ЮЛЧЕТО расте ли расте, а на мама все й се яде. - тема 27

• 27 387
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Е, ха дано, ама на даване или вземане  Laughing Сега едва ли ще получаваме, по-скоро ще има едни харчовееее  ooooh!
Ами аз си цъках, пък то взе, че стана Simple Smile

# 421
цъкай си, нищо не губиш освен време. Аз така или иначе не мога да заспя, та си уплътнявам безсънните нощи. Поне тия дни има файда.

# 422
  • София
Мъхче,не се самообвинявай,че не си се мазала,то е до кожа,и да се беше мазала,пак щеше да се нацепиш,коремът ти е огромен,а ти си с грацилна структура,просто нямаш толкова много кожа.
...
Peace Съвсем баш си е така  Peace
Туй хич не го мисли, Мъхче  Hug
Аз да ти препоръчам... нещо не докрай изпробвано, но катчели действа...  newsm78 И на мен ми бяха дали едни мострички на Палмерс, та едното олио май ми заличи стриДите дет' мазах... сега съм решила да си го купя, поне миришка много вкусно, ето това е: http://www.palmers.bg/Cocoa-Butter-Formula-Scar-Serum-5-34.htm
Пък ако не стане с него, майка ми е заредила разни мазила директно от лабораториите на БАН, които са й заличили белези (ставали и за тези след секцио!), та и това ще бъде изпробвано. Който каже, ще го снабдя или ще дам инфо откъде да си вземе  Peace

Мъхче, много кофти така, да вземеш да стиснеш силно мъхлите що ли... рано им е още  Naughty Нека поне по 2,500 да станат, та да ви изпишат поне заедно. Скръцни им малко със зъбки... даам, децата понякога трябва да бъдат поставяни на място  Naughty
И пиши, отчитай се, да не те мислим.
Ако ти е кофти настроението, пиши ВРЪННН, гадно ми ееее... пък ние ще ти пускаме песнички да те разведряват. Ето ти една за начало:
Скрит текст:

Да бе, то пише, че имам пъпеш сега, ама пак е някъв гмо  Shocked Прилича на пърхутка. Ми да, нашите пърхутки пък са като ваш'те пъпеши  Mr. Green - като във вица.

Пък много ме разсмя ти, да знайш'  Laughing Ще й се трупнат две близненца, а тя ножички ще стерилизира  rotfImbo Ша та видим, дет' се казва  Laughing Дали ще имаш време да се обърнеш, за да видиш ден ли е, нощ ли е... ножичките, хаха. Е, освен ако не си някакъв супер-пупер организиран тип, де да знам... има и такива жени, ееех...

Полямитко, хей, напълни ми душата, благодаря!  Hug Чудни снимчици, пък си те представих и теб с едно коремче голямо сега  Heart Eyes

Ех, Ники, Ники, Никииии... явно отдавна вече си се отдалечила от бг-действителност... Ту говориш за някакви обезболяващи за бременни (нашите зъбари си знаят само две неща - арсен и лидокаин), ту пък сега на термометрите се чудиш  Hug Вярно, че май само във Варна наблюдавам да им искат термометри по болниците, но пък и в Софето също някъде искат консумативи. Това нашето се нарича "делегирани бюджети" - нищо не знайш ти  Mr. Green Ама не ти и трябва!
Ама всъщност, аз съм препатила по тази част (няма да влизам в подробности), но вече знам - по-добрият вариант е да ви искат консумативи - повЕрвайте ми и чинно си носете без мрън! Само дето да си искате обратно тези, които не са за еднократно ползване  Naughty

Ники, а ти хич не се стискай - хвърляй насам марка, линк към термометъра, от който си доволна! Че аз търся такъв, който да мери прецизно и бързо, да няма отклонения. Сега поръчах един с една китайска поръчка, ама... взех го, защото беше на промоция за някакви стинки... сигурно е боклук и той... Искам изпробван и бърз пък!  Crossing Arms

Гърл, наистина сконфузна ситуация това с обещаните и недонесени нещица  Thinking
Ето за един ... по-фин вариант, за който се сещам:
Скрит текст:
Разговор по телефона, примерно:
"Здрасти, как сте, какво правите? Аз ли? Ами добре съм като цяло, но съм вече малко в паника... Време не остана, скоро ще идва бебко, усещам го, та съм се юрнала вече да търся и да купувам неща за да го посрещна подобаващо - купих кошарка, еди-кво-си, еди-що-си. ... Та искам да те попитам - за тези неща, за които ставаше дума. Може ли да ми направиш списък, какво има в пакета - за да зная какво да не купувам, а какво да търся. Само да не те затрудня със списъка де... не искам да ставам нахална, но имам вече много малко време и съм леко в паника. О дааа, нямам нищо против направо да ги донесете (или аз да дойда до вас да ги погледна!) - това много ще ме улесни..." - ей нещо такова... ако не ти се струва твърде нахално...

Жалина, достигнах и аз до снимката да видя творението - ВЕЛИКА СИ! Абе, без хляб няма да останеш  Wink И вдъхновенийце си имаш, което е прекрасно!

Гифтче, къде си се разраждала и ти!  Laughing Стой си там мирно-кротко.
Ама и ти също се изказа - да не те дразнели мамите, ама ти да си върнеш - цял абзац дразнене. Пък приятеля й давал, моля ви се!  Crossing Arms Фук-фук-пълни гащи с лук!
За пеленичката - струва ми се дебелка за юли, да... Пък и е от този вид, които се слагат само по веднъж - на изписването... не зная дали ще ти върши някаква работа после  Thinking

Много маркови бебета ще има бей!  Sunglasses Уредихте се някои  Mr. Green
Аз пък айде също да се изфукам. Ето каква китайска марка поръчах Wink
Скрит текст:

Данче, напълно е възможно вторият път да родиш без епизитомия, и без сцепване дори  Peace Желая ти го от сърце да се случи - виждам, каква фобия имаш баш от това... Но да - това "рязване" е практика при лекарите у нас, не е само в определени болници. Аз лично съм за тази процедура, но си мисля, че спокойно можеш да се договориш на място с израждащият те лекар да те изчака максимално дълго и да не те реже, ако не се наложи  Peace Опитай така, съвсем реално е човекът да се съгласи.

Фроузън,
Постът ти е УБИЕЦ  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Поздравления   bouquet Обявявам го за най-бременен пост  hahahaЕдин трик за такива случаи.
Излизате си от профила тук, после пак влизате. там, където ви искат ник и парола, има и едно поленце, в което пише "дължина на сесията" - нещо подобно. И автоматично е поставено 30 (мин). Е, просто го поправете на "630" или 930... колкото решите. Така няма да се губят дългите постове, които пишете. Наистина е гадно - човек се труди, труди... и накрая Чудовището на Буквите изяжда всичко  Sad

# 423
Агнес, ти продължаваш ли така упорито с безсънието? Ако не сега, кога ще спиш?  ooooh! Направо не знам как се справяте, че и деца, ремонти, бременност, майки-героини сте всичките!  Hug
Сандалка, каква душица си ти!  Hug Разкажи го сега тоя виц, че аз не го знам  newsm78 Пък за обещанията, аз май няма да дочакам... Мисля да питам вече кой какво ще дава, ако ще дава, че няма за кога да се туткам и да се мая.

Днес свеки пила кафе с нейна приятелка и приятелка на приятелката й (последния да затвори вратата) Crazy Както си говорели, нейната дружка я попитала: Снаха ти реши ли при кого ще ражда?
Свеки: Да, препоръчаха ни д-р Николов.
Двете дами взели да се кикотят и дружката й казала: Е, тогава, запознай се със съпругата на д-р Николов! - посочвайки другата жена Laughing
Е*ати съвпадежа, светът е малък, ама чак толкова  Grinning

# 424
  • София
Хм, моите болнични също идват навреме - в края на следващия месец  Thinking Че и смс получавам - също като wwwaz. Нямам ни ПИН-ове, ни ПУК-ове, ама всеки месец един смс известява кога колко са ми превели в сметката. Обяснявам си го само с това, че счети да е дала телефона ми натам, откъде иначе ще ме знаят? И съм си мислела, че сигурно тези смс-и не са автоматика, ами явно някой седи и ги пише. Защото като текст са различни и цифрите, датите в тях са различни винаги  Thinking
Жалко, Близначе, че твоите болнични все ги туткат, замотават Sad И каква ирония - да объркват делата с болничните баш на теб - на която в служебните ангажименти й влиза да оформя болнична документация... Ама и ти съвсем правилно ги тормозиш - само така  Peace

Гърл, вицът е много стар бре. Ама нещо не го намирам в нета... бива ли да е чак толку древен  newsm78
Идва един западняк (нека бъде Американецът) у нас по соца. И българинът го води на пазара да си купи зеленчук. Сергия със сливи, Американецът пита:
 - Какво продават тук?
 - Ами сливи са това.
 - Оооу?! Това - сливи??? Ноооу, у нас сливи - еееей такива (разперва ръце за размер на ябълка)
 - А това какво?
 - А ей това са нашите прословути български ябълки!
 - Оооуч, ноооу! Какъв малки ябълки! Наш ябълки - ееей такива (показва размер на пъпеш)
На нашичкия му омръзнало всичко това, па го завел на дините. Пита:
 - Това, какво мислиш, че е?
 - Ооо, това прилича на дини, но ноооу - много малък. Наш диня....
 - Нъцки. Не дини това! Това - български грах!  Crossing Arms

Сандалка, ...
 А за цеденето ти си си усещала гърдите и си знаела какво правиш, явно и ефект е имало, но в общия случай по-дборе да не се прави така, защото гърдата лесно може да се травмира. Самата гърда се масажира нежно и безболезнено, но за да излезе мляко не се разчита на натиск там, а отпред, зад зърното (без да се докосва самото зърно).
...
Скречи, я дай малко разяснения  Hug Ако ти се занимава де.
Интересува ме какво по-конкретно може да се травмира на гърдата  Thinking
Знаеш ли, аз точно така лекинко и нежничко започвах и съвсем отзад напред. Разбивах натрупванията и ... болката. И лека-полека всичко омекваше до степен, че можех смело да стискам и да си правя мекици. Защото при варианта, който ти описваш (ако правилно разбирам - над ареолата да се цеди) ми се струваше, че като натисна, и кърмата тръгваше и в двете посоки - част от нея навън, но друга част - навътре. И тази втората част ме затлачваше още повече - в смисъл, всички бучици и неравности започваха още повече да се напрягат и болят... Така ми се струваше...

# 425
  • Зеленият рай в сърцето на България
Sandalka аз това за сесията го знам, ама снощи не писах от моя лаптоп и не се сетих, е там не е нагласена дългааа сесия. На всичкото отгоре писах от леглото с 1 пръст, пък и сътворих дълго писание като никога  Joy за това се изнервих... Сега и на мен ми е смешен поста  ooooh! ама тогава хич не ми беше до смЕх.

# 426
Добро утро!
Не мога да смогна да ви изчета, но докъдето стигнах, че иначе ще стане много дълго.
Поля и Мъхче моля, моля много ви е рано за раждане, стискайте още 2 седмици, хайде толкова време удържахте фронта, още малко и му се вижда края.
Поля, радвам се  че си добре
Мъхче, в какъв смисъл ножичката в камерата /на хладилника ли/
Гърлинблу  не само теб, и мен не са ме преглеждали „на ръка“ пък и то вече съм на финала, така че какво толкова ще й гледат на шийката и да се е скъсила още 2,5 седмици и съм в 9-ти, и тогава и да родя в началото няма да се оплаквам.
Siqnababy аз смятам, че има още време и не съм приготвяла чанта, но Цвети-Дп, каза че в болницата дето сме я избрали, нищо не се иска, освен наште си неща, така че не е голяма работа.
Флай как спи, още поработвам от вкъщи, имам и основно чистене да правя, има и бебешки дрешки още за пране, аз ще спя, няма време.
Продължавам да чета, че по обяд съм и на ЖК, дано ви смогна до тогава. Grinning

# 427
  • Бургас
момичета, не знам как е при вас но тук отново вали дъжд и е толкова мрачно.....поне не е жега Simple Smile

Сандалка, хубава идея си дала за хората на които са им обещали неща и още не им ги дават ...при нас още ги чакаме нещата Sad Аз вече почти всичко съм взела, само големите неща дето чакаме не ми се купуват от малките вее съм се запасила почти, да не ми ги носят Simple Smile Ама иначе ми е много неудобно да си ги поискам Sad

Тия дни обикалям шивачи и тапицери, че свалих на кошницата за кола калъфчето и искам да ми ушият ново по тази кройка, то отдолу кошчето е само пластмаса и разни стиропорови възглавнички нещо такова...та ако се ушие нов "калъф" ще стане като ново Simple Smile

# 428
Таничка при нас припръска през нощта, но иначе само слушаме по тв, че навсякъде от не знам кога си вали, тук е слънчево, но ние както е известно, сме друга България.
Джина мен днес ми превеждат парите за май месец, така че не е точно така както си мислим, но тук е по-малък град и сигурно затова ни ги привеждат по-рано.
Данче Сандалка добре ти го е обяснила, това с епизиотомията не е задължително, сестра ми имаше първият път, но не и втория, и втория път се възстанови много по-бързо, след 5 дни вече беше на екскурзия в страната. Аз първия път съм нямала, а втория не знам, надявам се, че не. А това за килограмите в повечето случаи е така, но не е задължително.
Елица вземи за всеки случай телефона на някоя вестителка, че като те слушам скоро може и да ни изненадаш.
Гърлинблу голям късмет си извадила с тази съвсем случайна среща, друго си е да си при познат. А за колежката това ми напомня за филма 9 месеца  с Хю Грант и Джулиан Мур, така че не ги мисли, накрая може и да се оправят нещата.

# 429
Танче имай на предвид, че на повечето колички, особено скъпите, тапицерията е от специален плат ушита. Най вече това на столчетата за кола, които са понеже се првят от пожароустойчиви материи.
Аз снощи щях да пиам ама забравих  Embarassed Гледам в Самърсбито Таня Хаджиева от Бургас и си викам ей това е нащо момиче. Верно ли си ти и не си се похвалила?

Аз между другото гърди на ръка не успявах да цедя в началото. То бях като силикон надута и нямаше от де да се хвана. Болеше жестоко... пък и аз може би не съм знаела как става номера, но акушерката дето ме дои определено ми разказа играта. Такава болка  ooooh! и самото секцио не боли така, но определено ми помогна момичето. Сега още я помня коя е и ако имам нужда ще си я извикам пак да помага. Тогава буквално си ме спаси от мастит, че аз наистина бях ужасно зле.

Тая нощ нямаше спане. Някой или нещо се гаври с колата ни пред входа и не спря да и пищи алармата. Уж никой нямаше около нея, но пък може и някое животно да е било. Странното е, че точно на тази ни кола алармата е невероятно НЕ чувствителна и трябва да и отвориш вратата чак , за да се включи  Thinking Иначе на моята кола редовно и разсвирваха алармата малко по ревящи двигатели или коли без ауспуси.

# 430
  • Бургас
хахахахахх Агнес, бе похвалих се ама си ме пропуснала...лошото е че мъжа ми намазва , аз си ги коткам ама той току прибира по някоя бутилка и почти ми ги изпи Simple Smile Много ме кефи това Самърсби и чашите са супер....
Иначе за тапицериите си права, добре че ми напомни....ще си купя някой хубав плат Simple Smile

За болничните дето обсъждате, аз и преди съм го писала...ако болничният ти е за месец март да кажем, от фирмата ти имат краен срок до 15 април да го предадат в НОИ, а от НОИ имат срок 15 дена след тях да ти преведат парите, което става края на април винаги Simple Smile Така се получава забавянето с един месец и това че болничните за април примерно си ги получих ония ден в края на май Simple Smile

Другото което е че болничния ако е от 10.03 до 10.04 да кажем се дели на 2 части....еди си колко дни за март месец и еди си колко за април...примерно от 10.03 до 31.03 за март и после от 1.04 до 10.04 за април и се изплаща на 2 суми, които пак съм забелязала че ги изплащат в един и същи ден, просто 2 превода Simple Smile

# 431
Добро утро сладурки  Hug
Чета все хубави новини около всички ви и много ви се радвам Simple Smile Съжалявам,че така и не запомних никовете ,за да ви поздравявам поотделно , но се надявам,че няма да ми се сърдите много ..
Чудесни дрешки, играчки, колички ... толкова е хубаво всичко и толкова вълнуващо  Simple Smile
Като си помисля,че има- няма месец и всички ще сме се обебили ... тогава пък да видите какво е  Laughing
Зор, ама и радост голяма .. Нещо сантиментално съм настроена май, май..
Не съм спала цяла нощ, пишках към 50 пъти, Дари ме събуди с хленч призори, после мъжо да изпратя на работа и ей го - близо час вися пред компютъра ,вместо да си поотхвърля някоя задачка.
Вчера си взех авентските шишета и съм много доволна.  Надявам се да не ми трябват много, но пък не е зле да ги имам у дома.
Купих вече почти всичко за болницата, само памперси за бебето не съм,че нямаше в момента в магазина.
За изписването взех една рокличка бяло и червено , ще докупя нещо връхно, чорапки и шапка. Дадоха ми страхотна пелена, плетена ( но не вълнена ) . Мисля да взема червена панделка и да я нанижа , представям си го хубаво да стане .
За водите - и аз имам опит с изтекли води - наистина няма как да се сбърка. Тръгнаха в леглото и си течаха и в колата на път за болницата. Напоих една-две хавлиени кърпи .
Реших в Тина Киркова да раждам .. ако случайно се съвпаднем с някоя от вас ще бъде чудесно. Така се запознах с едно момиче в болницата с Дари. Пишехме си в темата, разбрахме,че сме в една болница и накрая и в една стая се озовахме. Много беше хубаво Simple Smile
И на финал да се похваля и аз с нещо ново, но не бебешко Simple Smile
Мъжо ме сдоби с нов телефон , от онези, модерните , но мръсни да му се не знае - все им бършеш с пръст по екрана  Laughing
http://www.germanos.bg/catalogue/mobile-communications/samsung-i … xy-ace-2-la-fleur
Малко неочаквано стана , но пък съм доволна . За пръв път имам толкова модерно нещо и чак ми е странно. Отидохме да преподвисваме договорите и по пътя говорихме ако предложат телефони да вземем за мен ( че аз ползвам неговия стария ) и за какъв бюджет,евентуално на месец . Казахме си нещата там ,предложиха ни няколко варианта и се спряхме на този.
Тъкмо като се роди бебката ще ви пиша направо от там ...

Това е от мен засега, хубав ден на всички и много усмивки   bouquet

# 432
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро и от мен! :hug
Аз съм много доволна времето е с нас Partyдано се задържи така по дълго!Абе това с цеденето и разни ми ти там маститити ми звучи адски гадно,но пък аз си мисля,че няма да имам кърма.От доста време всички казвате че имате коластра а при мен нищо няма и гърдите ми не са пораснали та май аз няма да имам кърма!Нали ви бях казала,че бебо се е настанил и ме рита под ребрата е вече ги е смлял тотално боли ме сташно много и е пареща болка  ooooh!!И аз като Мисти имам много работа в къщи но не смея,че почва веднага да ме боли корем,ноооооооооо влезнали в 9ти месец ще си наваксам за тези два три месеца където трябваше да лежа повече!
Жалина пеперудките са много хубави!
Сандалка много добре си го описала как да си поискаме нещата които са ни обещали,но не при всеки действат!Бях дала на една колежка по магазин преди две години 850 лева на заем,но до ден днешен не ми е върнала нищо!Та реших аз тактично да и намекна и дано се сети като и казах сега колко пари ни трябват за бебо,как нищо не сме взели,че нямаме толко пари и тем подобни,но уви тя започна "ми няма ли кой да ви даде креватче или нещо друго да не купувате" #Crazy #CrazyТа дай акъл дето се вика какво да направя?Въпреки че са си мои парите някакси ми е неудобно да и кажа "върни ми парите".

# 433
  • София
Добро утро!  Hug

Сандалче,  Hug песничката е еднаж! Никога не бях гледала клипа Simple Smile Бе аз съм доста организирана по принцип и много обичам да "делегирам" разни задачки на другите, та ще видим. От друга страна, два парчока са си предизвикателство! Аз все си мисля, че всичко зависи от това как ще ми потръгне кърменето. Ако всичко е наред и успявам да кърмя двете едновременно, найш ли колко време ще спестявам. А и помпата, дето си зех е някаква професионална, с два накрайника, и се надявам на бърз и удобен млеконадой. Та ако тва е наред, мисля че все ще имам време да меткам ножицата в камерата на фризера (Мисти, там температурите са твърде ниски и микробите са като след Доместос). Тва мазило за стриите задължително ще го взема за след раждането, че кожата ми е много бяла и тия раета си личат от самолет. Ще си имат мъхлите раирана майка! Дано да се заличат, но сте прави де, аз имах някакви нереалистични представи за разтегливостта на търбуха - той си правИ нова кожа, правИ, ама тия мойте викат само "дай, дай, оше малко" и нямат спирка! А пъпът ми се е изгладил и изобщо не си личи да е имало там нещо.

Аз иначе ги стискам, че преди 34та не ми се ражда - трябва да ходя в МД. Пък аз искам в Надежда, но док ми каза - при тях след 34та... А и наистина искам да ни изпишат заедно. Успокоявам се, че дребките растат бързо.

И да се похваля - обещаха да ни дадат два шезлонга, за което сън във възторг, че иначе не са от най-евтинките! Та все пак май няма да се охарчим чаак толкова! За сметка на това, сега се светнах, че трябва да инвестирам в чаршафи за леглото, на което ще спи свеки, че нашите са всичките лекьосани и стари и не бих й ги предложила.

# 434
На мен още не са ми изплатили болничния за целия април месец, а съм дала болничен за май и този за 45те дни. От 13.05 си стои на статус в момента се обработва и толкова. Баси ми ако няма кой да ми дава пари как я мислят тея от НОИ това са си два месеца без доход.  #Cussing out Звънях в НОИ казаха, че ако няма проблем с болничния тези дни ще ги преведа. Добре де ми ако има проблем до сега не го ли установиха... че ако вземат и го върнат болничния не ми се мисли колко време ще мине докато платят нещо.

Аз неуспях да изцедя и капка на ръка. И моите гърди бяха като на Агнес като силиконови бомби. В деня на изписването така бяха напращяли, че само исках да се прибера и да се нарева  Laughing. Пък то дойдоха бабите у нас и като почнаха едната стиска едната цица, другата другата и като ми тикнаха телефона на някаква акушерка да ми обяснява какво да прави. Ужасно се изнервих, дано този път протече по друг начин. Туй с циците и кърмата.

Жалина обясни тази пеперудка как я направи. Прекрасна е.
ani88 ама много време си я оставила таз колежка да не ти върне парите. Смятам, че на нея трябва да и е неудобно не на теб и просто и кажи че е време да се издължи.
Таничка хич не го обичам немския ебей. Те взе искат с трансфер да се плаща. Да се похвалиш със столчето като го облечеш в новата дрешка.
Мисти чакаме отчет след прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт