148 ваканционно настроени американки си подават студени коктейли

• 40 959
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Аз имам къпина, вече е на почти година. Добре се чувства под магнолията. Малините ми умряха, както и смокинята. Ако купувате храсти от Ловс или Ходепот да знаеш, че може да ги върнете ( само им пази тага и касовата бележка).

# 541
Титина, аз мислех от Arbor Day да си взема всичките плодови храсти.

Някой има ли отзиви за качеството на продуктите, които продават в arborday.org?

# 542
Погледни в коя зона си и кога препоръчват да се сеят храстите. На мен например са ми отказвали доставка на храсти/цветя, защото е извън сезона за сеене и не гарантират, че ще стигне в нормално състояние. Проучи също на какви почви вирее дадения храст растение, ако твоята почва не е такава- купуваш и и слагаш разни съставки.

# 543
  • WA, USA
Боровинките искат кисела почва и поливане. Имам шест храста, които спряха да дават като ги пресях в моята почва. Обикновено слагат сулфур, аз реших да ги оставя естествено и да видя какво ще излезе.
Малини и капини мога да ти дам другата пролет ако искаш, имам много.
Арбордей ми пратиха едни малки пръчици преди няколко години, които някаква къртица надуши на същата вечер след като ги засях.
Аз вземам от хенри фийлдс и гърни плодни дръвчета, но можеш и от местно нърсъри. Тази година имаме пет ябълки Simple Smile

# 544
Титина, точно това бях направила още напролет. Все пак исках да чуя и вашето мнение, защото сред вас има такива, които не просто имат повече опит от мен, но и по-добър усет за земята.

Руми, точно от такава информация имах нужда. Значи ще сложа боровинките там, където ще ми е най-лесно да ги поливам. Ще съм ти много благодарна, ако ми пратиш малини и къпини напролет. С радост ще покрия пощенските разходи  Hug

Мишки, сиренето ми стана великолепно! Не е толкова солено, колкото купешкото, така че ако искаш, можеш да му сложиш повече сол. Ние не ядем толкова солени храни и едвам спрях децата да не ома'ат наведнъж цялото парче прясно сирене  Laughing Ето ти рецептата, за да не ходиш да я търсиш назад в темата:

Скрит текст:
Feta Cheese

Warm up to 80o F 1 gal pasteurized (not ultra pasteurized!) milk.
Add 2 tsp. salt and mix well.
Dissolve 1/8 tsp. mild lipase powder in 2 tbsp. of water. Add to milk and mix.
Dissolve 1/2 tsp. 30% calcium chloride solution in 2 tbsp. of water. Add to milk and mix.
Sprinkle the milk with 1/8 tsp. Mesophilic A Culture. Mix.
Mix 30 drops of vegetable rennet with 1/4 cup of water. Add it milk and stir.
Let sit for 3 hours.
Do the first cut and shake a bit. Let sit for 2 hours.
Do the second cut, in between the first cuts, even horizontally. Shake the pot a bit every 40-45 min in the next 2 hours.
Drain cheese (keep the whey for cooking - very good for soups) by moving it gently from the pot to a cheese cloth spread over colander. In 2 hours tie up the cheese cloth and let the cheese drip for the night.

All ingredients are available at leeners.com

# 545
Мерси за информацията, момичета. Като се задейства процесът, ще се похваля.

Фея, браво за сиренето! Ех как искам и аз. Трябва да си поръчам съставките от рецептата и да пробвам.
Суровоядството се отчага с още една седмица. Мм се наложи да ходи да пазарува сам и моят списък му св сторил сложен. Купил е картофи, паста, гъби и броколи Simple Smile

Фея, все се каня да те питам къде в ПА сте, далече ли сте ни, близо ли?

# 546
Идвам да ви обадя че Сами е гърне-научен,уей,мисля да съм приключила с този процес до края на дните си,дън и дън, внуците да си ходят с дайпери докато им душа сака на родителите им Mr. Green
@
Стиснете палци на Ники,тя нещо изчезна от темата,но и е време да ражда следв.седмица,по вода,с фанфари и леко да е,Никс!
@
По другите теми акъл нямам ни см,само не помня казах ли за ресторант депо магазина,тип самс,но по чипо,там има бг фета в огромни кофи на добри цени и прилично качество...

# 547
Анет, браво на теб и на Сами! Присъединявам се към стискането на палци за Ники.

Джейн, далече сме от вас - близо до столицата.

ММ като го пращам да пазарува, 'ем му пращам имейл със списък и снимки на почти весек продукт, 'ем ми се обажда поне по 4 пъти да ме пита кое къде е в магазина.

# 548
Стискам палци на Ники!!!!

# 549
  • The QC to be!!!
Анет, браво на Сами и на упорството ти. И нощем ли спите без памперси? Или това е само за през деня? Единият от племенниците ми го отучиха на към год и 8м от памперси през деня, но нощем трябваше да го дигат към 2-230, и така до към 3.5 год. Майка му тъкмо беше свикнала да се буди по това време без алармата.  Mr. Green

От мен палци на очакващата мама!

Фея, аз нещо съм се заблудила и си мислех, че сте по Уошингтън щата...  Blush

# 550
  • WA, USA
Руми, точно от такава информация имах нужда. Значи ще сложа боровинките там, където ще ми е най-лесно да ги поливам. Ще съм ти много благодарна, ако ми пратиш малини и къпини напролет. С радост ще покрия пощенските разходи  Hug

Няма проблеми Hug Къпини и малини не трябва да се сеят там където е имало картофи, домати, патладжан, пипер или рози, заради някаква болест, която се предава от тях на малините и умират. Иначе са много издържливи и почти нищо не ги мори, само гниене по корените, затова е добре да са в добре ареирана земя. При нас се развиват чудесно защото почвата е песъчлива и не се задържа вода. Също дръж разделени малини от капини, култивирани от диви, заради болести които се предават от дивите към култивираните. Дават плод на втората година, но след трета-четвърта се установяват и не им трябва никакви грижи освен подрязване на пролет и разреждане. 
Малини - на слънце, къпини - няма значение, шарена сянка е ОК. Насадила съм детелина междъ тях да не изсъхва почвата и да ги храни.

Анет, честито! Ние сме близо до финала с поти трейнинга.

Стискам плаци за Ники! Да е леко и неусетно! И скоро да се похвали с ново бебче!

# 551
Идвам да ви обадя че Сами е гърне-научен,уей,мисля да съм приключила с този процес до края на дните си,дън и дън, внуците да си ходят с дайпери докато им душа сака на родителите им Mr. Green

Браво, честито и би ли споделила ноу хау! На мен ми предстои, но нямам смелост още да се захвана, пък и начините, за които чета, нещо не ми пасват - напр. да му дам солени неща, че да пие много вода, че да пиша много и аз да го дебна, е, няма да си тровя детето със сол, заради единия тренинг.

Стиснати палци за Ники и от мен!

ММ пазарува с Мишо около 3-4 часа, обикновенно е изпълнил списъка, но е купил още поне 10 неща, дето не трябва и ми се е обадил поне няколко пъти. Аз използвам времето да изчистя, че иначе с "помощника" няма как просто и да си почина малко след това. Не се оплаквам де - устройва ме тази ситуация!

# 552
Много сте мили момичета! Благодаря ви от сърце. Излязох в отпуск вече и много се успокоих - ям, спя, готвя, пак ям и така денонощно  Hug

# 553
Ники, зарежи готвенето и спи  Hug

Аз съм от тези, дето за да напазаруват се нуждаят от сериозни инструкции по тел, но не звъня на ММ, а на приятелки в редките случаи, когато се налага да пазарувам вместо него...

# 554
Руми, баба ми имаше малини. Растяха около оградата и като почнаха да зреят, часове наред прекарвах в малинака. Къпини не съм гледала никога, боровинки - също. Там, където ще ги бодна, е имало само декоративни храсталаци. Ще туря малините от най-слънчевата страна.

Ники, леле, само 4 дни до термин! Спомням си на мен какво ми беше по онова време. Кеф!

Агентката, важното е един от двама ви да знае какво и как се пазарува Wink

Бейби, дори не съм припарвала до уест коуст все още. Живяли сме само в МД и ПА.

Оркид, и аз свършвам много повече работа, когато ММ изведе щерките, 'ем са големи. По-лесно ми е да се концентрирам някак.

Общи условия

Активация на акаунт