КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 888
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Зависи какво количество ще дадеш от нея и колко от рецепторите ще бъдат ангажирани. Разликата в потенцията ще е минимална. Правилото е ясно, първият прием може да е на гранули, нататък трябва да се измени потенцията дори с десетохилядни, а то е възможно чрез разреждане. Дали ще се разрежда в повече чаши, това е ясно кой решава. Хомеопатът определя приема в зависимост от случая, до който случай друг няма достъп. Ако ще се следва предписанието, да се следва без изменения, ЗАЩОТО независимо дали е правилно, или не, после никой няма да разбере какво става - хомеопатът ще разбере едно, истината (заради своеволия в предписанията) друго. Простичко и ясно. Simple Smile
(личното ми мнение (и не само личното, а на класическата хомеопатия) за редуване на л-ва при леки състояния, е отделен въпрос. Да се прави разлика между "днес сутринта пия едно, до вечерта имам друга картина поради определени причини и приемам друго л-во" и "редувам лекарства")

# 526
  • Пловдив
Е,така де...толкова правя разлика  Wink че в момента на нас ни е казано да редуваме ХЛ.Няма своеволия.

И както казваш е по-добре да се следва предписанието,щото после... Whistling иди обяснявай.

# 527
Успех в лечението. След толкова време в темата явно те задоволява и отговорът, който си получила от хомеопата си, и предписанието. Антибиотик и антипиретик също се допълват твърде чудесно. Не ми се сърди за сарказма, но просто се удивлявам меко казано.

# 528
Относно хистамин, кортизон и т.н. много хомеопати го дават за отстраняване на блокажи от предишни приеми на лекарства. Това не е ли правилно?
И ако едното хл е по картина, а другото отстранява тези блокажи , то тогава защо редуването им е проблем?
Не е ли аналогично на антимиазмичните лекарства, когато пак е позволено да се приемат заедно с хл по картина?
В единия случай се дава еднократен прием с много висока потенция и неясни последствия, а в този случай се дават няколко приема на по-ниска потенция.
Ние сме редували две хл ,  когато малката беше с пневмония, но само за един ден. Не знам дали е правилно, но детето се оправи перфектно.

# 529
Моля, да ми препоръчате добър хомеопат във Варна!

Трудна работа , почти невъзможна .Няма във Варна добър хомеопат и изобщо във България се броят на пръсти . Пишат се класически хомеопати , а дават лекарства на боаронски пронцип......Другият вариант ....наскоро ни се случи .....
Ако намерите все пак пиши отзиви.

# 530
  • Пловдив
Успех в лечението. След толкова време в темата явно те задоволява и отговорът, който си получила от хомеопата си, и предписанието. Антибиотик и антипиретик също се допълват твърде чудесно. Не ми се сърди за сарказма, но просто се удивлявам меко казано.
ок.мерси,но така не ми помагаш.само подклаждаш още съмнения...това ли целиш?
какъв избор имам според теб,а?пак да сменям хомеопата ли?
ето питам,за да си изясня нещо,а вместо това получавам укор Whistling...но някой май се учи от чужди грешки

и какво като съм отдавна в темата,човек не се стреми да помни всичко,нали сме тук за опора и подкрепа?
Или пак не съм в час...

# 531
Тандонова, задаваш въпроси, които си поставяла милиони пъти по въпроси, на които е отговаряно милиони пъти, от подробно по-подробно. По инерция е по-лесно, нали? Отколкото да помисли малко човек!
Писала си РЕДУВАНЕ, което НЕ означава едното, а после другото. Редуване означава първо едното, после другото, после пак първото, после пак второто! Дотук с блокажите. Разбира се, че така се "отблокират" миазми, потискания, прочие. Също така се и потискат миазми, когато това е наложително. Едно е да пиеш хидрокортизон и после да си минеш на туберкулин както си му е редът, съвсем друго е редуване, още повече на лекарства с нозодно действие.

Аз не уча от чужди грешки, ти не учиш нищо от своите! Съвсем нормално е да се измъчваш от всякакви съмнения, след като не четеш нищо от това, което ти се пише. На всичкото отгоре ме питаш КОЕ ОТ ЛЕКАРСТВАТА ДА СПРЕШ! Е, ми, може ли такова нещо? Възмутена съм.

Също така съм писала редуване при ЛЕКИ състояния! Нека като се четем, се четем. Изобщо не става дума за застрашаващо живота състояние, в което, ако колебанието е между две лекарства, по-добре да се даде един път едното, после другото, отколкото да чакаш. Освен това: специално при пневмонии да знаете, няма ли резултат до 2 часа - лекарството е грешно (или потенцията)!

И не на последно място, не съм длъжна да ти помагам и моля, не се опитвай да мислиш вместо мен! Какво си изясни от отговора на хомеопата си? Че така се "подсилвало" действието? Това задоволява ли те като отговор след всичко, което се предполага че си научила тук в темата...

Единият бил врач, другата била гадателка, третата не знам си каква... Ама че мерило за хората! Ако аз кажа, че съм била алкохоличка като девойка, това ще ме направи ли лош хомеопат, или празноглава кукла? Стига сме търсили хора, които да отговарят на собствените ни представи, да задоволяват това, което искаме да видим; да крият онова, което знаят, че няма да ни хареса и да ни плискат с хладка водица.
Ако един човек не може да даде стойностен отговор какво точно прави със здравето ми, аз няма и няма да му се доверя. Само че аз съм стигнала до положението да не питам, защото виждам резултати в семейството и приятелите си, които се лекуват. Когато имах съмнения, питах. Ако някой не иска да отговаря, това е негово право. Ако някой има непрекъснато съмнения, това е негово право. Само че хайде да не "мейкваме" хората около нас.

И като искаш да съм честна, да бъда докрай. В много от пишещите тук виждам огромна промяна, не знам дали се дължи на информацията или на тяхното собствено лечение. При някои вероятно е плод на добрите им мисловни способности, при други комбинация и от двете. При теб не виждам никаква промяна от една година насам. Аз лично ти предлагам да спреш лечението на детето (ако състоянието му го позволява), което е експериментално заради честата смяна на хомеопати, да се свържеш с добри софийски хомеопати и да започнеш със себе си. Сърди се, помисли и реши нещата за себе си веднъж завинаги.

Добър вечер на всички. И аз съм човек с граници!

# 532
Здравейте, искам да благодаря на Ани Павлова , от около година сме при нея, често сме болни, и АБ сме пили , когато ножът е бил до кокала, но никога не съм обвинявала хомеопата, при преценка на състоянието съм чакала доста дни и тогава -АБ , по моя преценка,детето ми е много кекаво, но докато  тя ни лекува сме изпили само 1 АБ, което за нас си е постижение.
Благодарна съм й, и защото, когато съм в командировка и детето го гледат бабите , извън Сф, винаги ме е консултирала и помагала,защото е човек и лечител, без да  иска нищо.
Благодарим ти Ани!

# 533
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
какво правите когато хомеопатът излиза в отпуска? моята излиза за 4 седмици (!)  Rolling Eyes
досега при спешни случаи звънях на мобилния, ама по време на отпуската не ми се струва удачно... Thinking

# 534
  • Пловдив
Мече,не се сърдя на никой...Просто поисках мнението ти,да кажеш ти какво мислиш за това предписание,а получих укор от твоя страна.Преди не беше такава,явно ученето много те промени  Rolling Eyes
Граници всички имаме,нали?

Не виждам кое му е експерименталното в лечението на детето,след като Не познаваш случая и пиша в темата и Питам за сефте от мнооого време ...
Този прием на ХЛ му е след пауза от ноември до сега.

Що ми препоръчваш София,ти си ми по-близо...или не ме искаш за пациент? Laughing

# 535
Мече, надявам се повече хора да вникнат в думите ти  Hug
Най-голям ефект върху щерката имаше, когато започнах да работя върху себе си. Убедена съм, че са много свързани нещата. Вместо да водим децата от хомеопат на хомеопат, нека се запитаме кое не е наред в нас. Опитайте се да намерите връзка между собствените си емоции, психо-климата вкъщи и влошаването на детето. Понякога родителите имат по-голяма нужда от лечение от децата - това от личен опит  Peace

# 536
  • в матрицата
Разбира се, че е задължително, когато започнем хомеопатично лечение на детето...първо да започнем от себе си.  Много ме зарадва поста на Мечето, браво! И да, ще е голямо предизвикателство, ако Мечето започне да лекува mystic woman  Wink

# 537
Аз даже не съм си правила хомеопатично лечение, само бахови есенции. Но определено наблюденията ми, самоанализирането, изводите, които съм си направила са ми много полезни. Лесно е да се оставиш на някой "да те оправи" -лекар, хомеопат, екстрасенс  Rolling Eyes, по-трудното според мен е сам да се заемеш със себе си...  Но и по резултатно!

# 538
  • Пловдив
Разбира се, че е задължително, когато започнем хомеопатично лечение на детето...първо да започнем от себе си.  Много ме зарадва поста на Мечето, браво! И да, ще е голямо предизвикателство, ако Мечето започне да лекува mystic woman  Wink

Нали? Grinning и аз така викам...да видим дали някой ще успее да ме "оправи" Thinking Щото веднъж опитах и не се получи...не почувствах нищо Rolling Eyes

# 539
  • Пловдив
Аз даже не съм си правила хомеопатично лечение, само бахови есенции. Но определено наблюденията ми, самоанализирането, изводите, които съм си направила са ми много полезни. Лесно е да се оставиш на някой "да те оправи" -лекар, хомеопат, екстрасенс  Rolling Eyes, по-трудното според мен е сам да се заемеш със себе си...  Но и по резултатно!

Това последното не всеки го умее...някои не осъзнаваме,че грешим или още по-трудно е да анализираш себе си.
Ето сега вие ме виждате по един н-н чрез това,което пиша,и според някои е ненормално такова поведение.Но пък аз не виждам нищо лошо в държанието си...А сега го обясни и на лекуващия хомеопат.

Иначе много искам да се променя...

Общи условия

Активация на акаунт