липса на интерес към околния свят

• 1 134
  • 6
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте!
Имам проблем със сина ми,който е на 6м и има неврологичен проблем. На фенобарбитал е,доста консентриран разтвор,но не мисля,че проблема е в това. Почти постоянно спи,но дори когато отвори очи не следи с поглед. Не само играчките(независимо дали шумят,свирят и т.н.),но и нас с баща му. Много рядко когато го нраним ни поглежда за много малко. А преди това като го хранехме ни гледаше и следеше. Мисля,че чува т.к.понякнога се стряска от шум 
Просто не знам как да привлека интереса му към света
Ще ви бъда много благодарна на идеи и предложения т.к. мисля,че вече се изчерпвам
  bouquet

# 1
А защо не споделите за това и с невролога?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=34027.0
Виж какво пише .Може наистина детето да спи повече, от приема на лекарството..

# 2
  • Шумен
Лекарството има това действие. Преди доста години ми беше изписан фенобарбитал, взимах ниски дози за около 3 месеца и честно казано нямам много спомени какво и как е ставало (а не съм била малко дете в 8-9 клас съм била). Майка ми после ми е разказвала, как трудно ме е будила, колко отнесена и апатична съм била, как нищо не ми е задържало вниманието. Моето мнение е да обсъдите всичко което ви притеснява с невролога на детето, възможно е да коригира дозата или да смени препарата  Peace

# 3
  • Варна
да естествено, че споделям това с невролога и той ми каза, че детето може да е умствено изостанало и в момента продължават да го бухат здраво с фенобарбитал....

# 4
да естествено, че споделям това с невролога и той ми каза, че детето може да е умствено изостанало и в момента продължават да го бухат здраво с фенобарбитал....

Второ мнение потърсихте ли? Фенобарбитала има и други странични ефекти.

# 5
  • Варна
и второ и трето вечееееее не знам! търся начини за чужбина тука само го бухат с лекарства да спи  Sad

# 6
Фенобарбиталът е доста остаряло лекарство, особенно пък да го дават на толкова малко дете. Предполагам, че детето има гърчове и затова са ви го изсписали. Най-вероятно от това детето спи. Можете да му изследвате зрението. Моето дете също е с неврологични проблеми и като беше бебе проследяваше но на близко разстояние, като се отдалечи на около 1 метър предмета или човека веднага разсейваше погледа. Оказа се, че е със 6 диоптър далекогледство. И сега въпреки, че носи очила пак не вижда на далеч и погледа му блуждае.

Общи условия

Активация на акаунт