Юлски дечица 2004

• 13 157
  • 268
  •   1
Отговори
# 75
Привет на всички от слънчева Варна!!!
Малко късно се включвам , но искрено Ви благодаря момичета за хубавите пожелания за РД.
А относно черпенето освен вуртуално на тази етап с beer3, или Wine Glass . А за истинско както му се полага ще почакам докато някой илинай добре дори всички се наканите да дойдете към Варна и да се обадите естествено.
Иначе сме горе долу добре вече , но миналата седмица точно покрай рождения ми ден Деси беше със сополи и не можеше да спи вечер , защото не можеше да диша от тях.Та почти цялата седмица беше голям зор със сънят и от там и нашия естествено.Ходих на работа като зомби, а работа има за целия китайски народ в момента и не мога да изляза в отпуска или болнични.
Деси също има 12 зъбчета за сега.Сополите , поне аз си мисля така че бяха точно от зъбите.Ръцете и са непрекъснато в устата , а и венците и около кучешките и са побелели доста.
Когато избиваха последните кътници беше същата работа.

Благодаря за почерпката! А за Варна страшно много ми се иска да ми се отвори път, но едва ли скоро Ицо ще ме пусне! Ако пък случайно на вас ви измислят някой курс, семинар или нещо друго от сорта към нашия край, обаждай се!
С хремата беше същата работа и при Ицо - 10 дни първо течащ, после запушен нос и малко кашлица. Слагахме коларгол, тобрекс и не видях никакъв ефект от тях /секрета все си беше бистър т.е. предполагам, че не е бил на бактериална почва/. Така и не се реших да го водя на лекар/да не пипне нещо друго/, а само по телефона контактувахме и се притеснявах пък да не се получат усложнения.
Дано е било от зъбите! И при Ицо след пробиване на кътниците беше същата хрема.
Относно работата, не се притеснявай много! Тя никога няма свършване! Децата са по-важни! Аз сега се ядосвам, че преди баткото съм го оставяла болен  при баби, лели и т.н. само и само да спазя разните му срокове и не съм си ползвала болничните. Няма да ни дадат медал за тези жертви в името на работата. И още нещо - наясно си, че при ползване на болнични, се увеличава малко месечният доход   Grinning!

# 76
  • София
Фонтанелата мисля, че се е затворила... Все още обаче пие по 4 капки Вигантол.

А защо по толкова много капки даваш? Есента, когато още не беше затворена фонтанелата на Ива, GP -то ни каза да давам по 1-2  капки през ден. Сега не съм я проверявала дали се е затворила, ама и капки не давам / 'щото забравям Embarassed/.

А относно черпенето ... за истинско както му се полага ще почакам докато някой илинай добре дори всички се наканите да дойдете към Варна и да се обадите естествено.

Ще дойдем, ще дойдем - ама лятото Sunglasses! И не заради почерпката Grinning!

# 77
Така ни каза лекарката! До 2 г. по 4 капки 30 дни и после 10 дни почивка. Аз също ги забравям някои дни. Периодично питам дали да не ги спираме или намаляме, но.....

# 78
нашата фонтанела се затвори може би преди около 5-6 месеца, а относно зъбите - вече имаме 14, остават ни два кучешки и кътниците, да видим как ще е, с единия кучешки ме побърка, но само за 1 ден, а другия не сме го усетили кога е пробил, сега очакваме трити кучешки да се появи Praynig

Съни-бъни, всички документи за яслата са готови, включително и бележката за семейно положение ( тая дето ми я искат, за да плащам половин такса ), кога да ги занеса, и каква е тая бележка дето трябва да я взема предния ден преди да я пусна, дали е била контактна с болни от шарка и т.н.?
може и на лични да ми кажеш, че да не разводняваме темата тук  bouquet

# 79
  • София
Бележката, която се взима от личната лекарка предния ден е за да удостовери в яслата, че детето е здраво и в момента не в контакт с болни хора.

# 80
  • София
Neo ме е изпреварила  Grinning - да, такава е бележката.
Аз лично занесох документите в яслата в деня, преди да тръгне Ива на ясла / директорката е там между 8,30 и 16,00 ч/ - за по-удобно. Иначе може и в деня, когато я водиш, но да е след 8,30. Да, ама закуската я дават между 8 и 9 ч, та става малко притеснително с времето - докато директорката ти разгледа документите, да не остане детето без храна. Пък и ти да можеш да насочиш цялото си внимание към девойката, да я предразположиш, а не да мислиш за бумагите.
Успех Grinning!
Да пишеш после какви са ви впечатленията!

