Случи ми се нещо странно IX

• 93 905
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • Добрич

Прибира се от работа с още 2 колежки (те са живи свидетели).Правят си кафенце, и изведнъж голяма саксия с цвете в кухнята се пука.

такова нещо съм виждала на живо - аз лично с очите си  Peace

и аз съм виждала нещо подобно.
През 90-те години беше, не помня точно годината.Живеехме в къщата на свекървини ми. Почина съседът срещу нас. Не бяхме близки, но ходих  на погребението. После вдовицата му ме покани на помена за 40 дни. И там точно когато попа започна да опява, всички стояхме прави около масата и с наведени глави, стъклената бутилка в центъра на масата се спука. Просто гръмна и се пръсна на парчета.

# 406
Сетих се за още нещо тогава не ми се стори странно .Миналата седмица седим на верандата със мъжът ми и свекъра .И мъжът ми ми споделя , 4е сънувал един наш познат ,който по4ина преди година .И вика откъде на къде го сънувам ние дори не се виждахме 4есто .И свекъра изведнъж се изказва :Как защо та нали ти е син !!! Shocked.Като го питахме как така му е син , та той е наш познат и е наш набор  Simple Smile ,свекъра се сепна и стана от масата видимо объркан от казаните си думи  Rolling Eyes
Shocked Shocked Ама как така?!!

# 407
А защо след като има прераждания близките посрещат умиращия след много години? Защо те не са вече преродени? newsm78
Логичен въпрос. Вероятно ще прозвучи идиотско, но според мен всички сме и там, и тук. Само в един момент спираме да идваме тук, а си оставаме там.
Интересно ми е да видя и други мнения.

Има три вариянта.
1-ви - това са халюцинации и никой в действителност не идва.
2-ри - прераждането не става толкова скоро след смъртта.
3-ти - след като човек умре, времето и пространството не са проблем за него и той просто се "отбива" в различни времеви периоди в живота на близките му. Т.е като пътуване във времето.

# 408
 На въпроса на Джема какво се изпитва при смъртта.
Предполагам, че е като излизане от тялото. Усеща се почти нищо и не се усеща промяна. Има хора, дето не разбират, че са умрели, тези, които привързани за по дълго към земното ниво. Не е задължително да се мине през тунел...Други ще усетят огромна промяна наоколо си, не в себе си... Simple Smile

# 409
Но аз не питам за след смъртта, самото умиране какво е? Какво усеща човек? Какво е да спреш да дишаш?
[/q
Предполагам, че е като излизане от тялото. Усеща се почти нищо и не се усеща промяна. Има хора, дето не разбират, че са умрели, тези, които привързани за по дълго към земното ниво. Не е задължително да се мине през тунел...Други ще усетят огромна промяна наоколо си, не в себе си... Simple Smile
Аз смъртта,това да си мъртъв го сравнявам със съня.Като спиш нали нищо не се усеща,като се събудиш разбираш,че си спал/че си заспал.

# 410
  • в 1001-та нощ
На въпроса на Джема какво се изпитва при смъртта.

през тунел се "минава", когато се "връщаш"  Peace, защото първо се връща централното зрение и после периферното; затова първо виждаш светлата точка и изведнъж те облива светлина, когато и периферното се възобнови  Peace

# 411
Когато бях малка, бях абсолютно убедена, че когато умреш, все едно заспиваш и продължаваш да живееш в съня си. Не знам коклко точно съм била голяма и какви познания съм имала за живота и смъртта като цяло, но си спомням, че когато разбрах, че смъртта всъщност не е това, бях толкова разочарована....Явно обаче тогава съм била по-близо до истината  newsm78

# 412
Каквото и да се усеща докато умираш хич не ми се иска скоро да го усетя. В последно време все повече се страхувам от остаряване и смърт. Сигурно е от възрастта и защото много познати си "отиват" без време. Ето наскоро пак един мъж няма 40г. е получил инфаркт..... това не много по темата, ама да си кажа

# 413
  • Кьолн
Гледам дискутирате за смърта и какво има след нея. Аз имам приятел свещеник и с него много често си говорим по тези въпроси. та веднъж го питам според него какво става след смърта ни и той ми отговори,че просто отиваме в друго измерение. Просто днес сме тук,а в следващия в друго измерение и е много вероятно при други близки които са починали. Попитах откъде може да знае. Той ми каза ,че е сигурен и ако хората знаеха какво е там никога нямаше да се страхуват от смърта...

