Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 650
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, пупи Simple Smile
От много време не съм се вясвала, ама все хвърча по задачки (малката буба ми е на късмет и се започнаха едни поръчки и работи), пък и доста време ми отне да ви изчета. Много пишете, ей Simple Smile

Честит празник! Много го обичам този ден, днес се шегувахме с ММ, че ми е последния празник и от догодина ставам отговорна и няма вече празник на детето за мен. Честити и Ботеви дни, видяхте ли във Враца какъв дъжд вали, горките походници, ама те милите трябва да са свикнали. Там винаги вали за зарята, това си е традиция  hahaha

А аз преди малко получих супер новина - и другият ми братовчед чака бебче. При нас е бейби бум тази година. На ММ, на братовчед му се роди бебче преди няма и 2 месеца, братовчедка му(сестрата на другия) чака бебче октомври. Моят единия братовчед чака също през октомври и сега другия(брата) декември  Joy Много се радвам! Ще си правим истински змиярник (то нали сега е годината на змията), а брат'чеда се шегува, че ако са все моми, ще насъберем направо пепелянки из двора  Joy

maria_magdalenna, аз и преди съм казвала, но кошара ще ни подарят, а ние ще си вземем дървено креватче-кошара. Иска ми се да си е нещо стабилно и затова. Пък то така или иначе кошарките са до време и после пак трябва креватче.

Помпа със сигурност ще взема някаква, но още се чудя каква.

А малко по-назад се обсъждаше и за прането и праховете. Аз мисля към 8-9 месец да почна да пера всичко с бебешки прах. Нали после бебчето ще се допира и до нашите чаршафи и дрехи  Simple Smile Нашата пералня е комбинирана със сушилня, но само 1 път съм я пробвала. Май трябва пак да я видя как е, та за зимата да я използваме.

Их, какъв дълъг пост..

edit: Хихи и аз днес съм на 100 Simple Smile

# 451

Мацки, ще ми се да повдигна една вече дъвкана тема. Става въпрос за кошарите за бебетата. Много нещо разгледах и съвсем се обърках. Първоначално мислех да е дървена кошара-люлка с 2 чекмеджета отдолу, обаче масово гледам мами избират и купуват олекотените конструкции с плат.
Въпросът ми е към мамите, които вече са ползвали кошарки, какви сте ползвали и доволни ли сте, и към мамите, които още не са ползвали, но са избрали или купили, на какво са се спряли и защо.

Много се двоумих дали да не пусна горните въпроси в отделна тема, но някак си не се реших.

Ползвали сме и двете. Дървеното легло си беше постоянното легло, а кошарата от плат когато пътуваме. Когато  направи 10 месеца, счупи преносимата. Бяхме на дълго гостуване в майка ми и той се изправяше и се друсаше в нея. За да може да се сгъват имат 4-ри механизма, които са от пластмаса и той счупи единия, така и не можеше да се поправи. Дървеното легло го ползвахме до 1г. със решетки, след това ги махнахме и то стана като малко единично легло, на което спеше до 5г. възраст. Сега отново ще ползваме това легло, но ще трябва да си купим нова кошара. Аз честно казано имам нужда и от двете и не мога да ти дам съвет.

# 452
Здравейте коремчета  Hug
Чак сега се прибирам, а пък ММ си го оставих навънка да си пийва биричка,на мен ми е студено
Днес бях при мама. Всяка година ни купува по нещо дребно за празника,и сега се отчете с едни лакомства    Heart Eyes
От догодина аз почвам да правя подаръци   Mr. Green
За кошарките си мисля,че дървените са по-добри,по -стабилни ми се виждат,въпреки,че сгъваемите и те си имат предимства,но ние най-вероятно ще вземем дървена и по натам -от другите
А за това гадно течение -и аз го имам,питах акушерката-тя каза,че всяка бременна имала,и се засилвало около 20 седмица  newsm78
ама е неприятно  smile3506
Бебо днес сутринта бая порита,но след разходките се кротна  Simple Smile
Дано спи тая нощ,че снощи буйстваше  smile3504
Дано пиленцето се оправи  Praynig
За дрешките за изписване- все си представям бебо в бели дрешки,като ангелче  Embarassed
ТУИТИТО - рокличката за принцесата ви е страхотна  Wink
Айде лека от мен  Hug

# 453
  • София
Здравейте!  Честит 1-ви юни на всички деца, нека и възрастните, които празнуват, се чувстват поздравени  bouquet

За мен този ден откакто имам дете е безкрайно изтощителен.  След миналата година си бях обещала, че няма да ходя по молове, паркове и всякакви хепънинги (Петя Wink), но не ми се получи.  Преди обяд водих малката на парти, организирано от фирмата, в която работя.  Беше в детския кът в Парадайз, лудницата беше страхотна, изморих се и се изнервих порядъчно.  После се спасихме на двора при майка ми и баща ми и там изкарахме следобяда, та успях да се взема в ръце.  Сега само ще се лакирам набързо и изчезвам в леглото, че това ставане в 7.30 напоследък ме изцежда Tired

По въпроса с кошарите аз писах във ФБ - имаме дървена вкъщи и ползваме преносима за път.  Дъщеря ми определено не спи спокойно в преносимата, мислех си, че материята я смущава и я сменихме - резултатът е почти същия (а първата си беше доста хубава).  За мен е нещо като голям човек да спи на походно легло - и там ще спи, може и да не му е неудобно, но на нормалното легло е по-комфортно.  Въпрос на виждане си е май Rolling Eyes

И аз от няколко дни си мисля да пиша в темата за срещите и все нещо ме отвява и забравям...  Embarassed

# 454
  • До морето :)
За кошарите - имаме дървена, сега ще вземем преносима. При нас проблема е, че зимата сме в хола, лятото в спалнята. Та с каката се гъчкахме двете на едно легло зимата, че къде ще я местим тази дървена кошара. А и сгъваемата после не заема място, не трябва да се сглобява/разглобява. Така или иначе като им правим детските, ще се поръчват нови мебели. Удобното на нашата дървена кошара беше шкафа с дрехи върху който слагахме повивалника. И това, че има доста шкафчета. Сега е залепена до спалнята, без решетка.
И двете си имат предимства и недостатъци. Например аз обиколкици така и не взех, че много ме беше страх да не се задуши в тях, а такова блъскане пък става сега в тази дървена кошара, все си удря главата.

# 455

Кикито , какво креватче поръчахте?

Креватчето го поръчахме в магазин Дибо, това е сайта им http://www.dibobg.com/products.html, модел Танита, цвят бреза, размер 140/70. Не знам как да кача снимка тук, затова го описвам така, за да можеш да го видиш в сайта Crazy От същия магазин поръчахме и матраче на Магниглекс с 10% отстъпка и така всичко ни излезе 500 лв. без малко Wink Чекмеджетата ще бъдат монтирани на гърба на креватчето, тъй като първоначално ще бъде прилепено да нашата спалня, а после може да се завъртят и да се монтират по нормалния начин. Вие избрахте ли си?

# 456
  • София
Лече, стига бе, как ще се задуши в обиколниците Crazy  Всякакви аргументи против тях съм чувала, ама това май е най-странният досега  Mr. Green  Hug

# 457
Лече, стига бе, как ще се задуши в обиколниците Crazy  Всякакви аргументи против тях съм чувала, ама това май е най-странният досега  Mr. Green  Hug

И тук не ги препоръчват за първите месеци точно поради опасност от задушаване.

# 458
Сега ме замислихте за тия обиколници и определено май ме отказахте

# 459
  • До морето :)
Просто съм болен мозък. Ама то това все се вреше и гушеше някъде. Все да ѝ е забита главата. И понеже кошарата има решетка само отпред и няма как да се задържат тези обиколници като хората. Имах чувството, че ще и паднат на главата и така....  Laughing

# 460
Тъкмо мислех да изтъкна това предимство на кошарата - няма обиколници, няма силни удари. Особено като почне да се изправя и да се лашка насам-натам, тия платове обират всичко.
Мойта е здрава - три години як тормоз, нищо й няма, хич не е нестабилна даже (нямаме друго легло, само тази кошара).Другото удобство е, че като стане по-голям да иска сам да влиза и излиза, в кошарата си има една вратичка, но същевременно няма опасност да се изтърси като спи.

# 461
  • София
Това със задушаването в обиколници не си го представям как ще стане, честно, надявам се и да не разбирам.  Рискът да се задуши с одеалце е доста по-голям според мен Rolling Eyes
Моето дете спеше в бебешки кош до 6-месечна възраст.  В чувалче.  Сигурно затова не са ме тормозили подобни мисли.

Има чалъми за закачането на обиколниците, ама само ако някой се интересува, ще споделя Wink

# 462
На мен ми казаха със закачалки, който се лепят на гърба на леглото и на тях се завръзват връзките на обиколнима. Сподели и твоите методи, все на някой ще са му от полза Wink

# 463
  • София
Хм, закачалките ако са на гърба на леглото, връзките ще стигат ли чак до там? newsm78

Това, което мои приятелки са правили, е с велкро - лесно и просто Wink  А и изглежда безопасно, няма как детето да се нарани.

П.П.  Напоследък все аз "закривам" деня, а веселото започва следващия Laughing

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 00:01 от Sleeping Beauty

# 464
Напоследък все аз "закривам" деня, а веселото започва следващия Laughing

Хайде днес ще развалим традицията hahaha Лека нощ на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт