50та австрийска тема

• 58 488
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Ха! Съвпадък  Party
Е те полякините са си такива, все много философстват, съседката ми и тя е същата. Но пък ако е полякиня ще можем да се разберем криво- ляво.
На курсове и на мен не ми се ходи много много, дето се вика, баба ми само по курсове е ходила като е носила нейните деца.
Доволна ли си от тази болница?
Извинявам се на другите момичета ако разводнявам темата, то от къде тръгна, а къде отиде, но пък дано да е полезна за бременни българки във Виена, които може би четат или ще четат някога Peace

# 646
Beruška, ако отново забременея, сигурно отново ще отида да раждам там, ако няма някакви сериозно подозрения, че има  проблем с бебето.
Родилното не е голямо и на мен това ми харесва. Иначе си има и проблеми, но те са почти навсякъде.  Rolling Eyes
Докато ходих на прегледи всеки път трябваше да чакам по 1-2 часа за да ме приемат  ooooh! Веднъж се разревах, а една жена изпадна в нервна криза и започна да крещи и да пита защо и дават час, а после я карат да чака 2 часа за да я приемат. Но този проблем го има доста често в  държавните болници и в кабинетите на лекарите, които работят с WGKK  Rolling Eyes
В родилното има вана, но тя не се използва   Naughty Ако се надяваш на водно раждане - забрави!
Като изключим тези неща, за мен всичко останало си беше ок.
При мен се опитаха да предизвикат раждането и накрая ме попитаха дали искам да ме оперират. Аз казах, че искам, а те ми казаха да си избера лекар, който аз си пожелая за да ме оперира  Grinning Нищо не съм плащала, никой не ме е изнудвал и като цяло всички бяха много мили. Единствено Кupka не ми хареса, но както вече споменах има дами, които си я харесват и дори си заплащат за да са при нея.

# 647
И аз там съм виждала много бременни да чакат и повечето са били изнервени и намръщени, ето защо!!!
То и аз чакам при моя гинеколог, но през това време ми мерят кръвно, килограми, дават ми една чашка за едни определени места Embarassed , попълваме паса и уреждаме час за следващия път, чак тогава ме пускат в чакалнята, където максимум 15тина минутки съм чакала.
Много благодаря за информацията относно болницата, много обнадеждаващо и успокоително звучи, имах нужда, благодаря  Flowers Bouquet
Да е живо и здраво бебето, пък бих преглътнала една неприятна акушерка, ако ми се падне да е такава.

# 648
Beruska, и аз раждах в Хануш и съм много доволна. Особено от акушерката, която ми се падна. Така и не й помня името. Говореше само немски, а аз не разбирах нищо тогава, но тя ми показваше всичко много образно:). Много внимателна жена, предната акушерка мисля ми предизвика спукване на водите с грубите си пръсти, но бях с късмет за истинското раждане да се падна на тази жена. Толкова ме масажира, напълни ми ваната, почти не ме остави. Лекарят искаше да ме оперира по едно време, но последно бебчето ми си дойде само, без епидурална, без нито един шев.

Аз избрах Хануш, понеже ми е на 5 минути от вкъщи, но си бях и с късмет да ми се падне тази невероятна hebamme!

Иначе за чакането по опашки за кабинетите не ми се говори. Аз вече имам и много неприятен опит с педиатри към ВГКК, при които не дай си боже да ходиш не за ваксина, а с наистина болно дете Twisted Evil

# 649
Beruska, и аз раждах в Хануш и съм много доволна. Особено от акушерката, която ми се падна. Така и не й помня името. Говореше само немски, а аз не разбирах нищо тогава, но тя ми показваше всичко много образно:). Много внимателна жена, предната акушерка мисля ми предизвика спукване на водите с грубите си пръсти, но бях с късмет за истинското раждане да се падна на тази жена. Толкова ме масажира, напълни ми ваната, почти не ме остави. Лекарят искаше да ме оперира по едно време, но последно бебчето ми си дойде само, без епидурална, без нито един шев.

Аз избрах Хануш, понеже ми е на 5 минути от вкъщи, но си бях и с късмет да ми се падне тази невероятна hebamme!

