КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 546
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Наистина няма нужда да се натяга в конкретния случай ситуацията с ходене по логопеди/психолози и прочие различни специалисти с цел лечебно профилактично мислене.
А и тя е много тънка границата между лечебно профилактичното обикаляне по различни специалисти и хипохондрията.
То човек дори да има сравнително сериозен проблем и да тръгне по доктори няма да му обърнат нужното внимание за диагностициране и лечение, пък какво остава да тръгне по специалисти с профилактични мотиви.

А пък и някои преценки човека или родителя на човека може да си ги направи и сам.

buba39, а сигурно ли е че окосмяването е от щитовидната жлеза? И за момиче ли става въпрос и на каква възраст, ....може да е по линията на яйчниците и надбъбречните жлези, може и по други причини.........  Аз от хомеопатия не разбирам освен някои общи неща, но дори и да повлияе хомеопатията или пък официалната медицина на хормоналния проблем, не виждам как окосмяването може да падне само без козметична намеса.
Всъщност може и да падне спонтанно и само окосмяването ако става въпрос за съвсем малко дете, но ако е вече над 7-10 години не виждам как може да стане без козметична някаква намеса..

Последна редакция: вт, 09 юли 2013, 12:08 от broadminded

# 646
broadminded, става. При роднини имаше подобен проблем при зряла жена в детеродна възраст, която от пубертета има този проблем. С друг случай не съм се сблъсквала лично аз, което не означава, че няма.
Хормони някакви изследваха, ще излъжа кои, уж всичко било в норма. Отне им няколко месеца лечение. Не съм разпитвала подробно, защото ми е неудобно, от друг град са и рядко се виждаме.

# 647
  • Бургас
broadminded, окосмяването има връзка с някои хормони, не помня точно кои. Една моя роднина имаше прроблем с хормоните, когато започна тарапия космите  на брадата й изчезнаха. Това беше отдавна и за хомеопатия още не бяхме чували.

# 648
broadminded, окосмяването има връзка с някои хормони, не помня точно кои. Една моя роднина имаше прроблем с хормоните, когато започна тарапия космите  на брадата й изчезнаха. Това беше отдавна и за хомеопатия още не бяхме чували.

Разбира се че има връзка окосмяването с някои хормони. Да ги помня не точно,  знам ги почти всичките, и не точно хормоните отговарящи за окосмяването ами по принцип изобщо хормоните жлезите и взаимовръзките около тях,  до колкото могат да се знаят разбира се .....ендокринологията е една от специалностите в които мъглата е най голяма, защо не и най голямата мъгла да е там.

Това че са изчезнали космите го виждаш ти и хората, точно как са изчезнали и какво точно си прави космите жената само тя си знае. Надали ще тръгне да афишира как си е махнала космите по брадата.

Цитат
Здравейте
мислите ли,че хомеопатията е подходяща  и би помогнала за лечение на проблем със щитовидната жлеза   и  повишено окосмяване .Все още не знам колко сериозен е проблема защото чакаме резултатите от изследванията но не ми се иска да тъпча  детето с хормони 

Но случая изобщо може и да не е точно такъв с окосмяване по лицето, все пак нищо не е споделено. Причините са най различни дори и спина бифида причинява окосмяване.....

Може и да изглежда че пак споря, но зависи от гледната точка. На мен пък ми изглеждат други неща....
Ако се появи някой който лично има този проблем или голямото му вече дете, сподели къде е окосмяването лице, гърди, гръб, уточни проблема/произхода..........пил е еди си какви лекарства от аптеката или ХЛ и космите са паднали спонтанно без ниаккво докосване това вече е друго нещо. Незнам точно, ама чух.....нищо не означава

Не говоря за бебета и съвсем малки деца където с израстването спонтанно и без лечение този проблем може да изчезне и отшуми. И не говоря за човек който принципно няма такъв проблем, а си го е предизвикал с кортикостероидно лечение на съвсем друг проблем.

# 649
  • Бургас
Не знам защо си мислиш, че споря с теб. Не, не споря. Просто жената се похвали в чисто женски и откровен разговор, че са изчезнали. Просто беше много щастлива от факта.

# 650
Хелп!
Скрит текст:
Трябва ми разбиращ от пенсионно осигуряване да попитам нещо на лични Embarassed. Извинявам се за спама, но...

# 651
Не знам защо си мислиш, че споря с теб. Не, не споря. Просто жената се похвали в чисто женски и откровен разговор, че са изчезнали. Просто беше много щастлива от факта.

Изобщо не си мисля такива неща, просто констатирам фактите, че на няколко пъти ми се разгневяваш че съм била спорила. Вероятно и сега щеше да се случи.

