Отговори
# 615
  • София
Благодаря на всички за пожеланията!   bouquet

... а това от късметче как показва, че и тя си има тийн  Mr. Green ....

Да знаете чалъми за справяне с малка лигла, която се цупи на всичко що не е гладко пюрирано?  ooooh! Голяма маскара е, на осем месеца и половина, а кат бебе на 4 - малко парченца да усети в храната, дори да са меки, и почва да се надува или да не си затваря устата и да отказва да яде  Close

# 616
Здравейте, мами.Моето дете все още не иска да сяда само.Прави го, но когато то си реши.Подпирам го с възглавница, има моменти в които сяда и без да е подпрян.Дайте съвети за някакви по-различни масажи и гимнастики.Докторката каза, че трябва вече и сам да се изправя, но.......
Искам и друго да попитам-как правите бульончета и като ги давате слагате ли им сухарче?

# 617
  • София
Е, моята и сама не го прави и какво?!  newsm78 Даже като поседи пет минути и почва да се сърди и да  иска да приляга. Но това изобщо не е повод за притеснение. Ще си се научи, като й дойде нейният момент. Както с всичко досега. Права пък изобщо не може да стои - още си стъпва на върха на пръстите, че понякога и ги сгъва напред, като балерините, и така се опира - т. е. всичко показва, че й трябва още време, за да се изправи. Но иначе е такава жилка и перпетуум мобиле за двигателни упражнения, че се чудя как може все да са й в движение крачетата.

И аман от доФтори с подобни изявления  #Cussing out

За бульоните няма да давам мнение, че нито ги давам, нито готвя, та не съм човек за подобно инфо  Mr. Green

# 618
Благодаря, Milenita.Аз съм на същото мнение като теб, но реших, все пак да попитам.Детето ми е също като твоето-жилаво и пренавито-не се спира, което на мен ми говори, че са му развити мускулите.

# 619
Привет момичета, започвам отзад напред.
milenka1979 аз като споделих с педиатърката си притеснения относно сядането, тя каза, че някой момчета успяват да стоят стабилно седнали чак към 9-ти месец и не е повод за притеснение. Мишката също не се изправя, а и по-добре че му е много ниска решетката. Когато е на земята да пълзи прави опити и надига дупе. Мисля, че всичко е в реда на нещата. Ето и зъби няма и какво да правя аз. Не мога да ги накарам да излязат по-бързо  Laughing Права е Милените за докторите, не може всички да са по калъп изляти и да им се случва всичко в определено време.
Бульони месни ли имаш впредвид? Аз два пъти правих един път от сварено пиле и веднъж от сварените зеленчуци и сложих вътре каша, че от днес въвеждам глутена и не съм давала сухари.
Миленита да ти е жив и здрав дивака, дано по-скоро го минете този период с неяденето, че на една приятелка госпойцата и тя такава капризна ама тя чак от зор повръща като усети бучица. Иначе солети хрупа в количката, но манджата трябва да е гладка.
Стеф какви са тия комари кръвопийци..горкото дете.

# 620
Привет и от мен мами! Най-накрая приспана Сиана, която стана в 8 и не спа до 14.  #Crazy
За сядането също като Миленита и Фуста няма да се повтарям. Само ще ти кажа, че моето дете от 1 седмица се обръща от гръб на корем, което другите правеха от 4 месец, поне така твърдят повечето майки тук. Но като я сложа права стои като войник и е много стабилна. Така, че децата са различни хич не се стресирай излишно.
Бульони не правя, а и не виждам защо. По-скоро направо супичка бих правила, да давам бульон с хляб ми се вижда ненужно.
И при нас зъби йок, когато тогава.
Миленита и моята фльонга и тя обича фино пасирано, ама няма и с какво да дъвче. Като усети парченца чак и се пригажда. Но аз тъпо и упорито нося банан навън и като ядат другите деца давам малки хапки, та от 2-3 дни ми прави впечатление че се мъчи нещо да примлясква. Поне да създам навик. Пюретата аз ги готвя, но пак ги пасирам.

# 621
Здравейте! Благодаря Ви за подкрепата  Hug Определено имам нужда, че майка ми вместо да ме успокоява се е шашардисала повече и от мен, а за другата баба да не говорим  Tired  Нея ако я слушаш вече ще мрем едва ли не... При Мишо нещата са много странни, днес бяха готови изследванията на урината, Абсолютно чиста е! Няма бактерии, няма утайка, няма НИЩО!  В същото време, отново правиха ултразвук и картинката с разширените легенчета е същата  #Cussing out Утре ни вземат в болницата в Пловдив. Предпочетох Пловдив, че уж ще сме с връзки и ще ни обърнат специално внимание. Поне няма Т, за разлика от баща си, който продължава да се влачи с Т м-у 38 и 39 градуса! Това мъжете са много кекави същества!
Иначе ни проби първото зъбче  tooth Все още не се вижда хубаво, но проби след кански мъки и будене по 10 пъти на нощ  ooooh! Сега обаче съседния е подут и всичко започва наново  Tired
От нас толкова за сега. Пожелавам здрави и спящи дечица на всички!

# 622
късметче, ще започнат децата да спят по-малко. И Катрин се събуди сутринта в 8 и заспа в 13,30ч. Вече спи по веднъж на ден, но по два и половина, три часа. Вечер започна да заспива по-рано (още в 20,30ч. , най-късно в 21ч.), е събужда се по веднъж около 1часа или около 3, после в 6 и в 8 вече е кукуряк.  Laughing
За сядането - седи стабилно като я сложа с изправено гръбче, вчера успя да се надигне от легнало положение до седнало един-два пъти, после не искаше вече. Не пълзи, дори не прави опити. Обръща се само до една страна, за да докопа каквото си е решила и толкова. Иначе ръкомаха, рита с крака все едно ще излети всеки момент и и` казваме "Пърхолета".  Laughing За яденето няма да казвам  Mr. Green , все такава мъка, макар че от време на време има проблясъци.

# 623
  • София
Поизпуснах ви малко  Embarassed

Milenita, честито на патерички!   bouquet

Деска, сподели дали все още си доволна от онази джаджа против комари. Аз имам една ултразмукова уж против всякакви пълзящи и комари, но мисля,че вместо да ги отблъсква ги привиква гадините  #Cussing out ако си доволна ще постнеш ли пак каква точно беше, за да мога да я поръчам, че ми изядоха детенцето тези гадини  #2gunfire

Първите няколко дни бях много доволна, обаче тази нощ, въпреки джаджата, Зарчето се събуди изпохапано  Tired Освен това явно го раздава и той на алергична основа, защото изглежда точно като Божидар - дори на пъпките отгоре са се образували нещо като прозрачни мехури. Днес купих от лепенките-усмивки, а утре идват комарниците, явно няма друг начин.

milenka1979, ако имаш някакви притеснения или съмнения - заведи детето на невролог, най-малкото ще ти олекне на самата теб. Каквото и да пишем тук, на тази възраст вече трябва да се крепят що-годе стабилно.

iva_83, стискам палци всичко да се оправи  Hug

Зарчето (да чукна на дърво!) яде добре, от известно време не пасирам, а намачквам, имаше известен период с гадене и плюене, но отшумя много бързо. Новата мода сега е да стои прав в кошарата, само че го е страх да се пусне и стои и плаче, докато някой не дойде и не го откачи  Mr. Green

# 624
Привет, момичета.

iva_83 - много стиснати палци и бързо да се прибирате здрави в къщи  Hug

Точно се чудех дали някой дава бульони и прочетох последните мнения, които съвпадат с моето.
Крем-супи давам повече от месец обикновено за вечеря, като ги редувам през ден с каша, защото моята сладка малка Смехи не я засищат и се буди да цока. А кашата явно й е по-хранителна и спи до сутринта.
Жълтък и аз още не съм въвела, но мисля утре да я пробвам, че другата седмица сме на консултация и ако има проблем - да го обсъдим с докторката.
Също така не иска АМ и това е. Давам по-често кисело мляко, че кърмата ми не е достатъчна за цялата дневна доза.

късметче - малката Смехи от време на време, както и вчера, влиза в същия график. Вчера се събуди в 8, после се качихме на Витоша и там от по-прохладното време ли, заспа чак в 14.30  Thinking А през седмицата се забавлява покрай сестра си и приятелите й и пропуска преди-обедното спане.

# 625

chef Аз преди питах, но не ми отговори никой. Как се прави овесена каша? За следобедна или сутрешна закуска се дава?  newsm22

Аз давам овесената каша, като попара. Разтварям с вода.  Rolling Eyes
iva_83 дано всичко е наред с вас!

# 626
Здравейте момичета,
Десетина дни си бях дала пълен отпуск, дори от компютъра. Тотален релакс. Бяхме на село, а след това и на море за една седмица. Без деца! Не можехме да се наспим, та пропуснахме един-два плажа в името на отмората. Инак в Албена всичко беше чудесно, бяхме в хотел Боряна, който е прясно реновиран, на самия плаж, далеч от шума. Храната беше прилична, както и обслужването. Абе, не я давам Албена ни за Гърция, ни за Хърватия. Такова прекрасно съчетание на гора, великолепен пясъчен плаж, море и разнообразни варианти за настаняване и хранене на прилична цена другаде не съм срещала. Така че останахме супер доволни за пореден път.
През това време Мина беше на село с баба и дядо. Още първата вечер възприела шишето с мляко, което на мен ми отказваше категорично и драматично в продължение на доста време.  Всъщност педиатърката ни каза, че щом не ме вижда и е достатъчно гладна, точно така ще стане. Впоследствие нашата кокона прояла завидни количества пюрета, каши, хляб, дроб-сърма и зарзаватена манджа. Пропила бира Mr. Green и вода. Съответно след седемдневната раздяла я намерихме пораснала, по-спокойна и по-забавна. Вече показва как кашля дядо и колко сила има. След като ме видя, реши, че пак ще суче, но вече връщане назад няма. Не се тръшка ако не й дам гърда, което е добре, макар че навира глава в пазвата ми и души като кученце. Миличка ми е, но виждам, че сега е по-добре нахранена и много по-приветлива, ужасното нариване, което ни тормозеше почти два месеца, вече го няма.
Аз на свой ред нямах някакви особени проблеми със спирането на кърмата, явно наистина не е била кой знае колко. Изцедих се точно три пъти, след което спрях и не се е налагало повече. Пих и някаква хомеопатия, за да нямам болки в гърдите. От нея ли от що ли, но наистина нямах болки и напраженеие. За 3-4 дни гърдите постепенно омекнаха. Е, като стисна пак излиза кърма, но за две-три седмици се надявам да си спре напълно от само себе си. Доволна съм, че пробвах с хомеопатията, а не с хормоналните таблетки.
Тъй, вече сме в София, а в събота се прибираме към Сараево. Не ми се ходи, но пък там жилището ни е приятно хладно и това е основното му предимство пред пещта, в която живеем в София. Очакват ме няколко напрегнати дни.
Иве, стискам палци всичко да се оправи.
Не съм ви чела назад, защото не съм в обичаен ритъм, надявам се, че сте споделяли само хубави неща тези дни.

# 627
добро утро... Heart Eyes Heart Eyes
 Oha! благодаря за инфото за овесената каша. Аз мислех, че става въпрос за домашно приготвена и затова се пулих  Shocked, не съм разбрала пак.  Laughing. Ще дам тези дни от готовите- мерси.
Оф... с тези жеги в нас сме големи киселявци. Будим се нощем, в 5-6 окончателно се наспива и започва да вика от кошарата.  Вика ви казвам и крещи - дъра-бъра...нарежда си нещо, а ние с татко му се правим на заспали. Вече сме оттренирали спане на шум и вик.През деня пак трудно се спи - муха да бръмне и се събужда. Много лошо е това за мама  Embarassed.
А за зъби и седене и ние хич не сме от напредналите. С 1 зъб какво да дъвче??? Вчера му дадох половин домашна кайсия от баба му- много му се ослади. Не пре калявам, защото има опасност от  Toilet

# 628
Напоследък не съм писала, но чета редовно. Нямам просто какво да напиша  Laughing

Минахме на летен график на разходките - преди обяд и следобед, едната в квартала , другата в морската. Но днес ще наруша графика, защото отивам на плаж  newsm47 , сама без бебе, без мъж, без приятелка. Чака ме поне 3 часа пълен релакс без никой да ми надува главата  Laughing , оставям малката на бабата и отпрашвам към пясъка и вълните .

Днес правих за първи път грис с плодово пюре, стана учудващо вкусно   chef  доволна съм. 

Малката си расте, наддала е 350 гр за последния месец и е +1см. Ходихме да ни правят манту проба и сега ще си стоим мръсни до четвъртък  Joy  Определено мокрите кърпички не вършат добра работа, пак й лепне кожата след толкова потене.

Та... това е от нас,нищо ново под слънцето!   Лек ден , слънчев и спокоен!  Peace

# 629
Добро утро от мен и Коко!Поизпуснала съм ви, но таткото си беше в къщи, ходихме на плаж с едно приятелско семейство и така...
Тъкмо щях да ви се похваля,че явно тези хомеопатични хапченца действат,ама снощи пак имахме малко екшън.Иначе 2 дни преди това спа от 23.30 до 06,30-07,00ч. без да се събужда дори за вода.Почуствах се и аз човек малко.Снощи обаче се събужда в 03.00, в 04.00, в 05.30 и в 06,30 не издържах и му направих АМ.Но затова и Коко има вина,защото предните вечери си хапваше манджичката от кухнята и 100 мл. АМ и така заспиваше, а снощи толкова му се спеше,че отказа да дъвче и си изпи само АМ,та явно не се е заситил достатъчно.Иначе не пълзи,само вири дупето нагоре и се придвижва по корем, по нос и хвърляйки се от една на друга страна  Grinning Имаме си 7 зъба,стои стабилно изправен и седнал,дори върви малко,когато го държим за 2-те ръчички.Имахме дори падане от кошарата  #Cussing out ,прехвърлил се през решетката.Абе,голяма панта е.Проявява вече инат,та ме ядосва.Едвам му слагам памперса.
iva_83, стискам палци да се размине всичко леко!
Азария, аз си правих домашна овесена каша от фини овесени ядки.2 с.л. в 1 водна чаша вода и ги варя като ориз.Слагам сирене или плодово пюре.
Поли, радвам си,че отбиването е станало лесно и безпроблемно.Пожелавам ви лек път!
А, щях да пиша за спането:Коко постоянно спи отвит.Облечен е само по боди с къс или без ръкав.Ние спим на климатик,защото ММ хич не обича жегата.
Хайде,спирам,че звяра се събуди!

Общи условия

Активация на акаунт