Как се обясняват нещата от живота на 14-годишно момиче

• 18 745
  • 360
  •   1
Отговори
# 150
Мхм, но на майката-машинист е редно да й се вземе разрешителното.

# 151
Точно това му трябва на един тийн- да му покажеш, че светът
е пълен с нечестни правила, моралът е относително нещо и
авторитетите, макар и глупави, имат право да те тъпчат.

Микс от неувереност плюс трупане на горчивина към мама, ако
досега не е натрупала достатъчно.

Плюс хормони и се получава психологически коктейл Молотов,
който тийнът някой ден ще хвърли по някого, въпросно е кой...

А на 14 може да е минала през доста ситуации, но така
неосъзнато, че това не може да се нарече опит. Не може да
се чака зрялост от нея. Трябва още да се пази.

# 152
Вярно ли не ви е поне малко кофти за 14-годишната? Аз ясно си представям ситуацията и хич не я намирам за много куул.

# 153
На 14 дори да си най-тъпата кифла, заслужаваш внимание като
за отличничка-гений, защото още имаш огромен потенциал за
корекции. Ама май ще я изпуснат...

# 154
  • Costa Rica
Точно това му трябва на един тийн- да му покажеш, че светът
е пълен с нечестни правила, моралът е относително нещо и
авторитетите, макар и глупави, имат право да те тъпчат.

Ами време му е на тийна да свиква с реалността. По-добре ли е да му натъпчеш главата с розов памук, уж с благородната цел "да не го травмираш"?

И изобщо не е необходимо да има тийн-кризи - достатъчно е да не си му наливал идиотски морал и бабешки предразсъдъци, докато е било малко.Ако си - не ми реви на рамото, като възпитателните ти методи се обърнат и те ухапят отзад Naughty

# 155
  • София
Обикновените 14-годишни много ги надценяваш, Делфина! Доста по-залюхани са, отколкото се спряга, защото твърде често се обръща внимание на момичетата, които са вече здраво по живота и отдавна в очите им го няма онзи невинен поглед. Повечето са все още деца или поне им се иска да останат деца, да бъдат пощадени от нечистоплтните мисли и действия на възрастните. Каквотои да знае едно 14-годишно момиче, то е повече в сферата на хихикането, а не на челния сблъсък с любовника на мама. Според теб колко момичета живеят с опита и конфигурацията на описаното тук? И това нормалните неща от живота ли са? С коя реалност по-скоро да свикне, с мръсното бельо на интимния живот на майка си? Кое точно наричаш идиотски морал и бабешки предразсъдъци?

# 156
Вярно ли не ви е поне малко кофти за 14-годишната? Аз ясно си представям ситуацията и хич не я намирам за много куул.

И аз това се чудя.
Моля ви, кому са нужни обидни думи към детето.
То все пак е дете.

# 157
  • Costa Rica
Обикновените 14-годишни много ги надценяваш, Делфина! Доста по-залюхани са, отколкото се спряга,
Знам. Но продължавам да държа на тезата си, че стремежът да ги опазиш от реалния живот в крайна сметка се обръща срещу тях.

С коя реалност по-скоро да свикне, с мръсното бельо на интимния живот на майка си? Кое точно наричаш идиотски морал и бабешки предразсъдъци?
Зависи. Ако гледаш на ситуацията като "мръсно бельо", не се учудвай от развоя на събитията. А "идиотският морал" за мен е абсолютно идиотската идея за вечна вярност в брака. Няма такова нещо.

# 158
Пак питам- това ли е реалността или това е нечия реалност,
достатъчно сива, мръсна и цинична, че да мине за "реален живот".

Всъщност реалността може да е хем розова, хем невинна, хем много
продуктивна.

Не си мислете, че човек е потготвен, защото е видял гадното. Напротив,
това отнема силите. Не е полезно да се привлича вниманието към гнилото
и грешното в опит да "свикваш с реалността". Това е цинично и убива
надеждата. Може да свие света на детето, да го превърне в изхабен индивид,
неспособен на действия, защото си мисли, че просто няма смисъл.

Има какво да се каже за бабешкия морал. Може да създаде доста хубава
реалност. Без цинизъм, гадост и прекалена отраканост.

"...всичко, което е истинно, което е честно, което е праведно, което е чисто, което е любезно, което е благодатно, ако има нещо добродетелно и ако има нещо похвално - това зачитайте."

Пък който иска да е "реалист".

# 159
  • София
Обикновените 14-годишни много ги надценяваш, Делфина! Доста по-залюхани са, отколкото се спряга,
Знам. Но продължавам да държа на тезата си, че стремежът да ги опазиш от реалния живот в крайна сметка се обръща срещу тях.

От кой точно реален живот?

За теб вечната вярност в брака може да е идиотска идея, но за мен не е. Майка ми и баща ми цял живот са живяли в тази идиотска идея съвсем като реалност. Аз това съм видяла и това смятам за правилно за себе си. И искам и аз да живея в тази идиотска идея съвсем реално.

# 160

Това не е стремеж към опазване от реалния живот, би било нормална родителска реакция към личност, която все още е дете
На мен никого не ми е било спестявано нищо от семейните драми- разводи, срещи, раздели, кариери, загуби, бизнеси и пр. и на пораснала съм. Но също така са пораснали и всички онези, на които са им били спестени тези неща. Но моето израстване беше и все още е свързано с определена цена, която това неопазване от нещата от живота ми скапа детството.

Едва ли въпросното момиче е толкова зальохаво при положение че, майката е два пъти развеждана и има три деца.

# 161
За мен е невероятно ценно, че бях активно пазена.

Има време кога животът да те научи. А пазеният човек има
сериозни резерви и сили. Просто защото като си леко
задръстен и наивен, светът ти се струва прост, не хабиш
енергия за негативни сценарии и хитри постановки. А така не
се вкарваш в ситуации чак толкова. И ти остава внимание за
учене на прекрасни и ценни неща, които иначе би отказал
заради цинизъм.

Така че на тази девойка й затварят доста врати, затвърдяват
сърцето й преждевременно.

Но ей това е добро решение за малките пикли:

http://happykidsatwork.tumblr.com/

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 23:09 от Mamacita Bandida

# 162
  • Ямбол
Може би малоумната майка трябва да си отговори на въпроса - защо детето ѝ постъпва така. При положение, че то знае положението на поредния майчин нагон, може с това да иска да покаже нещо(дори и да не го съзнава). Познавам такива деца, точно в тази възраст, когато майките им залитат и правят "нещата от живота". На 14 все още протестира със снимки в мрежите, други на 15 в следващата фаза са вече на трева. Да, описвам две подобни съдби на 14 и на 15.
Ако ситуацията е истинска, то тя е толкова абсурдна, че не вярвам да има толкова проста жена. А ако има, то детето няма да се размине с всичките простотии, с които се гордеят кифлите или някоя друга крайност.
Има нужда майката да застане зад детето си.

# 163
  • с/у ОколоМръсТното
Вярно ли не ви е поне малко кофти за 14-годишната?

Дори много ми е кофти... за цялото им поколение, не само за това дете конкретно.
Някак не мога да си ги представя като големи и зрели хора.

"Вие дори не можете да си представите какво е да си тийн в днешно време" - щерката.

# 164
40-годишна, с два брака, два развода и три деца от двама мъже.
Започва романтична връзка с новия си шеф, който е женен.
Нищо необичайно или срамно.
Връзката е динамична и наситена, отива с децата и любовника на море, всичко е цветя и рози.
После животът продължава.
Едното й дете има рожден ден - естествено поканват и новия приятел на мама. Той идва, а на другия ден като всеки тийн момичето публикува снимки в социалната мрежа.
Новият приятел бесен звъни и иска да се махнат снимките с него - не бил казал на жена си и т.н.
Майката изпълнява желанието му.
Проблемът е, че 14-годишната не разбира защо.

Сериозно ли една 14-годишна не разбира защо не може да публикува снимки на женен мъж с любовницата му?    Shocked

Общи условия

Активация на акаунт