ЮЛЧЕТО расте ли расте, а на мама все й се яде. - тема 27

• 27 387
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добър ден!И аз предпочитам нормалното раждане и не толко да се правя на герой (както наскоро една позната ми каза)ами поради факта че изпитвам ужас от операции и най вече от упойкато която трябва да се сложи!Момичета можете ли да ми кажете има ли някакъв вариант да направя нещо да се мръдне бебо от три дни така жестоко ме рита в ребрата,че вече много ме боли  ooooh! и колкото и да му говоря да се мажне от там и не става а уж ме слушаше досега!

# 301
Добър ден!И аз предпочитам нормалното раждане и не толко да се правя на герой (както наскоро една позната ми каза)ами поради факта че изпитвам ужас от операции и най вече от упойкато която трябва да се сложи!Момичета можете ли да ми кажете има ли някакъв вариант да направя нещо да се мръдне бебо от три дни така жестоко ме рита в ребрата,че вече много ме боли  ooooh! и колкото и да му говоря да се мажне от там и не става а уж ме слушаше досега!
Mr. Green В моят случай единият ми е седнал на пикочния мехур, че вече почти се приместих да живея в тоалетната, а другият ми натиска белия дроб, че даже и когато говоря се задъхвам Mr. Green

# 302
Скреч по принцип и аз не искам да раждам секцио, много повече ме е страх от операцията, но и двамата ми доктори ми намекват, че има вариант за такова раждане заради хемороидите (при мен не е един, а няколко, които си стърчат навън и си кървят цялата бременност  Tired) В този случай като се замисля, секциото ще е по-щадящо за мен отколкото за бебето, което всъщност не ми е цел. Може би го има варианта, че и за докторите е по-лесно да ме срежат по график и да не се занимават с мен, да чакат да им звънна по сред нощите. Знам ли и аз вече?!  newsm78 А относно страховете, аз вече съм казвала, че не ме е страх от болката, притеснявам се дали всичко с бебето ще е наред, аз всъщност заради това избрах и държавна болница с добри специалисти и условия пред частната клиника с епидурална упойка и безброй глезотии. В крайна сметка мисля да се уговоря с доктора за нормално раждане, а недай си боже нещо не тръгне както трябва ще има секцио по спешност. Каквото е писано, това е!

А за шишетата в болницата, казаха че ги разрешават. В това отношение са много либерални, носиш си дрехи, козметика, шишета, каквото ти душа иска, само и само да се чувстваш спокойна, че детето ти е ОК. Само не знам как ще се справяме със стерилизацията, дупе да му е яко на таткото  Mr. Green

# 303
  • София
Здравейте, момичета!  Hug
Ето ме и мен. Аз  бях малко на детски лагер в планината, и това ми се отрази просто... превъзходно! Както бях почнала преди това да ставам една злаааа, капризна, апатична и необщителна, така сега съм заредена от дечицата и съм направо нов човек – изпран, изстискан и изгладен.  Laughing

Виждам, че сме се сдобили с още една двойка близнаци – БРАВО, Мартинче!   bouquet След толкова лежане и мътене по болниците, ти си се справила повече от възхитително! Пожелавам ви Силата да бъде с вас и младежите бързо да наддадат нужното, за да се приберат вкъщи.
Ако мога да ти бъда полезна по повод цеденето. Мнението ми е, че правилно си се насочила към изцеждане на ръка. Аз, вярно, нямам опит със съвременните помпи, но с предишните бях доста разочарована от тях... Когато се цедях на ръка, напрежението в гърдите минаваше поне за 1 час, докато с помпа – за някакви само 10-15 минутки и айде, отново се започваше. Така трябваше постоянно да се занимавам с помпане, цедене... а отвращението от съпровождащата болка беше направо отблъскваща от процеса на кърмене. И така се научих да се цедя изцяло с ръце и смятам, че това ми помогна страшно много да не получа запушване на канали, мастити и инфекции, а и кърмата да се нормализира не толкова травмиращо. Смятама, че начално количество от 40 грама в гърда, което получаваш, е просто едно прекрасно количество кърма и нататък ще имаш много – съвсем достатъчно, за да изхранваш цели двама юнаци!  Peace Но в началото (първата седмица-две) напрежението в гърдите може да бъде наистина болезнено, а и опасно – следи си температурата и действително трябва много, ама много да се занимаваш с цедене и максимално изпразване на гърдите. Хубави съвети са ти дали момичетата – топли компреси доста помагат за раздробяването на мастните бучици. Под по-горещ душ изцеждането също има голям ефект. Не се притеснявай да изхвърляш кърма (коластра) в началото – важното е след това тя да се нормализира и ще можеш да си я събираш с помпа. А сега е важно да следиш да не се запушат каналчета, защото ако стане нещо такова, ще те сложат на антибиотик и известно време няма да можеш да кърмиш въобще...
Ще се опитам да обясня, как да стане по-ефективно изцеждането, макар и с писмени знаци това да е трудно. Гърдите – една по една, като преди да пристъпиш към втората, гледаш максимално да освободиш от течност и напрежение първата (тя трябва да стане мекичка и разтегната – малко грозничка....ама...) Изцеждането не трябва да е откъм зърното и ареолата, напротив – тази зона почти не бива да засягаш. Взимаш я с две ръце и започваш с леки масажчета от основата на гърдата – разбутвай бабунестите и изпъкналите части – така започва самичко да поизтича и постепенно да прави болката по-поносима. След това отново от основата на гърдата към края й – с постепенно усилващи се движения трябва да се изкарва кърмата. И колкото по-освободена, толкова по-силни и груби „стисквания” прилагай – до пълно омекване. Под душа наистина ефектътт е по-добър. Не знам, дали обяснявам разбираемо... то може би да има и клипчета в нета? Но пак да те успокоя – трудното и болезненото е в началото, до 1 месец кърмата ще се е урегулирала напълно и гърдите ти няма да изискват такова внимание. Но сега – денонощно, мила...  Hug
А кърма за близнетата можеш да предадеш и в тяхно някакво стерилно контейнерче, на болницата, имам предвид. Попитай, сигурно ще ти дадат някакво съдче  Peace Щом има, нека да ходи за благото на младежите  Heart Eyes

Мимс, лекарството, за което говориш ми прилича на едно, което съм вземала – Фелоран се нарича. Макар и не съвсем оранжево... по-скоро с цвят праскова. Таблетката прилича по размер и форма на аналгин-хинин, но не е зелена, ами прасковена. Единствено, до колкото си спомням, производителят не беше Чайка-фарма, ами Актавис.  Thinking Но виж какво. Независимо какво грешно хапченце са ти дали, мисля, че не бива да го мислиш и да се притесняваш – все пак една по-драстична таблетка инцидентно не е голяма беля – тя трудно би минала през плацентата и да направи поражения на бебето. А дори и нещичко да мине, страшно няма – нали не се натрупват регулярно вредни вещества. Хубаво е,че вече си вкъщи, значи сте закрепили каквото е трябвало да се закрепва!  Hug

Бемолче, ама какви са тези... и „геройства” не ми се обръща езикът да ги нарека! Как може да се фукаш с тежести от 5 ден след секцио, направо си за бой!  #Cussing out Вярно е, че организмите ни са различни, и твоят явно е от по-силните и по-бързо възстановяващи се. (Тя и Карли май беше споменала за същите работи.) Но моля те, погледни по-отговорно на тази сериозна операция – сега ти си нужна вече на едно голямо семейство жива и здрава – мисли за това. Дяволът те е подминал, но не е казано, че може нещо да изскочи – а знаеш, че опасностите са доста – от инфекция до сраствания и вътрешни мешавици... Редно е да се попазиш поне 2-3 месеца и да  избягваш напълно напрягането на коремните мускули, колкото и да не ти се иска. Само така можеш да си сигурна, че натаък ще бъдеш една пълноценна майчица, която и на конче да качи, и някоя топка да подритва... Сега, след като имаме дечица, трябва да пазим здравето си предимно за тях! Моля те, не геройствай!  Hug

Ахи, не се кОси толкоз за стерилизацията! Тук, в софийските болници никъде не вземат помпи за стерилизиране, а съветват да се измиват под гореща вода. И, повярвай, ако това беше опасно по някакъв начин, нямаше да е практика!  Peace Стерилизацията е нещо коварно, имай предвид. Изолирането на бебешкия организъм от микроби може да изиграе лоша шега за имунитета му. Помисли само – гърдите не се мият или стерилизират, преди да се подадат на бебето (ох, надявам се горещо да не изникне някоя нова мода дето да изисква да се минават гърдите със стерилизираща течност или таблетка преди кърмене!) И по тях имаме доста микроорганизми от външния свят, които бебето поглъща – прашинки от въздуха, бактерии, развити от пот или замърсеност, власинки от дрехите ни и какво ли още не. И бебето ги поема и нищо му няма.  Peace Защото то постепенно трябва да привикне към всички влияния на обкръжаващата го среда, а това са предимно микроорганизми – имунната му система привиква да се бори с вредните за нея бактерии и така здравето му с времето укрепва все повече. А измиването на помпата с гореща вода отмива някои частици, други биват унищожавани и така се получава реално, че снабдяваш бебчо с доста по-чист апарат, отколкото ако просто му подадеш цицка.  Laughing
В родилните стерилизират шишетата на малчовците поради друга причина – те не са индивидуални, а се ползва едно количество шишета от всички бебета колективно. И това е превенция от разпространение на зарази и инфекции, ако някое бебе има. А никога не се знае, кой какво... Шишетата вкъщи, както и помпата, също не съветвам да се „обезпаразитяват” ежедневно. Те се стерилизират по препоръки около веднъж седмично, а през останалото време е добре само да се мият. Причината е, че млякото (всякакво мляко) оставя малки остатъци от млечна бактерия, която ако се развие прекалено дълго, може да предизвика стомашни проблеми или афти в устата. Затова веднъж седмично е добре да се унищожават остатъците от нея, но не и да се лиши крехкия организъм от останалите заобикалящи го бактерии. Нали няма да расте под похлупак – добре е да има силен организъм, на който да не пречи всяка прашинка.  Hug

# 304
  • София
Забелязала съм, че фундаменталните изказвания на Скреч (секцио, масажи за доближаване до нормално раждане; панадол+ ваксина= аутизъм и т.н) винаги са придружени с това, че го е чела някъде, но не помни къде или името на автора не помни или нещо от сорта. Laughing Скреч, не може да ти се отрече, че си в голяма помощ за всички нас, даваш полезни и съвети и информация, за което аз лично благодаря  bouquet, но понякога прекаляваш.
Бемол, браво! Heart Eyes
Иве, всичко е наред, но ходих на запис в болницата, защото там е безпплатно, а в кабинета, в който ходя на жк е 25лв Sunglasses
Сандалке, добре си се завърнала Hug

# 305
Ако някоя от вас знае лек за болките в ставите да казва спешно, вече не се търпи, лявата тазобедрена имам чувството, че съм като стара баба, и през нощта и през деня вече боли.
И имам един въпрос, към мамите дето са имали скоро деца, какво мислите за термометър марка Чико от тези които мерят температурата веднага /говоря за термометър за детето, не за въздух или вода/.  Ето този
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7245&cat=37

# 306
  • София
Момичета, моля ви, не се плашете толкова от раждането!  Hug Абсолютно е доказано, че болката от раждане при всяка е различна и до края не е известно вие от кои ще сте. Все пак, по мои наблюдения, ние – дето ужааасно много ни боли – сме значително по-малко. Peace При повечето дами всичко протича търпимо, не се шашкайте. Мен, примерно, епизиотомията хич не ме е боляла – не съм я усетила – толкова ужасно наглед нещо, но то беше заслепено напълно от болките при контракциите.  Sick Хм, трябва да кажа, че и предварителната настройка не ми е помогнала ама хич – първият път отидох да раждам в абсолютно информационно затъмнение – никой, ама ни-кой не ми беше споменал, че ще боли и аз... отивам с нагласата, все едно ще стане нещо като да преспя с гаджето за пръв път и да, на празнична среща с бебчето. Нъцки. Като се почна, обърнах болницата надолу с главата и някаолко часа се държах като невменяемо зверче. А след като родих, се обидих на всички жени, които познавах!  Crossing Arms Допуснах на свиждане в болницата само една, която не беше раждала и вина според мен нямаше. На другите само позволявах да ми предават шоколади и компоти по санитарките. Ще ме успокояват те, аама-ха!!!  Crossing Arms

Тъй че, най-добре изчакайте колкото може по-хладнокръвно до самото раждане – там самО ще си покаже, дали ще боли много или не. Ако болницата ви е наблизо, изчакайте контракциите да станат регулярни на 5 и дори на 4 минути (аз ще опитам на 3!) – вкъщи всичко се трае по-лесно. Там, в болницата, не позволявайте на персонала да ви държи постоянно легнали, а особено по гръб – това е инквизиция!  #2gunfire Разхождайте се повече, клякайте и се присвивайте, когато имате болка. Дишайте дълбоко, дишайте с корем – в нета има клипчета, потърсете и потренирайте предварително. И всичко ще бъде значително по-щадящо, по-меко, обещавам!  Hug

А що се отнася до... дали и кога ще бъдем пак същите, омайчването едва ли ще подмине някоя от нас.  Laughing И слава Богу, то инстинктите ни са така създадени: изведнъж се снабдяваме с едно ужасно беззащитно същественце, което зависи изцяло от нас... буквално животът му зависи от нас – дали ще станем да го погледнем, да му измерим температурата, да го нахраним, да го облечем подходящо... И да, такова рутинно ежедневие е и физически, и психически много изтощително и неминуемо влече след себе си някакво лошо настроение, умора, нервност, заядливост... В такъв момент е трудно човек да си каже „Абе, я се усмихни просто и всичко ще се оправи!” Трябват много упорити и артистични усмивки.  ooooh!

Аз смятам, че вашите половинки биха могли много да ви помогнат да избягате по-бързо от това състояние. Ако те са психически до вас и не създават допълнителни търкания, ако усетите тяхната благодарност и възхита... заедно с лохите ще изтече и цялата жлъч!  Peace Но имайте предвид, че и на тях трябва да обърнете нужното внимание, в противен случай съществува възможност да си навлечете допълнителни неприятности и тъга. При мъжете доста бързо минава умилението и ентусиазма от появата на новия член на семейството. Разбира се, говоря, за повечето мъже, винаги има и вмайчени татковци - изключения. Но те, мъжете, така са устроени, че след седмица-две цялата работа по-скоро им омръзва и ги терзае по-скоро това, че бебето е изместило цялото внимание от тях, заело е цялото ви време и се чувстват по някакъв начин изоставени, безпомощни... Confused Това наистина е често срещано при новоизлюпените татковци и може да доведе до ревност, а аз дори съм наблюдавала случаи, когато си намират набързо любовница – само и само да се почустват някъде на първо място и значими. Затова гледайте да обръщате внимание и на татковците: когато се приберат от работа, добре е да заварят някоя изненадка, дори и дребничка – само за тях; добре е да бъдат разпитани за техния ден, преди да ги залеете с инфо какво е правило днес бебето. Добре е да им напомняте със същите мили думички, както преди, че ги обичате и им се възхищавате.  Heart Eyes А също – нека да са включени активно в грижите за бебето, но нека като начало това да са приятните процедури – да им влиза в задълженията, например, къпането, масажирането, целувкането след това, а вие поемете акито и нощното ставане. Не пропускайте да хвалите татито и да му споделяте, колко много ви е от помощ (нищо, че те са всъщност доста по-безпомощни от вас, а това много рязко се усеща и от двамата!)
Скрит текст:
Хубав съвременен начин е например да ги снимате постоянно в дейностите им с бебето, да пускате снимките във фейса, придружени с похвали и думи на благодарност – така тати ще се разтапя от гордост!  Heart Eyes
Тати също има нужда от внимание и подкрепа, и ако вие му ги окажете, ще видите, как и той ще ви върне вниманието и ще ви помогне да изгоните от главиците тъжни мисли.  Hug И постепенно ще се превърнете за 1-2-3 месеца в едно много хармонично семейство, където всеки ще се чувства на мястото си и добре – въпреки, че беб ще продължава да цивроти  Laughing

А ще бъдем ли същите? Безгрижни и независими хаймани-ергенки?  Mr. Green Да, след година-две, ако решите, ще можете да си позволите много повече безгрижие, безотговорност на моменти, приключенски изживявания – кой какъвто вид купон харесва. Със или без детето до вас. Peace Всичко може да се върне, но... няма да е съвсем същото. Но всяка възраст и всеки период в живота си има своя вид купон, който е прекрасен.  Hug

# 307
Наминавам да ви видя преди да съм се дрогирала. Че после и името си не помня даже и спя по 5 чАса.
Днес ме събуди една пациентка, която разбрала че съм бременна и искаше да ме поздрави. Пожела ми само най-прекрасни неща, каза че страшно много съм и помогнала и тя дължи много на мен. Да, разбира се - ревах.  Blush Всъщност им помагат лекарите, аз само просто разговарям с тях и ги утешавам, но явно за някои това е по-важно.
За раждането да кажа, наистина при всеки е индивидуално. И на мен секциото ми беше супер леко и търчех като луда след 3-4 дни. И аз носех и багажи, и тичах по стълбите, и белег не съм усетила и нищо.  Някои са така след нормално раждане......Други пък всичко понасят тежко. До организъм си е и това е.

Мисти, пробвай с лекичко масажче. Аз като ме боли така и милото ме масажира. Поне леко облекчава.

Аз се чудя защо като така яко се дрогирам, пак си имам болки? Вече почва да ме хваща страх. Доки каза, че ако лекарството не помага - веднага в болницата. Ама ще го пия още няколко дни и ако съм така...заминавам  Tired

# 308
Сандалче,добре си се завърнала!Искам да ти кажа,че след всеки твой пост си мисля едно нещо:какъв късметлия е мъжът ти с жена като теб и колко щастливи са децата ти с такава майка.За мен би било голяма чест да те познавам лично!

Момичета,аз от днес съм в 9-тия месец.Изпитвам смесени чувства.Страхът неминуемо присъства,но не е главното усещане.Притеснявам се дали ще мине всичко нормално.То,че ще боли е ясно,но не това ме притеснява.Стига аз и бебето да сме добре,съм готова да преживея каквото е нужно.Утре съм на преглед.Ще видим колко е станала бебка.Подозирам,че е пораснала доста,може би поне 2700-2800,защото напоследък рита доста прилично.Явно и е тесничко.Като си спомня,че в седмия ме правеше на мармалад ooooh!
С хемороидите не знам,какво да правя.От известно време не ме болят,но са си там.Толкова е грозно.Аз продължавам да не съм сигурна,че са хемороиди,тъй като в момента имат вид на 2 венички,които са се показали и си висят. Tired
От 2 дена имам много чести контракции.Не са болезнени,но пък доста чести.Не знам магнезия да го увеличавам ли или да го спирам вече.Вие как мислите?

Близначе,съчувствам ти за лекарството,но щом няма друг начин,пий го!Дано ти помогне да се задържите още малко 2 в 1.

# 309
  • София
Много съм щастлива, дъщеря ми е приета в училището, което искахме. Сега, като видях списъка и направо място не мога да си намеря Grinning Grinning Grinning
Мисти, писала съм за термометрите и ще се самоцитирам, щото ме мързи:
Цитат
Сандалка, това е термометъра, който не трябва да си купуваш. В началото, когато го купихме единствения проблем беше, че не мери точно, например: насочвам го, изпиуква и показва 36.3, веднага повтарям упражнението и показва 37.2.... Сега обаче, дали защото не сме го ползвали около година, изпиуква след една минута, като първите няколко пъти дава eror, после вече започна да показва реални /или нереални, не зная/ числа. В крайна сметка мисля, че успяхме три пъти да и премерим температурата, но с много усилия....
http://www.google.bg/imgres?q=%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0% … 429,r:8,s:0,i:101

Моята кума, има термометър на Чико от който е много доволна, а тя имаше същият, като моя, но си купи втори. Може просто проблема да е в модела, но аз все пак оставам с резерви, тъй като преди съм имала и такъв:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7245&cat=37, който също ми късаше нервите.
Помня, че като малка стоях по 10 минути със живачния, но винаги беше точен.

# 310
Бре, какво сте се омърлушили   Simple Smile То страхове от раждането, то страхове дали ще се справите след това, пък други дертове... Я да се стягате, че такива на вас си вредите най-вече. Неизвестното и бъдещето може да са плашещи, но не ви ли се е случвало безброй пъти да се справяте с новости в живота, та сега се тормозите, когато трябва да се радвате  Heart Eyes (тук все си мисля, че голяма беля правят приятелите и познатите, които съзнателно или не насаждат собствените си страхове и усещане за безсилие върху нас. Чувстваме се и мислим така, както ни е насадено, че трябва да се чувстваме и мислим.) Дано скоро пекне слънчице, та и настроенията ви да грейнат Grinning

lili_sf, това са глобули за лечение на гъбична инфекция. Нямам идея как действат на подготовката за раждане.
Ахи, ти да не мислиш, че епизиотомията е нещо рутинно, дето на всяка жена правят? Вярно, че бившия ми АГ казваше, че той я препоръчвал, за да му било по-лесно на бебето, но не всички са смотани, като него. Дори да се окаже, че еластичността не успява да поеме бебето, пак може да не се стигне до епизиотомия, а бебето да си цепне колкото му трябва. Така зараства по-бързо, може изобщо да няма нужда от шиене и статистически  Simple Smile цепнатото е по-малко, от колкото биха направили от епизиотомия. Виж ,че Мартина чак за второто бебе има епизиотомия и то, защото вече ѝ е дошло в повече, вероятно и останала без сили, та е и имала нужда да се приключи по-бързо.
mims_70, в кой град и коя болница е това? Ама че нахалитети, не можело без избор! Ама ще си намерят майстора те. Веднъж един лекар така опита да изнудва познати на познати(последния да затвори вратата), а мъжа малко бабаит си пада, събрал дружина, понатупали доктора и така  Simple Smile Ръкопашно правосъдие, другото като е безсилно.
oceanlab, аз също имам  хемороид, но се появи много след раждането ми. И не е ставал по-зле от следващото раждане. Просто се "възбуди" за известно време. Отново не след раждането, а месеци след това.
 А за секциото, кои са тези "специалисти", дето те убеждават, че за бебето било по-добре да е секцио? Напоследък гледам се въртят из форума някакви такива твърдения, естествено, никой не може да покаже медицински или логично издържани доводи, но иначе много лаят. Не било се мъчело в тесния канал  ooooh! . А какво да кажем за така важната първа микрофлора от нестерилната среда, която може да поеме само чрез вагинално раждане или за проблемите с рисковете, които могат да се появят от рязкото изваждане от утробата, без да е имало време за подготовка за излизане, и завишения риск от ползване на кувиоз, който е пак небезопасна машинария, задължителните антибиотици и въобще излизане от утробата във време, в което не е узряло за това. Друго е да знаеш, че твоето или на бебето здраве са сериозно застрашени и се избира по-малкото зло. Преди време четох статия на някакъв специалист по секциото(поне като такъв изнася лекции), който твърдеше, че при секцио трябва да се цели максимално доближаване до вагиналното раждане. Дори масажи и притискане на главичката така, както тя би се притиснала в канала.
 Иначе изобщо не си позволявам да коментирам страховете ти и избора, който ще направиш(или ако коментирам, то е, че те разбирам, предвид, че ги имах и аз при първото раждане  Simple Smile ). Само се дразня на блестящите умове, които измислят какви ли не митове.
terpsyhora, какво те кара да мислиш, че голямото дете ще е шокирано? Моя големия беше на 3г3м, когато се роди малкия, но предварително му бяхме говорили и той също очакваше бебето (е, не знам колко ясно си представяше какво предстои де). Прие го много добре. Въпреки, че беше сополив на изписването, му позволих да гали, целува и гушка бебето колкото си пожелае. Позволявах да го пипа при преобличане, гушках го, четях му приказки и нареждахме пъзели, докато малкото суче или като спи. Въобще мога само положителни неща да ти разказвам за срещата на двете деца. С ръка на сърцето мога да твърдя, че нито за миг не съм усетила да има ревност.  Желая ти да видиш и ти да се изненадаш така приятно  Peace
п.п. пази детето от приказките на околните, защото не се знае какво може да му наговорят. На една позната свекърва ѝ най-добронамерено решила да разясни на внучето, че когато мама роди бебенцето, ще е много изморена и няма да може да се грижи за него, за това той ще отиде малко при нея (бабата) и ще се забавляват много с игри, в парка и т.н... обаче това му било предостатъчно на детето - значи не стига ще ще има бебе, което ще пречи на майка му да го обгрижва, ами и при баба му ще го натирят! Години по-късно това дете ходи плътно до майка си, когато са на гости на бабата. Да не би да го оставят там.
jalina, едва ли е от предаванията  Whistling , аз ревах на едно анимационно филмче. Страшно глупаво, но си поревах, докато децата го гледаха. А даже беше смешно, ама...
M-tina, защо не вземеш да помрънкаш по-качествено на неонатолозите, та да се навият да вземат кърмата  Simple Smile . В някои болници се чудят как да убедят майката, че недоносеното дете силно се нуждае от млякото ѝ, а в други - да живей формулата.
Bemol, само толкова?! Включвай се поне да казваш как сте, ако не за да четеш.

АГ - Варна

# 311
Джина, ясно значи няма да е такъв, значи пак съм на изходна позиция.
И честито ви прием  smile3501

# 312
Джина честито за желаното училище  Hug Нека детето ходи с много желание и успех!

На мен тези "бързите" термометри не ми ги похвалиха изобщо. Казаха прост ел. термометър. Имам познат аптекар, който работи в склад, та ако случайно го видя преди да родя мога да го питам за термометър, че и аз нямам. От два ел. нито един не бачка, а единия е чисто нов.

# 313
Мимс,моля те не се сърди,но когато искаш да отговориш на някого,който ти е задал въпрос от един ред,не е необходимо да цитираш целия пост,а само конкретния ред Peace Така е по лесно и за четене,а се пестят странички. Hug

Джина,честито!Това е много хубаво!

А за термометрите,кажете сега последно какви да купуваме!

# 314
Джине, ха честито  Hug Много късмет в учлище !!!!

Общи условия

Активация на акаунт