АВГУСТинка чуди се какво е нейното дете - кърлеж или циганé

• 23 998
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
hrisi1983, аз не съм въвела твърда закуска. Кьрмя към 9ч., на обяд давам зеленчуково пюре,след обедното хранене е каша с плод плюс 4-5 кърмения за деня.

# 511
  • Пловдив
Принцеска,аз съм морско чадо и живея в района на Несебър  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
hahaha Аз пак съм бляла и не съм разбрала,все си мислех че си в София ooooh!

# 512
Dafi, и аз много искам да хареса Лактана, защото много ми харесва марката, а яде и техните каши, ама не...Днес ѝ купих Аптамил комфорт 2. Довечера ако пак не ще да суче, ще я пробвам с него. Иначе следобед цокна за 5 минути, то после и без друго май нищо не се отделя...бедна работа с една дума. Пак съм доволна, че избутахме до 10 месеца, че нейната докторка доста зор ми даде с това дохранване, добре че Рали е умна и отказа  GrinningHug

# 513
Даниела, ще пукна, как обясняваш нещата, много се хиля  Joy Joy ама ти и на живо си си същата скица  Hug
Анди не му ареса киноата, трябва да го пробвам пак  Whistling
ВТД, честито за яслата  Hug – аз чак догодина ще подавам, а отсега ми е свито като знам колко трудно става и как нямам хич точки  Confused
Месечинке, не се ядосвай като не иска, не иска  Hug Аз знам, че амаранта е от 11 месец  newsm78 иначе още не съм стигнала до 7-те зърна и лимеца, то от толкоз зърнени се побърках вече  Crazy
Тефи, как сиии  Hug
Може ли линк за оня уолкър на ФП – с лъвчето ли беше  newsm78 newsm78
Елс, честит нов дом – да го изпълните с още повече любов и разбирателство  Hug
Койчева, ужас, дано се оправи бързо малкия  Confused
За Т - не мисля, че някой трябва да се кахъри - както си го чувства така да прави. НО е факт, че трябва да се гледа детето - има деца с Т 38.5 и са жизнени и по нищо не личи, че имат Т, тогава аз не бих дала лекарство, но има и такива с 37.5, които са отпаднали и изглеждат зле - тогава бих, мое мнение  Blush

# 514
  • До морето
Хриси, много ти благодаря, точно това ми трябваше  Hug Сега ако може някой да прати и другото за количеството кърма  Blush

Блонди, не кърмя. Отбихме се ние успешно и сега пие мляко на поразия  Laughing Снощи издумка 150мл. преди да заспи, а преди това беше ял и каша! Иначе аз вече го преживях и даже сега вече се1 радвам, че отбиването стана супер едтествено и плавно и тогава когато той реши! Пък и нямаше драма, аз така се притеснявах с този момент с отбиването и се чудех какво ще правя и как ще го правя пък то стана от само себе си! Иначе схемата за една бъдеща мама, дето се е ошашкала много и в момента поглъща всякаква кърмаческа литература  Laughing

Елси, честит ти нов дом - само  с щастие, разбирателство и хубави емоции да го пълните!!! Ето за Бобо  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Мнението ми за Нурофена и Панадола абсолютно се припокрива с това на Бюти! Не бих давала безразборно "щото абе нещо е кисел", но и няма да издържа да си гледам детето парцал!

Утре какво ще правите на празника?

Ние днес направихме една разходка в Морската -в цялата Морска аз и още една луда  Laughing И като заваля дъжда и двете се навряхме в един ресторант, запознахме се, ядохме супи, хранихме децата, после ги приспахме и се наслаждавахме на бурята!  Та така резултата от днеска - мокри дрехи, мокра коса и нова мама за разходки  Laughing

ПП. Марли, къде си бе? Във Варна няма ли да идваш?

# 515
Между другото, не се учудвам, че не пие много АМ, защото тези, които са в БГ май не са много "истински"...Казвам го на базата на лични наблюдение, без да претендирам, че съм 100% права. Братът на съпруга ми ни беше на гости с момченцето си на година и половина. Те живеят в Англия и там то редовно си пие АМ (Хип 4). Тук му купиха уж същото, обаче като нададе вой това дете, реве и не иска да го пие. А и баща му каза, че там като го приготвя, веднага се разтваря, а тук колкото и да го тръскаш шишето, все остават едни "кристалчета". С пюретата пак е същата работа. Брат ми живее в Германия и има две момиченца на 2 и 4 години. Като бяха малки, им даваха пюрета на Хип и такива от ДМ. Там ги ядат, а като дойдат в БГ и им купят същите, пак не искат. Не знам какво не е наред, но направо има двоен стандарт за качество... Thinking

# 516
  • софия
Дафи, аз мажа още яко, с АД си трябва мазане, това е лечението/ поне така ми обясни кожната/. Всеки ден проблемните места с Юсерин, а след баня цялото тяло обилно.До кога ще мажа нямам идея, но поне цялото лято. Да чукам на дърво, за сега няма нови петна, но не смея да не го мажа. Уж казват, че 80% от децата с АД го израстват до 1 год.

За Нурофена си давам без никакви угризения / не превантивно / , слагам и свещички Еферлган / при по- висока Т дори са по-ефикасни/. Има ли Т не мога да чакам да видя колко ще вдигне, та тогава да давам. Без това меря на половин час. Дори съм си приготвила и течен аналгин, след като вече имаше 39,8.

# 517
rosij, и на мен така ми казаха, че кожата трябва да се овлажнява постоянно, да не остава суха. Но гледам, че сега е добре, от доста време не е имала нови петна и за това се замислих, но няма да рискувам. Обаче сега мисля да и купя млякото на Бюбхен, до сега я мазах с Еудермол, но то не е бебешко и не знам дали може продължително да се маже.

Да чукна на дърво, Ина до сега не е вдигала температура, но ако вдигне дори и малко бих и дала Панадол без въобще да се притеснявам. Давала съм превантивно след ваксина, така ми е казвал педи. Веднъж съм давала и защото много я мъчиха зъбките и рева цяла нощ. Общо 3-4 пъти съм давала откакто се е родила, смятам, че не е много  Peace

# 518
Между другото, не се учудвам, че не пие много АМ, защото тези, които са в БГ май не са много "истински"...

Амуринка, това е така, да, има разлики във формулите. Но Лактана и Хумана, мисля, че само те двете, са директен внос от Германия и няма разлики  Simple Smile

Сами, честита ти нова мама  hahaha Много хубаво се е получило с отбиването, радвам се, че си добре. Сега ще видиш ползите и от АМ  Hug

Марли, радвам се, че ти харесват  Blush  В БГ ми се струват по-скъпи обаче, тези моите са 289е, в БГ ги дават 640лв. Така забелязах и за други модели. Иначе ако човек знае какво търси, на такива промоции, както аз взех, се намират между 80 и 150е модели за по 200-300е  Simple Smile Иначе 300е нямаше да дам  Crazy

Бютка, да, права си за Т°. При Криско обаче е рядко и винаги е около 39°, та нищо не чакам  Crazy
Амарант аз така и не намерих (засега), но киноата е на дневен ред, като свърши просото, то е най-намаляло  Laughing

Взех череши, Камелия изяде две, на четвъртинки, обелени, хареса й  Simple Smile

Тефи и аз я мисля  Heart Eyes

Шех, ти къде се попиля с фермана  Crossing Arms  Heart Eyes

Белверде, липсваш днес  Heart Eyes

С ММ намерихме KFC в Холандия, голяма радост, на 20км е от нас и ще ни води за вечеря  Party Joy

# 519
Айде да се пробвам да се впиша- и аз знам,че амаранта е за по- късни месеци,, но помня,че от 10 можеше май ? Блонди, а защо си правиш още брашна за каши, не си ли пробвала с цели зърна- аз мисля да пробвам скоро, но съм в чуденка директно ли или постепенно да го направя?

# 520
Гунди, ще го смеля по-зърнесто, но мисля, че не е готова за цели зърна  Thinking Тя хапва, малко се дави, но много бързо й писва и изяжда малко количество и се отказва после  Rolling Eyes

Пробил е и единия резец горе. Кой като нас - през ден - зъб  tooth

# 521
Ох с това киноа ме облъчихте, чат-пат подразбрах как се приготвя, само не знам откъде се купува, освен това хич не знам как се казва на гръцки, ама здраве да е, ще си го поръчам от България, само да разбера от къде за Бога се купува (разбрах за Фантастико в София, но не ми върши работа)

# 522
Момичета, ясно е, че колкото и да се старая, не мога да ви догоня. Записвам се, за да не ви изгубя дирите, попрочитам по малко от време на време. С близнаците сме екстра, Санди вече прави първи крачки сам, прекатурна се с лъвчето на Fisher Price, на няколко пъти, Теди все още ходи хваната и за двете ръчички, доста по-нестабилна е, но пък много по–приказлива, изобщо коренна разлика. Нямам много време, че все искат да вървят мъниците, а пък аз съм твърдо против проходилките, та ситуацията е доста изморяваща. Липсвате ми!  Hug

# 523
еми кво направих според вас, отидох днес до пикадили и си купих бисквитена торта от Канея за празника на детето утре.... поканих брат ми и свекитата на гости да ги черпя с торта и възнамерявам да я опитам - 1-2 хапки и ако наистина не съм яла и аз по-вкусна бисквитена торта, ще изям едно голямо парче. Иначе количката е 103 см, но 9 и 0 са съседни и се получи лека техническа грешка Simple Smile))

днес в мола малчо се скъса да реве, целия стана червен от рев, чак ми беше неудобно от хората. От пикадили му купих биба на пожар - на мам за намслени btw, млъкна за 5 мин, после на пожар до дм, там му купих плодово с извара пюре, изяде го цялото - 190 грама и се усмири за още 5 мин., при което аз вече реших че е крайно време да се ходя, явно няма да се усмири, излязохме навън и моментално заспа с новата биба в устата - доволен и щастлив от живота Simple Smile

койчева много бързо възстановяване на малкия герй ви желая и никакви повече болести да не ви настигат. А откъде сте го хванали въобще не го мисли това - те са навсякъде, важното е да се реагира навреме, както правиш ти Simple Smile

# 524
  • София
Койчева, много съжалявам за малкия  Confused Дано бързо се оправя от гадния вирус и го изкара максимално леко Tired
Елси, честито ви нов дом, много спокойствие и обич да витае в него Hug
Блонди, мерси, че ти липсвам, ама днес ми е много кофти ден и хич не ми е до писане Tired Аз по принцип рядко мрънкам, но сега ще ви се оплача. Споменавала съм няколко пъти, но наистина вече ми писна от нашия близо 5-месечен запек Confused Тъкмо си мисля, че се оправил, и хайде пак ...От както сме се захранили детето ми не е същото в това отношение. Не може да ака и това е, на по 3-4 дни веднъж, понякога и на 6, а в най-добрият случай през 2 дни, по една твърда барабонка Cry Днес целия пак разреван, напъва се, пищи, изпотява се, целия почервенява, детето от напъване и рев дъх не може да си поеме, напъва се на пресекулки за да си поеме въздух милото, аз го държа дори прав да му е по-лесно, ами много ми е криво, не мога така да г огледам как се измъчва newsm45 От 12 дни давам Дуфалак, уж бил с натрупване - ефект 0, и най-накрая купих пак Релаксит (това ни е за втори път, през април също дадох веднъж). И за цялата тази нелепа ситуация нямам никакво обяснение или подозрение, бебе на кърма, пиещо много вода, избягващо всякакви запичащи плодове и зеленчуци, правя му масаж на корема, свиваме крачета - нищо не помага. Ако давам каша е овесена (понеже разхлабва) с плодово пюре или плод, бисквитките, които вчера направих също са овесени, но той яде само по половин парченце на ден така или иначе. И аз не знам от какво е, чета и страхотии в нета, че запека можел да бъде признак за ранен рахит, за патологични проблеми на червата и някакви такива гадости  Tired Дори вода от варени сини сливи не ни помага.  Tired
Така че, Месечинке, хич не се тормози за дреболии от сорта, че няма режим за ядене или не иска да яде едри парчета  Confused Hug

Общи условия

Активация на акаунт