Знам много неща в доста области в медицината, но многократно повече са  нещата които незнам, и не мога да си представя как мога да отида да задълбавам в нещо което незнам. 

# 652
При ухапване от насекомо /за съжаление не се знае какво/ и появяване на оток на третия ден след ухапването, може ли да се приеме от хомеопатичните лекарства, които често се споменават за първа помощ при подобни случаи? От посочените тук например.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 16:01 от Impatiens

# 653
При ухапване от насекомо /за съжаление не се знае какво/ и появяване на оток на третия ден след ухапването, може ли да се приеме от хомеопатичните лекарства, които често се споменават за първа помощ при подобни случаи? От посочените тук например.
То добре, но кое точно? А и някои от л-вата, добре показани, ги няма изброени. Потенцията как ще прецените? Изброените им характеристики в статията са крайно недостатъчни, а някои от характеристиките даже не са и основните Tired

# 654
Ами няма как да преценим потенцията  Blush ... Пак става въпрос за моя позната, която няма хомеопат и наивно си помислих, че може да приеме Ледум. Тя ще отиде на лекар и ще вземе това, което ѝ предпишат там.

Добре де, защо тогава почти всички подобни статии описват така нещата, че едва ли не човек да може сам да си помогне при ухапвания или удари и други спешни ситуации? Дори посочената от мен статия завършва със съвет "Когато излизате сред природата, винаги носете със себе си Ledum 15 или 30СН, Apis 30 или ... ".
Знам, че хомеопатични лекарства се назначават от хомеопат, но ако нямаме връзка с него точно тогава?

# 655
Нямам идея защо го правят. Но между ледум и апис разликата е голяма. Принципно първо се взима ледум - кърлеж, пчела, оса, овод...няма значение. Но пък ако ефектът е малък или никакъв, нататък няма как по статия да се прецени. Ако се появят и умствени симптоми след травмата (страхове, напрежение и т.н), ще трябва повечко мислене от 3 изречения в статия.
Ако направи след ледум (тук вече имаме потенция и прием, за да не се стигне до следващо лекарство) картина на апис - добре, ами ако не направи...

Като арниката - при удар, при не знам си какво си - давайте арника. Давайте, ама да бяха писали по статиите, че ако е изкълчено, може да се подуе тройно; там играят сухожилия и други лекарства.

Това едно. От друга страна, моите уважения, но ако човек не дава тежки реакции към ухапвания и ужилвания, няма смисъл от лекарства. Това извън случая на жената.

# 656
интересни въздействия могат да имат ХЛ Simple Smile на мен едно ми въздейства изключително сексуално Simple Smile да те употребявам по-силна дума Simple Smile

А така...и на мен такова ми трябва... Whistling Blush Жалко,че не може да се предпише на всеки Mr. Green

Аааа на всеки, който направи картина може да се предпише Simple Smile В интерес на истината ми беше предписано за друго, а това с повишеното либидо беше малко "страничен" ефект.

Impatiens, който иска да се лекува с ХЛ да си намери хомеопат. Не се бутай "между шамарите".

Имам нужда от помощ да реша нещо за себе си - имам една болка, която е или гинекологична или за хирург. В двоумение съм - да ходя първо да я установя с преглед каква е и после да се явя пред хомеопата или направо да си ходя при него и да я обяснявам?

# 657
Дари, ако беше друг, щях да го пратя на лекар. Доколкото познавам хомеопата ти, той специално надали ще има нужда от диагноза; също и ако приемем, че описваш добре симптомите си.
Но фактът, че задаваш този въпрос, означава, че ти се иска да чуеш и лекарско мнение, така че следвай инстинктите си Wink Hug

Скрит текст:
Да ви дам малко либидо, на мен ми пречи даже Confused , особено лятото. Виж зимата си спя истински мечи сън hahaha

# 658
Проблемът е в мен - не съм сигурна, че мога да опиша точно симптомите. Заради това си мисля, че е добре да имам и малко докторска яснота за ситуацията. То така или иначе сега съм селянка и нито до лекар, нито до хомеопат мога да стигна на спокойствие. Пък и не намирам, да е спешно Simple Smile И се надявам да остане така поне още известно време.

Мече, благодаря!   bouquet

# 659
Като арниката - при удар, при не знам си какво си - давайте арника. Давайте, ама да бяха писали по статиите, че ако е изкълчено, може да се подуе тройно; там играят сухожилия и други лекарства.
Точно! Поради тази причина преди време питах за Арника, а сега и за Ледум.

Благодаря, Мече!

Impatiens, който иска да се лекува с ХЛ да си намери хомеопат. Не се бутай "между шамарите".
Повече няма  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт