КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 551
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Цитат
didi24: не му натъртваме че го прави и чакаме да мине, нормално било на неговата възраст да се появи псевдозаекване и отминавало до 5-6 месеца максимум

Това който ти го е казал за псевдозаекването го подкрепям. В тази възраст наистина не се знае дали е същинско заекване или е част от растежа.

Същинското заекване е малко по сложна неизяснена за сега материя, и не е се свежда само до психологично поведенчески причини. Там произхода е по скоро физиологичен, който предизвиква психическа зависимост. Тук най често човека няма период от живота си в който да не е заеквал, имам предвид началото/започването.  След това когато се елиминира психичният фактор/завусимост, въпреки наличието на физиологичният разбира се че вече има периоди без заекване. Но това е дълга тема.

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 10:27 от broadminded

# 631
Заведете детето и на логопед, важно е да го прегледа.

# 632
Логопедът е добър вариант, ако проблемът продължи по-дълго или задълбочи. Иначе е излишно стресиране на детето, освен АКО успеете да скриете от него, че отива на лекар, тоест нещо му има, тоест нещо ще му правят и т.н. асоциации, които правят децата.
Заекването се свързва и с потискане на мисли (не емоции, а мисли).

# 633
  • Обетованата земя
Да, и аз все още не искам да прибягвам до специалист, повече ще се притесни и ще помисли че му има нещо и може да се задълбочи. Околните дори не го забелязват, но ние с баща му си го знаем как говори и го забелязваме. Ако продължи повече от 4-5 месеца ще помисля за такава среща.

# 634
Малко спам - целия тоя разговор за логопеда ми напомни на случка с приятелско семейство. И майката и бащата проговорили след като навършили 4-4,5 години. Майката та 3 се беше шашнала, че детето още не е проговорило. Без да има признаци на физически проблем.

Диди Simple Smile почакай и виж. Като мине време, ако трябва ще направиш консултации.

# 635
Принципно, ако логопедът е професионалист, изобщо не е стресиращо за детето. Моето тръгна на логопед на 3-4г и нямаше търпение да ходи да "играе с какичката".
Обаче доколкото разбирам детето не е заеквало, а е отключено или от яслата, или от лекарството. Така че май е по-добре да се работи в тази посока.

# 636
Малко спам - целия тоя разговор за логопеда ми напомни на случка с приятелско семейство. И майката и бащата проговорили след като навършили 4-4,5 години. Майката та 3 се беше шашнала, че детето още не е проговорило. Без да има признаци на физически проблем.

Диди Simple Smile почакай и виж. Като мине време, ако трябва ще направиш консултации.

Самото проговаряне на 4-4,5 г. си е достатъчен проблем Peace. Със сегашните темпове на развитие и обучение повечето 5-годишни правят опити да четат и пишат. Дори само нарушената комуникация с връстниците на детето ще остави отпечатък върху него, така че колкото по-бързо се вземат мерки, толкова по-добре.

# 637
Логопедът е добър вариант, ако проблемът продължи по-дълго или задълбочи. Иначе е излишно стресиране на детето, освен АКО успеете да скриете от него, че отива на лекар, тоест нещо му има, тоест нещо ще му правят и т.н. асоциации, които правят децата.
Заекването се свързва и с потискане на мисли (не емоции, а мисли).

Каква е разликата с хомеопата, що се отнася до стреса, че нещо ще му правят или нещо му има ? Защо детето  да прави разлика между това дали ще ходи на лекар или на някакъв друг специалист, стига последният да умее да го предразположи. Това, че възрастният психологически модел асоциира лекарите с някакъв стрес, не значи, че детето го прави.
  Посещението при специалист - логопед в случая е точно за да се установи състоянието в момента , да се вземат мерки за премахване на проблема. Хубаво е да се съветват хората да взимат мерки своевременно а не да чакат. Това включва консултации с различни специалисти включително и хомеопат -разбира се. Основна цел на всички,  които поемат ОТГОВОРНОСТТА да лекуват хора е лечебно профилактичният начин на мислене. Той се култивира с натрупването на медицински познания, без които дори и при голямо желание от страна на лекуващият да помогне, може да се стигне до точно обратното.

# 638
Цитат
лечебно профилактичният начин на мислене. Той се култивира с натрупването на медицински познания...
 Laughing  Затова се създават хронично болни...

АКО логопедичният кабинет е в бяла сграда с хора с бели престилки (защото тук има и такива Grinning), ще се получи асоциация. Децата не са прости!!! Почти всеки лекар се свързва с болка и инжекция, все пак получават главно това - ваксини всеки месец. Освен това ако има чисто механични причини за заекване, добре. Но ако те са психични, логопедът не е психолог!!! Затова по-добре да се потърси добър детски психолог, ако ще гледаме нещата от тази страна.
Освен това вече писах, че ако е възможно детето да отиде просто "на гости" при логопед, хомеопат  и прочие, ще е най-удачния вариант.

Цитат
Това, че възрастният психологически модел асоциира лекарите с някакъв стрес, не значи, че детето го прави.
Съжалявам, но ми звучи като виц...

Ако има деца, които не се страхуват да ходят по лекари, то те съвсем не са масовост, а по-скоро малцинство. Или ходят твърде често за прегледи, невключващи болезнени манипулации и са свикнали. Или изтърпяват чести недотам приятни процедури (при хронично болните), които стоически понасят, което пък съвсем не означава, че не се страхуват.

Аз лично подхождам така - ако ще заболи, казвам: "ще те заболи за кратко и това е. Няма как." Обяснявам и целта на процедурата, ползите, разбира се сведени на достъпен детски език и...много гушкане Laughing
Ако няма да боли, казвам, че няма да боли.
Така децата ми имат доверие и не се стресират всеки път, защото ми вярват. Много е лошо детето да не очаква болка, защото мама е казала така, а да се получи съвсем друго. Вярата в авторитета отива на кино. И не само.

# 639
Моята принцеса много обича да ходи при чичо доктор (хомеопата) и при леля докторка(педиатърката). Ваксини не сме били от бебе, при педиатърката само се теглим и мерим, два пъти й е преслушвала гърдите като кашля, пък и с някой бонбон се сдобива обикновено  Mr. Green
И веднъж слушам свекървата я плаши - недей баба, да ходиш босичка, че ще се разболееш и ще трябва да ти бият инжекции  Laughing  Ама то за детето това абсолютно нищо не означава!

# 640
  • Пловдив
интересни въздействия могат да имат ХЛ Simple Smile на мен едно ми въздейства изключително сексуално Simple Smile да те употребявам по-силна дума Simple Smile

А така...и на мен такова ми трябва... Whistling Blush Жалко,че не може да се предпише на всеки Mr. Green

# 641
  • Бургас
Моята принцеса много обича да ходи при чичо доктор (хомеопата) и при леля докторка(педиатърката). Ваксини не сме били от бебе, при педиатърката само се теглим и мерим, два пъти й е преслушвала гърдите като кашля, пък и с някой бонбон се сдобива обикновено  Mr. Green
И веднъж слушам свекървата я плаши - недей баба, да ходиш босичка, че ще се разболееш и ще трябва да ти бият инжекции  Laughing  Ама то за детето това абсолютно нищо не означава!
Grinning fata_morgana, това все едно аз съм го писала. Положението при двете деца е такова. При хомеопата се играе с огромен кош с играчки, а при педиатърката или личния нищо лошо не им се е случвало, че да са наплашени.

# 642
Здравейте Simple Smile
мислите ли,че хомеопатията е подходяща  и би помогнала за лечение на проблем със щитовидната жлеза   и  повишено окосмяване .Все още не знам колко сериозен е проблема защото чакаме резултатите от изследванията но не ми се иска да тъпча  детето с хормони  Sad

# 643
  • София
Диди, аз съм психолог, но не детски. Според мен е добре да се даде почивка на детето и да опитате отново на есен. Смяната на групата също е стрес и е почти равен на това да свикне с идеята за ясла/гадина. Т.е. според мен няма смисъл да се натяга сега ситуацията. детето може би не е готово. Напълно възможно е след 2 месеца ситуацията за него да е различна.

# 644
  • Обетованата земя
Благодаря ти, есма ! Hug
 Ние вече взехме решение и го спираме от яслата, дано се оправи. Хомеопатът каза, че според нея е временно, щом няма и никой в рода с такъв проблем, не е от лекарството, защото няма такива характеристики, най-вероятно е от яслата. Не ми даде никакво лекарство за заекването, продължаваме с изчистващите- Кортизон, после за миазмите или за ваксината, след която се отключиха спазмите. Дано е правилно.
 Сега мисля да заведа малкия малко на село, да играе и да диша въздух, и на есен с песен както се казва. Simple Smile
А по ирония на съдбата 1 седмица преди да започне заекването бяхме на консултация при педиатърката и тя ме обърка с друга майка и пита защо ще го водя при психолог, много ли заеква.  Shocked Аз й обясних, че няма такова нещо, бърка ме с някого и тя се извини... и след седмица ми дойде и това на главата.  Tired

Последна редакция: вт, 09 юли 2013, 12:42 от didi24

Общи условия

Активация на акаунт