# 414
 Simple SmileАлена, понякога, като излизам, нарочно си затварям очите, чувствам движението, и после започвам малко по малко да проглеждам, опитвам се да не виждам наоколо си, за да не се разсейвам, най-вече щото се опитвам да стигна до точно определено място, а виждайки наоколо се увличам в гледката и забравям плана. Не знаех тва за периферното зрение. Интересно. Simple Smile
Казват, че някои хора просто си спомнят, Дейзи, раждат се научени, може би пренасят повече опит от миналото, сигурно си от тях. Peace

# 415
навремето бях гледала едно интервю с Вера Кочовска. Тя обясняваше, че всеки човек идва с някаква мисия и я помни някъде до към 6-7г. възраст и казва по този повод странни неща пред родителите си, но те не обръщат внимание и му се карат, че говори глупости. С израстването тези деца забравят защо са тук, но може би при някои остават някакви спомени.

# 416
До каква възраст децата виждат духове?Защото сина ми е на 4 и твърди,че има хора до лампата в неговата стая... като го питах каза,че са добри и идват като е загасена лампата,за да го пазят.Далу е просто начин да се справи с тъмното или някакви въображаеми приятели?

# 417
Много разкази съм чувала и аз за хора, които непосредствено преди смъртта си виждат и разговарят със свои починали близки-родители, братя или сестри, съпрузи или деца. Намирам го за истина, а не измислица на опечалените близки, но имам по-различно мнение за "посещението" на починалите при този, който се готви да се пресели при тях.
Според мен никой не идва при умиращия. Мисля, че мъртвите не слизат на толкова ниско ниво, след като веднъж вече са си заминали(изключение правят зависналите по някаква причина). Но при тези случаи(обикновено при естествена смърт, която настъпва в резултат на болест) душата се подготвя предварително. Това започва с разширяване на съзнанието(не знам дали използвам правилния термин), то е нещо като внезапно ново разбиране на нещата. На съзнателно ниво се проявява като странни сънища, внезапни проблясъци за неща, които преди не сме знаели или допускали, знание за нещата, което няма откъде да е дошло... Мисля, че душата, установявайки пряк контакт със съзнанието, го подготвя за края като му показва какво следва. Тя отваря нещо като мост към другото измерение, където ще се пренесе, и му показва отделни картини оттам, внушава му знание за мястото, където отива. За да го ориентира, използва познати образи-това са тези на починалите близки, които вече са там. Така че- никой не идва, душата си стои непрекъснато на мястото, но връзката с астрала е установена и умиращият вижда и чува неща, които преди не е можел.
Самото излизане е само веднъж и съвпада със смъртта, то всъщност е смъртта. Посрещачите не са на земята, те чакат на духовната врата, което не знам къде е, но няма как да е на земята. Ако човек види своите духовни водачи преди да е умрял, то това изобщо не значи, че те са слезли на земята, за да го посетят. Просто душата е отворила мост към това непознато измерение и сме контактували с тях. Мисля, че и при Ванга е било нещо такова-тя седи на земята, но вижда в астрала, както и на други "места".
Мисля, че смъртта е едно самотно занимание и единственият, който прави всичко, за да ни помогне в този и предходните моменти, е нашата собствена душа. И пак тя е, която прави чудесата и в живота ни възможни. Иначе- Бог далеко, както се казва....

# 418
  • Варна
Иначе- Бог далеко, както се казва....

Малка поправка, може би няма значение, но се казва Бог високо. Peace

# 419
Приемам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт