Изпитани сайтове за парфюми-5

• 103 191
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Да споделя и аз моите впечатления. Поръчах парфюм от enzo.bg . За пръв път поръчвам от него и съм много доволна от поръчания парфюм - http://www.enzo.bg/calvin-klein/eternity-summer2013-parfjumna-voda-za-zheni/ , траен е, ухае страхотно /изглежда си 100% истински  Simple Smile/. Поръчах в петък, пристигна в четвъртък. Понеже имах и няколко въпроса относно парфюма, дамата, с която кореспондирах беше много учтива и бърза в отговорите. Явно ще повторя поръчката си от там, дано не ме разочароват за в бъдеще.

# 151
Най-често от get.bg съм си поръчвала парфюми, защото ми бяха препоръчани в една подобна тема от форума, но сега виждам, че нещо не фигурират сред препоръчваните сайтове.

И за мен гет е от надеждните Peace
... като се има предвид клиентският ми профил: хрътка, лаборант и детектив в едно! Laughing

# 152
Има голяма разлика в трайността върху дреха и върху кожата.

Напълно съм съгласна, дори на различните кожи (хора), ароматът може да се усеща по малко по различен начин!!!  Hug

Кехлибаровка
не мога да дам гаранция за оригиналност, но аз съм си доволна!! Не агитирам никого, защото не искам да се натрапвам, просто предлагам личното си мнение!!! Иначе аз използвам предимно мъжки аромати, защото ми допадат повече от женските и 4-дневният шампион е Issey Miyake (мъжкия), който го използвам под всякакви форми (реплики, от молчето и от сайтове за оригинални).  Hug Hug Hug

# 153
  • Варна
Направо не мога да повярвам, че ви хрумва да свързвате оригиналността на парфюма предимно с неговата трайност  ooooh!!!! Все едно да отчитаме колко "маркова" е една дреха според това колко е здрава. Без да отчетем мода, вкус, качества на плата и дестки други неща.

# 154
  • Sofia
  Абсолютно си права, но в случая, по-скоро се коментираше как един и същи парфюм, в зависимост от това, дали е оригинал или менте, е с различна трайност. Когато си си купувал автентичен аромат, имаш някаква напредстава, колко горе-долу издържа върху кожата ти конкретният парфюм и, ако в последствие попаднеш на имитация, можеш да се ориентираш по този показател и да направиш разликата. Иначе съм съгласна с теб, че не всички маркови парфюми се славят и с особена издръжливост...  Peace

# 155
Направо не мога да повярвам, че ви хрумва да свързвате оригиналността на парфюма предимно с неговата трайност  ooooh!!!! Все едно да отчитаме колко "маркова" е една дреха според това колко е здрава. Без да отчетем мода, вкус, качества на плата и дестки други неща.
Това се повтаря постоянно и не само в тази тема като че ли не е лято и не се къпем по нам си колко пъти на ден ooooh! hahahaтрайност, трайност, марков, менте, реплика , капки само трайността е важна все едно не е аромат който ни носи удоволствие ами е оръжие за самоотбрана Joy

# 156
Да се включа и аз в разискването на трайността Wink
За мен специално, трайността е от голямо значение, защото като се парфюмирам сутринта искам аромат който трае, развива се и живее, поне до края на вечерта. И изцяло флорална композиция да е, пак важи същото. (Напр, Ж'адор на Диор)
А при положени, че в България от край време не може да плюнеш някъде, без да уцелиш менте,  нормално е всички любители (които не са лаборанти), да се презастраховат по всякакъв начин и да се ориентират по този най-лесно доловим показател. Трайността определено е показател за качество на отделните съставки. (Менететата изфирясват лесно, и слава богу, няма нищо мазничко и съществено, което да ги задържа на кожата)
Да вземем ванилията например (бях  запалена по десертите преди време) - една голяма, тлъста "шушулка" от Мадагаскар мирише с месеци наред, в кутията ми със захар.
А един токсичен "ванилен екстракт" или някоя дребна спаружена шушулчица с неясен произход и в десерта не можеш ги усети.

Парфюмите на Серж Лютенс като откри собствената си компания загубиха от трайността си, защото вече нямаше дълбокия джоб на Шисейдо да купува the best of the best съставките. А те никак не са евтини. Килиян и Том Форд се охарчват повече от останалите и слагат с голямата лъжица. И се усеща.
А за мен лично честотата на къпането няма никакво значение. Един парфюм трябва да ми прави компания докато реша аз, а не да си ходи когато му скимне Sunglasses

# 157
Аз също подбирам аромати, които според мен са трайни и могат да се развиват през целия ден. Не знам защо, но за себе си съм създала мнението, че парфюмите на Булгари са едни от най-нетрайните или поне на моята кожа стоят така. Днес съм с един Салваторе Феррагамо, но цял ден го долавям съвсем деликатно. Относно поръчките последните ми покупки са само от Ивис, утре очаквам това http://www.ivis.bg/products_images/20120109124533rem.jpg много стар, но просто любим аромат Grinning Отдавна не съм го срещала и в Бюти Зоун.

# 158
Flip Flop Fantasy е изложила перфектно моето мнение за трайността, че и го е обогатила с примери! Stuck Out Tongue  Hug

А и който е надарен със суха, светла чувствителна кожа, има да чака от посредственяк "писмо"
(тоест картинни развития, ясен тембър, шлейф-послепис) ...

# 159
Признавам си, че не ми стана много ясен последния постинг.
Със суха или с мазна кожа трябва да е човек, за да се задържи по-трайно парфюмът?

Поръчах си от 1001bg днес.

# 160
Мазна, мазна.
Или поне грижливо хидратирана.

# 161
Мазна, мазна.
Или поне грижливо хидратирана.

Оле, аз живеех със заблудата, че е обратното. Значи може би съм привилегирована в това отношение.

# 162
  • MJF
buttinsky очаквам отзиви за поръчката ти от 1001-Bg.com.И аз днес ще поръчвам от тях,но чакам и ти да кажеш как са парфюмите ти.

# 163
Поръчах във вторник, трябва да го получа днес.
Казаха ми, че куриерската услуга ще е около 5 лв., тъй като избрах икономична доставка, но виждам, че според смс-а, който получих от Спиди, цената за доставката е 7.38 лв.
Не съм за 2 лв, но мисля, че и според списъка в сайта 1001bg ме таксуват като за експресна доставка, което не ми се струва много честно.

Погледнах пак в сайта, там под цените на куриерските услуги има текст, че към тях се добавя такса гориво, която не знам какъв процент от услугата е. Rolling Eyes

# 164
Току що получих парфюма. Всичко е наред, доволна съм от избора си  Peace
А цената за куриерската услуга е по-висока заради по-голямата опаковка.
Имаше си и касова бележка вътре в кашончето.

Общи условия

Активация на акаунт