Иначе за чакането по опашки за кабинетите не ми се говори. Аз вече имам и много неприятен опит с педиатри към ВГКК, при които не дай си боже да ходиш не за ваксина, а с наистина болно дете Twisted Evil
Много, много мнооогоо благодаря и на теб, че си направи труда да споделиш своя опит   bouquet
Благодарение на вас двете, страхът ми леко поотмина и определено няма да се връщам да раждам в България  Hug

# 650
Beruška, aз ще ти напиша още нещо, което предполагам, че ще ти подейства успокоително.  Simple Smile
Мъжът ти ще може да присъства на раждането.
Ако ти не желаеш да присъства мъжът ти, можеш да отидеш и с някой друг.
Моят мъж беше до мен дори и по време на операцията, а такива екстри не се предлагат в България  Wink

# 651
Beruška, aз ще ти напиша още нещо, което предполагам, че ще ти подейства успокоително.  Simple Smile
Мъжът ти ще може да присъства на раждането.
Ако ти не желаеш да присъства мъжът ти, можеш да отидеш и с някой друг.
Моят мъж беше до мен дори и по време на операцията, а такива екстри не се предлагат в България  Wink

Много благодаря!  Heart Eyes
Уведомих мъжа си, обаче той сякаш остана със смесени чувства  Laughing
Не бил искал да ме гледа как се мъча, но пък после се съгласи, че той ако е там, ще ми е по- спокойно  Flutter
Иначе, на мен приятелка ми каза, че в България в държавна болница, само ако си във ВИП отделение, мъжът ти има право да присъства  Tired

# 652
То и аз бях със смесени чувства и до последно не знаех дали искам мъжът ми да присъства  Laughing Ту исках, ту не исках  Crazy
Но по важното е, че има такава възможност, а дали ще се възползвате си е ваша работа.
В Австрия не е като в България и не е нужно да си VIP  Crazy
Не е нужно да си избираш екип и да заплащаш само за да може някой да е с теб. Simple Smile

# 653
То и аз бях със смесени чувства и до последно не знаех дали искам мъжът ми да присъства  Laughing Ту исках, ту не исках  Crazy
Но по важното е, че има такава възможност, а дали ще се възползвате си е ваша работа.
В Австрия не е като в България и не е нужно да си VIP  Crazy
Не е нужно да си избираш екип и да заплащаш само за да може някой да е с теб. Simple Smile

Да, хубаво е, че родилката има избор, а не е нужно да се заплаща допълнително.
Аз като ходих там първия път констатирах факта, че държавна болница в Австрия изглежда по- добре от частна болница в България /в частност София/. Не искам да плюя по родното, напротив, не исках да напускам България и все още ми е доста мъчно, но разликата в стандартите е повече от очеизвадна!
А всъщност какво се заплаща при раждане, при положение, че си имам е- карта и мъжът ми ми плаща осигуровки към кранкенкасата всеки месец?

# 654
А всъщност какво се заплаща при раждане, при положение, че си имам е- карта и мъжът ми ми плаща осигуровки към кранкенкасата всеки месец?
Нищо не се плаща.
Дори бебето ми получи подарък  Laughing
Спомням си, че трябваше да кажа коя кутия искам - тази за бебета или тази за по-големи деца.
Аз си избрах за по-големи деца. Не си спомням какво точно имаше, но ако не се лъжа имаше часовник, раница, която все още ползваме и разни други дреболии.
В болницата също не се носят памперси и превръзки както е в България.
Аз не съм раждала в България, но съм виждала болниците там (София) и не мисля, че тукашните държавни болници изглеждат по-добре от българските.
В Българските болници обаче ако нямаш роднина, то може да започнат да се изнудват и да преживееш доста неприятни моменти  Confused

# 655
Нищо не се плаща.
Дори бебето ми получи подарък  Laughing
Спомням си, че трябваше да кажа коя кутия искам - тази за бебета или тази за по-големи деца.
Аз си избрах за по-големи деца. Не си спомням какво точно имаше, но ако не се лъжа имаше часовник, раница, която все още ползваме и разни други дреболии.
В болницата също не се носят памперси и превръзки както е в България.
Аз не съм раждала в България, но съм виждала болниците там (София) и не мисля, че тукашните държавни болници изглеждат по-добре от българските.
В Българските болници обаче ако нямаш роднина, то може да започнат да се изнудват и да преживееш доста неприятни моменти  Confused
А нощници и помпа за кърма носи ли се  Rolling Eyes
Още веднъж, много благодаря за информацията!
За изнудването, една приятелка даде четирицифрена сума на доктора в асансьора на болницата ...  #Cussing out

# 656
Помпа имаше в болницата.
Нощници също има, но ако държиш да си носиш твоята, също не е проблем.

# 657
  • На Дунава
По принцип за раждането ти трябват само джапанки (за да можеш веднага и лесно да ги нахлузваш, без да се занимаваш да се сушиш или да се навеждаш) и чорапи (направо може да ти замръзнат вирнатите нагоре крака  Mr. Green). По време на престоя в болницата ще имаш на разположение всичко необходимо и за теб, и за бебето.
В болниците има помпи за кърма, но аз съветвам да си вземете и ваша, ако ще имате такава. Много по-лесно е да прилъжете бебето да засуче, ако сте дръпнали преди това с помпата няколко пъти да слезе кърмата. Иначе да тичаш да търсиш някой да ти дава.... Със собствената става за секунди, ако се налага. Дай Боже на никого да не се налага да се среща с помпата за повече от няколко минутки, и то само в началото!
Няма да се уморя да повтарям всички момичета, които ще раждат за първи път, да се обърнат към Ла Лече Лига по време на бременността - имат на практика безплатни групи във всеки бецирк! Нека Ви обяснят основни неща за кърменето още преди раждането, а и, като ви познават, биха дошли и на крака да ви помогнат, ако има нужда. Много са мили и отзивчиви и са неоценим източник на информация и подкрепа! Обикновено кърмаческата група се събира само веднъж месечно, така че планирайте на време! На страницата им има график. Разбира се, може да се обърнете и към моя да е друга консуктантка по кърмене, но го направете преди раждането, и се уговорете да се видите с тях след него. Дори и да се наложи да платите за консултация (мисля, че на частно излиза 80-90 евро посещението у дома ви), но се изплаща за под месец от некупуване на адаптирани млека. Не разчитайте само на болничния персонал да ви насочи, не е достатъчно, получават се противоречиви съвети и накрая се виждате в чудо и залагате на "сигурното" шише. Извинявам се за лиричното отклонение, важи само за момичета, които имат желание да кърмят!  Peace

# 658
Bibiana_ благодаря за подробната информация.
Да, аз имам желание да кърмя и се надявам да се справя лесно със задачата.
Не съм се сещала да се обърна към ЛЛЛ тук, но ще потърся страницата и ще им пиша, предполагам, че там все някоя ще знае английски.
И помпа за кърма ще си взема.
Истинско облекчение е това, че няма да ми се налага да нося багаж в болницата.

Бих искала още да се извиня на останалите потребителки ако им е било скучно да четат за болници и раждане последните няколко страници.

Още веднъж мноооого благодаря за подробната информация и на трите ви   bouquet

# 659
Aз си бях купила помпа от ВIPA, но не ми свърши никаква работа  Rolling Eyes
В болницата помпата беше електрическа и не може да се сравни с това недоразумение от BIPA  Crossing Arms
1. и аз исках да кърмя, но се оказа, че нямам достатъчно кърма
2. помпата от BIPA изпомпваше прекалено малко количество, ако въобще успееше да изпомпа нещо и ръцете ме боляха ужасно ooooh!

Електрическа помпа мисля, че може да се вземе и под наем.
Моят съвет е да не се избързва с купуването на помпи  Peace
Аз не съм тичала из болницата да се моля някой да ми дава помпа, а и не съм носила моята от BIPA  Simple Smile

Вашите деца имат ли Zeckenimpfung?
Ако са все още прекалено малки, мислите ли след време да ги имунизирате?

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 23:50 от B & C

Общи условия

Активация на акаунт