КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 848
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
А какво е становището на класическата хомеопатия относно биорезонансния метод на диагностика и терапия. Преди време ходих при една лекарка, прилагаща този метод. Изписваше няколко лекарства наведнъж и ми се струва, че повече ми навреди отколкото да ми помогне.

# 76
  • Бургас
А какво е становището на класическата хомеопатия относно биорезонансния метод на диагностика и терапия. Преди време ходих при една лекарка, прилагаща този метод. Изписваше няколко лекарства наведнъж и ми се струва, че повече ми навреди отколкото да ми помогне.

# 77
  • Русе
Записвам се с един въпрос. Само с пръсти ли не е добре да се докосват гранулите? Може ли примерно да се пресипят няколко в лъжица или на някаква друга повърхност и да се вземе една гранула с пинсета. Влагата ли е проблема при гранулите? Като разбърквате воден разтвор в 4аша  с какво го правите, с метална лъжи4ка, с пластмасова,със сламка, с дървена кле4ка?  Simple Smile
Знам, че не трябва да се докосват с ръка и с метални предмети, разтварят се в стъклена или пластмасова чаша, разбъркват се с пластмасова лъжица. Аз отмервам 2 гранулки в капачето на шишенцето и сипвам във водата.

# 78
Бъркам с метална лъжичка винаги, нямам проблем. Разтворът не е в метална чаша. Заради влагата и потта на ръцете е, плюс евентуално микроорганизми по пръстите. Гранулата е от млечна захар, напръскана  с лекарство по повърхността, затова. Говори се, че новите гранули имат лекарство и във вътрешността, но дали е вярно, не съм наясно. Та...предпочитам да не рискувам.

tweetys, аз нямам поглед, нито знания за въпросния метод. Но за сметка на това съм наясно с класическата хомеопатия (поне основно). Та независимо от диагностиката, методът на класическото хомеопатично предписание не отпада.

# 79
Хомеопатичните лекарства, достъпни до пациентите в БГ са или дадените от хомеопата, или закупените от хомеопатичната аптека, или тези, които се продават в аптечната мрежа, боаронско производство. Тези, които ви дава вашият хомеопат са в течно състояние, там въпросът с пипането и докосването с пръсти не стои. Зрънцата, боаронско производство, се приготвят по различен начин от тези, които се купуват от хомеопатичната аптека.  Тези, които са купени от хомеопатичната аптека, трябва да се пазят повече от докосване, защото лекарството се намира на повърхността на зърното, което си е млечна захар. Точно тези зрънца са неподходящи за пакетиране в пакетчета, защото лекарството се изтрива и остава по опаковката. Боарон приготвя лекарствата така, че то се съдържа в цялата гранула и те са по-подходящи да си завиете 2-3 зрънца за пренасяне.
По отношение на разтварянето, ако се разтварят за вднократен прием, няма значение в какъв съд е направено това и с какво се разбъркват, става въпрос за секунди. Ако трябва разтворът да се запази за последващи приеми, нека съдът да е стъклен или порцеланов. Лъжичката може да е вскаква, защото разбърквате, давате лекарството и лъжицата заминава в мивката.

# 80
Не мога да се въздържа, ще се изкажа и по въпроса за острите алергични реакции. Няма състояние, освен необходимостта от спешна хирургична намеса, при което хомеопатията да не може да се справи бързо. Проблемите на спешната хомеопатична помощ са 2 - неправилно предписание и липсата на необходимото лекарство в момента. Всички случаи, в които пациентите правят остри  и животозастрашаващи алергични реакции са съвсем овладяеми, стига предписанието да е правилни и лекарството да е под ръка. Всички случаи, изключая спешната хирургия, са много по-бързо овладяеми хомеопатично.
Както сме си казвали не веднъж, хомеопатията не е виновна, тя е цялостна, пълна лечебна наука. Simple Smile Прилагането й е трудно и се иска яко учене Simple Smile

# 81
Добре, но всички гранули са във флакон. Нима там не се трият по стените на флакона. Grinning По фолиото няма влага или някакво вещество, което да отнеме лекарството.
Доста хомеопати си разнасят гранулите по куфарчета само в найлонови пликчета, прозрачни, и си работят безотказно. Тези от портмонето ми - повечето не са боарон, работят също безотказно.
Не виждам логиката.

# 82
Мерси за поясненията относно гранулите и разтворите. Интересно ми беше да си запълня пропуските. Забелязала съм, 4е ХЛ са доста устой4иви дори и във воден разтвор. Носила съм си шише половин литър с мен по няколко дни и е било подложено горкото на какви ли не лъ4ения. като съм в работата, няма място без компютри, принтери, сървър и т.н (крия го в кухнята,ама...), като се ка4а на трамвай и от 50 души трима не цъкат нещо на телефони, таблети...то си е навсякъде, оба4е лекарството си действа  Mr. Green

# 83
Мече, във флакона са си в лекарството. Разбира се, че тези в пакетчетата е по-вероятно да работят, не могат съвсем да се изтъркат. Просто небоаронските са по-неустойчиви за пренасяне по този начин. Много хомеопати могат да си ги разнасят в пакетчета, всеки си преценява как да работи. Аз не си ги разнасям и не ги раздавам в пакетчета, за да не си усложнявам анализа на лекарствената реакция. А, както и Sinio Nebe казва, наистина лекарствата са си доста устойчиви. Само вижте как в аптеките ги държат до телефона или до  компютъра, а те пак работят. И вижте, че като хапнете един шоколадов бонбон, по-често нищо не се случва.

# 84
Сложна работа това със съхраняването, пренасянето и спешните случаи. Особено, ако човек задълбае прекалено.

# 85
Не мога да се въздържа, ще се изкажа и по въпроса за острите алергични реакции. Няма състояние, освен необходимостта от спешна хирургична намеса, при което хомеопатията да не може да се справи бързо.
   Хубаво е човек, преди да не можете да се въздържи, да даде едно мнение на лечител, със стремеж за окончателност,да поучи медицина поне университетският курс.
Да я поучи задълбочено , така както надявам се е изучил хомеопатията, щом се нарича хомеопат. Тогава би могло да му стане ясно, че има много случаи, при които водеща в лечението е медицината и други случаи, които могат да се решат единствено с помощта на компетентното прилагане на хомеопатията.

# 86
Assamas, а как ще коментирате тук в темата за хомеопатия това:
Според стандартната медицина един астмати4ен пристъп (пове4ето са провокирани от алергия)  или ларингитен пак със задушаване се прекратява само с коризонови препарати, защо, защото е животозастрашаващо и друго не са измислили до момента колегите Ви.
Според ли4ен мой опит и предполагам на някои майки от пишещите тук, само с хомеопати4но лекарство подобен пристъп минава за същото време като с кортизон?????????
Какъв Ви е проблема с алергията от ужилвания, защо едното може да се третира с хомеопатия, а другото не?

# 87
запис да ви следя и тук Peace

# 88
Подкрепям Само за малко в това, че с хомеопатия пристъпите могат да се овладеят хомеопатично абсолютно бързо и при това без прием на медикаменти, които пък да вредят на друго в тялото. За съжаление имаме човешки фактор. Хомеопатията няма как да не помогне, човешкият фактор може да сгреши. Затова дадох лично мнение, че е добре да се търси и лекарска помощ, като разбира се докато тя пристигне или човек стигне до нея, ако пристъпът минава, не е нужно да се приемат алопатични медикаменти допълнително.

# 89
Assamas, а как ще коментирате тук в темата за хомеопатия това:
Според стандартната медицина един астмати4ен пристъп (пове4ето са провокирани от алергия)  или ларингитен пак със задушаване се прекратява само с коризонови препарати, защо, защото е животозастрашаващо и друго не са измислили до момента колегите Ви.
Според ли4ен мой опит и предполагам на някои майки от пишещите тук, само с хомеопати4но лекарство подобен пристъп минава за същото време като с кортизон?????????
Какъв Ви е проблема с алергията от ужилвания, защо едното може да се третира с хомеопатия, а другото не?
Хубаво е плана на лечение да е общ между лекар(и) и хомеопат, сработвали се достатъчно дълго време и научили много един от друг. Това е в интерес на пациентите.

Общи условия

Активация на акаунт