АВГУСТинка чуди се какво е нейното дете - кърлеж или циганé

• 23 995
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Koralche, ми то детето гладнууууууууууууууу, та чак свят му се вие.Искало да папа и заспало на въздух.Нашата гладоранка е същата, чак дъга прави и мост назад от глад.И съм забелязала навън я хваща по-бързо глада отколкото вкъщи. Crazy.
belverde, инфант  дофилус пием ние с 20 грама сок или чай на HiPP.При нас действа бързо, защото нямаме запек и Ели пълни пампера догоре та чак и на гърба има Mr. Green

# 526
  • До морето
Мери Джейн, във Варна киноа продават в Пикадили на щанда за диабетици. В едни обикновени прозрачни пакетчета е, малко като насипно изглежда!

Белверде, а ти даваш ли масло, включено ли е вече в менюто. Защото аз откакто въведох маслото вече нямаме проблеми, а ако си спомняш и ние от ден без пропуск, като се захранихме имахме малко запичане. Сега пак се случва да понапъне повечко или да пропусне ден, но пък на следващия е обилно! А и бях чела за запек да се слага в пюрето капка зехтин, но не знам доколко е ефективно!

Вал, включвай се по- често  Hug

Ивка, как мина при свекърва ти?

Рош, радвам се, че вече нямате проблеми с количката! Явно оная продавачка е била препъни камъка  Hug
Ние пак цял ден нямаме вода, мамка му и прасе  Crossing Arms

# 527
Бързам да се включа за малко!  animal037

Не помня кой попита, извинявам се за което Embarassed Добре е Мони, ръчичката все по добре я използва, притеснява ме това, че има контрактура в лакътчето и ме стресираха, че може и да не се оправи..
Но няма да ви занимавам с моите проблеми, не обичам да натоварвам хората, искам само да ви радваме!!!
Аз се готвя за държавен изпит. smile3529 Скоро ми предстои дипломиране, живот и здраве, всичко да мине както си мисля... 
и аз и Мони сме болни иначе, тя е с хрема, а мен ме е напорил синузита нещо, точно преди годишният ми изпит по пеене  #2gunfire ,а те гадините да вземат, че да го преместят по- рано от колкото беше плануван.

# 528
Мери Джейн, във Варна киноа продават в Пикадили на щанда за диабетици. В едни обикновени прозрачни пакетчета е, малко като насипно изглежда!

Благодаря ти, СамиМами   bouquet Страхотно за новата мама за разходки!

Койчева да оздравява бързо Борко! Мъчно ми стана като прочетох, че сте плакали и двамата, ама така е, това ни чака отсега нататък, ще боледуваме и плачем с тях Heart Eyes

# 529
Привет Hug
Белверде,ти сигурно си споделила с педиатъра си за запека,какво ти каза той?Когато Велито имаше тоя проблем,ни изписаха чая Блевит Л,става за новородени даже и пробиотика Линекс и не знам кое от двете помогна,ама имаше ефект,от месеци се разписва всеки ден.Иначе сигурно ти е много гадно да го гледаш така,то за голям човек е мъчително,пък какво остава за бебе.И друго се сетих:ти дохранваш ли го Валерко?Ако да,можеш да пробваш с някое от АМ,които се дават специално за запек.Дано скоро се нормализират нещата Hug
Сами,аз вчера писах,не се състоя срещата,сърдита е още свеки на ММ,казала да отида аз с децата,без него Shocked,как пък не.Засега спирам с опитите за затопляне на отношенията,то насила хубост не става.
Койчева,стискам палци скоро да спадне Т на Борко.Хич не се обвинявай за вируса,те са навсякъде,няма как да го предпазиш.
Пърпъл,бързо оздравяване и на двете ви!
Миши,как е ТМ,оправи ли се вече?
Дафи,тъкмо вчера си мислех да ви питам за козметиката дали мажете още,че аз нещо взех да пропускам напоследък откакто стана топло.Май лятото няма смисъл от мазане,при това потене,безсмислено ми се струва.
Моята пикла е зверски подсечена,дупето й е кърваво червено и явно я боли, много се кисели днес.Мих я,мазах я,пудрих,то по-зле стана,след баня ще пробвам със здравето,дано от него има ефект.

# 530
Привеет мами Grinning

Не съм ви чела, ама не се тревожете за глупости, че като дойдат сериозните проблеми тогава ще ви трябват здрави нерви Rolling Eyes

Пак драскам 2 реда и изчезвам да се приготвям Crazy
Ники вече е с гипс, това му била мечта, представете си Wink Та сбъдна му се мечтата, след 2 седмици ще му го свалят, дано всичко е ОК.

Днес пък за Ивайла ми казаха че е възпален хемангеон, но не можело сега да се оперира и изписа антибиотично кремче с надеждата да се успокои.Та така сега само се наблюдава и се изчаква докато стане на възраст подходяща за операция Tired Та в тази връзка, искам да чуя още едно мнение, дали знаете клиника в която можем да я заведем за консултация Tired

Дафи, ще ти отговоря по-късно Hug

# 531
Мале момичета много ме е страх Confused Днес пак я докара до 39,2. Ако утре има отиваме на спешен кабинет. Имам много неприятно усещане и всичко ми е свито отвътре, много ме е страх от тази вечер, дано да мине леко Praynig Съжалявам , че ви товаря, но ще гръмна, сега спи , дадох му панадол, съвсем малко сука за вечеря.

# 532
И да питам има ли някой друг като мен, който не е въвел "твърда" закуска? Въвела съм масло, утре ще въведа сиренце в зеленчуково пюре, ама все още си мисля, че едно кърмене е по-добре от попара ... или греша?
Хриси аз също не съм давала твърда закуска още, чак след 12:30 обяд, а преди това само мляко
За сериялите и аз си мислех, че от замунда ги теглите, но мен ме е страх нещо. А забравих да кажа, че харесвам и Бевърли хилс 90210, но него го гледам заради богаташката обстановка
Дафи аз пък никога не съм го мазала след баня, но ако ти мажеш с нещо за АД не го спирай тогава
Койчева да мина по-бързо този вирус Hug
Блонди KFC Sick
МериДжейн ти не се ли беше върнала в Германия, сега пак ли си в Гърция?
Белверде пишеш, че даваш плодове които разxлабват, но дали и на него му действат така. При нас има запичащи храни които го разxлабват и обратното. Какъв ви е режима? Колко твърда храна поема? Пробва ли с готови млечни каши? Не знам какъв съвет да ти дам. Ние също имахме големи проблеми през първите 2 месеца от захранването и педито ми каза, че не било толкова ненормално да не акат по няколко дни. Каза също ако се притеснявам да купя млечна захар(на немски) да му давам, маи това което даваш ти е същото. А един път като бяхме в болницата имаше една майка, която супер се беше притеснла, че бебето не е акало 5 дена и тогава и обясниха, че ако коремчето не е твърдо няма никакъв проблем

# 533
Кашпииии   Hug Hug Hug Hug Радвам се,че се е сбъднала една мечта на Ники  Hug
За клиника не мога да помогна  newsm78
Белверде,определено не ти е лесно  Hug Защо не направиш консултация с детски гастроентеролог за твое успокоение  Hug Hug Hug
Ивка,на Рош рошавият задник мажехме със судокрем.Но имаше 2-3 по-големи пъпки,които не минавах по никакъв начин.Ей така на майтап взех Павлодерм с невен ( Блонди май беше споменала за друг крем,но пак с невен,който беше помогнал при Кам) и о!чудо!пъпките изчезнаха....Така че ако искаш пробвай.Не е никак скъп.Мисля беше около 3 лв,т.е.между 3 и 4 лв  Hug

Ставам да къпя Рошшшшшш  Joy Joy Joy Joy Joy

Редактирам: Койчева,невероятно се справяш!Нищо лошо няма да се случи,спокойно Hug Hug Hug

# 534
Койчева ти знаеш ли немски? Днес от Хип ми пратиха ето тези съвети за температура, може да приложиш нещо. Опитай се да се успокоиш малко, изчакай тази нощ, може да не вдигне вече температура и се надявам, че вече ще се оправи малкия Hug
Скрит текст:
Eines vorweg: Nicht immer ist Ihr Kind ernsthaft krank, wenn das Thermometer erhöhte Temperatur anzeigt. Grundsätzlich können 37,5 °C für Kinder bis etwa fünf Jahren eine normale Körpertemperatur sein, da sie während des Wachstums einen erhöhten Stoffwechsel haben.

Deshalb spricht man bei Kleinkindern auch erst ab 38 °C von Fieber und bei über 39 °C von hohem Fieber.

Auch jetzt besteht noch kein Grund zur Besorgnis, denn Temperatur allein macht noch keine Krankheit. Schon kleinste Infekte genügen, um die Körpertemperatur von Rayyan deutlich ansteigen zu lassen. Der Körper mobilisiert unter Hitze seine Abwehrkräfte und macht Viren und Bakterien so das Leben schwer. Fieber ist also zunächst nicht mehr als eine natürliche Folge des aktivierten Immunsystems. Fiebermessen bei Kindern kann zu einer Geduldsprobe werden: Gerade wenn die Temperatur rektal, dass heißt direkt im Po gemessen werden soll, fließen bei den kleinen Patienten schon mal die Tränen. Kinderärzte und Hebammen empfehlen Infrarot Ohrthermometer für das Fiebermessen bei Kindern. Damit können Eltern die genaue Temperatur in nur wenigen Sekunden ermitteln. Auch die meisten Ärzte messen heute die Temperatur im Ohr, denn sie kommt der Kerntemperatur im Inneren des Körpers am nächsten und das Kind muss nicht lange still liegen.

Wenn Rayyan Fieber hat, sollten Sie ihn im Auge behalten. Eine Körpertemperatur bis 38,5 °C allein ist noch kein Grund, sofort etwas dagegen zu unternehmen. Beobachten Sie jedoch zusätzlich Anzeichen von Schlappheit oder Schlaflosigkeit, können Sie versuchen zunächst das Fieber mit altbewährten Hausmitteln zu senken: Waden- oder Bauchwickel sind schon für die Kleinsten geeignet – vorausgesetzt Rayyan fröstelt nicht und hat warme Beine.

Für Wadenwickel benötigen Sie zwei Baumwolltücher, die Sie in kühles (nicht kaltes!) Wasser tauchen und anschließend gut auswringen. Wickeln Sie dann die Tücher um die Waden von Rayyan und schlagen Sie dann beide Beine in trockene Handtücher. Die Wickel werden alle 10 Minuten insgesamt dreimal gewechselt, gefolgt von einer halb- bis einstündigen Pause. Genauso funktioniert der Bauchwickel, dabei aber die Tücher nur auf den Bauch legen und nicht drum herum wickeln.

Decken Sie Ihr Kind bei Fieber generell nur leicht zu und ziehen Sie es nicht zu warm an. Bei einer Temperatur über 39 °C  können Sie Rayyan eventuell ein fiebersenkendes Mittel, z.B. ein Zäpfchen, geben. Ihr Kinderarzt berät Sie gerne, welche fiebersenkenden Präparate für Kinder besonders gut verträglich sind und auf welche homöopathischen Mittel Sie zurückgreifen können. Ab einer Temperatur von 40 °C sollten Sie aber in jedem Fall Ihren Kinderarzt kontaktieren.

Generell lässt sich Fieber schon mit wenigen Mitteln wirkungsvoll bekämpfen. Sollte das Fieber jedoch länger andauern oder weitere Symptome wie Durchfall oder Erbrechen auftreten, konsultieren Sie bitte Ihren Kinderarzt.
ако не разбираш мисля, че можеш в интернет да го преведеш или аз ще ти го преведа Hug

# 535
Мила, Койчева, бъди спокойна нищо лошо няма да се случи, нормално е майките да мислим всичко най-най лошо, нали са казали хората да не ти се случва, това което майка ти ти мисли. Прегръдки от нас с Петьо и бързо оздравяване, всичко минава и се забравя. Както са казали и другите майки, ти си прекрасна майка и бъди силна.  Hug

# 536
  • София
Скъпи момичета, много ви благодаря за мнението и съветите, безценни сте Confused
Аз като чета Койчева и Кашпи ми е неудобно, че и аз мрънкам, но пусто притеснение и по-скоро жал за детето. Проблемът е не толкова че ака рядко, а че ака много твърдо и болезнено, днес дори имаше - не точно кръв, но розова слуз, като леко разкървавено Cry
Иве, Досега никога не съм дохранвала с Ам и не давам млечни каши никакви. Като съм споделяла на педи, тя казва обичайното - тиква, сокове, слива, круша, и ако това не - някакви свещички или Релаксит Crossing Arms Но сега ще я натисна за пробиотик, защото и аз четох, че много помагат.
Сами, масло давам, всеки ден, а преди да го вкарам слагах зехтин, но и това не помага Tired
Дани, много ти благодаря за този пробиотик, ще питам педи, аз съм давала като беше новороден Био гайа, но той тогава си беше само на кърма и акаше по 3-4 пъти всеки ден Whistling
Койчева, не си вкарвай такива излишни притеснения Naughty Всичко ще е о.к., сигурна съм, ще му мине на Борко, сигурна съм че е ужасно да го гледаш и да страдаш заедно с него и да се молиш всичко да е о.к., но тепърва колко такива неща ни чакат, дай Боже по-малко Confused Защо не пробваш да му сложиш напоена кърпа с оцет и сода на челото, работи безотказно, сваля т , мен само така ме оправяха. И да пие повече течности, защото сега се обезводнява по-бързо, кърми го редовно и си го гушкай, така ще оздравее по-бързо. За акането не се притеснявай - нормално е децата, когато са с т, да се запекат малко, Много прегръдки и позитивна емоция ти изпращам Hug Hug Hug
Кашпи, съжалявам за Ивайлето, дано бързо мине това възпаление Confused
Иве, ама и твоята свекърва какъв е чешит, какви са тези хора бе бртче Whistling
Пърпълче, дано се оправи бързо малката, няма да се притесняваш Confused Успех на изпита Hug
Лино, режимът ни е нормален и не яде много, винаги малко, особено зеленчуково-месните, не повече от 70гр, а плодовете с кашата - вече сигурно около 120гр. между другото и аз вече това си мисля, да не би на нас разхлабващите да ни действат запичащо и обратно Rolling Eyes
Козе сиренето запича ли? newsm78 а от кайсията и прасковата кое е по-разхлабващо? Blush

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 21:06 от belverde

# 537
Сложих Ина да спи, в 19 сука, в 20 изпи 200мл. АМ  Shocked Обаче още я чувам, а вратата е отворена, не смея да отида до кухнята да си взема да ям, че ще ме види  hahaha

Кашпи, всичко ще бъде наред с Ники и Ивайла  Hug

За мазането след баня аз мислих да пропусна тази вечер, защото снощи свърши млякото, а днес не съм излизала за ново, но я намазах с олиото на Хип. Знам, че лятото не се маже с олио, но... защо я намазах не знам  Mr. Green

Ивка, мажи обилно със Здраве, ще мине. И на Ина дупето беше много зачервено 2-3 дни, а обикновено рядко се случва да се зачерви.
Койчева,  Confused каквото и да ти кажа, няма как да не се притесняваш, дано минава бързо и да се успокоиш най-накрая  Hug
пърпъл, аз още семестриално не съм завършила, но иначе пък тази вечер написах 1 страничка от 1-ва тема от конспекта за държавния изпит  hahaha Май ще пропусна всички сесии и ще ходя догодина на държавен.  Confused

Ина май заспа, днес правих сладкиш послучай 1 юни, отивам да го изям  Mr. Green

# 538
Кашпи, стискам ти палци и за двамата да се размине по- най лекия начин  Hug Hug
Блонди, аз пък що ли реших, че всички гълтат парчоци като моето без зъбо пиле  33uu И сега мислиш да свариш зърна и да ги смелиш ? Аз се чудя така или директно с киноа или просо, че нали са дребни?? Thinking

# 539
gundie, киноа-то днеска го давах сефте и си го млясна без проблем, без да го пасирам или троша предварително.Смесих го с плазмонския кус-кус и почти нямат разлика.Кашкаво едно такова, гълта го направо и се оглежда за още.

Общи условия

Активация на акаунт