КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 946
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Моето диване не се влияе особено от количество, антидотиране и други подобни. Дозата на разредено хл в повечето случаи е една -две глътки, но не я спирам ако реши да изпие и три. Лекарството си действа по план. Така ми е по-лесно, когато сме навън, давам директно от едно шише. Иначе трябва да мисля за пластмасови лъжици, да ги пазя чисти и т.н.
Детските чаши за вода са 100-150 мл Peace.
Един път в градината си беше докопала шишето с хл от госпожите и за да се представи  като старателна, го беше изпила цялото. Нищо не й стана, освен, че постигнахме по-бързо желания ефект Simple Smile.
В неделя вечерта трябваше да антидотираме едно хл, , че новата потенция накрая й дойде малко силна. Хомеопатът каза мента или по-ниска потенция от хл. Аз реших да заложа на ментата и прецених, че най-сигурно мента има в алкохола. Дадох една малка лъжичка(т.е. със сигурност е приела чиста мента), но лекарството си продължи да действа. Може и да беше за добро, защото на сутринта нямаше и помен от кризата, а детето се оправи напълно от вируса.

# 466
Simple Smile не съм сигурна, че в алкохолната мента има чиста мента, но със сигурност алкохол твоето дете на приема и може и той да е довел до желания ефект.

Как възприемат госпожите в градината шишето с ХЛ?

# 467
Нямаме проблем в детската градина, защото едната госпожа лекува децата си при класически хомеопат и е напълно наясно какво да прави, какво да ми съобщава като реакция. Но тук не става въпрос за остри състояния или болно дете, а когато се е налагало да пием хл за изчистване на хроничен проблем или носителство Peace.

# 468
Браво на тази госпожа,
по принцип е забранено да се внасят лекарства в градината било то хомеопатични .
 И аз съм давала - но скришно .

# 469
mystic, при мен се е случвало хл да повишава и дори 1-2 дена да поддържа темпаратура, но малката до 38,5 си я сваля съвсем сама, дори понякога трудно я усещам, че е с температура.
Според мен няма нищо притеснително- нека си остане ден-два с темпаратура, но да не задълбочи инфекцията.

# 470
При нас не е забранено. Аз съм оставила малък инхалатор и помпички при сестрата за спешни случаи. Има деца, които почти целогодишно са трикратно на антихистамини. И какво- да ги спреш от градина, само защото трябва да приемат постоянно някакъв медикамент?
Всичко се уточнява предварително с медицинската сестра и госпожата и няма проблем. Но такива случаи са единици. Не става въпрос за даване на антибиотици и водене на болни деца на градина.
Всичко си опира до персонала и отношението им.
В яслата на малката без да съм ги молила, й отделяха супа преди да направят застройката, защото тогава не трябваше да яде яйца. Аз бях приела, че просто няма да яде супа, а хората и на това намериха решение. Говоря за държавна ясла.

# 471
Шайн, не съм си и помислила, че водиш в остро състояние детето си на градина Simple Smile напълно наясно съм, че не само в такива моменти се приема ХЛ Simple Smile Чудсно е, че сте попаднали в такава градина и някой там е наясно за какво става въпрос.

# 472
  • Пловдив
mystic, при мен се е случвало хл да повишава и дори 1-2 дена да поддържа темпаратура, но малката до 38,5 си я сваля съвсем сама, дори понякога трудно я усещам, че е с температура.
Според мен няма нищо притеснително- нека си остане ден-два с темпаратура, но да не задълбочи инфекцията.

Мен не ме притеснява Т,а това,че вече 4-ти ден пием така разреденото ХЛ по различни схеми.А Т е от 2 дни.
При нас дозата е една капачка от шишето в която е р-ра на ХЛ.

# 473
Ако разреждам, малката изпива чашата за около 24 часа и тогава пак правя нов разтвор, ако се налага да продължим.
А иначе съм останала с впечатление, че разреденото хл не се различава като принципи на пием от капките.

Здравейте Шайн, не сте от скоро при нас и и се учудвам че изпивате 1 чаша за 24ч. По принцип е достатъчно да се вземе на върха на чаена лъжичка и да се сложи под езика.
Има и пиене на поливин литър на ден .

# 474
При нас не е забранено. Аз съм оставила малък инхалатор и помпички при сестрата за спешни случаи. Има деца, които почти целогодишно са трикратно на антихистамини. И какво- да ги спреш от градина, само защото трябва да приемат постоянно някакъв медикамент?
Всичко се уточнява предварително с медицинската сестра и госпожата и няма проблем. Но такива случаи са единици. Не става въпрос за даване на антибиотици и водене на болни деца на градина.
Всичко си опира до персонала и отношението им.
В яслата на малката без да съм ги молила, й отделяха супа преди да направят застройката, защото тогава не трябваше да яде яйца. Аз бях приела, че просто няма да яде супа, а хората и на това намериха решение. Говоря за държавна ясла.
smile3501 Браво на госпожите и сестрите в градината.

# 475
Когато се пие директно от шишето не се ли замърсява лекарството? Аз мия винаги лъжицата след всеки прием.

# 476
Когато лекарството се замърси по този начин знам, че може да се използва само от един човек. Същото важи и за капките, ако допреш капкомера до лигавицата. При нас не е проблем, защото само детето приема хл.

# 477
Добре де, нали хл е информация и нямало значение дали се разтваря 1 или 5 гранули, как така количеството на разтвора който се приема има значение? На нас хом не ни казва как да разтваряме, по принцип се водя по детето - понякога изпива 2 глътки, понякога 200 мл. И какво грешно ли е?

# 478
Чувствителността към повишена телесна температура при различните деца е различна. Едно дете може да се почувства осезаемо по-зле при температура 38.5 градуса -друго при 39 градуса.Тук водещо е общото състояние,  а не показанията на термометъра. Консултациите с лекар са важни за общата преценка на състоянието. Високите стойности на температурата не са безобидни и трябва да се подхожда внимателно.

# 479
Аз мисля, че се предписва по лъжичка заради принципа за минималната доза.

Общи условия

Активация на акаунт