Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са условията в отделението на Тина Киркова?
Какви са мненията за новата тема във форума?
Какви са мненията за детските градини и яслите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са условията в отделението на Тина Киркова?
Отделението на Тина Киркова предлага стаи с различен брой легла, като обикновените стаи имат 3 или 5 легла, VIP стаите - 2 легла (40лв на вечер) и самостоятелна стая (75лв на вечер). Бебетата са при майките, освен ако родилката не желае да си почива, в който случай бебето се премества в педиатричното отделение. Над всяко легло има таблет (като телевизор), който се захранва с жетони и може да се използва за телевизия и интернет.
-
Какви са мненията за новата тема във форума?
-
Какви са мненията за детските градини и яслите?
-
Какви са мненията за здравето и болестите на децата?
-
Какви са мненията за качеството на медицинските услуги и компетентността на лекарите?
и колкото и да му говоря да се мажне от там и не става а уж ме слушаше досега!
) В този случай като се замисля, секциото ще е по-щадящо за мен отколкото за бебето, което всъщност не ми е цел. Може би го има варианта, че и за докторите е по-лесно да ме срежат по график и да не се занимават с мен, да чакат да им звънна по сред нощите. Знам ли и аз вече?!
А относно страховете, аз вече съм казвала, че не ме е страх от болката, притеснявам се дали всичко с бебето ще е наред, аз всъщност заради това избрах и държавна болница с добри специалисти и условия пред частната клиника с епидурална упойка и безброй глезотии. В крайна сметка мисля да се уговоря с доктора за нормално раждане, а недай си боже нещо не тръгне както трябва ще има секцио по спешност. Каквото е писано, това е!
След толкова лежане и мътене по болниците, ти си се справила повече от възхитително! Пожелавам ви Силата да бъде с вас и младежите бързо да наддадат нужното, за да се приберат вкъщи.
Но в началото (първата седмица-две) напрежението в гърдите може да бъде наистина болезнено, а и опасно – следи си температурата и действително трябва много, ама много да се занимаваш с цедене и максимално изпразване на гърдите. Хубави съвети са ти дали момичетата – топли компреси доста помагат за раздробяването на мастните бучици. Под по-горещ душ изцеждането също има голям ефект. Не се притеснявай да изхвърляш кърма (коластра) в началото – важното е след това тя да се нормализира и ще можеш да си я събираш с помпа. А сега е важно да следиш да не се запушат каналчета, защото ако стане нещо такова, ще те сложат на антибиотик и известно време няма да можеш да кърмиш въобще... 
Но виж какво. Независимо какво грешно хапченце са ти дали, мисля, че не бива да го мислиш и да се притесняваш – все пак една по-драстична таблетка инцидентно не е голяма беля – тя трудно би минала през плацентата и да направи поражения на бебето. А дори и нещичко да мине, страшно няма – нали не се натрупват регулярно вредни вещества. Хубаво е,че вече си вкъщи, значи сте закрепили каквото е трябвало да се закрепва!
Вярно е, че организмите ни са различни, и твоят явно е от по-силните и по-бързо възстановяващи се. (Тя и Карли май беше споменала за същите работи.) Но моля те, погледни по-отговорно на тази сериозна операция – сега ти си нужна вече на едно голямо семейство жива и здрава – мисли за това. Дяволът те е подминал, но не е казано, че може нещо да изскочи – а знаеш, че опасностите са доста – от инфекция до сраствания и вътрешни мешавици... Редно е да се попазиш поне 2-3 месеца и да избягваш напълно напрягането на коремните мускули, колкото и да не ти се иска. Само така можеш да си сигурна, че натаък ще бъдеш една пълноценна майчица, която и на конче да качи, и някоя топка да подритва... Сега, след като имаме дечица, трябва да пазим здравето си предимно за тях! Моля те, не геройствай!

Хм, трябва да кажа, че и предварителната настройка не ми е помогнала ама хич – първият път отидох да раждам в абсолютно информационно затъмнение – никой, ама ни-кой не ми беше споменал, че ще боли и аз... отивам с нагласата, все едно ще стане нещо като да преспя с гаджето за пръв път и да, на празнична среща с бебчето. Нъцки. Като се почна, обърнах болницата надолу с главата и някаолко часа се държах като невменяемо зверче. А след като родих, се обидих на всички жени, които познавах!
Допуснах на свиждане в болницата само една, която не беше раждала и вина според мен нямаше. На другите само позволявах да ми предават шоколади и компоти по санитарките. Ще ме успокояват те, аама-ха!!!
Разхождайте се повече, клякайте и се присвивайте, когато имате болка. Дишайте дълбоко, дишайте с корем – в нета има клипчета, потърсете и потренирайте предварително. И всичко ще бъде значително по-щадящо, по-меко, обещавам!
Всъщност им помагат лекарите, аз само просто разговарям с тях и ги утешавам, но явно за някои това е по-важно.
То страхове от раждането, то страхове дали ще се справите след това, пък други дертове... Я да се стягате, че такива на вас си вредите най-вече. Неизвестното и бъдещето може да са плашещи, но не ви ли се е случвало безброй пъти да се справяте с новости в живота, та сега се тормозите, когато трябва да се радвате
, аз ревах на едно анимационно филмче. Страшно глупаво, но си поревах, докато децата го гледаха. А даже беше смешно, ама...