Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са боаронските лекарства и как се използват?
Какви са основните принципи на хомеопатията?
Как се съхраняват хомеопатичните лекарства, разтворени във вода?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са боаронските лекарства и как се използват?
Бораксните лекарства са хомеопатични препарати, използвани за лечение на различни състояния. Те могат да бъдат в различни потенции, като например 9CH и 15CH, които се избират въз основа на необходимата реакция върху организма. Приемът на гранули от тези лекарства може да бъде във вода или директно под езика, а дозировката зависи от състоянието на пациента.
-
Какви са основните принципи на хомеопатията?
Основните принципи на хомеопатията включват принципа на подобието, където подобното се лекува с подобно, и принципа на минималната доза, при който лекарствата се прилагат в много разредени форми. Друг важен принцип е индивидуализирането на лечението, като се вземат предвид уникалните симптоми и нужди на всеки пациент.
-
Как се съхраняват хомеопатичните лекарства, разтворени във вода?
Разтворените във вода хомеопатични лекарства трябва да се съхраняват на тъмно място, далеч от миризми, електромагнитни полета и други фактори, които биха могли да повлияят на тяхната ефективност. Съхраняването им не трябва да бъде дълготрайно, тъй като самата вода може да насърчи растежа на различни микроорганизми.
-
Какви са спешните хомеопатични лекарства, които трябва да се вземат при ходене на планина?
-
Кои хомеопатични лекарства трябва да има в спешната аптечка?
.
Все гледам от психологична гледна точка да се случват правилно нещата, все внимавам и обмислям и накрая пак съм сгрешила. Може би наистина не трябваше толкова дълго да ходи по 2 часа (разбира се че не се обиждам
), но така прецениха и госпожите, те казват кога да остане за повече, а и виждаха че аз не бързам ,защото съм си вкъщи. От друга страна баща му ми повтаря че го глезя, всички имали период на адаптиране, щял да стане мамино синче, но на мен това заекване никак не ми харесва и мнаистина съм на косъм да прекратя експеримента с яслата. Ползите наистина са големи, вкъщи си играе с бебето на бебешки игри, но пък го водя постоянно по градинките и по рождени дни на други деца и си има контакта и с връстниците. Иначе и той си знае, че като се наспинка и мама ще дойде, разказва ми как е минал денят и казва че там не ги бият, записан е в най-хубавата ясла в града, госпожите си личи че са доста грижовни... Но явно е по-чувствителен. От друга страна стресът наистина ще е двоен, защото ще свиква с нова обстановка, нови деца, нови госпожи.
някой ден трябва да си глътна каустикум...)
Основната причина, поради която според мен й харесва в градината е, че има доста по-големи деца /смесена група са 3-5 години/, в кооператива всички бяха по-малки и много скучаеше.
и виждам че на децата им е скучно, те не играят на нищо, нареждат ги по пейките и им се карат ако мръднат малко встрани и донякъде ги разбирам, защото са 25 деца и не е лесно, но от друга страна им е супер скучно на децата. Само като в лудницата обикалят в кръг с едни камиони с въженца и това им е разнообразието, а и моя син е един от най-големите там, знам че му е скучно, но пък се кефи че хапва с другите. Е, виждала съм ги и приказки да им разказват. Но със сигурност на градината ще имат по-големи разнообразия, поне така си мисля. Спането явно му е стрес, казва че се събужда по-рано, плаче за мама и госпожите му казват "заспивай бързо" и го било срам да каже че му се пишка, той дори доскоро отказваше да сяда на гърне там.