# 81
такааааа
при нас стана доста объркано, в понеделник трябва да занеса и изследванията от ХЕИ, защото никой не ми е казал че трябва и тях сестрата да ги нанесе, и във вторник да ходя да взимам надписаните документи, за да ги нося в яслата
само едно не ми е ясно - извадила съм си слъжебната бележка за семейно положение, за да плащам половин такса, днес сестра ми е трябвало да я занесе, дано я е занесла де Praynig, молба някаква трябва ли да пиша?

# 82
  • София
 cheers cheers Момичета искам да почерпя,
имаме си един гигантски пети по ред кътник. Вече няма пържола, която да ни се опъне  Laughing

# 83
cheers cheers Момичета искам да почерпя,
имаме си един гигантски пети по ред кътник. Вече няма пържола, която да ни се опъне  Laughing

smile3501 smile3501 smile3501 smile3501
надявам се зъбчето да е избило леко!!

# 84
  • София
Да, за щастие това зъбче излезе лесно. Само за около седмица му се промени гласчето - стана малко по-дебело и аз през цялото време се шашках, че настива. Купихме си и нова паста за зъби със силиконов накрайник, който се слага на пръста и може да се мият и зъбките без опасност от ухапване. А пастата е съобразена за бебета - няма флуорид и може да се гълта без проблеми.  Rolling Eyes

# 85
Нео, как се казва тази паста?

А при мен новото е, че днес тръгнах на работа. Толкова ми е едно такова криво и тъжно за детето, че го оставям, не мога да ви го опиша, даже.

# 86
още малко остана Confused
днес занесох документите, и понеже директорката я нямаше ( тя е там от 8.00 до 14.00 ), ги оставих на една лелка, дано й ги предаде Praynig, и утре само трябва да звънна да ми каже какво точно да нося и в колко да идем в сряда
иначе и на мен ми предлагат работа, но още се колебая, доста е далеч и работното време е до 19.00 и докато си дойда ще стане поне 20.00, та това ми е най-голямата болка
но пък иначе с тия 160 лв на месец взе да ми идва нанагорно Crazy
ще изчакам да тръгне на ясла нормално и ще го мисля тогава

толкова ми е мъчнооооо, но знам че за нея е по-добре така, дано всъщност Praynig
най-много се моля да не боледува сериозно Praynig Praynig Praynig, ясно ми е че сополи и кашлици ще има, но само с това да се разминем Praynig

# 87
  • София
Биси, пастата се казва "Nenodent" (доколкото си спомням  Embarassed). За всеки случай пак ще погледна, но съм почти сигурна, че е така. Немска е. В аптеките има брошура за тази паста заедно с Dentinox - гела, с който се мажат венците при излизане на зъбки. Производителя им е един и същ. Пастата се продава в кутийка, заедно със силиконов накрайник, който се слага на пръста и така се мият зъбките и се обтриват венците. Марти вече има 17 зъбчета и трябва редовно да се мият - няма как.
Четчицата на накрайника е мекичка. А в самата паста няма флоурид и пише, че може да се гълта от бебовците, т.е съобразена е с това, че не може да ги накараш да плюят (поне не винаги). Мен лично досега ме беше страх да му мия зъбките дори с детска паста, защото четох, че флуоридът ако се гълта после води до увреждане на постоянните зъби. И затова му миех зъбките само с четчица и с вода. Още нещо - пастата не е евтина  Confused. нещо около 7 лева май беше, но пък ще стигне за много време, тъй като се слага съвсем по малко. Това е. Ако има още нещо питай.  Grinning

# 88
  • sofia
Ние май сме доста напреднали със зъбките - от края на есента сме с цели 16 броя - по 8 от горе и долу. Кучешките зъби избиха доста трудно - единствено тогава детето вдигна Т и я имаше 3 дни.

Биси, кажи как мина първия работен ден. Къде работиш, какво ще правиш - интерсно ли ти е?

# 89
Ами сега сядам да ви видя как сте след почти втория работен ден.
Нео, много ти благодаря за подробната информация. Паста за зъби не е скъпа, щом е толкова добра.
Еми, благодаря че попита. Много се радвам за работата си. Не съм я търсила чак такава да ми пасва на всичко. Работното ми време е от когато си искам до когато си искам, тоест шефа ми каза, че мога да отида от към 8,30 - 9,00, до 17,00 или преди 17,00 часа. А на мен ми е удобно до 16,45, защото тогава мъжа ми минава да ме вземе с колата. Шефа ми иска като се събудя сутрин с кеф да ходя на работа, а не да си мисля: пак ли отивам там на онова място. Работата ми е 4 пъти по-лека от предишната, на която бях и не е толкова натоварена. Нещо като спедитор. Само дето програмата, на която работя е различна, но ето че за ден и половина я схванах, а до 1 седмица ще стана фърси. Ами това е в общи линии.
Само дето ми е мъчно за детето и по цял ден звъня да видя как е, а то изобщо не се сеща за мен.

Общи условия

Активация на акаунт