Лято слънчево дойде, ЯНУАРЧЕ в мама на топличко расте - ТЕМА 2

• 26 047
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Пандичка честит рожден ден  newsm59 и от мен. Много здраве, късмет и леко бременеене.

Момичета с такъв захлас чета всички постове. Аз също не съм омъжена, но и не съм фен. Важното е да имаме здраво бебче Simple Smile

Емили моля се всичко да е наред и да чуесх  Heart в петък.

# 556
Аз пък уважавам сватбите Simple Smile и всички тези традиции останали от миналото Simple Smile за мен всяка жена трябва да изживее този ден Simple Smile
Не, че не одобрявам да се преразказват традициите и обичаите ни  с лек сарказъм, но смятам, че заслужават уважение! Simple Smile

# 557
то аз едно време си мечтаех за този ден, но явно ми мина времето...а в чужбина човек доста се откъсва от традициите, колкото и тъжно да е това....

Иначе обичам да ходя по сватби, но нещо за мен...не се виждам за момента. Може да ми прищрака и след време все пак да го направя .... не знам Simple Smile

# 558
  • София
Аз пък уважавам сватбите Simple Smile и всички тези традиции останали от миналото Simple Smile за мен всяка жена трябва да изживее този ден Simple Smile
Не, че не одобрявам да се преразказват традициите и обичаите ни  с лек сарказъм, но смятам, че заслужават уважение! Simple Smile
Те тези традиции в момента нямат нищо общо с българските традиции от миналото. Да не би жартиера или хвърлянето на букета да са българска традиция? Нищо общо. Всичко е откраднато от католическите сватби по филмите. Ще се радвам ако някой се ожени по стара българска традиция, за да видим нещо по-различно. И аз исках да се видя в бяла рокля преди 10 години, но отдавна ми минаха мераците, сигурно заради възрастта. Може би съм най-възрастната сред вас и то с първо раждане.
Емили, добре дошла. Надявам се всичко да е наред при теб. Стискам палци!!! И аз постоянно си мисля как ще мине следващия преглед, дали ще има пулсации, дали ще е нарастнало сакчето.... От време на време ме боли корем, сякаш ще ми идва. Забелязах, че се случва, след като през деня съм се натоварила физически - в смисъл като съм ходила на работа. Тези дни бях болна и лежах от неделя до вчера и болки нямаше. Днес се прибрах от работа и пак ме заболя долу. Наложи ми се да ходя пеша, защото водя едни упражнения на студенти и от работата ми до факултета няма никакъв транспорт, единствено 15 мин пеша се ходи. Влача и чанта с лаптоп. Добре, че остана още 1 упражнение и приключват!

# 559
И аз сам на 36 год, така че ни си сама Simple Smile

# 560
  • София
Помня, че имаше още някой, като мен Simple Smile

# 561
Що се отнася до традиции, аз още имам кошмар от детството от една сватба, как играят хоро и размахват заклан петел... Shocked   Еее тея традиции не ми се нравят.  Но обичам сватбите много, на мен ни предстои такава юли, но честно казано съм махнала всички тъпани, пилета, баници, краденета и чудесии/ ще е градинско парти с изнесен ритуал и без църковен, защото мъжът ми не желае.../То още не се знае дали няма  да отменим и самото  тържество с тоя мой леглови режим  Tired.....но ще видим  Wink

Емили, всичко ще е наред шом има сърчице. Първо никой не знае реално в коя седмица си, защото не са ти следили овулацията...имплантация и т.н, второ в началото на бременността, че и по натам, ембрионите доста често се развиват със свой ритъм и тези оринтировъчни размери и кога какво трябвало да има, са на база обща статистика, но всеки е различен и се развива по различен начин, особено ембрионите , толкова рано  Peace  само са те вкарали в излишен филм, спокойно мила, ще му тупка силно сърчицето следващият път  Hug

# 562
Здравейте,
Снощи пих ношпа и сега съм ок. Само дето окото ми е още подуто.

Ние с мъжо първо направихме бебето и после родителите ни накараха да се оженим. Платиха сватбата, а ние я си я направихме както искаме. Аз съм доволна. Нямам официално "ще се омъжиш ли за мен" и годежен пръстен, но имам прекрасен мъж. Така, че всичко е до усещане.

# 563
Истината е, че в днешно време Simple Smile сватбата минава на малко по заден план Simple Smile Имам много приятели които са без брак Simple Smile и с дечица, при едни е финансов проблема, други казват " нямаше време за това  Grinning " ( бебе, жилище ).
Ние с мъжа ми сме традиоционалисти или поне така аз го определям. Първо сключихме брак, дори и църковен, въпреки, че и двамата не сме набожни, даже въобще ! Сами си правихме сватбата. След това си купихме жилище, една година сме в ремонти Simple Smile и след като сме готови с едната част Simple Smile от дома ни сме готови да посрещнем бебенце живот и здраве.  Grinning Grinning

# 564
Момичетаааа, страшно ви благодаря за многото и прекрасни пожелания!! Наистина ме разчувствахте и ви усетих още по-близки!!! Искам всичко да се  върне и на вас и най-вече да сте здрави и накрая всички да се радваме на най-прекрасните подаръчета.  Mr. Green

Възкресителнице с перо, Звезден прах, е мнооого ви бяха сладки поздравите, сърдечно благодаря!  Heart Eyes Hug  bouquet

Връщам се да чета!

# 565
Да добавя по темата: бонуси за ДГ от липсата на брак има само ако бащата не е признал детето, само тогава майката се води самотна и има допълнителни точки. Иначе може да кандидатства за разни помощи и детски добавки и ще се взима само нейния доход като база, но не пожелавам на никой да опира до това  Hug
От друга страна ние имаме брак и нашата мома е много доволна, че ние сме семейство... еди-кое-си  Heart Eyes Аз съм приела фамилията на мъжО и при нас това е ОК, пътуваме много в чужбинско и не ми се налага да нося И акт за раждане на детето, за да доказвам, че съм му майка  Crazy

# 566
Doci, ехаааа ама как пък успяхте всички да сте по едно и също време родени,, че и бебо. Много сладко и весело ще бъде.  Heart Eyes

Звезден прах, невероятно какво си сънувала. На някои хора сънищата много им показват! Аз много рядко сънувам и повечето пъти са все някакви странни неща  глупости, нищо смислено. Колкото д усещането, аз отново си имам усещане за момиченце. Миналия път бях сигурна, че ще е девойка, не знам, може би защото толкова много исках... но бях права. Дано и сега е така, защото отново много искам момиченце.  Heart Eyes Не че ако е момченце ще съм недоволна, просто се страхувам от отглеждането на момче. Аз имам сестра, майка ми също има сестра, първото ми дете е момиче и ще трябва тепърва да уча всичко за отглеждането на момче. Simple Smile

Babyface, да то имаше и някаква шега: "Коя първоаприлска шега се превръща в коледен подарък?"  Joy

Золка, браво за пулсчето!  Hug

Емили79, добре дошла!   bouquet Ню мама ВИКИ (няколко страници по-назад е писала) се е случило много подобно нещо. През жесток кошмар сте преминали и двете и просто сдуми нямам, с които да нарека тези "Доктори", които вместо да се борят за всяко българско бебе, те  де факто препоръчват убийство с цел прибиране на някой лев. Не, не, просто не знам какви са тези души и как спят нощем, как си прегръщат своите деца...... Но ти сега се успокой, буди силна, всичко ще е наред, да знаеш!!  Hug

Това със сватбата на днешно време според мен е най-вече въпрос на усещане и разбирания. Не съм добре запозната, защото не ми се е налагало, но доколкото знам вече правата са почти еднаки за женените и живеещите на сем. начала. Останали са някакви разлики, но какви точно не знам. Иначе на мен лично май никога дори не ми е хрумвало да не се женя, просто съм прекалено романтична натура, а и обичам традициите. Освен това за мен това беше един от най-щастливите дни, който ще помня вечно!!!  Heart Eyes

Звезден прах, ох много ме разсмя с този заклан петел.  Joy И мен ме беше страх от такива истории, но истината е, че сватбата е такава, каквато булката и младоженеца пожелаят. При нас нямаше въобще такива простотии. Най-просташкото беше някаква идиотия на ди-джея с жартиер, но дотам. Никакви тъпани, петли, пари по масите, чалга и т.н... А в деня преди сватбата се ядосах на цветарката, която уж щеше да ни прави "украсата", взех си капарото, в деня на сватбата отидохме с мъжо в 6ч на борсата за цветя, накупихме всичко необходимо по наш вкус, после 6 вази от 5лв от магазинче за 1лв, няколко еднакви красиви червени свещи, сестра ми беше донесла от чужбинско едни красиви хартиени сърца в същия цвят като свещите, а сестрата на зет ми, която е художник, се погрижи за аранжировката на букетите на колата и младоженческата маса. Имахме една семпла, но красива и преди всичко мноооого весела сватба с най-близките ни - нямаше и 55 човека. Всички ни поздрвиха за начина, по който сме направили всичко, колко било всело, а ди-джеят специално ни каза, че рядко просъства на толкова хубави, културни, но същевременно адски весели сватби. Simple Smile Дори за избора на музика (който аз лично си играх няколко дни да направя) ни поздрави - бяхме залегнали основно на музика от 90-те, 80-те и ранните 00, тъй като е близка до няколко поколения. Та кой както си го направи. Simple Smile

Ама вие всички имате лабрадори, леле това са много игриви, силни и обичащи животни, не знам какще се оправите както докато бременеете, така и после като се появи бебо. Те си искат внимание, миличките.  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 09:55 от ♥Пандичка♥

# 567
Аз също съм от традиционалистите, затова съм омъжена вече от почти 6 години, а преди това имаме 3 годишна връзка...В крайна сметка семейството не се базира на подпис, важно е вътрешното усещане, така че ако двойката се чувства ок без брак не виждам защо трябва да се чувства принудена да сключва такъв.
Иначе от снощи съм горд притежател на ел.везна - даси меря и следя килограмите. Та днес сутринта, на гладно и жадно закова на 45 кг (6 г.с 5д.). Измерих и Аля - на 2г. и 1м. - 11,3 кг Simple Smile Доволна съm. Мерихме се и снощи, но ни даде доста голяма разлика явно заради това което сме яли и пили през деня Simple Smile
Днес съм обещала на детето да рисуваме с тебешири навън затова изчезвам, усмихнат ден!

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 10:14 от Кайлис

# 568
Емили, аз съм убедена, че от това яйце ще излезе бебе, просто както са ти казали и другите момичета, трябва още малко да се изчака.

А аз довечера съм на преглед, нямам търпение да видя колко е пораснала точицата Simple Smile и да видя пак туптящото сърчице Simple Smile

# 569
  • софия
emily79,
Не искам да ти давам напразни надежди, но минах по подобен път последните седмици. Прочети ми постовете малко по назад. На мен при първите прегледи ми казаха ,че е абсолютно кухо и ми казаха веднага да правя аборт. Аз също гледах на големия екран абсолютно черното петно. То нямаше и помен за кръвоносен съд , да не говорим за пулс. Първите 2 лекаря при които ходих бяха в един ден - абсолютно безмислено както осъзнах после. Седмица по късно имаше зародиш и цитирам "наченки на пулс". След още седмица ясно виждащ се ембрион и пулс. Просто съм с 2 седмици назад и е било много рано! Спокойно, изчакай да мине време (седмица), не бързай с никакви заключения или действия!

За сватбите - и аз съм омъжена от почти година, след 7 годишна връзка . Няма разлика от преди и след!

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 10:22 от Вuки

Общи условия

Активация на акаунт