ЮЛЧЕТО расте ли расте, а на мама все й се яде. - тема 27

• 27 387
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • Зеленият рай в сърцето на България
Добро утро

Джина мен днес ми превеждат парите за май месец, така че не е точно така както си мислим, но тук е по-малък град и сигурно затова ни ги привеждат по-рано.
И на мен днес са ми превели за май месец болничния. До сега винаги така са ми ги превеждали, до 5-то 6-то число ми превеждат за предходния месец. Не са ми ги бавили.

# 436
  • Бургас
Таничка хич не го обичам немския ебей. Те взе искат с трансфер да се плаща. Да се похвалиш със столчето като го облечеш в новата дрешка.

задължително ще се похваля, а тия дни ще снимам и количката да я видите Simple Smile

Я кажете в количката какъв комплект се слага...примерно в коша за новородено слагат ли се нещо като обиколници, че съм виждала такива меки възглавнички отстрани, в смисъл на матрачето отгоре какво се слага?

# 437
Я кажете в количката какъв комплект се слага...примерно в коша за новородено слагат ли се нещо като обиколници, че съм виждала такива меки възглавнички отстрани, в смисъл на матрачето отгоре какво се слага?

Има такива комплекти тип спално бельо, но в размер за количка (постелка, възглавничка и завивка). Има летни и зимни, от различна материя. Но може да си постелиш и нещо друго, което имаш... някакви пеленки, или нещо, което ти се стори подходящо.

# 438
Ами, аз си мислех, че ще слагам директно бебето  Laughing  Embarassed  Mr. Green  Колко съм била наивна... консуматорското общество си имало още 10 вида подложки, надложки и комплекти за целта... В крайна сметка реших да постилам една бархетна пелена върху матрачето, колкото да не се цапа и май съм до там.  Thinking

Вече съм в 9-ти месец. Хем ми олекна, че вече и да раждам всеки момент - няма страшно, достатъчно изкара бебето в корема, хем тъй да не ми се ражда...  Tired

# 439
Таничка, аз не съм ползвала нищо ,освен памучна пелена ( чаршавче) върху матрака на количката . Нашите бебета са лятни и обиколници и т.н. само биха нажежили още обстановката .
ani88 - при предишната ми бременност нямах никакви симптоми за това дали ще имам или не кърма ( а и доколкото знам това изобщо не е признак - увеличени гърди, коластра .. )  Все пак, след някои трудности кърмих година и седем месеца , от които активно година. После започна плавно отбиване . Ако имаш желание да кърмиш, опитай да не се настройваш негативно, няма причина да нямаш кърма.  Освен това има толкова много информация в нета, която би могла да ти бъде от полза .

# 440
Добро утро,момичета!Само не разбирам кога спите newsm78 Уж някои ги беше хванала пак сънливостта и все им се спеше,а като гледам половината сте били нощна смяна на компютъра.
Аз си спинкам по 8-9 часа без проблем.Е ако не ставах до тоалетна и не ме болеше онази кост там долу(все и забравям името),може би щеше да е по-добре,ноо.. не се оплаквам.На финала сме! Mr. Green
Ани,ама ти много си я оставила тази твоя колежка. ShockedНе искам да те отчайвам от май ще трябва да пиеш една студена вода.ДВЕ години!!Ааа ма добре,как може да има такива хора значи???
То бива наглост, бива ама това вече минава всички граници.Според мен,трябва да забравиш тактичността и да си й кажеш директно!Тя не е коректна към теб,ти защо да си?

Мъхче,браво за шезлонгите!Това си е помощ определено NaughtyЗащото те наистина не са от най-евтините.А за стриите,не се притеснявай.Гедай мъхлите да са добре,пък тях ще ги оправиш след раждането.Вече има всякакви мазила.

Лили,честит ти телефон!Честити ти (ти ти ти Mr. Green)шишета!За изписването добре си го измислила.Аз се спрях на бяло с малки розови елементи по комплектчето,а пелената ще е чисто бяла.

Мисти,да се отчетеш после.

Весе,как е зъба?С ремонта не разбрах,приключихте ли?

# 441
  • Бургас
абе и аз така си мислех, да е прост комплект за количка...което чаршаф, завивка и възглавничка която в началото я слагали отгоре да не си блъскало главата, че нали трябва да спят на равно....ама щото гледам има някой омекотени отстрани....

# 442
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
lili_sf определено не съм се настроила негативно по скоро имам някакво вътрешно чувстви че няма да имам кърма!Дано не се окаже така и да мога да го кърмя но ще видим каквото такова!Моргана и аз се чудя не и ли е малко кофти на колежката ама явно не  Thinking а аз винаги съм си била такава зашмоцана hahaha и мойто си ми е неудобно да поискам!
Ооо Гифтче много е кофти ситуациата ние сме магазин до магазин толко време сме заедно и не искам да си разваляме отношенията,но си мислех,че след като аз съм точна във всяко едно отношение с всички около мен и те ще са така..........но уви!Напоследък доста се разочаровах от много хора и лошото е че все са ми близки!

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 10:52 от ani88

# 443
  • София
Нищо май не съм слагала в количката под бебето. Просто често изпирах текстилните части- количка е бяла, тоест си се налагаше това упражнение. Най-много под главичката да съм слагала кърпичка или нещо такова. Сега също няма да купувам комплекти и т.н.

НОИ и мен не ме обичат напоследък, нищо не са ми превеждали от април месец. Няма боличен, няма нищо.... Просто върха  Cry

# 444
Таничка, аз сега станах да гледам - моята количка си е омекотен коша за новородено острани. Не знам другите как са, за това и през ум не ми е минавало да гледам. Може би ако е седалката, която се пуска назад и ще се ползва за новородено - там може да трябват обиколници  Thinking  те нали и матрачета купиха допълнително доста момичета. Друг е въпроса, че като спестиш от кош за новородено, пък му накупиш матрак, обиколници, закривалници и други подложници - накрая парите пак си ги дал същите.

# 445
Аууу, писателки, не мога да ви смогна Simple Smile Аз тия дни имам гости и не сядам много. Леля ми дойде да постои при мен, че милото е в командировка и няма кой. Не, че нямам сестра в София, но се оказа че все едно я нямам Sad Та се наложи леля да пътува от село и да остане с мен, че болки си имам и това е. Опасно е да съм без наблюдение.
От НОИ ми казаха, че болничния е ок и в четвъртък го пускат. Но ще е по-малко от предишния с около 100 лв. Аз хич не рабзирам как се изчислява, тъмна Индия ми е  Rolling Eyes А майчинството колко и върху какво е? Сори, ама верно съм невежа  Blush Ако е върху основната заплата, то тя е твърде ниска и няма нищо да взема. Ако е върху всичко което получавам, по-бива....
Всички , които имат нови покупки и придобивки - да са ви честити  Hug
На нас са ни  купили ваничка със стойка, тия дни ще си я вземем. Лека-полека напредваме Simple Smile
Иначе аз болки си имам, въпреки всичко. вчера направих опит да изляза и се скъсах от болезннеи контракции, едва оцелях до магазина.  Sad Гледам да стискам, ама ще успея ли....
Хайде, време е за лекарството и после да спя. Пазете се и до скоро  Hug

# 446
В коша за новородено съм слагала една бархетна пелена, за да не е направо в количката, и още една сгъната под главата, ако вземе и повърне - комплект за количка не смятам да купувам и този път   bouquet

# 447
И моята количка си има матраче и мекичко отстрани на коша за новородено и няма да имам нужда от подобни екстри.

Като споменахте ваничка аз от много време се чудя коя ще е по-удачна обикновенна или анатомична  newsm78? Малко ми е странна втората .... колко време ще може да се ползва, да е удобна с тези извивки? Някой с опит би ли споделил  Wink

# 448
  • София
Добър ден Simple Smile

Фроузън, според мен можеш да си купиш обикновена ваничка и анатомична подложка към нея, така като стане неудобна я махаш и продължаваш в обикновената, аз имам тази ваничка от Стани:

http://www.okbaby.it/index.php?option=com_content&view=artic … 20f5b&lang=en

и сега купих това за бебето:

http://www.okbaby.it/index.php?option=com_content&view=artic … 20f5b&lang=en

То подложката си е специално и за този модел ваничка. А ваничката е много голяма и удобна, Стани още си прави басейн в нея, играе с играчки, прави си пяна, плиска, затова бебето ще е с подложката , а после и 2-мата във ваната като попорасне госпожицата.

Виж, на подложката пише, че е до 8 месеца, може би и анатомичната ваничка е така, но пък на ваната пише до 12, а ние още се киснем в нея, така че както е удобно на детето, така Simple Smile

За в количката слагах една пелена или чаршафче отдолу, защото Стани имаше рефлукс и трябваше да пера после самата количка и то всеки ден, но иначе си беше удобна и без, а  беше комбинирана без кош за новородено, зимата като беше на месец някъде съм го слагала направо с порт бебето (дебела пелена с копченца) вътре.

Ей и аз се престраших да пера вече, пуснах тапицерията на столчето за кола, едно матраче, което купих за него за всеки случай, че доста извито ми се вижда, то е от Стани и меки дрънкалки и играчки, още не съм изпрала дрехите и чаршафчетата, ама има време - уж Simple Smile

Остават ми още много малко неща да купя, все дребни и после почвам да ги подреждам в шкафчетата на леглото на Стани и скрина в хола където ще спим с дребната в началото. малко чистене като наближи секциото, да не подраним нещо и готово Simple Smile)))

Ани, същата съм като теб, много кофти, но щом са минали 2 години тя да не би да е забравила, то 850 лв не са малко пари, че да ги забрави, ама ако ги въртите в магазина, кой знае, напомни й пък нищо няма да загубиш, ти няма да се караш с нея, просто напомняш, пък тя какво ще ти каже, ще излъже ли, ще ти ги даде ли, то не зависи от теб, пробвай!

За болничния благодаря за информацията, значи колкото и да ми го забавят няма да е фатално, то нашето счетоводство трябва да го занесе в НОИ до 15-ти юли очевидно. После до 30-ти юли трябва да си получа превода. На нас по принцип ни превеждат заплатите на 10-то число така че ще направя месец без пари, ама кой ме кара да излизам в болничен от 1-ви юни, ако си бях излязла от 30-ти май както си трябваше, то болничният щяха да го занесат до 15-ти юни и на 30-ти да имам вече парички Simple Smile)))))

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 12:17 от iva_angel

# 449
за ваната

Със сина ми първоначално бях купила анатомична ваничка, но се оказа, че за момченцата не е удобна заради атрибута. Та се наложи да си купя обикновена ваничка, без всякакви извивки и в нея сложих една подложка, която се оказа най-подходяща според мен   

http://www.igra4kite.com/popup_image.php?pID=10307

Платът е хавлиен, бебето не се пързаля докато лежи на нея, пере се в пералнята - сега пак такава ще ползвам - анатомичната вана, не мисля да я вкарвам в употреба  Peace

Общи условия

Активация на акаунт