КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 881
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
И интересно докато двамата се втурнат  в диаметрално противоположните доктрини какво става с горкия пациент? newsm78

# 91
И интересно докато двамата се втурнат  в диаметрално противоположните доктрини какво става с горкия пациент? newsm78
Чуди се по кой път да хване  Shocked

# 92
Чуди се по кой път да хване  Shocked

Обективно право на мнение, за познания върху две науки, има този който е изучил и двете . Или пък комисия от поне двама човека, всеки един от които е специалист в своята област. Обективно право на мнение дали има антагонизъм между медицината и хомеопатията може да има лекарят хомеопат. Или пък колегия от сработили се по между си лекар и хомеопат. Ако на хомеопатите нелекари им е трудно да отделят време да придобият медицинска правоспособност, то това е разбираемо. Това е поради продължителността и ангажираността, която такова обучение изисква. Още повече, че един живот съвсем не стига да се изучи, която и да е двете области. Затова са нужни консилиуми . Следователно както българското така и европейското законодателство не е лошо да се актуализира в тази област.

# 93
Assamas, ти за това ли се бориш? Да се обединиш с някой хомеопат и да си лекувате задружно доволни пациенти? Лекар ли си?
Реалността не е чак толкова идеална - а за комисия от двама и дума не може да става - една комисия винаги трябва да е нечетен брой хора, за да може да се взема решение с мнозинство. Друг е въпроса дали пациента ще приеме така взетото решение от комисията - за мен по-важно е да бъде информиран за всички възможности, страничните ефекти от тях и въз основа на това да вземе решение за себе си.

# 94
Извинявам се, че се намесвам, но това са някакви химери. Никога няма да стане. може да си стоим и да си чешем езиците и да навъртаме страници в темаа, но реалността е съвсем друга и няма да се промени.

# 95
  Всеки си има пълното право на мнение. По добре да коментираме нещо друго - по интересно.

# 96
Assamas, за втори път отбягваш въпроса ми - лекар ли си, студент по медицина?

# 97
  • Русе
Останала съм с впечатление, че е стоматолог.

# 98
Зъболекарката ми е много мила жена и съм убедена, че разбира от медицина и е много добра в работата си, но ако търся съвет за хранене, кърмене или хомеопатия - никога няма да се консултирам с нея  Peace

# 99
Медицината и хомеопатията са диаметрално противоположни! Ако съм хомеопат, няма да си направя труда да изуча (не казвам запозная, а изуча) нещо, което грам няма да ми е полезно, защото някой е решил, че в България хомеопати може да са само лекарите. Загуба на време, а то е така ценно!

# 100
Е Ми-Ра чудесно се изказа .....
На мен пък ми е чудно как човек който не е учил медицина , може да лекува ....по какъвто и да е начин????Няма представа как функционират органи и т.н .....

# 101
Е, то и на мен може да ми е чудно как лекува човек, който не прави връзка между органи, тяло, душа и жизнена сила. Това да познаваш функционирането на един орган далеч не значи, че можеш да лекуваш  - ще лекуваш само органа ли? А той не е ли час от един цял организъм? Няма ли значение волята и нагласата на пациента за успешното лечение?

# 102
Фата, обикновено лекарите не правят връзка дори между два органа, а ти искаш между органи и психика. Нема такова животно. Отиваш на лекар на кожен, хаква ти кортизона, казваш му, че имаш проблем с очното налягане и се качва от кортизон, а той те контрира, че не бил очен.
Реален случай.

# 103
Специално пък кожните са ми... любима тема  Mr. Green

# 104
  • София
Хомеопатите, които учат в Хомеопатично Общество и не са лекари, за да практикуват завършват медицински курс, който дава необходимата според мен медицинска подготовка, за да могат да лекуват пациентите си с Хомеопатия. Не знам за другите школи как стои въпроса. Всеки пациент обаче може да попита избрания от него хомеопат дали има медицинско образование или не и да направи своя избор. Аз не виждам какъв е проблема, тъй като Хомеопатията е алтернативен метод на лечение, пациента сам е решил по една или друга причина да се лекува по този начин и никой не го задължава.
Като учаща хомеопатия за момента съм се сблъсквала с пациенти само на супервизия и определено смятам че е необходим подобен курс, тъй като е важно да се познава анатомията на човека, естествения ход на някои болести и т.н. Пълното изучаване на медицина 5-10 години определено е безсмислено за класическите хомеопати, тъй като във всеки един момент той може да изпрати своя пациент при някой лекат или специалист, за да направи преглед или някакви изследвания и въз основа на това да продължи лечението си. И това не е необходимо да я някой конкретен лекар, пациентът може и е негово право отново да избере къде и при кого да отиде.

Надявам се да съм била изчерпателна, въпреки че дъвчем този въпрос от последните няколко теми и ако Assamas не е разбрал то поне останалите четящи да им е станало ясно, че ако искат да се лекуват с хласическа хомеопатия водещо трябва да е образованието по Класическа Хомеопатия, а не лекарската диплома.  
Зъболекарката ми е много мила жена и съм убедена, че разбира от медицина и е много добра в работата си, но ако търся съвет за хранене, кърмене или хомеопатия - никога няма да се консултирам с нея  Peace
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт