Как се обясняват нещата от живота на 14-годишно момиче

• 18 684
  • 360
  •   1
Отговори
# 75
Не успях да прочета всичко и може да повтарям някой, но аз като леля бих се ограничила само с разясняването на факта, че не е прието да се качват снимки на други хора в интернет, без тяхното съгласие. Сред тийновете може и да няма проблем всеки да качва каквото и когото си иска, но не всеки възрастен е съгласен да му се веят снимките от разни партита, още повече ако е на някаква ръководна длъжност и заема някакво по-сериозно място в обществото (дори като изключим факта, че е женен и се крие). Колкото по-рано научи девойчето, че е важно да се уважава личното пространство и интимната сфера на всеки индивид, толкова по-малко проблеми ще има в бъдеще. Останалото бих оставила на майката да си го обяснява тя Peace

# 76
Още едно прозрение от снощи, на базата и на тази тема.

Доста често ми се случва хора да ми казват да "живея реално", да
знам за нещата от живота или просто, "такъв е животът".

Осъзнах, че това, което те ми представят за "живот" е всъщност
техният личен набор от грешки и защитни механизми, които искат
и аз да приема.

Докато реално "живот" е нещо съвсем друго, което може да се живее
и със съвсем различни похвати. Някои- по-тъпи, други- по-елегантни.

Но ако го правиш, рискуваш доста често да чуваш, "Мисли реално".

Остава да ми обяснят кое е реално и веднага почвам!

# 77
А, няма да се съглася, че фотографът трябва да пази нечия неприкосновеност.

Социалните мрежи са вече реалност. Ако толкова си загрижен, сам трябва
да се опазваш от нежелана публичност.

Ако си на общо събиране, публично, има имплицитно съгласие за снимки.
Ако трябва, сниманият трябва да се погрижи да стане ясно, че снимки няма да
има и няма да се публикуват.

Но в случая детето е най-слабата брънка и се опитват с него да решат проблема,
като окажат натиск и го изкарат в грешка.

А поведенито на дъщерята съдържа много червени флагове...

# 78
Аз пък друго се замислих. Rolling Eyes
Щом тоя тъпанар щом не е искал да му показват мутрата по снимки, защо изобщо се е изтъпанил да го снимат? Rolling Eyes
Според него защо се правят снимки?
За да ги крием в мазето ли?
Ако аз не искам да ми веят снимките, не се снимам, логично е.
Нещо не мога да схвана. newsm78

# 79
Чалгарска история ... Confused Confused

Майка без никакъв морал ( да не използвам по-точна дума ) , шеф-мераклия , и малка пикла , която трябва да се изфука във фейса какъв РД е имала , благодарение на богатия чичко ... Sick
Отвратително ...

На никой нищо не трябва да се обяснява , всички са един дол дренки .
14 годишните са наясно с нещата  Naughty, независимо дали правят  секс или не , и тази госпожица смело върви по стъпките на мама ... Rolling Eyes

С хай технологиите всеки трябва да е наясно , че като се е изтипосал да го снимат , може да цъфне в пространството .
Не може и вълкът да е сит и агнето да е цяло .

# 80
Чалгарска история ... Confused Confused

Майка без никакъв морал ( да не използвам по-точна дума ) , шеф-мераклия , и малка пикла , която трябва да се изфука във фейса какъв РД е имала , благодарение на богатия чичко ... Sick
Отвратително ...

На никой нищо не трябва да се обяснява , всички са един дол дренки .
14 годишните са наясно с нещата  Naughty, независимо дали правят  секс или не , и тази госпожица смело върви по стъпките на мама ... Rolling Eyes

Това беше много грозно! Sick

Цитат
С хай технологиите всеки трябва да е наясно , че като се е изтипосал да го снимат , може да цъфне в пространството .
Не може и вълкът да е сит и агнето да е цяло .

Но с това съм съгласна, току- що го написах.  Peace

# 81
Не е грозно , защото имам дъщеря на същата възраст и не бих допуснала подобно нещо .

# 82
Не е грозно , защото имам дъщеря на същата възраст и не бих допуснала подобно нещо .

И аз имам дъщеря на същата възраст, но не виждам как и защо бих ти позволила да наричаш дъщеря ми "пикла", ако аз нямам акъл в главата!
Децата НЕ СА виновни за грешките на родителите си!

# 83
Иначе тази 14-годишна, а и други, ще им се отрази добре да останат без смартфон.

# 84
  • София

Може да не са виновни, но сърбат последствията. Много родители изобщо не го разбират, а си карат по принципа "така го разбирам аз живота - така го живея, защото имам един живот и никой няма да ми даде медал за това, че съм постъпвал правилно".

# 85

Може да не са виновни, но сърбат последствията. Много родители изобщо не го разбират, а си карат по принципа "така го разбирам аз живота - така го живея, защото имам един живот и никой няма да ми даде медал за това, че съм постъпвал правилно".

Абсолютно!
За това в случая наричането на това дете "малка пикла, смело тръгнала по пътя на мама", ми е толкова грозно, че ми се Sick

# 86
Да си призная не съм чел всичките страници писаници, но някои неща ми правят впечатление . Първо  - до колкото имам наблюдения на 14 години децата вече отдавна не искат да празнуват рождени дни с възрастни . Второ - не съм съгласен ,че ако сте се събрали и някой снима , задължително трябва да се появят снимките из нета . Понякога хората се снимат просто , за да имат лични спомени, които няма нужда да бъдат публично достояние . Трето - ако е била качена снимката  без да е тагнат въпросния, защо си мисли ,че би могло жена му да го види ? А ако е бил тагнат, то в профила му едва ли няма как да се разбере ,че е женен, все от някъде другаде ще е  тагнат с жена си, или ще има някой коментар от семейни приятели .
Да не говорим ,че майката е постъпила супер глупаво като изобщо го е запознала с децата си и му е позволила да си играе с тях на семейство водейки ги на море .

# 87
Момичето знае че въпросният е женен.
Досеща се, че не всичко е така както се представя - добрият шеф, приятел на мама и семейството.
Не са нужни морални присъди.
Детето не е виновно за грешките на възрастните!

Въпросът и неяснотата са в това - присъствал е доброволно и с желание на купона, има много снимки в профила си, защо не желае точно тези. Между другото не е тагнат на снимките, дори не е на преден план, фон е и само някое супер зорко око би могло да го познае.

# 88
Къде видяхте, че чичко-паричко платил рождения ден?
А, чакайте, разбрах. Освен останалото, "пиклата" не трябва да си прави купонче, защото мама е изключително разкрепостена, а пък лелките в бг-мама ще разправят кой на кого плащал партитата. Демек, пак детето излиза виновно, че мама я сърби.
Не се ли усещате?

# 89
Щом не е тагнат, то няма как да излизат тия снимки в профила му и не виждам какъв му е проблемът . Или по-скоро е "гузен негонен бяга" .

Общи условия

Активация на акаунт