АВГУСТинка чуди се какво е нейното дете - кърлеж или циганé

• 24 005
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Даниелка,
как миришат охлювите Laughing

Гадно  Sick Като отворят лятото панаира и колкото захарен памук има, толкова и охлюви, страшна смрад  Sick

Месечинке, а ти защо толкова упорито си се вторачила в тия макарони (или кус-кус имаш предвид)? Като не ги харесва не ги давай и точка, какво ще загуби толкова  Hug

Принцеске, радвам се да те видя, хубаво да си изкарате на морето  Hug  А кафе - винаги и с удоволствие. То само се каним, дали поне една от вас ще успея да видя  newsm78

Кашпи, чакам да пишеш  Heart Eyes

Сами, ти пак ли кърмиш?  Hug

Панадоли, Нурофени и т.н. давам спокойно и без никакви угризения и изобщо не чакам да се подобри, свали или друго  Stop Живея в 21-ви век и да треперя ще стане ли с чубрица или не, не ме подкарва  hahaha

# 481
Месечинке, смей се ти.Свари да видиш.Аз сега сложих сирене и масло и закусвам, а на госпожицата сложих 3 лъжички в кус-куса и го чакам да изстине, в него също слагам сиренце и малко масълце.Ти слагаш ли нещо в кус-куса?Дадох й пробно половин лъжичка от киноато, омете го и се облиза.Ще стане работата ми се струва и съм много доволна!Фраш е с протеини, желязо и цинк, 9 аминокиселини!Ултра съм щастлива!Не е лошо на вкус, хапвам си и аз!

# 482
  • Враца
Бют, Не съм го гледала Лъжкините, ама вие сега ме засипахте със сериали и се чудя кой по-напред.  Grinning

Белверде, във Враца им е цеха - да, на едно забутано място дето няма да предположиш, че от там излизат такива красоти и вкусотии.  Wink Ама ти ако се уговориш да си внесеш тортата, ще те съпроводя до цеха.  Hug
Иначе за сериали времето е след като Криско заспи вечер, преди аз да заспя. Всяка вечер по 1,2 серийки и така.

Като заговорихте за учене и затъпяване се сетих, че като учех за инструктор и аз така затъпях. За едно лято взех около 20 изпита, 4 от които държавни и направо ми се разказа играта. В едно заведение бяхме тогава с баща ми и той си поръча вратна пържола, при което аз му забих въпроса - каква вратна пържола. А той седи и ми се хили и вика - ми пилешка може ли да е? (имаше някакъв такъв виц, ама при мен си беше истина) Blush Ужас.. После с малко развлечения и социални контакти се оправих.  Laughing

Коралче, тя таз дръжка по висока от баща ми бе! 192 см. Да не си се объркала нещо?  newsm78

Криско не харесва киноа-та. Но, Даниелка, да с масло и сиренце я правя.  Wink

# 483
Мацки, откъде го взимате това киноа и как го приготвяте?

# 484
Добро утро,

Кашпи  Hug .

Койчева, хайде вече да се оправя Борко, доки какво каза за температурата, вирус ли е или?

Даниела, със сирене и масълце давам аз киноата, Марто си я хапва, затова пък не иска елда. На мен не ми мирише. аз много я харесвам, хапвам я с удоволствие. Напоследък даже слагам в супи, вместо фиде  Laughing .

Ивка, тази твоя свекърва голям темерут, не мога да ги разбера тези сръдливите хорица  newsm78 , само тя губи от цялата история. Май и Велито на нея я беше кръстила ако не се лъжа.

Блонди, добре е ММ, той е как да го опиша - много не го преживява, в смисъл случилото се  е случило, взима си бележка и продължава напред, нали е психолог  Joy . Тръгна на работа, не се е спрял в къщи.

Бютка, дано да успееш с изпита  newsm10 .

# 485
Хахаа.. Фери, твоята история ме подсети скоро една случка с Емма - хапва тя пуешки бут и аз я питам; "Какво ядеш", а тя: "Пуешки бут от прасе"  hahaha.

# 486
Абе колко струва тази киноа? И амарант? Гледам в нета някакви по 7лв., е 14лв. няма да дам за нещо, което може и да не яде. А аз и ММ със сигурност няма да ги ядем  Mr. Green

И аз се чувствам много затъпяла от това учене. Понякога като пиша и забравям някои думички даже, не мога да се изразя  hahaha

Вик, браво за яслата Simple Smile

Мамите, които преварявате вода... чакате ли да се утаи?  newsm78 Една приятелка така ми каза, че чака да се утаи, ама моята не се утаява, хлорта си стои отгоре и като наливам не отива по стените, ами директно в шишето  newsm78 Май пак почнах да се втелясвам, след 20 дни почваме кухня, там все с преварена вода ще и готвят  ooooh!

# 487
Здравейте!! Искам да попитам има ли мами, които все още кърмят? Ние до сега се кърмим, но в последно време нещо не ме искат вече...Давам ѝ основно вечер като я приспивам и през нощта, както и два пъти през деня, отново като я приспивам. От няколко седмици само мрънка, обръща се на другата страна и ако настоявам, започва да реве Confused Иначе не бих казала, че имам много мляко, и цял ден да не я кърмя, почти нищо не усещам. Четох обаче статии в сайта, че много рядко се срещало детето да не иска да суче на тази възраст и по-скоро било грешка на майката Thinking Направо не знам къде греша, като това упражнение сме го правили безброй пъти. Така или иначе не смятам да я кърмя до първи клас, но не знам кога да включа АМ, за да не спирам млечната храна. Тя си хапва попара сутрин, на обяд - пюре, следобед - кремче на Нестле или намачкан плод и вечер - каша. Кога се включва АМ - преди лягане може би...Ако някой има желание, моля да сподели мнение или съвет   bouquet Благодаря!  Hug

# 488
Amourinka
Скрит текст:
И Ина беше така. 3 седмици не искаше да суче, само вечер и през нощта, много рядко сутрин, ако успея да я излъжа и то от едната гърда. Естествено кърмата ми много намаля. Обърнах се към консултант от ЛЛЛ. Каза ми, че трябва да има причина за да не иска да суче, момичето първо ме попита дали детето е преживяло някакъв стрес, да не би да сме били на гости за по-дълго и да е от смяната на обстановка, въобще какво се е променило през тези 3 седмици. В нашия случай правихме сондиране на слъзно каналче, при всяко кърмене аз масажирах оченцето и тогава тя отказа едната гърда, по-късно и другата. Посъветваха ме да правя следното: гушвам я и и показвам нещо шарено, някое герданче, или телефона си, дистанционно, нещо, с което до сега не си е играла. Като се заиграе с него я доближавам леко до гърдата, тя засуква като през това време си играе с предмета. Без да я насилвам, така се получиха нещата. Сега отново суче по 4-5 пъти на ден, понякога се нерви, че млякото не тръгва веднага, но занимавките вършат работа. Дохранвам я само вечер с АМ, от тогава спи по цяла нощ. През деня гледам да и давам да суче колкото може повече, за да си възстановя лактацията. Обикновено и давам между храненията, защото кърмата ми е малко. Към 18ч. я кърма и към 20ч. вече за приспиване, понякога няма нерви да чака млякото да тръгне и давам АМ, но честно казано вечер предпочитам да сме на АМ, че поне спи  Blush 300гр. АМ го ползваме вече 2 седмици, от днес ще почвам да и го слагам и в пюретата, за да свършва, че ще му изтече годността. Пробвай това със занимавката, дано и при вас върши работа. Аз бях сигурна, че вече ще се отбива, дори нямах желание да се боря, но ето, че пак засука  Laughing Успех  Hug

# 489
Дафи, във Фантастико киноа струва 8,49 лв.Там има и амарант, елда, просо на щандовете за диабетици #Crazy.НО!С 2 супени лъжици ще нахраниш цяла детска градина, така че си струва предвид пестеливото използване.Аз утре ще й дам елда по тези рецепти се чудя коя от двете да е...
Елда с доматен сос и сирене- 2 с.л. елда се сваряват (аз отпенвам по време на варене) и оцеждат от водата, заливат се с доматения сос (1 1/2 домат, 1 червена чушка, 1 морков,1 с.л. лук, 1 ч.л. зехтин и 100 мл вода се сварятват до изпаряване на водата), добавя се 30 гр.натрошено сирене и 2 листа пресен магданоз нарязан на ситно.

Кисело мляко с елда- 1 с.л. едла се сваряват за около 20 мин във вода,отпенват се  по време на варене, отцеждат се и се прибавят към киселото мляко

# 490
ВТД, честито за яслата, при вас няма как да не я приемат госпожицата, защото сте многодетно семейство. И при нас по този критерий приеха каката на градина миналата година.

Наскоро малко поочистих телефонните номера от телефона си, понамокри се и умря, и номерата в телефона умряха заедно с него. Сега съм няколко години назад във времето все едно. Няма как да се обадя на половината си познати. Първия ден след случката бях бясна на себе си, но после реших, че може да е за добро.

Иначе вземам храна от кухнята вече, не са ми издали картите все още, но ми дават купони вече втора седмица(тъкмо докато издадат картите ще станат на 10 месеца и няма как да ми откажат вече). Алекс хапва почти всичко, Владо му допълвам с домашно готвено.

Вчера официално детето завърши втора група в ДГ, била покрила критериите за възрастта, сега 1 месец почивка и през юли в сборна група. А на есен с песен започва предучилищна.

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 11:07 от Five magnificent

# 491
  • Варна
Блонди,
ми тъпа и упорита съм, нали ти казвам Mr. Green Исках малко разнообразие, че горкото яде сутрин и вечер само разтворима каша с плодово пюре. Пък и заради по-едрите парченца, да вземе да свиква. Изяде го обаче, явно просто не го кефи комбинацията със сирене.
ВТД,
честито за яслата Simple Smile

# 492
Защо не направиш като мен брашно от елда, просо, ориз, киноа, амарант, овес - каквото избереш. После може с плод, може с масло и сирене, може със зеленчуци...  Simple Smile

# 493
Аз пак съм с въпросите и пак не разбирам какво трябва да се направи.Направо ще ви го пастна какво питах и какво ми отговориха от ИСОДЗ:
Въпрос:    Отговор:
[2013-05-30 12:57:11]  Здравейте и благодаря за отговорите.Сега имам друг въпрос:за колко месеца назад трябва бащата на детето да внесе социални осигуровки, за да станат точките ни за първо желание от 7,2 на 8,2? 

Самоосигуряващите се родители при записване трябва да представят копие от платежно нареждане за внесените осигурителни вноски най-малко един месец преди класирането , или данъчна декларация, заверена в НАП. 

# 494
Привет отде една новодомка. Вече имам нет, но компа ми е на ремонт,  та няма да успея да ви прочета че ми е ужас от телефона. Ние с моят кърлеж сме добре, ама ми липсвате.  Прегръдки и доскоро.

Общи условия

Активация на акаунт