Отговори
# 600
Nana-87, аз най-напред дадох безглутенови каши (ориз и елда). С овесената каша на Хип започнах въвеждането на глутена. Всички каши приготвях с вода (кипвам 100мл вода и слагам 1-2 суп.лъж каша, понякога не изчаквам водата да изстине, не е ставала на бучици). След това добавям малко кърма (това първия път), сега добавям плодово пюре.

# 601
  • София
Nana-87, аз най-напред дадох безглутенови каши (ориз и елда). С овесената каша на Хип започнах въвеждането на глутена.

И аз така  Peace Fortuna, а какво мислиш да продължиш за въвеждането на глутена? Нали в овеса е малко по-различен и по-лесно смилаем  и аз сега се чудя следващото дали да е някаква пшенична каша или направо някакви сухари или бисквитки  newsm78

Кашите ги правя с АМ, но купувам безмлечни и ги правя с HA мляко, че нещо веднъж направи реакция към нормалното, слагам и плодово пюре. Дозата ми е около 90-100мл вода с 3 лъжички АМ и каша на око, гледам да не е с много течна консистенция, но да не е и чак като лепило  Mr. Green, слагам и по половин бурканче плодово пюре.

# 602
svetla81, продължих въвеждането на глутена с ръж (намерих ръжено брашно и варя каша, после слагам плодово пюре). Сега ще редувам ръж и овес две седмици, че в началото на другия месец ще пътуваме и не искам да въвеждам точно тогава пшеницата. Междувременно въведох круша (готово пюре). В понеделник ще въведа тиквичка. Пшеницата мисля да въведа с пюре - ето това  http://slonbalonbg.com/hipp-palnozarnesta-kasha-krushi-190.html , но не знам дали е подходящо. Четох, че пшеницата може да се въведе с кус-кус на Плазмон. Та още не съм решила.

# 603
Nana-87 , аз само в началото на захранването разтварях кашата с кърма. Оттам насетне добавям само вода и плодово пюре Simple Smile
И аз умувам след овеса с какво да продължа....  newsm78

# 604
След овеса и преди пшеницата е добре да се даде ръж или ечемик.  Peace

# 605
Добро утро и от нас!!
Аз също почнах с оризова и после каша от елда. После на Холе с трите вида зърна - оризово, царевично и просо. Винаги съм разтваряла само с вода и то на стайна температура от тези детските води. В началото слагах само каша и вода. Сега и плодово пюре, даже пасирани плодове - череши и кайсии. Ще продължавам с овесена.
А за жълтъка който не е въвел - по съвет на едно медицинско светило - лятото поне до септември да не се дават яйца и мисля да не давам в жегите. Мисля, че няма да е чак такъв проблем. Макар, че даже намерих био яйца в ХИТ.
И накрай ще ми се получи схема - месо-глутен-жълтък  Joy

# 606
  • София
Девойкен, искам виртуално да ви почерпя по случай навършването на 15 години от най-значимия и щастлив ден в живота ми - когато станах мама за първи път.

# 607
Milenita , да ти е честит рожденика!

Fortuna   ще потърся нещо ръжено, че не ми се рискува директно с пшеница.

# 608
Milenita да ти е жив и здрав рожденника!!!  bouquet
Иве дано е нещо безобидно..понякога от вирус ,грип или дори настинка започват и леки инфекции по органите..Дано възможно най-бързо се оправят нещата и да бъдете спокойни и здрави!! Praynig
Моята беба вече почна да пропълзява ,да се опитва да се изправя,малко по-трудно и рядко заспива през деня ,но уморена ли е много ,може да заспи навсякъде и по всяко време без предупреждение Simple SmileСъщо така вече не се кърмим толкова много през нощта-едни или най-много два пъти което е голямо почивка за мен Grinning,най-сетне!!!Иначе се буди често от жегите и зъбите -започвам от днес пак да дава дентокинд че накуп и растат три зъба..освен горните резци ,единия кучешки вече наистина е побелял..горкото ,много ми е жал като я погледна как се мъчи..
Много ходим на разходки ,обаче жегата вече наистина на моменти е непоносима и гледам поне до обяд да сме се прибрали че нещо изпускаме по-здравословните хранения от моите бурканчета  и и ги давам много късно следобяд а не бива така-ето днес си останахме в къщи и ще си хапне пилешкото на обед и чак следобяд ще излезем за да е добре нахранена!
Лек ден мили момичета и много кротки бебета!!!  bouquet

# 609
Напоследък, за да заспи спокойно пускам климатика, а нощем сме на отворен прозорец. Спи гола, по памперс. Като е пуснат климатика гледам да я завия с някое чаршфче, но е успех, ако се задържи поне през кръста. В момента е на 22о, но е отворена вратата и охлаждаме и другата стая. Иначе го пускам на 25о, но като се събуди обикновено го изключвам.
Milenita Честит рожденик! Да е здрав и щастлив!
Кашите ги правя с изворна вода на стайна температура и на око. После добавям пюре.
Азария, би ли споделила каква подложка сте взели за количката?
Хубав ден желая, мами! Simple Smile

# 610
Деска, сподели дали все още си доволна от онази джаджа против комари. Аз имам една ултразмукова уж против всякакви пълзящи и комари, но мисля,че вместо да ги отблъсква ги привиква гадините  #Cussing out ако си доволна ще постнеш ли пак каква точно беше, за да мога да я поръчам, че ми изядоха детенцето тези гадини  #2gunfire
Това са последиците само от тази нощ
http://prikachi.com/images/468/6252468x.jpg
http://prikachi.com/images/540/6252540K.jpg
http://prikachi.com/images/541/6252541T.jpg

# 611
Milenita, честит рожденик! Да ти е жив и здрав! Много късмет и винаги да те радва!   bouquet

# 612
Миленита, да е жив и здрав младежа, да има късмет, да има любов и всичко което му се иска да постигне! А теб да те радва и слуша колкото е възможно  Laughing  bouquet

# 613
Светле взех от Бертони това
има ефект, но пак се спарва гърба му...по-малко де.... Wink
  chef Аз преди питах, но не ми отговори никой. Как се прави овесена каша? За следобедна или сутрешна закуска се дава?  newsm22

# 614
Азария, овесената каша се прави като другите - с вода, с мляко, с чай, с плодово пюре. Има готови каши на някои бебешки марки. А има и доколкото знам фини овесени ядки, някои мами споделиха, но ние като нямаме и един зъб не съм се интересувала. Давам я за следобедна закуска, както и другите каши.
Слънчо имат овесено-ябълкова каша например.

Общи условия

Активация на акаунт