Бургаски майчета - 15 тема

• 43 622
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
За нощното хранене и спането - Елена започна да се буди вечер като стана на 4 месеца, преди това от самосебе си пропускаше 1 хранене.  Laughing Така до годинката, когато започна да спи уж по цяла нощ. Видях си рахата скоро, преди около месец, когато излезе и последния зъб.  hahaha

Пууу...направо ме успокой  Laughing
А аз си мислех, че заради жегите започна да се буди през 2ч. нощно време. ...

# 436
По бебешките магазини има помпи, доколкото помня на Бертони бяха евтини и на още една марка, но вече ми е излязла от ума. Иначе съм съгласна, че ако ще е механична не е нужно да е скъпа. Макар че следващият път бих си взела електрическа, че с механичната направих доста мускули

# 437
Лична амбулаторна карта можеш да си вземеш от книжарницата... За помпа не знам Simple Smile
От коя?То е ясно,че няма да е от хр.магазин! Laughing

По бебешките магазини има помпи, доколкото помня на Бертони бяха евтини и на още една марка, но вече ми е излязла от ума. Иначе съм съгласна, че ако ще е механична не е нужно да е скъпа. Макар че следващият път бих си взела електрическа, че с механичната направих доста мускули

Аз миналия път я ползвах само като ми "преливаха"гърдите в началото после нещата се регулираха и спрях,ще видя този път как ще е,ако ми трябва за повече време и аз бих си взела електрическа по натам,защото наистина с механичната си е трудоемко,но пък изцежда страхотно! thumbsup

# 438
Майчета,кажете от къде да си взема Лична амбулаторна карта newsm78(май така беше),че ми наближава издаването на болничния,а аз идея нямам от къде да я търся!

Също ако някой знае къде продават помпа за кърма-тип спринцовка,най-обикновена!Гледах в разни магазини и аптеки или нямат или имат на Чико,или Нук,а не ми се дават толкова пари за най-обикновена вакумна помпа!С 1-то си детенце ползвах една от 6 лв.(в редките случаи когато ми се е налагало)и ми вършеше страхотна работа!

За амбул. карта вече са ти казали.
За обикновена помпа - мога да ти подаря моята. Само един път съм я ползвала. Според мен не действа като едно време.Нищо не успях да изцедя с нея , моето мнение - хвърлени пари на вятъра. Купих на авент и съм много доволна.От М. Рудник съм ако искаш пиши ми на лични.Иначе помпата я купих от магазин Тема за 6лв.

# 439
Цитат
От коя?То е ясно,че няма да е от хр.магазин! Laughing
Почти във  всяка книжарница има Амболаторни карти.

# 440
  • Бургас
Амбул. карта съм си взимала от книжарницата до Малибу.

# 441
  • Бургас
-Bibo- - карта от книжарницата, но имай в предвид, че са различни за дете и за възрастен. Примерно в тази срещу Горското, и в тази срещу Стоматологията. Поне аз от тези места съм купувала. Помпи такива имаше преди в аптеката на МБАЛ, сега незнам има ли ги вече. В бебешките магазини не съм виждала такава. Защо не питаш в някой аптечен склад? Ще те насочат към аптека ако ги продават. С първия имах ръчна механична на Авент, обаче направих мускули, иначе е страхотна, абсолютно щадяща към гърдите. После взех е електрическа на Медела. Разликата е безкрайна. Втория път пак тръгнах с хиперлактацията още от родилното. Цедих само за облекчение първата седмица, но реших, че не може така да се кара. Свързах се с Мери и ми препоръча компресите от зеле. Та с тях си регулирах кърмата. И сега при бучки или зачервявания само компреса ме оправя.
За срещата в петък съм на линия. За мен времето е идеално. За в момента най-рано в 12:00-12:30ч мога да съм на линия.

# 442
  • Бургас
Момичета, правих изледвания на бебо- ПКК и урина.
Можете ли да ми кажете дали 8.1 G/L стойности на лимфоцитите е притеснителен резултат? Като процент по-надолу ми дава лимфоцити 82.20%. Виждам, че са завишени, но не съм сигурна дали е тревожно. Ще отида при ЛЛ да види резултата, но до тогава ми се иска да чуя и друго мнение.

# 443
Лелееее колко много сте писали.
Много съжалявам, че не дойдох на предната среща, дано за следващата успея..
Да попитам, какво ви е мнението за ходенето на плаж с бебе.. Въртят ми се разни стомашно-чревни вируси в главата, а и педи каза - на терасата в басеин може, на плаж - като стане на 3г., а на мен ми се иска да и топна дупето в морето вече..
За спането - Тонита се събужда вечер по 2-3 пъти, колкото да и подам бибката и да ми развали съня и пак заспива, но и намерих цаката - през деня спи максимум до 17ч. и вечер яде последно към 21:30. После спи като пън, но от 17 до 21:30 я изморявам доста.
Захранването - картоф, морков, пъщърнак, броколи и след това комбинация от тях. Плодовете вкарах по-късно, но нещо не бях доразбрала и я подпуках направо със сурови плодове - круша, слива, ябълка.. нямахме проблем, слава богу. След това месно-зеленчуковите. Безмлечна каша не съм давала, а млечна вкарахме много по-късно, защото Тони си върви бухтичка, а и рядко и давам.. Simple Smile Кремчета на Нестле давам рядко, а кисели никога не съм давала, а и май нямам намерение (това по онази логика, щом аз не го ям, значи е гадно и няма да го дам на бебка.. Wink)
Нощно хранене - никога не сме имали, но сме се кърмили има-няма 20 дена за 2 месеца. Още от първия ден вечер давам само вода по препоръка на педи, а и в болницата последното хранене беше в 12, първото в 6ч., така, че тя свикна.
За срещата - там съм на 99%, че мъжа е в отпуск и има вариант да ни заведе някъде..

# 444
  • Бургас
Момичета извинявам се за глупавия въпрос, но коя от тези две лекарки е за предпочитане Д-р Лариса Йорданова Иванова или Д-р Детелина Радоева Радева- образната диагностика. Трябва да водя малкия, а се чудя при коя.

# 445
Здравейте момичета!Аз съм нова тук и не знам приемате ли нови попълнения във вашата група?Аз съм от Пловдив ,но вече живеем тук в Бургас.Имам дъщеря,която е почти на 3 месеца и е родена в МБАЛ "Дева Мария".Живеем близо до Борисовата градинка и ако има мами наблизо ще се радвам да се запознаем!Хубав ден от мен!  bouquet

# 446
  • Бургас
Здравейте момичета!Аз съм нова тук и не знам приемате ли нови попълнения във вашата група?Аз съм от Пловдив ,но вече живеем тук в Бургас.Имам дъщеря,която е почти на 3 месеца и е родена в МБАЛ "Дева Мария".Живеем близо до Борисовата градинка и ако има мами наблизо ще се радвам да се запознаем!Хубав ден от мен!  bouquet

Ехеее и аз съм от Пловдив,но съм омъжена в Бургас.
Онази,аз Цвети я водих няколко пъти на плаж.Хапна си пясък,топнахме я в морето и се цопка в басейна,който е пълен с морска вода. Не съм имала проблем.

# 447
Здравейте момичета!Аз съм нова тук и не знам приемате ли нови попълнения във вашата група?Аз съм от Пловдив ,но вече живеем тук в Бургас.Имам дъщеря,която е почти на 3 месеца и е родена в МБАЛ "Дева Мария".Живеем близо до Борисовата градинка и ако има мами наблизо ще се радвам да се запознаем!Хубав ден от мен!  bouquet
Радост,аз живея близо до Борисовата,но още сме 2 в 1 и не ставаме за компания за разходки с колички,но ако искаш да се запознаем ,да пием по кафе в района-ще ми бъде приятно!  Hug

Имаше още една мама,която по седмици вървеше долу-горе като мен и живееше до Борисовата newsm78,ако се познае да се покаже веднага на отчет! Simple Smile

bubabo,благодаря за отговора ,днес намерих помпа точно в аптеката на МБАЛ,спести ми голямо разхождане по магазини и аптеки!

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 19:51 от -Bibo-

# 448
Онази, аз без дреб на плаж не ходя, а съм  вече със сериозен тен Wink
Задължително сме обаче под чадър, а в морето още  не съм го вкарвала .

# 449
Момичета петък ще я действаме ли в 13.00? Аз да питам Темата ли е най-евтиното място за закупуване на аксесоари - пробвах да пробия бибероните на бебо и...май прекалено дебела игла използвах и ги окипазих Sad обезателно нови ми трябват (пробих и трите си биби) - шишета на Авент сме.
Radost_86 здравей, май сме адашки, аз съм също близо до Борисовата, ние сме на 4 месеца Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт