  • София
Ние мислим да си пуснем изследванията в Майчин дом. Излизат по-евтино. Аз по-скоро си представям консултацията  като разговор и ориентир дали и какво да пускаме като изследвания. Затова ме интересуваше дали се плаща самата консултация.

самата консултация не е нищо особено. Разпитват ви и двамата дали имате наследствени увреждания в родовете, аборти , дали работите с химикали и тн. Нищо особено. И после ви взимат кръв и чакате 4 седмици резулата.

# 678
Хм newsm78 Дали има смисъл да ходим тогава? Ние нямаме проблеми от генетичен характер в рода, нямам и аборти, но нямам и констатирано забременяване. И определено смятам да си спестя 60лв от изследване на кариотипа, което така или иначе май правят в МД.

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 12:07 от BettyBoop

# 679
  • София
Хм newsm78 Дали има смисъл да ходим тогава? Ние нямаме проблеми от генетичен характер в рода, нямам и аборти, но нямам и констатирано забременяване. И определено смятам да си спестя 60лв от изследване на кариотипа, което така или иначе май правят в МД.

и аз бях сигурна че няма да имам проблем, тъй като родителите ми са изследвани, но лекарите ми го искаха. а и това изследване се прави след това при бременност и аз вече го правих, тъй че сега няма да го правим пак.
Направи си го , нека си го имаш, така няма да го правиш след това като забременееш.

# 680
Момичета, някоя от вас контактувала ли е с д-р Шефкетова чрез sms? Кога отговаря на съобщенията?

# 681
  • Sofia
BettyBoop , независимо дали имаш или не хора с генетични проблеми в рода, тези изследвания се препоръчват след неуспешни опити, за да се изключат като причина. Да не говорим, че много често хромозомните аномалии са случайни и когато са нискостеппени човек изобщо не подозира, че има такъв проблем, тъй като няма външни белези и прояви.

# 682
Благодаря ви, момичета  bouquetНие така или иначе сме решили да ги направим. Дай Боже да нямаме проблеми поне от такъв характер. Въпросът е дали има смисъл да ходя на консултацията днес в Надежда, след като не искаме да си пускаме изследването там? Или да си ходим направо в МД.

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 13:24 от BettyBoop

# 683
  • София
Въпросът е дали има смисъл да ходя на консултацията днес в Надежда, след като не искаме да си пускаме изследването там?
не, няма смисъл.

# 684
  • Варна
Записвам се в темата с огромна надежда, че Д-р Шефкетова ще сбъдне мечтата ни най-после...
Започваме стимулация през септември - засега се подготвям психически, че вторият опит вече ще е успешен и че новата клиника ще ми е късметлийска!

Момичета, някоя от вас контактувала ли е с д-р Шефкетова чрез sms? Кога отговаря на съобщенията?

Предимно така се контактува с нея и всеки път е различно... Отговаряла ми е веднага, но се е случвало и да се наложи да и "напомням за себе си" със повторен СМС...
Не се притеснявай да и пишеш пак - наистина е много натоварена и може би забравя. Човешко е!

# 685
Записвам се в темата с огромна надежда, че Д-р Шефкетова ще сбъдне мечтата ни най-после...
Започваме стимулация през септември - засега се подготвям психически, че вторият опит вече ще е успешен и че новата клиника ще ми е късметлийска!

Предимно така се контактува с нея и всеки път е различно... Отговаряла ми е веднага, но се е случвало и да се наложи да и "напомням за себе си" със повторен СМС...
Не се притеснявай да и пишеш пак - наистина е много натоварена и може би забравя. Човешко е!

Не се наложи отново да досаждам на д-р Шефкетова. отговори ми на sms-а. Каза ми кога да си запазя час, но пусто като не вдигат на регистратурата. И като се свържа какво да им кажа - д-ра ми каза да ми запазите час на еди-коя си дата? Така ли се прави?

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 19:22 от kriss_and

# 686
 днес ми беше кръвния за съжаление отрицателен ,сигурно щте трябва да правим генетични и ние ,имали значение на кой ден от цикъла ще са направени Hug Hug Hug

# 687
  • София
днес ми беше кръвния за съжаление отрицателен ,сигурно щте трябва да правим генетични и ние ,имали значение на кой ден от цикъла ще са направени Hug Hug Hug

до колкото знам няма значение. Записваш си час и си ги правиш. Но изчакай да видиш какво ще ти иска лекаря все пак като изследвания.

# 688
  • Варна
днес ми беше кръвния за съжаление отрицателен...
  smile3518 spoko spoko
Следващия път ще стане!

# 689
Диде, следващия път ще е твоя!
Мен ме наболва лееекичко долу ниско, като пред цикъл. М@мка му!!! Sad
Дано не е това, което си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт