Отговори
# 45
Някой от вас чел ли е наистина Тютюневата директива? Имате ли представа колко сериозен труд и изследвания седят зад решението да се забранят ароматизираните цигари, слимс и прочее? Някой изобщо има ли представа какъв е пътя от предложение за директива, до изработването й, до приемането й? Това са години труд, а директивите са публични документи и преди да се говорят - без никакво извинение - празни приказки, основани на фантазиите на съседката как работят евроинституциите, хванете и почетете. Защото са изприказвани много глупости по темата.

Изключително съм доволна, че моите деца няма да имат достъп до подобни отрови, простете, че малко ме е грижа за вашата абстиненция.

Впрочем, не е край засега. Директивата ще бъде финално гласувана към края на годината. Но ще бъде приета, да.

Не ме интересува колко и какъв труд са положили, за да внесат предложението в ЕК.Всеки си има работа и обикновено, човек сам си я избира.
Ако са се преуморили или не виждат смисъл в това, да не работят там.
Празни приказки няма в темата, защото така или иначе това решение е взето.
Любопитно ми е, как твоите деца нямат  да имат достъп до цигари?
Да не си им купила еднопосочен билет за Марс?

# 46
Не се съмнявам колко пари за хвърлени.

Да бе, хвърлени, по скоро прибрани. Колко ли пък докторантури и т.н. са написани по въпроса.

ПП Цялата дандания с цигарите ми прилича на кокошката, която бягала от петела,  но се чуди дали не бяга много бързо .......

# 47
  • Варна

Някой от вас чел ли е наистина Тютюневата директива? Имате ли представа колко сериозен труд и изследвания седят зад решението да се забранят ароматизираните цигари, слимс и прочее? Някой изобщо има ли представа какъв е пътя от предложение за директива, до изработването й, до приемането й? Това са години труд, а директивите са публични документи и преди да се говорят - без никакво извинение - празни приказки, основани на фантазиите на съседката как работят евроинституциите, хванете и почетете. Защото са изприказвани много глупости по темата.

Изключително съм доволна, че моите деца няма да имат достъп до подобни отрови, простете, че малко ме е грижа за вашата абстиненция.

Впрочем, не е край засега. Директивата ще бъде финално гласувана към края на годината. Но ще бъде приета, да.

Сауле, да, празни приказки говоря, не много сериозни. Нямам и грам съмнение, че наистина може да бъде доказано, че и ароматизаторите, и слим-размера са вредни, нито се съмнявам, че е наистина е доказано след съвестен труд.
Имам си мое мнение как и кой /и дали/ трябва да ме опазва от вредностите на живота.

# 48
Ако няма тънки цигари.. не знам какво ще правя. От 15 години пуша само тънки, към другите надали ще мога да се върна пак. По-точно не искам. Но пък пуша по една кутия за седмица и повече, та може пък и да свикна... Тъкмо заради това, че пуша по 2-3 цигари вечер, само по изключение понякога и повече, нямам никакво намерение да ги откажа насилствено, в никой случай.
Нали имало някакви машинки за свиване и на тънки цигари? Ми колкото и да ми е неприятно да си представя, че ще се занимавам с това, може да си донеса такава от БГ и да се науча... Или и тях ще спрат..?

# 49
  • София
Да, можеш да свиваш тънки, има такива машинки, обаче тютюнът си е силен и можеш да изпафкаш максимум 1 /ако си свикнала на по-слаби/.
Да не си говорим за научен труд при приемането на директиви, защото съм чела проекти, а приетият текст после доста може да се различава - направо можеш да видиш как точно са се намесили лобитата.
За мен дразнещо е колко достъпни и разнообразни са станали наркотиците за последните 20 години /няма смисъл да сравняваме вредата от тях с тази от цигарите/, а очевидно няма воля да се пребори този проблем, щото те така и така са незаконни  Crazy. Така ще стане постепенно и с цигарите ... няма да има акцизи, данъци  Twisted Evil

# 50
  • София
Пуша от няколко години и то дебели цигари, но не мисля че спирането на тънките ще има ефект за намаляването на пушачи, пушещи такива - нито пък снимки на кутиите. На мен лично не би ми помогнало, но и това си е мое мнение. Толерантен пушач съм - никога не си позволявам да пуша пред хора на които им пречи или на места, на който е забранено. Но и не приемам да ме гледат лошо и да се коментира, как едва ли не защото пуша, човека Х е по-добър от мен, по-умен и т.н. Като забременея живот и здраве ще ги спра - после съм почти на 100% убедена, че пак ще си пуша - свикнала съм си с този порок (да признавам, че е порок) и това си е мое право. Но пък и всеки си има право на мнение. Моето лично по темата е, че съм против спирането на тънките цигари, а опаковката каквато и снимка да сложат, не ме притеснява.

# 51
Орешарски е решил да се преразгледа забраната за пушене на обществени места.Казва, че не се очакват кардинални промени, но ако върнат старият режим за разделените помещения ще е много добре. Grinning

# 52
  • Ямбол
Тъкмо се научиха и сега пак да се връщаме към първобитни навици - няма смисъл.

# 53
Голяма част от заведенията не спазват забраната, а останалите бележат загуби.
Инспекторите са нагли и корумпирани.
Преди това хората инвестираха в заграждане и допълнителни вентилационни системи, добре е да си ги използват по предназначение.

# 54
  • out of space
Защо пък тънките?  Rolling Eyes
Ако ще забраняват- нека забранят всякакви...

Постингът за бягащата кокошка е много на място в случая.

# 55
  • Kопенхаген
За слим цигарите ще ми е мъчно, аз също предпочитам такива, но ще свикна.
Относно цигарената кутия, каквото пожелаят това да слагат, ако искат и дисекция на труп, аз използвам табакера и поради това, че сегашната е за тънки цигари просто ще си купя нова за дебели.

Никой и нищо не би ме отказало от цигарите, ако аз не реша да го направя. А и аз съм една пушачка  Laughing

# 56
Орешарски е решил да се преразгледа забраната за пушене на обществени места.Казва, че не се очакват кардинални промени, но ако върнат старият режим за разделените помещения ще е много добре. Grinning

А за мен това ще е най-глупавото решение. Нещата се нормализираха. Ясно е, че и да се пуши, хората не ходят толкова много по заведния, заради други причини.
А и съм убедена, че много от хората, които след забраната започнаха да ходят по-често, вкл. и семейно, също ще се откажат. Загубите ще са още по-големи.
Като човек с опит в бранша - твърдя, че поне големите и хубави заведения ще пострадат. Долнопробните кръчмета може и да живнат, ама надали.
Все повече наблюдавам тенденция, която е по-скоро свързана с финансите, а не със забраната за пушене - хората предпочитат да си вземат кафе/сок/бира или нещо друго и да седнат в някой парк /излиза им по-евтино, независимо дали пушат или не/, докато по заведения ходят на разни семейни или служебни сбирки /ако на едните има деца, а на другите чужденци - автоматично се търси място, където 100% няма цигарен дим/.

Между другото, вчера вечерта ми направи впечатление агресивна реклама на суперслимс в един магазин - за 2 кутии получаваш запалка, за 3 табакера, за 4 чаша, за 5 нещо-си. Дали не целят по-бързо разпродаване на продукцията, преди да влезе забраната.  newsm78
У нас кога официално ще ги забранят?

# 57
В Синагапур пуших такива цигари - къси, дебели и с картинки. Е, за да си пуша, както аз си знам, заминаваха по три кутии на ден.  
И мен там не можаха да ме спрат нито ужасните цветни, кървави снимки, нито цената им около 15 лв Grinning

# 58
В Синагапур пуших такива цигари - къси, дебели и с картинки. Е, за да си пуша, както аз си знам, заминаваха по три кутии на ден.  
И мен там не можаха да ме спрат нито ужасните цветни, кървави снимки, нито цената им около 15 лв Grinning

Не, аз имам предвид, не че съм страстен и ужасяващ пушач, а че късите и дебели цигари горят по-бързо, бялата част е почти колкото филтъра и такава цигара се изпушва много по-бързо. Ако ги сравнявам с моите слимс 100 - три дебели се равняват на една тънка. Та така с дебелите вместо 1 кутия, пушех по три.

# 59
Добре де, авторката изрично помоли в темата да пишат или само пушачи или в краен случай толерантни непушачи. Разбира се, обадиха се редовните скучаещи, които винаги трябва да са в опозиция на нещо, няма значение какво. Бравос, ето, ръкопляскаме ви, че не пушите  smile3501 а сега бихте ли си отворили нова тема, където на воля да си чешете езиците. Ние искаме да си говорим за цигари. След като сте непушачи, нямате място тук.

Дори и да забранят тънките цигари, ще пушим дебели. Не е кой знае каква разликата, свиква се. Аз пушех само дебели и се кълнях, че тънка цигара няма да сложа в устата си, защото ми е странна и даже ми беше трудно да дърпам от тънките. От няколко години пуша тънки обаче. Мога да мина пак на дебели, не е кой знае какво. Но това е ограничение на личния избор и не е правилно да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт