Beren Saat и Intikam - Никой няма да бъде забравен в тази история! - тема 7

• 94 785
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
ЗДРАВЕЙТЕ,МОМИЧЕТА! wavey

Къде се скрихте всички,липсвате ми.... Hug

rivva Hug

Аз най-после приключих с 9 епизод. Този път преговорът ми няма да е в обичайния си вид,а по-скоро под формата на размисли и въпроси ,провокирани от епизода ,на които се надявам да намеря отговор с ваша помощ. Четири дни го мъча тоя преговор,че времето ми е кът напоследък и вероятно мислите ми са разпокъсани,но в момента само на това съм способна. Чакам и вие да си включите по-качествено от мен, а аз се надявам скоро да мога да стигна и до 10 епизод,че вече нямам търпение да го изгледам.

/Извинявам се за некачествените стоп-кадри,но този път не съм внимавала,а нямам време да правя нови.../

Ето какво успях да измисля за 9 епизод.

Скрит текст:
Дерин май си хареса Рюзгяр от самото начало. Като се сетя какво поведение демонстрира при първата ни среща с нея - в бара,в който работеше, при разговора си с Адем и след това ,когато Ямур я заведе в дома на Хакан, сега сякаш гледам друг човек. Предполагам,че когато се срещна с Рюзгяр за първи път в дома на Хакан първоначално прояви интерес към него само защото знае,че това е приятелят от детството на приятелката й,за който е слушала много. Но после си го хареса и понеже очевидно искаше да му направи добро впечатление, започна да се държи по- различно. Пак си беше самоуверена и настъпателна,но го нямаше вече поведението на момичето от бара.  Вероятно точно това е истинското й лице,а другото е маска.

Рюзгяр беше лесна мишена точно в този момент,защото беше разочарован ,че Ямур го отхвърли и го ласкаеше вниманието на една жена. А колко е разочарован показа отношението му към съветите на Хакан малко по-късно.

При разговора си с Ямур,Дерин се опитваше да я убеди,че не е решила да остане ,за да й пречи или да я изнудва, а просто иска най-после и тя да се установи някъде,където да има дом,приятели и място на което да принадлежи. Признавам,че в началото се съмнявах в нейната искреност, но тя доказа че би направила много заради Ямур, а в същото време тя не й отвръщаше със същото.
Но и Дерин е много проницателна,веднага разбра ,че Ямур също има определена цел,с която се е върнала на това място.

На Шахика напоследък непрекъснато й се струпват неприятности. След започналия развод с Халдун и изнасянето му от къщи,раздора с Джемре,която не иска да живее с нея, изнасянето на Емре при Ямур и временната му работа на сервитьор и т.н. ,сега Лейла си върна спомените , а на вратата звънят полицаи,които изказват подозрения за участието им с Халдун в убийството на Адем и претърсват дома им. Отгоре на всичко намират пистолета в градината.

Малко свежест от Хакан.

Точно в момента в главата ми е каша и имам един въпрос. Тук  Ямур си спомня момент от миналото,свързан с размяната на самоличностите. В миналия епизод, ако не се лъжа ни показаха друг спомен,в който видяхме как Дерин /още като истинската Ямур/ излиза от изправителния дом и  отпред я чака приятелката й. Двете разговарят и Ямур предлага голяма сума пари,за да си разменят самоличностите. В този момент би трябвало Ямур вече да знае,че баща й е невинен и да е прочела  вече дневниците, или се лъжа. newsm78 newsm78 newsm78 Защото от разговора между момичетата става ясно,че Дерин наистина смята,че бащата на приятелката й е престъпник. Дали пък нашето момиче нарочно не й казва все още,за да я убеди по-лесно да се разменят. Или пък за да не заподозре  каква е истинската цел на размяната- отмъщението. Явно още оттогава Ямур си е скрита лимонка,нищо с никой не споделя. Тя даже разказва на Дерин как хората гледат на нея с лошо око,наричат я безбожна и разказва какво е почувствала при срещата си с хората,които са пострадали от фалита на банката. Тя умишлено премълча отговорите на въпросите,които Дерин й задаваше за баща й. Дерин от своя страна не настояваше,защото смяташе,че на нея й е тежко да говори на тази тема.
Сигурно нещо съм пропуснала или бъркам поредността на събитията заради препускането през сериите напред назад, но се надявам лека полека да си подредя мислите в главата и най-вече да схвана хронологията на събитията.

Тук се вижда ясно,че чекът е за 500 000 и е на името на Ямур Йозден. Значи първо ще го осребри и после ще си разменят самоличностите, пак ли аз нещо не схващам

Преди това Дерин разглеждаше документите за самоличност, но не мога да видя те на чие име са, увеличавах снимката, но името е размазано. Предполагам ,че трябва да са новите документи на Дерин Челик с нейната снимка.

И друго се питам. Как Деринката успя да похарчи толкова много пари за няколко години. Хич не е малка сумата , но явно на Дерин й е стигнала за кратко,щом се е наложило да се препитава като танцьорка в заведение със съмнителна репутация?! Всъщност 50 000 ми звучеше доста по-логично и затова много се изненадах,че всъщност става въпрос за 500 000.

Спорът около това кой да работи по новия проект на компанията беше мъдро разрешен от Халдун - даде възможност и на двамата и всеки да докаже на какво е способен. Друг е въпроса,че със Селен по принцип допусна грешка,но това е друга тема. В крайна сметка и двамата не се справиха.
Емре понякога ми е много забавен с опитите да се прави на важен,особено пред Халдун.  Доскоро не искаше да работи във фирмата, не се интересуваше от нищо,дори не знаеше какво иска от живота, а сега като се ядоса на Селен и вече стана голям бизнесмен, сам щял да се справи с проекта,че и команди взе да раздава.

Понякога ме е жал за него,защото изглежда направо безпомощен, пък и фактът,че любовта му е несподелена ме кара да съм по-толерантна с него. В друг момент пък ми иде да му извия врата като почне да се прави на важен или пък при многобройните му прояви на ревност към Ямур,свързани не с конкретни причини, а с личната му неувереност и комплекси. До голяма степен Емре е жертва на задушаващата любов на майка си, точно това и Ямур му каза в този епизод- че майка му има твърде силно влияние над него и ако иска връзката им да продължи,трябва да се научи да бъде самостоятелен. Често демонстрира  поведение типично за разглезено богатско синче,свикнало да е винаги победител по презумция. И ако не стане на неговото,тропа с крак…

Как мислите,защо Ямур реши да „признае„ пред Рюзгяр,че е Дерин Челик,детската му любов?! Дали защото Ямур и Хакан я притискаха да замине, или по-скоро защото осъзнаваше,че като го направи,може да остане с Рюзгяр?!  newsm78 Тя не е глупава и й трябваше много малко време,за да разбере,че тази в която е влюбен Рюзгяр е Ямур,а към нея едва ли има сериозни намерения. Освен това той започна да задава въпроси ,свързани с миналото й и тя рано или късно трябваше нещо да му разкаже.

През целия първи сезон така и не можах да си обясня напълно защо Шахика не проявяваше никаква привързаност към дъщеря си. Въпреки упоритостта и непримиримостта си, Джемре всъщност жадуваше да бъде обичана точно от майка си,да почувства нейната искрена загриженост и майчина любов, а не желание да я контролира. Та дори със Селен , Шахика беше по-любезна,по-търпелива и по-толерантна,отколкото към родната си дъщеря,плод на любовта с мъжа,за който все още мисли и съжалява.

Халдун е много суров и не проявява милост към никой,но всъщност е здраво стъпил на земята и не си хаби времето и емоциите в съжаление или заблуждения относно миналото. Съзнава,че нещата които е извършил са престъпления ,готов е да извърши нови,за да прикрие старите,но и не живее с илюзията,че е невинен и е жертва на  решенията на някой друг като жена си. В някои моменти Халдун проявява гъвкавост и дори човечност в повече от Шахика. От самото начало на сериала досега,някак си не успях да го намразя,въпреки че е отрицателен герой.

На Селенката не можем да не й признаем,че е много находчива и винаги съумява да измисли как са постигне целите си. При нея няма не искам,няма недей…

Струва ми се,че Шахика беше почти убедена ,че ще успее  да убеди  Баръш да не се среща с Джемре. За хора като нея всеки може да бъде купен.  Хареса ми как младежите й натриха носа накрая.

Дори прислужница в дома на Шахика да си не е лесно . Вижте на какви високи токчета се е покатерила тази,не й завиждам…

Тия двамата са големи сладури като се озоваха без да искат на парти. Добре ,че времето се затопли,та Рюзгяр не дойде увит с три-четири шала около врата,както ходеше преди.

Този момент си струва да се запечата в снимки ,защото едва ли ще се повтори. Нищо ,че в това извинение няма грам искреност…

Дерин хубавичко поразпита Рюзгяр ,но и той беше доста откровен с нея. Каза й истината,че е останал на това място заради Ямур. Тук ми направиха впечатление тези негови думи:

Това признание на Рюзгяр накара Дерин да вземе решение  да му каже ,че тя е детската му любов. Ех,този Рюзгяр,все го лъжат,а той не го заслужава. Единственият напълно невинен в цялата история….

Помня колко се вълнувахме на това късно посещение в дома на Ямур по време на гледането онлайн  и колко ни се искаше да знаем  за какво си говорят…

В този момент Ямур си спомня за раздялата им с Дерин след размяната на самоличностите.

Тук момичетата за първи път се обръщат една към друга с новите си имена.

В този момент планът вече е готов. Размяната на самоличностите е факт и новата Ямур предприема следващия ход - свързва се с Игор Медведев,за да започне да се подготвя за отмъщението…

"Всеки от нас има тайни,които скрива от останалите,
Фалшиво приятелство, фалшиви отношения.
Най-тежкото нещо е настоящата любов,която не можем да покажем.
Най-страшните тайни,които пази човек, са тези тайни които човек не може да разкрие и пред себе си."

Чики Hug

Клари,хубава ваканция,миличка!  Hug
За да разбереш по-добре епизодите без превод може да ти помогнат донякъде подробните преразкази,които имаме за всички епизоди. Слагала съм ги многократно в темата,но ако не ти се рови ,мога да ги потърся в компютъра си и да ти ги изпратя.

Според арабките - нова снимка на Башак Дашман/Дерин.

И един малък Хепилери,като комсомолец е с тая червена вратовръзка.

http://youtu.be/DuVvUkKazws

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 22:49 от * Дъга

# 511
Дъгичка неискам да те затруднявам да търсиш специлно зареди мене преразказите  Peace Hug Някоя вечер ще почна да търся и ще си ги извадя на едно място  Peace
Сега се връщам да ти чета поста  Hug

# 512
Клари,не ми е проблем,защото преди време рових няколко дни из темата,за да ги събера на едно място,защото не се бях сетила да си ги записвам като ги превеждам, а и доста от тях Тони превеждаше от английски. Тогава си ги съхраних надлежно в един файл. Слагам ги отново тук,защото и без това наближаваме преговор на сериите без превод. 11 епизод скоро ще е готов с превод,така че слагам от 12 нататък.

КРАТЪК ПРЕРАЗКАЗ НА ЕПИЗОДИТЕ ОТ 12 ДО 22.

Скрит текст:
12 епизод

Ямур  си спомня как като малко момиченце е гледала по телевизията как един мъж  говори за намерението си да напише книга , посветена на нейния баща и разказваща за това ,че той е невинен.
Емре се събужда през нощта от плача на Ямур,успокоява я ,казва й че всичко е миналото и че това е бил просто лош сън. Ямур казва ,че е имала кошмар и вероятно е заради  думите на Селен. Тя пита Емре дали не е възможно казаното от Селен за Адил Челик да е истина. Емре казва ,че Селен е болна и всичко това е плод на фантазията й.
Шахика и Халдун наемат адвокат,който да им помогне да се избавят от Селен като я настанят в психиатрична клиника. След това разговарят и за предстоящия развод.
Шахика говори по телефона и казва: „Нужна ми е Вашата помощ ,дъщерята на Адил Челик се върна!”
Баръш вижда,че Рюзгар търси в интернет информация за Адил.
Джемре звъъни на Баръш и му казва,че днес няма да ходи на училище и си определят среща в 3 часа. Халдун казва на Джемре,че трябва да излиза,тя му казва че е обезпокоена заради развода им и че смята ,че майка й ще ги раздели. Халдун отговаря,че няма да позволи това да се случи.
Шахика звъни на Емре,моли го да не я изоставя и му казва,че трябва да дойде в съда за бракоразводното дело. Ямур е малко обидена на Емре затова че не иска да отговори на нейния въпрос. Все пак се помиряват и решават да отидат заедно при Шахика.
Селен казва на Хакан: „Защо си дошъл,не се притеснявай,няма да кажа нищо за теб и твоите видеозаписи,но когато изляза оттук ще науча цялата истина. Ще разкрия истинското лице на Ямур и всички вие ще съжалявате за това,което ми направихте.”
Емре смята,че Селен е направила всичко защото не са й дали парите ,които е искала, а Шахика казва ,че тя е луда. Емре пита за родителите на Селен,какво се е случило с тях. Майка му отговаря,че е уморена и не желае точно сега да говорят на тази тема.
Писателят Сечкин идва  в дома на Арсой,Ямур си спомня времето ,когато той е казвал че ще спаси баща й,защото е невинен. Сечкин пита Ямур дали е чела неговата книга, посветена на Адил Челик, а тя отговаря че за съжаление не е. Емре й дава книгата.
Шахика казва на Сечкин,че трябва да вземе интервю от Дерин Челик,за да разбере каква е целта на нейното връщане и какви са намеренията й. Обещава му в замяна да популяризира книгата му.
Емре иска той и Ямур да живеят заедно,но тя казва че това е невъзможно докато не се оженят.
Рюзгар  иска да наеме детектив,който да направи разследване за бащата на Дерин. Тя му казва,че те нямат достатъчно пари за това, че не могат да си позволят такива разходи. Дерин предлага повече да не говорят на тази тема.
Ямур гледа видео,в което баща й разказва на Сечкин,че Халдун и Шахика са го предали заради пари,но въпреки това в телевизионно предаване Сечкин заявява ,че Адил Челик е наистина виновен.
Джемре споделя с Баръш,че има проблеми в учението и ако не ги разреши,ще я изпратят в Америка. Баръш предлага да й помага в уроците.
Халдун казва на Шахика,че домът им ще остане за нея,но компанията е принадлежала на неговия баща и се полага само на него. Заявява,че това е последната му воля.
Ямур казва,че Арсой са убедили Сечкин да напише книга като са му дали пари. Казва на Хакан ,че той също би могъл да напише книга…
Сечкин идва в бара на Рюзгар, пита Дерин дали го помни,казва й че би трябвало да си спомня за него,защото е написал книга за нейния баща. Казва на Дерин,че има намерение да пише нова книга и ще му бъде необходима нейната помощ. Споменава ,че ще й заплати за услугата.
Хакан звъни на Сечкин и му казва ,че му е необходима помощта му като писател и го моли да се срещнат възможно най-скоро.
Емре вижда,че Шахика се чувства зле , но не иска да говори за това.
Адвокатът звъни на Ямур, съобщава й ,че за да получи своя дял от компанията Емре е длъжен да се ожени и това е нейният шанс.
Ямур и Хакан отиват в дома на Сечкин и той им казва,че иска да вземе интервю от Дерин Челик. Ямур казва на Хакан,че трябва да вземат касетите свързани с Адил Челик,които се намират в дома на Сечкин.
Дерин казва на Рюзгар,че възнамерява да приеме предложението на Сечкин да даде интервю и казва,че ще го направи защото са им нужни пари. Тя получава съобщение от Ямур,което гласи: „Трябва да се срещнем веднага,побързай!”.
Халдун съобщава на сина си ,че майка му няма да получи нищо от компанията. Емре му отговаря,че ще даде да Шахика своя дял,но Халдун казва че не може да го направи преди да се ожени.
Ямур се сърди на Дерин за това,че без да я уведоми се е съгласила за интервюто с писателя. Дерин казва на Ямур,че Рюзгар издирва в интернет информация за баща й, пита дали е истина казаното от Селен. Ямур отговаря,че Рюзгар е прав в своите подозрения и че баща й действително е несправедливо обвинен.
Рюзгар говори за своите подозрения за невинността на Адил Челик на Хакан. Той му казва ,че главата му е съвсем объркана.
Ямур казва на Дерин ,че не иска Рюзгар да бъде въвлечен в тези работи. Казва й също,че трябва да отиде и да даде интервю на писателя и че ще я чака в дома си на сутринта.
Емре разказва на Ямур за намерението на баща си да не дава акции от компанията им на майка му.
Рюзгар казва на Дерин ,че много се вълнува по повод интервюто й, а тя му отговаря че не бива да се притеснява и че всичко ще бъде наред.
Хакан и Ямур „обзавеждат” Ямур с микрофони.
Интервюто:  Дерин разказва,че иска да има нормален живот. Казва,че баща й е бил невинен и той /Сечкин/ отлично знае това. Тя помни как той й е обещавал в миналото,че ще спаси баща й, но не е направил нищо заради парите на Арсой.
Шахика казва на Аслъ,че трябва да разузнае какви са отношенията на Емре и Ямур и да разбере дали имат намерение в скоро време да се оженят.
Джемре е обезпокоена от това ,че баща й може да я изпрати да учи в Америка. Тъй-като на изпита не се е справила добре с теста си,решава да го подмени.
Емре казва на Ямур,че баща му иска да работят заедно.
Ямур казва на Хакан,че много скоро предстои да се оженят с Емре ,но всъщност не го иска,защото Емре не заслужава това. Казва,че не иска да разбива живота ме. Хакан казва: „Ти сега ли се сети за това?!”
Рюзгар  казва на Ямур,че Дерин не иска да споделя с него за миналото си. Ямур му казва,че може би тя се притеснява и й е трудно да говори за тези неща.
Сечкин казва на Шахика,че Дерин си спомня всичко, как е обещал да спаси баща й,за отношенията му със сем. Арсой и за връзката на Адил с нея .
Шахика си спомня как е давала интервю във връзка с Адил Челик…. И как го е предала.
В интервю  Сечкин казва,че е видял Дерин Челик и че тя много се е променила,както и че все още смята,че Адил Челик е виновен.
Шахика казва на Сечкин,че се гордее с него. Казва ,че Дерин каквото и да разказва , никой няма да й повярва,защото е дъщеря на Адил Челик.
Дерин гледа интервюто и казва,че това е лъжа, а Рюзгар й казва да не се вълнува.
Аслъ отива при Ямур и веднага започва да разпитва за женитбата и Ямур разбира ,че е дошла да проучва по поръчка на Шахика. Гони я от дома си.
Баръш казва на Джемре ,че трябва да се постарае да убеди баща си да не я изпраща в Америка. Тя отговаря,че още не е говорила с него за това. Тръгва с намерението да отиде да подмени теста си,но Баръш е против.
Емре пита баща си защо нарочно го е оставил насаме с тази жена,дали иска да го раздели с Ямур ,за да не се оженят и да не може да даде на майка си своите акции от компанията…
Адвокатът казва на Шахика,че ако иска да си набави акции от компанията ,може да го направи единствено чрез Емре.Казва й,че той трябва да се ожени колкото се може по-скоро. Шахика казва ,че още му е рано за сватба и че може би е по-добре да остане без пукната пара,отколкото да види сина си женен за това момиче.
Джемре открадва теста си. Баръш я е последвал ,но го вижда охраната и той казва че си е забравил телефона и се е върнал да го вземе. В този момент от него изпада теста на Джемре.
Хакан казва на Дерин,че един ден Рюзгар ще иска да създаде семейство с нея. Тя му казва: „Нашето щастие ще бъде и твое”.
Ямур гледа касетата,на която нейния баща моли Сечкин да разкаже на дъщеря му истината , но той така и не прави това.Тя си отива у дома при Емре ,където той вече е заспал.Казва ,че й е домъчняло за него… На сутринта Ямур оставя на възглавницата бележка на Емре ,в която пише: „Постарай с да убедиш Шахика. Не сме длъжни да чакаме повече. Обичам те!”.
Емре казва на майка си,че е сигурен че иска да се ожени за Ямур  и то не заради компанията, а защото действително я обича.
Адил Челик казва във видеото,че Шахика е влюбена в него. Сечкин казва,че Шахика казва точно обратното. Адил казва,че трябва да си зададат въпроса кой е баща на Джемре. Тя е наша дъщеря,казва той….

13 епизод

Ямур гледа видеото,на което баща й казва,че има още една дъщеря и тя се казва Джемре и че нейна майка е Шахика Арсой. Шахика предупреждава Ямур,че ако има намерение да се омъжи за Емре само заради паради ,тя няма да допусне това докато е жива. Емре казва на Аслъ,че има намерение да направи предложение на Ямур и я моли да му помогне да избере годежен пръстен . Аслъ въобще не се радва на новината и не се съгласява. Тотава Емре звъни на Джемре.
Баръш си отдъхва,вече не го грози изключване от училище,тъй като Джемре  е разказала на баща си какво се е случило и той се е застъпил за тях. Халдун е обещал на Джемре да не я изпращат в Америка и тя е радостна ,ч няма да се наложи да се разделят с Баръш.
Ямур казва на Хакан ,че следващата й стъпка ще е следната:  Халдун ще научи,че Джемре не е негова дъщеря и нейният истински баща е Адил Челик. Така Ямур възнамерява да припише пожара в дома на писателя и  други свои постъпки на Дерин. Хакан е обезпокоен ,че по този начин тя ще навреди и ще причини болка на Рюзгяр.
Халдун благодари на Баръш ,че е спасил дъщеря му като поел вината за случилото се.
Сечкин идва в бара на Рюзгяр , той обвинява Дерин ,че е подпалила дома му.
Шахика съобщава на Халдун,че Емре има намерение да се жени,че тя не е успяла да промени намерението му и искат ли не това ще се случи.

Аслъ отива в бара на Рюзгяр ,казва му,че Емр ще предложи брак на Ямур и че вероятно ще го направи само за да спаси семейната комнаия. Казва на Рюзгяр ,че ако той наистина я обича,трябва да използва последния си шанс. Рюзгяр казва,че според него Ямур вече е направила своя избор.
Джемре успява да открадне един пръстен на Ямур. Казва й,че много я обича, че така й казва сърцето й…
Халдун казва на Емре,че знае че той се жени за Ямур само за да спаси майка си. Казва му,че не е необходимо да прави такава жертва и ако той иска,ще даде каквото иска на майка му ,за да не се налага да го прави. Емре отговаря,че не е необходимо да прави това,защото той така или иначе е решил да се ожени за Ямур.
Дерин идва при Ямур , пита я защо е направила това,защо е подпалила дома на писателя. Казва ,че сега всички си мислят,че тя го е направила,всички говорят за нея,но тя знае истината ,т.е. че Ямур го е направила. Ямур отрича да има нещо общо с пожара,казва че вероятно това е дело на Шахика,за да обвинят всички дъщерята на Адил Челик и по този начин тя да се избави от нея. Ямур казва на Дерин ,че е по-добре за нея да замине надалече. Дерин отговаря ,че не иска да заминава,защото не желае да изостави Рюзгяр.
Аслъ казва на Шахика,че току що е ходила при Рюзгяр и му е разказала за Емре и за намеренията му да предложи брак на Ямур и го е помолила да направи нещо,за да предотврати женитбата. На Шахика обаче не й харесва това ,което Аслъ е направила на своя глава без нейно позволение.
Сечкин казва на Шахика, че онова момиче Дерин е подпалило неговия дом и …. от дома му са изчезнали всичките касети със записи свързани с Адил Челик. Казва ,че ако истината излезе наяве, това може да унищожи Шахика.
Халдун е получил видеото и гледа как Адил Челик казва,че Джемре е негова дъщеря.Емре споделя с Джемре  ,че Халдун е против брака му. Рюзгяр казва,че току що в бара е идвала Аслъ и те решават,че по всяка вероятност Шахика я е изпратила.
Халдун е ядосан и иска обяснение от Шахика  истина ли е ,че Джемре е дъщеря на Адил. Шахика потвърждва. Халдун я пита как след всичко това ще погледне децата си в очите…
Емре казва на Ямур ,че ще дойде при нея вечерта. Баръш казва на Рюзгяр,че не бива да се разстройва заради предстоящия годеж на Ямур. Рюзгяр пък споделя с него,че вероятно Дерин е подпалила дома на Сечкин.
Адвокатът  е сърдит на Шахика,че му разкрива твърде малко от историята си.
Шахика казва на Аслъ да позвъни на Дерин и да я помоли да дойда у тях днес.
Хакан иска да отпразнуват победата, но Ямур казва,че още не са победили. Хакан
вижда ,че Ямур не е в настроение , тя казва че е така ,защото си е спомнила как баща й е искал някога да се ожени за Шахика.
Емре е  разочарован ,че майка му непрекъснато следи всяка негова стъпка и казва,че вече няма намерение нищо да й доказва и тя сама ще се увери с времето ,че той наистина обича Ямур.
Дерин  казва, че е възможно Шахика да е подпалила дома на Сечкин, а Рюзгяр отговаря,че знае че Дерин все пак крие нещо от него.
Адвокатът казва на Ямур,че Шахика и Халдун знаят истината  /За Джемре/ и я предупреждава ,че си играе с огъня.
Ямур иска да се избави от Дерин и търси помощ от Хакан. Шахика се бои ,че Дерин може да разкаже за връзката й с Адил Челик, мисли че тя е изпратила видеото на Халдун. Шахика казва на адвоката че трябва да проучи и да установи дали наистина Дерин е дъщерята на Адил Челик. Явно се е усъмнила след като видя Дерин с охота да си хапва шоколадова торта, а тя си спомня че някога малката Дерин е имала алергия от шоколад.
Халдун е объркан и ядосан и  се държи грубо с Джемре ,креши й да се маха и да отиде в своята стая. Шахика звъни на един приятел на Адем и търси от него помощ.
Хакан вижда,че нещо безспокои Рюзгяр и го пита дали има нужда от помощ. Рюзгяр казва,че е загрижен,защото напоследък Дерин много се е променила.
Рюзгяр казва на Емре ,че много се радва ,че те с Ямур са решили да се оженят. Емре казва на майка си,че не е размислил и все още има намерение тази вечер да направи на Ямур предложение за брак. Тогава Шахика му дава един свой пръстен,за да го подари на годеницата си.
Дерин е недоволна,че Шахика се държи зле с нея, а Хакан й казва да прояви търпение.
Шахика и Аслъ гледат през прозореца как Емре прави романтично предложение за брак на любимата си Ямур. Шахика казва,че вероятно Ямур в момента смята,че е победила,но съвсем скоро ще съжалява ….
Емре прави предложение за брак на Ямур, казва й: „А знам,че не се познаваме отдавна,но аз мече не мога да живея без теб!”
В бара някакъв мъж  се опитва а флиртува с Дерин,но тя му отговаря ,че си има приятел.
Емре казва,че този пръстен за Ямур му е дала неговата майка,че той е много специален за нея. Халдун казва на Джемре,че за нея ще е по-добре да се върне отново при майка си. Шахика звъни на човека,който й доставя видеокасетите,за да му плати за работата.
Ямур иска да отидат при Шахика,за да й благодари за пръстена,Емре се съгласява,но казва че предпочита да прекарат целия ден само двамата заедно.
Хакан казва на Дерин,че заради нея се е случило това с Рюзгар както и че от самото начало тя си е играла с огъня.
Шахика гледа видеото ,в което Адил Челик казва,че Халдун знае всичко и заплашва Шахика. Аслъ съобщава на Шахика ,че Ямур и Емре са пристигнали.
Баръш е любопитен защо крадците са взели единствено сака на Дерин.
Ямур благодари на Шахика за пръстена. Шахика казва,че тя все още е против сватбата им,но й е подарила този пръстен ,защото иска да се избави от него така както иска да се избави  и от нея /Ямур/.
Джемре звъни на брат си да му каже,че баща й  я е отпратил обратно при майка им. Дерин казва на Баръш,че зад грабежа стоят сем. Арсой. Джемре споделя с Ямур,че баща й я е изгонил от дома…. Казва че сега никой не й е останал. Ямур се опитва да я успокои като й казва,че не е сама и че те с Емре винаги ще бъдат на нейна страна.
Джемре казва на Ямур,че вече я смята за своя сестра…
Адвоката казва на Шахика ,че ДНК теста е положителен  и Дерин и Джемре са наистина сестри…. Казва ,че е трябва  да знае всичко за отношенията й с Адил Челик ,в противен случай няма да бъде повече неин адвокат. Шахика казва,че може би е по-добре да си намери друг адвокат.
Хакан казва на Ямур,че Рюзгяр е ранен заради нея… заради жаждата й за отмъщение отново страдат скъпи за нея хора…
Емре се интересува защо баща му е изгонил Джемре. Халдун казва,че майка им е допуснала огромна грешка е че той в момента не желае да говори за това. По-добре да попита направо нея…
Адвокакът също казва,че се отказва повече да помага на Ямур,защото не иска да гледа как тя причинява болка не само на Шахика и Халдун,но и на сестра си Джемре и на Емре,които за нищо не са виновни.
Рюзгяр иска да узнае кой му е сторил това. Дерин казва ,че няма представа. Рюзгяр отговаря ,че вижда че тя крие нещо от него и иска да научи какво е то.
Ямур чете писмо от баща си,в което той я моли да се научи да прощава на хората.
Джемре се връща при майка си, казва че иска да остане сама. Шахика си спомня времето ,когато е разбрала че е бременна с Джемре,но е накрала Халдун да си мисли че бебето е негово.
Дерин казва,че или ще разкаже цялата истина на Рюзгяр или ще си замине.
Ямур отива да посети ранения Рюзгяр и мислейки ,че той не я чува прошепва ,че много съжалява. Ямур казва на Дерин ,че ако иска може да разкаже истината на Рюзгяр, но….Дерин все пак решава да замине.
Шахика разказва на Емре,че Джемре е дъщеря на Адил Челик като доукрасява историята. Емре е в шок,но все пак й обещава да бъде на нейна страна.
Ямур казва на Хакан ,че се отказва от отмъщението след онова ,което се е случило с Рюзгяр.  Дерин пише прощално писмо на Рюзгяр : „Докато аз съм близо до теб,вие ще бъдеш в опасност,но аз ще те обичам винаги!”
Емре казва на Джемре,че баща й просто е искал да остане сам и че всичко ще се оправи.
Емре казва на Ямур,че най-накрая е разбрал защо родителите му винаги са имали такива странни отношения помежду си,защото имат голяма тайна….Джемре е дъщеря на Адил Челик,но майка му не е виновна,защото той я е изнасилил.
Ямур казва,че още повече иска да стане негова жена,казва му е винаги ще бъде на негова страна.

14 епизод

Шахика се обажда на някакъв мъж,за да й помогне...казва му да не казва на Халдун.
Ямур е любопитна как Джемре ще узнае истината и как ще реагира.
Рюзгар иска да знае защо Дерин го е напуснала и къде е..Хакан казва,че не знае.
Джемре казва на Баръш,че не знае защо баща й се държи по този начин.
Шахика съобщава на Емре,че дядо му ще дойде,за да се запознае с Ямур.
Джемре няма да знае истината...Халдун я е разбрал от Дерин
Ямур казва,че ще каже истината на Джемре по някакъв начин!
Рюзгар казва на Емре,че няма да позволи на майка му да съсипе Дерин.
Рюзгар се обажда на Дерин за да й каже,че знае,че не е с него заради Арсой!
Ямур казва,че трябва да вземе видеото от Рюзгар!
Шахика казва на Емре,че няма защо да се жени!
Емре казва на баща си,че ще се ожени за Ямур и че знае истината за бащата на Джемре!
Дядото казва ,че ще чака Емре на вечеря,а после на Халдун,че трябва да научат нещо повече за Ямур!
Рюзгар казва на Хакан,че трябва да види видеот и че само той може да му го покаже!
Емре казва на Ямур,че не може да си представи какво ще стане,когато сестра му научи истината за баща си!
Хакан казва,че видеото не е готово още,а Ямур му казва,че Рюзгар не трябва да го види!
Ямур казва на Емре,че трябва да се занимава с организирането на годежа/да отиде до агенцията по организирането!
Дерин се обажда на Рюзгар,че иска касетата още на другият ден сутринта!
Халдун казва на Шахика,че ще каже истината на Джемре! Шахика го моли да не казва и че в замяна ще се разведе без да иска нищо от него!
Рюзгар казва на Хакан,че Арсой са срещу Дерин заради това...

15 епизод

Дерин казва на някой,че дори и тя да иска да я убие,Ямур ще убие нея също!
Емре казва на Ямур,че ще напусне компанията,понеже не иска да бъде близо до майка си и баща си повече!
Ямур и Хакан не знаят нищо за Дерин и стават нервни...Дерин се обажда на Ямур като казва:"Спаси ме!" Селен казва,че знае всичко ако Ямур се омъжи за Емре,тя ще убие Дерин!
Ямур казва на Хакан да намери сигнала от телефона на Дерин за да могат да я открият!
Халдун казва на Шахика,че все още не могат да открият къде е Селен!
Ямур казва,че след годежа трябва да отидат някъде сами!Но Емре ревнува,че Ямур е толкова близка с Хакан!(брех,тоз можел и да ревнува! Да не повярваш!
Селен казва,че има много съобщения от Рюзгар,значи той се тревожи за Дерин...чуди се защо Ямур иска да изпрати Дерин надалеч...може би ревнува!
Баръш казва на Рюзгар да не се тревожи за Дерин,понеже тя вече разруши живота им,както и този на Джемре!
Баръш пита дали Джемре иска нещо за ядене,те отговаря с "Не! Имам нужда само от няколко хапчета!"
Шахика казва на Халдун,че при развода иска половината от компанията,или ще разкаже всичко за Адил Челик!
Шахика се обажда на Джемре,но вдига Баръш!Джемре е пияна и никой не може да помогне в момента!
Селен казва,че никой не познава истинската Ямур..Ямур иска да се отърве от теб,Дерин,защото е влюбена в Рюзгар!
Хакан е на път да открие мястото,на което е Дерин,но Емре отива в този момент при него! Той пита Хакан за какво е говорил с Ямур,а Хакан отговаря,че Ямур е уплашена и затова иска да бъдат надалеч и сами с Емре!
Шахика пита Джемре защо я отбягва,а Джемре казва,че никого не отбягва,просто тя не съществува вече за нея!Шахика казва,че не е искала да й казва,за да не я нарани! В този момент се получават поканите за годежа!
Шахика казва,че Баръш е единственият,който може да я убеди!(само,че не разбирам за какво)
Бащата на Халдун казва,че не могат да оставят компанията на Шахика,това никога няма да се случи!
Джемре е ядосана на Баръш,че действа зад гърба й,а той казва,че трябва да се оправи и че единствената жена,която я е грижа за нея е майка й!
Ямур се учудва защо са сменили охраната на къщата на Арсой,а Аслъ казва,че не знае и не я интересува това!
Хакан казва на Ямур,че е намерил адреса!
Дерин не може да разбере защо Ямур ще се омъжва за Емре,щом обича Рюзгар!Селен казва,че Ямур иска да нарани Шахика и че сега е неин ред да действа!
Хакан казва на Ямур за посещението на Емре и че се притеснява за нея! Ако иска,да не се омъжва!
Емре си събира нещата от компанията,но дядо му казва,че няма да допусне това!
Джемре пита Баръш дали Дерин е добър човек,понеже тя дори не познава своята сестра! Рюзгар казва,че Дерин като малка е била като Слънцето,едва ли се е променила....
Ямур казва ,че не иска Хакан да влиза заедно с нея! Тя сама ще спаси Дерин!Селен се обажда на Ямур,за да й каже да дойде в Бейкоз и да носи парите,ако иска да спаси Дерин!
Емре казва на Игор,че трябва да подпише сделката с баща му,понеже Емре вече не работи за него!
Игор се обажда на някой,за да се срещнат веднага!
Халдун предлага къщата на Шахика,но тя иска половината компания!
Джемре решава ,че ще послуша Баръш и ще отиде на годежа на Емре и Ямур!
Емре казва на Ямур да си обещаят,че ще се изправят срещу всички,за да бъдат заедно!
Хладун отива при Джемре,но тя казва,че не иска да има нищо общо с тях! Халдун казва на Рюзгар и Баръш,че ако Джемре има някакви психологически проблеми,те ще съжаляват за това!Рюзгар не се притеснява от това!
Хакан казва на Ямур,че ще й помогне,а Емре съобщава на Ямур,че майка му иска Джемреда отиде на годежа!
Хакан пита Рюзгар-ако искаш да заминеш,какво ще се случи с Чакъл!?Ямур казва,че няма да даде никакви пари,докато не види Дерин! Ямур и Дерин се изправят една срещу друга,но Ямур казва на Дерин,че не знае какво й е казала Селен,но че Дерин прави голяма грешка!
Селен получава парите,но казва,че няма да си замине толкова бързо,понеже тази вечер е годежът на Емре!
Емре моли Джемре да дойде на годежа!
Дерин казва на Селен,че дори да вземе парите и да замине,полицията ще я намери! Но Селен иска да отмъсти на Ямур,като убие Емре,като всички си помислят,че го е направила Ямур!
Рюзгар съобщава на Ямур,че заминава същата вечер и че ще остави Чакъл на нея,понеже кучето я харесва!Хакан моли Ямур да спре този годеж,понеже много хора ще бъдат наранени! Ямур казва,че Дерин се е присъединила към Селен!
Емре взима Джемре,за да й изберат облекло за годежа!
Халдун казва на Шахика,че трябва да позират като перфектно семейство!Шахика се ядосва и решава да подпише документите за развода!
Шахика се обажда на един мъж и казва,че трябва да се срещнат!
Ямур казва на Емре,че не трябва да се тревожи за семейството си тази вечер! Рюзгар се сбогува с Баръш,като му казва,че заминава,понеже единственото момиче,което е обичал,си е тръгнало(го е изоставило)!
Дерин казва,че е мислила много и че е решила да не ходи на годежа тази нощ,но Селен взима оръжието и й казва,че трябва да отиде!Все пак те са заедно в тази работа!
Шахика казва на Емре,че е обичала Адил Челик...и че ще види,че Ямур ще се промени!!
Игор поздравява Ямур и казва,че изглежда Дерин и Селен са си заминали!
Дерин казва на Рюзгар,че не знае какво точно се е случило,но го моли да не я напуска!
Емре иска,когато всичко свърши,те да заминат надалеч,но Ямур не е съгласна! Тя иска животът им заедно да започне тук!Емре полудява,понеже всичко се случва според думите на Шахика-тя не иска да отиде никъде с него!
Дерин казва,че трябва да отиде някъде,но обещава,че ще се върне!
Аслъ пита къде е Емре,а Ямур отговаря,че е някъде навън,но скоро ще се върне! Аслъ пита дали отново са се скарали,а Ямур-да,но не е нищо сериозно!
Ямур е бясна,понеже Хакан е казал,че няма да дойде,а той й казва-аз ти казах да не се омъжваш! Казва й да не се тревожи,понеже всичко върви по плана й и Рюзгар заминава тази вечер!
Селен казва на Емре да върви и да върши каквото му каже! Селен му показва снимката с хората на който отмъщава и когато и последният бъде зачеркнат,тя ще убие първо него и после всички други!
Шахика казва,че е доволна,понеже са поканили Джемре на годежа и че е по-добре,понеже не са заминали за Париж,а са решили да останат в Истанбул!
Съобщение от Емре:Излез навън! Трябва да поговорим!
Джемре смята,че Баръш е отегчен и решава да излезе с него навън!
Рюзгар казва,че Емре е все още жив,затова не трябва да го оставя сам! Казва на Дерин да бяга!
Баръш чува някой назад сред дърветата! Джемре му отговаря,че му се причува!
Шахика казва,че е доволна понеже всички присъстват тази вечер,когато двама млади ще станат едно цяло!
Телефонът на Емре звъни,а Джемре си мисли,че са папараци,който ги заснемат!
Баръш казва на Джемре да не идва,а тя започва да крещи:Батко! Батко!
Шахика поздравява двойката и пита на уше Ямур:Къде е синът ми?
Джемре влита,крещейки,че батко й е мъртъв!
Халдун казва на охраната да се претърси цялата гора!
Шахика кизкрещява:Емре не е мъртъв!!!!!!!!!!!!!!!!!!

16 епизод

Полицаят пита Емре кой го е направил? Той казва,че не знае и че не се борил със Селен?(тук нещо смисълът е объркан)! Емре казва,че не си спомня нищо.Шахика казва,че не е виждала Шахика(тук има някаква грешка!!!) ,тъй като са го намерили в гората!Емре мисли,че полицията смята,че Селен е искала да го убие!Полицията казва,че в момента единственият заподозрян е Емре.
Баръш казва на полицаите,че е видял Емре когато телефонът му е звънял и той е погледнал надолу...Джемре не си спомня нищо,понеже е била пияна!
Шахика пита Емре дали е докосвал оръжието. Той казва: Да!
Ямур се чуди как може Емре да е заподозрян! Емре й казва,че Селен му е показала снимка на цялата фамилия Арсой,на която имало задраскани лица!Тя го е намерила в твоята къща!Ямур казва,че Селен е  психично болна и не трябва да й вярва.
Шахика казва на хората си да почистят пръстовите отпечатъци на Емре от оръжието.
Ямур е ядосана,защото Емре вярва на думите на Селен.Шахика казва,че Емре трябва да тръгне сега!Емре казва,че ако не му каже истината,той ще намери начин да я открие(истината).Ямур казва на Халдун,че Емре е избягал,той отговаря,че нищо не може да  направи!
Мъжът казва,че е изпратен от Шахика,затова да се качи.
Джемре казва на Аслъ да се обади на майка й когато пристигнат! Джемре казва пред Баръш,че й се струва,че е видяла мъж онази нощ! Той казва,че е била пияна.
Шахика казва на Селен,че полицията мисли,че Емре е убил Селен и че Емре не помни нищо.Джемре казва,че отива при Баръш.
Халдун казва,че сега,след като Шахика е помогнала на Емре да избяга,полицията ще бъде убедена в неговата вина!
Ямур вижда,че снимката,която Селен е показала на Емре липсва от кутията! Тя смята,че Дерин е била убита от Селен,след като е изчезнала!
Баръш казва на Рюзгар какво се е случило...Той е озадачен защо Рюзгар не е заминал с лодката!
Мъжът казва на Емре,че ще остане в тази лодка,докато майка му не дойде!
Адвокатът казва,че са направили нещо много лошо,като са изпратили Емре далеч...Шахика казва,че синът й не е направил нищо така или иначе...
Емре иска да говори с Ямур,но майка му казва,че това не е възможно в момента...
Рюзгар казва,че съжалява за това,което се е случило,но просто той не е успял  да тръгне...не е могъл да тръгне...
Ямур казва,че изглежда е имало трети човек...Аслъ казва пред медиите,че семейство Арсой няма да споделят нищо повече...Халдун знае,че тя  им е изпратила снимките...
Халдун казва,че може би наистина Емре е застрелял Селен за да спаси Ямур!
Хакан казва,че Дерин е все още в Истанбул! Ямур казва,че трябва да намерят скривалището на Дерин и Рюзгар!
Баръш пита дали Дерин има нещо общо със случилото се със Селен! Рюзгар му казва да не се меси!
Емре казва на Ямур,че трябва да поговорят,но да не казва на майка му,че той се е обаждал!
Шахика пита какво са си говорили с Емре в болницата! Ямур казва,че я е питал защо не е искала да заминат за Париж!
Рюзгар показва чека за 1 милион турски лири...Хакан казва,че не знае нищо за това...Рюзгар казва,че е видял мъртвата Селен,както и Емре,но е сигурен,че Дерин не го е извършила...Хакан се заклева,че няма да каже на никой!
Хакан се обажда на Ямур и й казва,че трябва да поговорят!
Ямур пита какво се е случило онази нощ...Емре не си спомня нищо...Емре пита какво трябва да означават онези хора на снимката...Ямур казва,че Селен го е направила,за да ги раздели...
Адвоката казва,че кръвта по сакото на Емре е на Селен...но Емре е бил ранен в  главата..явно някой го е ударил...
Халдун си спомня за времето,когато са обвинили Адил Челик и той е убеден,че Дерин Челик го е направила...за отмъщение...
Адвокатът знае,че Аслъ мисли,че е бил Емре...той иска снимки от онази нощ...
Халдун казва на Аслъ,че ако направи още нещо такова ще бъде уволнена...
Ямур казва на Шахика да спаси Емре...Шахика иска да намерят по-скоро Дерин...тя е убедена,че Дерин е извършила това...
Джемре казва,че е сигурна,че онази нощ е имало някакъв мъж там..Баръш й казва,че е била пияна и че трябва да престане да носи/взима хапчета! Джемре решава да се прибере у дома,защото в този момент дори с майка си се разбира по-добре,отколкото с Баръш...
Хакан казва,че остават само Рюзгар и Дерин...но и двамата не са го направили(не са убийците) !
Ямур казва,че е била при Емре и той търси истината(иска да знае истината)!
Баръш казва,че е сигурен,че Дерин го е извършила...Рюзгар казва,че не е Дерин и че не трябва да се бърка в нейните неща/работи...
Джемре казва,че Емре е невинен,може би и Адил Челик също е бил невинен...
Шахика си спомня за времето,когато е казала на Адил да не вярва на никого...включително и на нея...Тя й казва,че Адил е бил добър човек и че ще й разкаже за него един ден,но този момент не е дошъл все още...
Баръш казва на Хакан,че Рюзгар е свързан по някакъв начин със смъртта на Селен...
Халдун казва,че ще направи всичко възможно за да спаси сина си...всичко...
Адвокатът на Шахика отива при Рюзгар и го пита къде е бил онази нощ и ако знае къде е Дерин или я открие,да му съобщи!
Баръш се обажда на Хакан за да му каже,че адвокатът на Арсой е дошъл при тях за нещо...
Мъжът казва на Емре,че трябва да избяга на остров Родос,пита го как е застрелял Селен!
Хакан мисли,че Дерин го е направила и иска да даде пари за да отидат при нея! Рюзгар казва,,че трябва да преосмисли всичко!
Мъжът се обажда на Шахика,че Емре е изчезнал!
Емре пита Ямур къде е скрила нещата(кутията вероятно)...Ямур казва,че не знае какво търси...Емре е тъжен заради убийството на Селен...Ямур казва,че това няма значение,защото тя винаги ще е на неговата страна...
Полицията идва,за да отведе Емре...
Емре казва на полицаите,че е стрелял по Селен,но после е чул друг изстрел от друго място...после не си спомня нищо...
Шахика мисли,че Ямур се е обадила на полицията,адвокатът казва,че вероятно е имало трети човек...
Хакан казва на Рюзгар че вероятно е по-добре да замине..Рюзгар смята,че няма начин,той е решил да остане...
Ямур смята,че Игор го е направил и се чуди какво да прави с него...Хакан казва,че му трябва камера за да наблюдава Ямур...
Джемре казва,че единственият истински човек до нея(Емре) го няма! Ямур й казва да не се притеснява,понеже всичко ще се оправи...
Позовавайки се на закона,съдът решава да задържи Емре в затвора за известно време!Шахика казва на адвоката,че ще даде всичките си пари,за да отърве Емре от затвора,но адвокатът й отговаря,че не всичко се оправя/купува с пари...
Джемре казва на майка си,че онази вечер,когато е застреляна Селен,е видяла мъж с яке...
Хакан заплашва Аслъ,че ще съобщи ,че тя е изпратила снимките,ако не му докладва всяка информация относно сем.Арсой!
Игор казва на Ямур,че той го е направил,тъй като тя е прекрачила границата,която той е дал(в смисъл прекрачила е установената граница в своето отмъщение)!

# 513
Текста е твърде дълъг, затова тук е продължението.

Скрит текст:
17 епизод

Ямур казва на Емре да не бъде в конфликт с другите,той ще излезе така или иначе,да гледа пръстена и да си мисли за нея!
Ямур казва,че е нейна вината ,че Емре е в затвора! Хакан мисли,че тя не е на себе си!
Мъжът казва,че момичето ще си намери друг,докато той излезе от затвора! Сега дори и баща му не може да му помогне...
Джемре казва,че не си спомня повече...освен един мъж с качулка...Баръш казва,че там е нямало никой...
Рюзгар казва,че може би трябва да отиде в полицията...Хакан казва да не го прави,защото ще излезе така,че Рюзгар и Дерин са го извършили! Рюзгар казва,че така или иначе изглежда,че Дерин го е направила...
Шахика казва,че изглежда Рюзгар помага на Дерин...
Хакан казва,че ако не намерят Дерин,всичко ще свърши за Рюзгар или Емре...
Шахика казва на Рюзгар,че трябва да говори с Баръш,понеже той лъже,че не е видял нищо...
Рюзгар казва,че той не лъже... Шахика казва,че това е невъзможно,понеже преди няколко дни е казал друго! Там трябва да има нещо...
Адвокатът казва,че делото ще е след 2 дни...изглежда наистина е имало трети човек,но все още заподозрян е Емре...
Рюзгар казва на Баръш,че Шахика е идвала и че той трябва да стои надалеч...
Шахика и Ко. са уверени,че Рюзгар е бил там!
Ямур казва на сем.Арсой,че е била в затвора при Емре днес...
Баръш казва на Хакан,че Шахика е идвала днес и че сега се опитват да хванат брат му...
Шахика пита Ямур колко добре познава Рюзгар... та казва,че не много...Шахика казва,че е уверена,че Рюзгар го е направил...Ямур казва,че не е възможно,защото той не е такъв човек...

18 епизод

Съдията казва на Емре,че ще остане под арест,понеже той е убил Селен!
Адвокатът казва,че ако не се намери 3-ти човек,Емре ще бъде обвинен и ще излежи 20 години! Той им показва човек,който може да им помогне в съда!
Рюзгар пита как е минало в съда! Баръш казва,че не знае все още! Рюзгар моли Баръш да стои далеч от Арсой,Баръш не се съгласява,защото според него всичко се е случило заради Дерин и Рюзгар трябва да го приеме!
Шахика казва,че е убедена,че е имало и друг човек там,но Баръш и Джемре си мълчат! Ямур казва на Емре да не се тревожи,понеже всичко ще бъде наред! Емре не е убеден и я пита дали тя ще го чака 20 години!? Ямур казва,че трябва да се прибере у дома за малко...
Шахика казва на Джемре да се обади на Баръш...или нейният брат няма да бъде в безопастност!(няма да бъде спасен)!
Аслъ пита къде е Ямур,Емре отговаря,че е поискала да остане за малко сама...Аслъ казва,че не изглежда наистина да е сама...
Ямур казва на Рюзгар да поговорят вътре...
Емре иска ключовете от Аслъ,независимо,че Шахика не му позволява да излиза...
Рюзгар казва,че е дошъл да поговорят за онази нощ...Ямур му казва да спре,тя знае,че той е невинен...
Шахика не иска да пуска Емре навън,понеже репортерите са отвън! Емре е ядосан и казва,че иска да разбере какво Рюзгар прави там(в дома на Ямур)! Шахика казва,че е сигурна,че ако той отиде в затвора,Ямур няма да го чака...
Рюзгар казва,че се тревожи за Дерин...и че е сигурен,че тя не го е извършила!
Джемре казва на Емре да не се тревожи за съда...Емре е ядосан(бесен),че тя е с Рюзгар!(брех бееее,той можел да ревнува)! Джемре предполага,че тя(Аслъ) му е казала,че това е бил Рюзгар! Емре казва на Джемре,че тя е единственият човек,на когото той може да вярва,затова нека не прави глупости(нещо глупаво)!
Баръш се чувства зле,понеже е казал на Джемре да не му се обажда..тя иска да се срещнат вечерта,но той отговаря,че не може...
Ямур казва на Хакан,че Арсой ще заобиколят закона за да пуснат Емре и Рюзгар ще бъде арестуван!
Баръш е ядосан на Рюзгар,понеже не му е казал за кървавият анурак!
Баръш казва на Джемре,че е била права и трябва да поговорят!
Ямур предлага на Хакан да постави камера в стаята на Халдун,за да могат да го хванат и да го предадат на полицията!
Аслъ отново пита Емре къде е Ямур? Емре полудява и й казва,че това не е нейна работа,тя му казва,че не иска да го кара да се чувства зле,просто иска да му каже,че майка му е била права...Ямур не е човек на когото той може да вярва!
Емре казва на Ямур че знае за посещението на Рюзгар! Ямур казва,че било само за 5 минути и че той е само неин приятел,тя казва,че има да върши работа и ще дойде по-късно...
Съдията казва,че няма как да им помогне...те нямат нищо в тяхна полза...Халдун му казва,че ако не го направи,всички ще разберат неговите мръсни тайни!
Емре казва на майка си,че Ямур се среща с Рюзгар,понеже мисли,че е виновен!
Мъжът се обажда на Шахика! Казва й,че знае за момичето,което е изпратила да го убие! Шахика не разбира за какво става дума и иска да разбере кой го е направил...затова насочва погледа си към Рюзгар!
Джемре казва на Баръш,че трябва да каже на полицията какво е видял!
Шахика казва на Ямур,че тя не е влюбена в сина й,а в Рюзгар!
Шахика мисли,че Халдун се е обадил на онази жена,за да убие мъжът(Алтан)! Той казва Не!
Ямур казва на Емре,че знае,че той е невинен!
Джемре иска Баръш да каже,че онази нощ е имало някой там...Тя иска да спаси брат си!
Халдун пита къде е Шахика,но момичето му казва,че не знае...Шахика говори с Оз(не зная дали това му е името)колко бързо годините минават..тя е толкова нещастна...
Хакан пита как ще постигнат мир? Баръш казва,че ще каже че е видял някого онази нощ...Хакан казва,че ще арестуват брат му,това не е добра идея...
Халдун казва на Шахика да не си мисли да направи някоя глупост...Тя го пита дали е мислил какво прави,докато е бил с Лейля?
Емре казва,че вече му е минало и не е ядосан на Ямур...
Ямур казва на Хакан,че ако Рюзгар наистина иска да намери Дерин,то тя ще му помогне
Емре казва на майка си да не се тревожи...Ямур също ще дойде...
Ямур казва,че трябва да позволят на Дерин да говори с Рюзгар,но Игор не се съгласява! Той казва,че това ще е най-добре за нея!
Шахика казва,че Ямур все още не е дошла...адвокатът казва на Емре,че трябва да бъде спокоен!
Дерин се обажда на Рюзгар,за да му каже,че е добре..тя казва,че не е убила Селен,но не може да се върне...казва,че съжалява...
Баръш казва,че е чул само телефонен звън и че не е видял никой! Джемре е била пияна!
Шахика забранява на Джемре да се среща с Баръш! Халдун казва на Баръш,че ще си плати за лъжите!
Ямур казва,че не е успяла да отиде,понеже репортерите не са я оставили на мира...Емре е ядосан на Ямур,понеже не е дошла на процеса! Той й казва да избере дали да остане или да си отиде...
Джемре казва,че не иска да говори! Джемре иска номер от неин приятел за а вземе нещо!
Баръш казва,че всичко с Джемре е приключило!
Ямур казва,че и трябват документи,за да срине Арсой! Хакан я пита дали след като всичко приключи тя ще е с Рюзгар? Ямур казва,че ще спаси Рюзгар и Емре! Шахика казва на Емре да побърза,понеже заминават/тръгват!
Рюзгар казва,че Дерин се е обадила,но няма да се върне! Той пита дали тя ще чака Емре,докато излезе от затвора! Ямур казва,че Емре е невинен!
Емре казва,че Селен е убита така,че да изглежда ,че той го е направил,и че сега трябва да са спокойни с Ямур...Рюзгар казва,че не е истина и че са взели Дерин!
Шахика казва на адвоката,че трябва да намерят Емре!
Рюзгар пита къде е якето/анурака!? Баръш казва,че не го е взимал,само Хакан е бил там днес... Хакан казва,че не го е взел!
Шахика се обажда на Ямур,понеже Емре е изчезнал! Тя пита дали той й е казал къде отива? Тя казва на Халдун,че Ямур се опитва да вкара синът им в затвора!
Хакан казва,че Емре е идвал пиян в кафето и че ги е видял двамата с Рюзгар!
Шахика казва,че полицията трябва да намери Емре!
Шахика иска да направят нещо на съдията! Халдун казва,че е невъзможно!
Ямур казва на Хакан,че не иска да нарани Емре,само Шахика и Халдун Арсой!
Адвокатът казва,че са намерили убиецът на Селен-Алтан Кая!
Рюзгар казва на Баръш,че трябва да са готови за всичко...може би той ще отиде в затвора! Хакан казва,че убиецът е намерен!
Алтан се обажда на Шахика,че или ще го спасят,или той ще каже всичко,което са извършили!
Ямур идва за да се извини..Емре казва,че нищо не може да се направи...той е мислел,че тя е различна!
Рюзгар казва на Хакан,че е намерил гривната на Ямур в неговата стая...изглежда тя е откраднала якето/анурака!
Шахика казва на Халдун,че не е негова работа тя с кого ще се среща! Шахика се обажда на един от нейните хора и казва,че ще докаже,че за всичко е виновен Халдун,а не Адил Челик!
Хакан казва на Ямур,че Рюзгар я подозира и че тя трябва да каже истината! Ямур казва Не! Те сега започват! Тя показва на Хакан видео в което Халдун казва на неговият човек да убие Алтан,за да не каже нещо...така,както са го направили с баща й също...тя трябва да намери човекът,които е убил баща й със собствените си ръце!

19 епизод

Шахика е щастлива,че Емре е свободен...Той от своя страна се надява Шахика да не е замесена в неговото освобождаване! Тя казва,че не е...(да,бе,хич даже)
Ямур казва,че вероятно убиецът на баща й е същият,който е убил Алтан..трябва да го намерят!
Шахика казва,че Емре е направил хубаво,като е свалил пръстенът...той най-накрая е разбрал каква всъщност е Ямур!
Рюзгар мисли,че Ямур е взела якето,за да го спаси...Хакан казва,че не мисли така...тя е скъсала с Емре...
Шахика казва на Ямур да стои надалеч от Емре,тя вече му е сторила много лоши неща!(да бе,защото пък Шахика е света вода ненапита) Ямур казва,че винаги е била на негова страна и че не иска да го загуби! Емре казва,че семейството му е било право...те са решили да се оженят прекалено бързо...той не иска да е с нея повече! Шахика мисли да изпрати Емре в Америка,за да забрави Ямур!
Джемре научава,че Емре и Ямур са се разделили! Ямур й казва,че винаги ще бъде до нея/на нейна страна/ и да не чете тази книга! Там има само лъжи!
Рюзгар казва на Баръш,че Ямур и Емре са се разделили! Баръш казва,че не вярва Ямур да стане новото гадже/приятелка/ на брат му!
Джемре иска да научи истината за баща си! Шахика казва,че времето все още не е настъпило!
Шахика иска да изпрати Емре в Америка и първият ход е Емре да застане пред медиите,за да спрат слуховете!
Аслъ казва,че Шахика ще го изпрати надалеч,за да забрави Ямур!
Емре пише на Хакан,че иска да говори с него! Ямур му казва да отиде!
Аслъ казва на Халдун,че медиите ще дойдат след 2 дни!(може би става дума за взимане на интервю по-скоро)
Шахика казва на Халдун,че ще каже всичко за Адил на дъщеря им!
Джемре казва на Баръш да я остави сама и че тя е негова грижа!
Емре пита какво има между Ямур и Рюзгар? Хакан казва,че те са само приятели!
Ямур казва на Джемре,че не може да направи нищо...това е решение на брат й!
Емре казва на Хакан,че утре заминава за Америка!
Джемре казва на Ямур,че нейната майка не иска да й каже истината за нейният баща...на снимката е нейният баща в деня на своята смърт!
Ямур е ядосана на Хакан,че не й е казал нищо...и че нейният баща не е искал да й бъде даден бележникът!
Емре казва на майка си да не се тревожи,понеже той ще замине за Америка,казва,че се е срещнал с Хакан!
Хакан казва на Баръш и Рюзгар да не се тревожат,ако той не идва няколко дни!
Ямур се обажда на Хакан,за да му каже,че е намерила жената,която те са търсили!
Рюзгар идва да каже на Ямур,че Хакан заминава някъде...той казва,че знае знае,че Ямур е била при него,когато той си е дошъл от болницата и че го е целунала! Той казва,че ще я чака!
Аслъ дава на Емре неговият паспорт...тя отново му казва,че Ямур не е добра за него...Шахика я отпраща...тя казва,че жените са такива...
Мъжът казва на Халдун,че имат нови доказателства,че той е виновен за всичко,в което е бил обвинен Адил Челик!
Рюзгар казва на Баръш,че бил при Ямур! Баръш се страхува да отиде на училище,понеже се страхува че ще види Джемре!
Ямур е в полицията и иска списък на хората,които са били там(работили са там)между 2002 и 2005 година! Ямур се обажда на мъжът,че според досието тази жена е мъртва! Той казва,че там трябва да има грешка! Тя е жива!
Халдун казва,че знае,че Шахика е казала на мъжът да отвори досиетата за обвинението над Адил Челик!Шахика казва да не го мисли...той има и други врагове освен нея!
Емре иска да знае какво има между Рюзгар и Ямур! Рюзгар знае,че я обича...но тя е избрала Емре!
Ямур пита дали е истина,че тя е била секретарка на Халдун 18 години? Тя казва Да! Ямур пита дали тя е познавала Адил Челик!? Тя казва,че само го е виждала с Халдун! Хакан казва,че това е дъщерята на Адил Челик,Дерин!
Жената й разказва какво се е случило...Хакан е искал да го спаси,но е било твърде късно..тя казва,че този ден този мъж е бил при Халдун!
Халдун се обажда на неговият човек,че все още не е намерил документите...може би те са ги взели...Шахика казва,че той най-накрая ще си получи това,което заслужава!
Директорът на училищет на Джемре казва,че тя има сериозен проблем! Джемре се заклева,че повече няма да ги употребява...Шахика казва,че трябва да я заведат на лекар! Тя мисли,че Джемре е взимала лекарствата,понеже е искала да разбере повече за баща си!
Хакан казва,че има още нещо,което не й е казал още! Емре заминава за Америка тази вечер!
Семейство Арсой пожелава лек път на Емре!
Ямур се обажда на Емре ,казва,че ще заплаче...ако той замине,и тя ще го направи също!
Директорът се обажда на Рюзгар,за да му каже,че брат му е изключен от училището!
Шахика благодари на мъжът,който го е извършил...Джемре й благодари,понеже повече не иска да вижда Баръш!Шахика казва,че сега е неин ред...тя трябва да отиде при лекаря си! Джемре се чувства зле,понеже брат й е заминал! Шахика се ядосва,понеже той не е заминал...тя се разкрещява,че иска нейният телефон!
Джемре казва,че трябва да се успокои,защото все пак Емре обича Ямур!
Ямур казва,че той е забравил нещо...неговият пръстен! Те ще се видят на интервюто!
Рюзгар казва,че ще се споразумее с Арсой!
Емре казва,че обича Ямур и че никой не може да го спре!
Хакан се обажда на Ямур,че Рюзгар отива при Арсой!
Рюзгар казва,че знае какво са направили на брат му! Той казва,че е бил в гората онази нощ,но не е видял кой убива Селен! Ако Емре наистина обича Ямур,трябва да й каже!
Шахика казва на Ямур,че ако върши нещо лошо,ще си получи заслуженото!
Емре иска да знае истината...какво онзи мъж е търсил в комапанията! Той също мисли,че той е убил Алтан! Халдун казва всичко! Те са фалирали банката и се изпратили Адил в затвора! Шахика казва,че са го направили,за да предпазят него и Джемре! Емре е ядосан,че не са помислили изобщо за Дерин!
Емре казва на интервюто,че не е убил Селен...казва,че е бил Алтан,но все пак нищо не е ясно на 100%...а колкото до фирмата...трябва да има някаква грешка...той е сигурен,че всичко в семейството му е наред! Шахика уволнява Аслъ!
Шахика казва на Джемре да се приготви,защото ще ходят на гробището!
Халдун казва на Аслъ,че оттук нататък тя ще работи с него!
Ямур казва на Хакан,че Емре знае всичко...и че за да се омъжи за него и да разруши семейството му...тя ще направи всичко!
Шахика казва на Джемре,че тя много на баща си...ето защо тя толкова много я обича!
Джемре казва,че някой е оставил цветя на гроба!

20 епизод

Ямур гледа как Емре обещава,че няма да каже на никого за това,че Арсой са участници в убийството на Адил Челик!
Халдун не може да говори дълго,понеже има среща...
Емре отива в дома на Ямур,като й казва,че с баща си са говорили само за бизнес...
Джемре е любопитна дали баща й е бил невинен... Шахика казва,че ще видят...
хакан и Ямур са учудени какво си мисли Халдун... Халдун казва на Емре,че не е възможно Шахика да е казала на полицията да търси информация за Адил,защото тя е била влюбена в него! Халдун казва,че вероятно е бил Адем,който го е изпратил преди години,но той е мъртъв!
Шахика иска да знае къде е Дерин...тя е любопитна кой е оставил цветята на гроба на Адил...и дали има връзка между Дерин и Ямур!
Халдун иска да разбере кой е изпратил писмото!
Шахика казва на Емре,че не тя е изпратила писмото...може би Ахмет(преди малко пишеше Адем,сега пък Ахмет,интересно кое е вярното име) не е умрял!
Ямур си спомня за времето,когато Хакан й е дал кутията..и как тя е решила да започне своето отмъщение...Ямур казва,че е видяла тогава Емре за пръв път..а след това на партито...Ямур е казала на Сечкин,че му е фенка... а той е дал на Шахика последната снимка на Адил!
Мъжът казва,че мрази Арсой...той дава на Ямур пари,за да му осигури пиене за цялата вечер...Адем казва да не се замесва в неща,които не са нейна работа...
Ямур иска да знае всичко за баща си! Мъжът й казва да не бъде в конфликт с тези хора..те могат да бъдат опасни!
Шахика казва на Лейля,че трудно се забравя какво е направила на Адил...
Ахмет прошепва на Дерин,че ще й помогне! Адем казва на Ахмет,че трябва да поговорят! Халдун казва,че те знаят за това,че той знае за Адил много повече от всеки друг... той казва на Адем да си свърши работата!
Ахмет казва,че няма да каже нищо!
Жената казва,че ще направи всичко възможно да пусне Ямур да се срещне с Ахмет!
Шахика казва,че има чувството,че някой друг е направлявал Дерин...и че Дерин не е Дерин! Хакан не смята,че тази работа с Ахмет е добра...тя трябва да отиде при Рюзгар!
Рюзгар им казва,че Шахика мисли,че Дерин е с него...и че някой е оставил цветя на гроба на Адил...той казва,че тя вероятно наблюдава Арсой...
Мъжът казва на Шахика,че знае,че тя изпраща писмата!
Лейля казва,че не е изпатила писмата...тя не може да му направи зло!
Джемре казва,че няма да използва повече лекарства,обещава...тя решава да отиде на доктор!
Рюзгар казва на Хакан,че Ямур трябва да знае какви хора са Арсой...той също казва,че е казал на Емре истината...че той е бил онази нощ в гората!
Емре казва на Ямур,че наистина иска да знае каква е връзката между Дерин и Ямур!
Шахика казва на адвоката си да държи под око Халдун!
Шариф се обажда на Ямур,че Ахмет е съгласен да се види с нея!
Емре казва,че иска скоро да се оженят! Тя му казва да почакат!
Мъжът казва,че не е била Шахика...бил е Ахмет,който е жив...но трябва да го намерят!
Халдун казва на Лейля да не се тревожи,понеже той винаги ще е на нейна страна!
Емре казва на Шахика,че мисли,че Ямур е права...защо са оставили малката Дерин сама..Ямур отива да се срещне с Ахмет!
Лейля казва,че знае,че тя има пръст в нещата с писмото! Тя казва,че иска само да ги оставят на мира(сами)! Лейля си спомня за времето,когато е купила къщата на Адил!
Лейля казва,че ще дойде ден да я изрита от къщата,така както тя е направила с къщата на любимият й мъж!
Емре казва на Рюзгар,че ще каже на полицията ,че той е бил в гората онази нощ!
Ахмет казва на Ямур,че мъжът,който е убил баща й плаши Халдун...той й казва да отидат в компанията вечерта!
Халдун казва на Емре,че трябва да се оженят с Ямур...Емре казва,че не мисли,че Ямур ще иска...
Мъжът се обажда на Халдун,че е намерил Ахмет!
Шахика казва на Емре за нещата,които е намерила в дома на Ямур! И че тя не го обича! Аслъ казва на Шахика,че вече работи за Халдун!
Шахика казва на Халдун,че днес Лейля е дошла при нея и й е казала всичко...и че накрая тя ще спечели!
Ямур благодари на Хакан,че е поставил камерата там и че винаги й помага...
Емре е ядосан,че всеки ден намира нещо ново за нея...Ямур е ядосана,че той вярва на тези глупости! Тя казва,че отива на вечеря с Хакан!
Шахика получава писмо,че вече е разведена... Халдун е ядосан,че Лейля е ходила при Шахика! Шахика казва на Емре,че вече е разведена...Емре е ядосан,че Шахика е ходила в къщата на Ямур...Селен им е казала,че Ямур не е тази,за която се представя! Шахика казва,че мисли,че всщност Дерин е Ямур!
Ямур звъни на Хакан да изключи камерата вътре...
Ахмет намира всички документи на Адил...ще отнеме около 10 минути да се свалят...Хакан казва,че системите на камерите ще се включат скоро....Ямур казва,че онзи мъж е взел диска и е убил Ахмет!
Баръш й казва да се маха,а Джемре казва,че е дошла само да хапне! Рюзгар казва на Баръш да не се влюбва в нея...всички Арсой са еднакви!
Ямур е ядосана,че Ахмет умира заради нея и че е била много близо,но този звяр е разрушил всичко! Хакан й казва,че трябва да излезе...
Халдун казва на Лейля да си отиде в стаята! Мъжът казва,че е бил сам...и че е почистил след това офисът!
Шахика казва на Ямур,че каквото и да крие,тя ще го намери някой ден!
Ямур казва на Емре,че или ще се оженят,или ще се разделят!
Халдун казва на Лейля да забрави всичко,което е видяла и чула тази нощ!
Емре казва на Шахика,че са решили да се оженят в най-скоро време!
Ямур казва на Рюзгар,че тя не е добре...Рюзгар:Не се омъжвай за този мъж... Ямур:Аз съм много уморена!
Мъжът се обажда на Ямур:Времето ти дойде/Времето ти изтича!

21 епизод

36 часа по-рано.
Белокосият мъж звъни на Ямур ,казва й ,че е дошло време за разплата.
Ямур казва на Рюзгяр,че е направила грешка и го моли да си тръгне. Рюзгяр казва,че ще си тръгне само ако тя му каже ,че не го обича. Ямур казва: Не те обичам…
Мъж от фирмата обяснява на Халдун,че камерите са били изключени,когато е бил убит Ахмет,може би още някой е бил тази вечер в сградата.
Ямур звъни на Хакан,казва му за обаждането на белокосия. Хакан й казва,че е длъжна да се скрие далеч оттук,защото иначе рискува да я убие. Тя казва ,че няма да замине и има намерение тя да убие този човек. Моли Хакан да се погрижи за безопасносттта на Рюзгяр.
Емре казва на майка си ,че след седмица ще се ожени за Ямур. Казва ,че тя не може да го спре,че не всички жени са като нея и биха предали любовта си заради пари…
Баръш се интересува къде е бил брат му миналата нощ. Рюзгяр казва ,че е бил при Ямур,но между тях нищо не се е случило.
Емре отива при Ямур. Тя му казва,че не е могла да спи през нощта и иска да си почине и няма да дойде с него. Емре й казва,че майка му продължава да е против сватбата им,но на него му е все едно.
Баръш казва,че е забелязал ,че Чакъл не се чувства добре. Рюзгяр се обажда на ветеринаря и го моли да дойде.
Ямур звъни в полицията и казва,че е чула изстрели от сградата на компания Арсой през миналата нощ, също че е видяла как оттам изнасят труп на мъж.
Секретарката казва на Халдун,че от полицията искат да разговарят с него. Полицаят казва,че някой е чул изстрел оттук миналата нощ и затова са длъжни да претърсят сградата. Халдун казва - проверявайте.
Халдун иска да знае кого прикрива Абил, кой е този който е чул изстрелите след като е ползвал заглушител. Очевидно е имало още някой в сградата тази нощ и той знае истината. Абил му казва да си помисли добре преди да го заплашва!!!
Ямур се сърди на Хакан,защото му е казала да не идва, а той не я е послушал. Казва,че Рюзгяр наистина е в опасност.
Емре казва на баща си,че след седмица ще се ожени за Ямур. Халдун му казва,че не трябва да бърза и че трябва да организират сватбата с размах и така ,че всички хора да си помислят ,че всичко около тях е наред.
В бара идват двама съмнителни мъже и Баръш пита брат си знае ли кои са те ,но Рюзгяр отговаря ,че не знае.
Аслъ предлага помощта си на Емре за приготовленията около сватбата. Емре казва,че няма нужда от помощ.
Баръш е ядосан на Джемре,че е дошла в бара с онова момче само за да го накара да ревнува.
Халдун казва на Шахика,че ако е дошла за да го убеди да възпрепятства сватбата на сина им, не е попаднала на правилния адрес.
Емре отива при Рюзгяр и му предлага чек за един милион долара,за да запази в тайна историята около Селен. Рюзгяр отказва. Емре му съобщава ,че след седмица с Ямур ще се оженят и го съветва да приеме парите,да вземе Баръш и Чакъл и да замине далеч оттук и да си устроят нов живот. Рюзгяр му казва да напусне заведението.
Халдун получава съобщение „ Помисли за децата си!”,както и видео от къщата на Ямур,на което са двамата с Емре /то е направено от Ямур./ Халдун веднага звъни на Абил /белокосия/ /явно мисли че той е направил видеото/ и му казва да стои далеч от децата му, а също че вече ще се изправят лице в лице.
Шахика се среща в колата си с някакъв мъж ,който й казва,че не са успели да съберат достатъчно доказателства ,за да изпратят Халдун в затвора. Шахика му казва да устрои обиск в дома им ,защото Ахмет е търсил нещо преди да бъде убит и вероятно Халдун го е взел.Мъжът й казва,че за това трябва да се погрижи сама.
Рюзгяр казва на Хакан за парите,които му е предложил Емре. Хакан му казва,че може да вземе парите,но Рюзгяр казва - не. Разказва,че Ямур е прекарала изминалата нощ в прегръдките му,но на сутринта е била неузнаваема,държала се е различно. Казва,че я обича,но иска да знае какви са нейните чувства.
Ямур казва,че е болна, че не се чувства добре, тя не иска Аслъ да участва в приготовленията за сватбата.
Ямур звъни на Хакан,казва му ,че трябва да проследи Абил и да разбере къде живее,тъй като в момента тя не може да излезе. Казва му да бъде много внимателен онзи да не го забележи.
Шахика се среща с Лейла, иска да й каже къде Халдун е скрил уличаващите го доказателства и я уверява ,че това е последния й шанс да се спаси и да не попадне заедно с тях в затвора.
Хакан пише съобщение на Ямур: „Той дойде”. Ямур му отговаря: „Внимавай да не те забележи”.
Аслъ разказва подробно как ще организират сватбата.
Халдун отново предупреждава Абил да стои далеч от децата му,иначе ще предаде всички документи в полицията и заедно ще отидат в затвора.
Емре се сърди на Ямур за това,че не проявява интерес към това за което говорят /сватбата/. Казва й: „Не забравяй,че се омъжваш за един Арсой и всичко на сватбата трябва да бъде от висша класа”.
Аслъ казва на Емре,че вероятно Ямур не иска да привлича вниманието към тяхната сватба и щом не проявява ентусиазъм / не се вълнува/,значи вероятно не иска да се оженят.
Хакан се опитва да убеди Ямур да не ходи никъде,но тя казва,че няма да промени решенето си да убие този човек.
Лейла се сърди на Халдун,че е дошъл късно. Той отговаря ,че е закъснял,защото е имал много работа , а точно в момента има сериозни проблеми за разрешаване. Моли я поне тя да не го напряга излишно.
Рюзгяр казва на двамата съмнителни мъже,че ще затварят заведението. Баръш смята,че те са изпратени от Арсой.
Хакан звъни на вратата на дома на Абил и му казва,че е дошъл да оправи проблема с електричеството му. Той го пуска да влезе.
Момчето,към което Ямур насочва пистолет казва,че нищо не знае и че Хакан е излязъл.
Дава й писмо /бележка/от Хакан ,в която пише:”Длъжен съм да те защитя!”
Мъжете отново са дошли в бара, Рюзгяр отива при тях , те казват че са дошли тук само за да поговорят и не е нужно да звъни в полицията.
Ямур е много сърдита на Хакан,че не й е позволил да убие Абил. Тя иска да й даде адреса му,но Хакан й отказва Казва ,че е успял да сложи камера в дома на Абил,казва че няма да й покаже видеото от камерата докато не се успокои.
Рюзгяр е разбрал ,че мъжете за изпратени от Хакан,за да го пазят и му звъни и му казва че няма нужда от тях,да им се обади и да им каже да си ходят. Хакан се съгласява , но когато се обажда на единият по телефона и му казва да останат наблизо,но да не се мяркат пред очите на Рюзгяр.
Шахика казва на Джемре ,че трябва да отиде на лекар. Емре моли майка си да покани баща му на вечеря. Тя му отговаря,че никога повече баща му няма да пристъпи прага на този дом.
Хакан признава на Рюзгяр,че той е изпратил охранителите ,защото е искал да им осигури защита и сигурност, но Рюзгяр казва че няма нужда от това.
Емре казва на Ямур,че ще направи всичко както тя иска и че действително много я обича.
Ямур звъни по телефона на Хакан и му казва никъде да не ходи,да я чака в кафето, а тя ще дойде след малко при него,за да му поиска извинение за държанието си. Самата тя има намерение да отиде в дома му и да потърси записите.
Джемре казва,че отива на училище, а за вечерята ще се прибере у дома.
Лейла казва на Шахика,че е взела решение…. кани я да влезе,за да поговорят.
Съобщава на Шахика ,че преди два дни при Халдун е идвал един човек,Шахика се сеща че това е Абил и затова решава да потърси диска с доказателствата в къщата… и го намира.
Емре убеждава баща си да дойде на вечерята в дома им.
Приятелката на Баръш в училището пита Баръш дали още обича Джемре,въпреки случилото се, а той отговаря утвърдително. Момичето му казва,че според нея Джемре също го обича и ще се върне при него.
Халдун смята ,че е странно,че Ямур не иска да привлича вниманието на обществото към сватбата им с Емре, пита се какво ли може да означава това…
Абил звъни на Ямур, казва й,че ако тя е направила това,тепърва ще види какво ще й се случи…
Хакан казва на Ямур веднага да събира вещите си и да заминат оттук.
Чакъл е изчезнал.
Лейла казва на Халдун какво е направила Шахика,взела е диска.
Халдун казва на сина си,че майка му си е изгубила ума,взела е диска с уличаващите го доказателства. казва,че трябва да го вземе от нея,да поговори с майка си.
На вечерята Емре се опитва да успокои родителите си,казва им да не забравят,че тази вечер са дошли тук заради Джемре и ги моли да не устройват сцени.
Халдун казва на Джемре ,че ако трябва да бъде честен,той е дошъл тази вечер тук преди всичко защото иска да си прибере от майка й нещо,което му е взела. Шахика го моли да престане да обвинява нея за всичките си неприятности. Джемре се засяга и казва,че явно в това семейство нещата никога няма да са нормални.
После казва на майка си да не се опитва да я спре /през това време тя си стяга багажа/,защото е трябвало да направи това преди много години.
Чакъл е отишъл при Ямур,тя го гали и му говори: „ С теб всичко ще бъде наред, ще се оправиш.”. Казва на Рюзгяр да позвъни на ветеринаря,а той отговаря,че вече го е направил ,но след като го е прегледал,лекарят е казал че кучето е вече много старо…
Емре казва на Шахика да му даде диска, иначе да забрави че има син.
Джемре иска прошка от Баръш,иска да остане при него. Тя вижда приятелката му от училище и казва на Баръш,че въобще не си е губил времето. Баръш отговаря,че не е това което си е помислила.
Рюзгяр казва на Ямур,че Чакъл е дошъл в къщата й,защото е искал да прекара последните си минути в родния си дом. Казва,че е много тъжен,защото губи всички,които обича. Първо загубва баща си,после Дерин, а сега и Чакъл. Ямур си спомня как в миналото,преди да я отведат в сиропиталището , тя е помолила Рюзгяр да се грижи за любимото й куче докато тя се върне. Тя му казва: „Аз ще се върна отново,обещавам!”.
Ямур казва на Рюзгяр,че много съжалява за Чакъл,че и на нея й е много мъчно.
Шахика казва на Емре,че той й е по-скъп от всичко на света и затова ще му даде диска. Емре звъни на баща си и му съобщава ,че е взел диска от майка си,но ще му го донесе
във фирмата на сутринта.
Ямур казва на Рюзгяр,че е уверена,че той е бил най-добрия стопанин за Чакъл.
Рюзгяр й благодари,че е останала до него в този тежък момент. Казва ,че сега заедно с Чакъл сякаш си отиват и детските му спомени с Дерин. Казва,че вероятно Чакъл е дошъл в къщата й,защото е искал да го доведе при нея,защото знае ,че той я обича...
Хакан звъни по телефона:: „Хайде,Ямур,отговори ми!”

22 ЕПИЗОД ФИНАЛ НА ПЪРВИ СЕЗОН

Ямур казва на Рюзгар да забрави за предната вечер...тя ще се омъжи за Емре...тя е избрала своя път и трябва да стигне до края!
Рюзгар й казва,че ще направи огромна грешка,ако се омъжи за Емре!
Ага(така пише,но сигурно става дума за убиецът на бащата на Ямур) пита Хакан какво иска Дерин от него...Хакан казва,че тя е била далеч много години...той казва,че ще му даде колкото пари поиска...
Ямур се обажда на Хакан,казва че е направила нещо,което не е трябвало да прави...
След това се обажда,че дискът отново ще отиде при Халдун и те трябва да намерят начин да го вземат!
Рюзгар казва на Баръш,че Чакъл е умрял...Баръш е тъжен,че са загубили баща си,Чакъл,Дерин...а също и Джемре!
Аслъ казва,че е ходила при Ямур,но...Аслъ споделя,че Ямур смята,че много прибързват със сватбата...
Джемре казва на майка си какво се е случило...
Рюзгар казва на Баръш,че е целунал Ямур...и че тя го обича...
Ямур пита Емре дали и той иска да стане като баща си? Тя му казва да живее за себе си! Емре казва,че сега трябва да застане на страната на своето семейство!
Рюзгар казва на Баръш,че вече е забравил Дерин...Баръш смята,че влюбването му в Ямур няма да има хубав край!
Емре казва на Ямур,че тя отново бяга от него...тя казва,че трябва да работи,понеже те ще се оженят скоро!
Шахика казва,че някой е бил у тях и е откраднал документите на Халдун! Емре е сигурен,че е била тя!
Лейля е изненадана,че тя й е върнала диска... Халдун казва,че знае,че тя й помага!
Емре казва на Шахика да върне диска...Шахика казва,че е била Ямур!
Ямур е ядосана,че тя мисли това за нея...Шахика казва,че ще се отърве от нея възможно най-скоро!
Шахика казва на Ямур,че знае,че крие нещо и че скоро ще разбере какво е!
Баръш е изненадан,че Хакан не е там...
Ага казва на Хакан,че ако Дерин не дойде,той ще отиде и ще я намери!
Ямур е бясна,че Хакан не й отговаря!
Ага казва,че малкият й приятел е с него...да отиде да се срещнат лице в лице...но без оръжия!
Баръш вижда,че Арсой дават 1 милион на Рюзгар,за да замине...Рюзгар казва,че ще им върне парите!
Халдун е ядосан,че диска е в Шахика...Халдун казва на неговият човек да отиде и да провери къщата на Шахика!
Джемре е учудена защо Шахика се бори с нейният баща! Шахика казва,че ще й каже,но не сега! Джемре е тъжна заради Баръш...Шахика й казва да не плаче за него,защото той не го заслужава!Джемре пита дали тя ще й помогне да направи нещо лошо на това момиче!? Шахика казва когато кажеш...
Момичето казва на Баръш,че неговата бивша е била права...тя наистина го харесва!
Емре иска да разбере какво крие Аслъ...Рюзгар връща парите на Емре...
Ямур казва на Ага да я отведе при Хакан!
Ямур си спомня когато е търсела снимка на майка си...тя е обещала,че ще се грижи за малката птичка!
Шахика казва,че дискът не е у нея!
Ага казва,че ако тя не върне документите,той ще убие Хакан...тя казва,че ако те умрат тук,документите ще стигнат до полицията!Дерин казва къде са документите...той трябва да побърза,защото след един час нейният човек трябва да ги занесе в полицията!
Аслъ казва на Емре,че предната вечер Ямур е била с Рюзгар..и те са се целунали!
Ямур казва на Хакан да отиде и да вземе диска,и ако тя не се върне от тук,той да каже на Рюзгар,че тя го е обичала...
Емре казва на Рюзгар,че ще си плати заради това,което е направил!
Джемре отива да се извини на Езги заради последната вечер...Баръш й казва,че не е било както изглежда...Джемре обаче не му вярва!
Ямур си спомня ,че е спасила птичката и че е обещала винаги да бъде с такова добро сърце!
Съобщение:Халдун ще бъде отведен в затвора,дискът е в колата...
Хакан се радва,че Ямур е жива..той се тревожи,понеже ако Ага е жив,той ще тръгне след тях отново!
Емре казва на майка си,че Ямур му е направила нещо лошо!(да бе,сигурно му е изпила мозъка!)
Мъжът се обажда,че дискът е в полицията...Шахика казва,че тя не знае как се е озовал там...мъжът казва,че сигурно Халдун има много врагове...
Халдун смята,че Ага е взел диска,той казва не...има някой,за когото той не знае!
Ямур се чуди какво смята да прави Ага...
Емре пита Ямур и тя си признава,че е целунала Рюзгар..Емре се е променил...той прилича все повече на Арсой...а тя не се е влюбила в тази част на характера му...
Връща му пръстена!
Адвокатът казва на Шахика,че утре могат да изпратят диска на полицията...и да не се тревожи,понеже те ще се погрижат за децата й!
Хакан лъже Рюзгар и Баръш,че е паднал и затова кракът му го боли..Рюзгар казва на Хакан,че е целунал Ямур!( ама Рюзгар го раздава нещо средно между мъжка клюкарка и информационна служба! Вай бре,мъж ли е да го опишеш!)
Халдун казва на Лейля да заминат...предлага й брак...той винаги ще бъде близо до нея!
Шахика казва,че заминава за Анкара..Емре казва,че се е разделил с Ямур!
Джемре иска помощта на майка си за да унищожи Езги!
Ямур казва на Хакан,че е скъсала с Емре и че ще отиде каже всичко на Рюзгар! Тя смята,че без Хакан нямаше да може да го направи..
Ямур решава вечерта, да каже всичко на Рюзгар.
Емре казва на баща си,че е скъсал с Ямур...той му казва да говори с майка си,понеже тя иска да каже всичко на полицията!
Шахика казва на Лейля,че където и да отидат полицията винаги ще бъде покарай тях..и че някой ден парите й ще свършат!
Момичетата казват,че Езги е откарднала нещо... но това не е истина така или иначе! Баръш поздравява Джемре,той знае,че тя го е направила!
Рюзгар казва на Дерин,че й е звънял милион пъти...тя е казала,че няма да се върне...сега се е върнала! Дерин казва,че знае,че той обича Ямур...тя ще му обясни всичко!
Ямур казва на Шахика,че си губи времето...случило се е това,което е искала...
Лейля казва на Халдун,че баща й е получил сърдечен пристъп и тя трябва да отиде до болницата! Халдун се обажда на някой,които му казва: Шахика е убедила Лейля...това е последният шанс да ги спрем!
Джемре казва на майка си,че е тъжна,понеже е направила това...Шахика й казва,че отива в Анкара..и че когато се върне всичко ще е прекрасно!
Хакан казва на Ямур да не се тревожи,понеже Рюзгар ще е доволен,ако разбере истината!
Емре казва на Шахика да не ходи никъде,понеже е опасно! Да помисли за Джемре! Какво ще се случи с нея?
Шахика казва ,че трябва да отиде,за да премахне всички лоши неща от нейният живот! Емре казва,че всичко,което Халдун е направил е за тяхното семейство! И че тя никога няма да спре да обича Адил...и че Адил е бил убит от човек на Халдун!
Баръш казва на Рюзгар,че сигурно Дерин лъже! Рюзгар иска да остане за малко сам!
Емре казва на Аслъ,че всичко се е разрушило и че тя е била права за Ямур...
Аслъ казва да я забрави...той казва,че ще я накара да съжалява!
Халдун казва,че е трябвало да убият Адил...Шахика казва,че трябва да тръгва! Той й казва,че това ще е найният последен полет! Шахика:Тогава нека бъде...
Ямур отива да каже на Рюзгар,че го обича...тогава се появява Дерин,която казва,че е бременна!
Хакан пита Ямур как е минало? Тя казва,че не му е казала,защото Дерин се е върнала и е бременна! Хакан й казва да остане там,понеже той ще дойде след малко!
По телевизията казва,че полетът от Истанбул до Анкара се е разбил с бившата съпруга на Халдун Арсой,Шахика, на борда!
Джемре се обажда на Баръш,защото нещо много лошо се е случило...той й казва,че не иска да я чува,дори някой да е умрял!
Хакан казва на Ямур,че нейният най-голям враг е мъртъв-Шахика!
Халдун казва,че това е истината...неговата майка вече я няма...казва,че ще отиде да каже на Джемре!
Ямур не може да повярва...тя искаше да разкрие всичко и умре...Хакан казва,че е копирал диска,така че те го имат! И може би той знае защо Ага е искал да я убие...преди баща й да бъде убит Халдун и Ага са говорили...Ага казва,че майката на Дерин не е умряла...Хакан казва:Тогава майката на Дерин е жива и Ага знае къде е тя!

# 514
Дъгичка много ти благодаря  newsm51 newsm51 newsm51

# 515
11 ЕПИЗОД С БГ СУБТИТРИ

http://asi-bg.net/details.php?id=8748

Лека и спокойна нощ! smile3524

# 516
11 ЕПИЗОД С БГ СУБТИТРИ

http://asi-bg.net/details.php?id=8748

Лека и спокойна нощ! smile3524
Огромно благодаря на всички момичета за труда им  newsm51 newsm51 newsm51
Тъкмо щях да си пускам епизода  Hug

# 517
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Благодаря ви, че сте се отбили днес и сте оставили по нещо!!!
Аз ще ви изчета подробно по-късно.  Naughty
Видях, че Дъгичка е преговорила и пита ли пита.  Rolling Eyes
Прочела съм само началото на спойлера ѝ.  Rolling Eyes И понеже 9-ти ми втасва още  Whistling,
ето само част от моя преговор. Joy
И така да се върнем на спомените в 8-ми епизод. Naughty

В 8-ми епизод, размислите бяха за "миналото".
В 9-ти този спомен продължава, но размислите са за "тайните" и "лъжите".

Цитат
В този момент би трябвало Ямур вече да знае,че баща ѝ е невинен и да е прочела  вече дневниците, или се лъжа.
Да! Дъщерята на Адил Челик е започнала да чете дневниците и е разбрала, че трябва да направи нещо.  - "Ще те помоля за една услуга"
Приятелката ѝ от изправителния дом, която току що е излязла, зае за Адил Челик само това, което е било разказано, когато са били заедно там. На този ранен етап няма време, а и началната стратегията на Отмъщението, не налага да бъдат разкривани подробности.
Първата стъпка към Отмъщението е смяната на самоличността.
А след това е този момент:

Цялата сцена нарочно съм сложила в Размислите към 9-ти еп.!!!

Колкото до чека - мисля, че името на този, който го дава е важно, а не на този, който ще го осребри. Името на получателя би трябвало да се попълни при осребряването. Нашето момиче е оправило вече документите за самоличност. Тя вече е Ямур Йозден!!!

А, как Деринката е изхарчила за толкова кратко време / около 5 години/ толкова пари? Ами лесно. Даже много лесно. Най-вече е била сама на този свят. Няма кой да я подкрепи, да я посъветва. Тя няма образование. Направила е някой зулум. Сигурно са я излъгали и измамили.  На улицата самО момиче, с такава биография,  най-много да попадне на сводници. За това тя сега не иска да замине. Иска да има някой до себе си. Омръзнало ѝ е да бяга. Иначе лесно пак ще изгуби и другите пари.  
И понеже бях започнала по съвсем друг ред преговора си, слагам и това докъдето съм стигнала. Мисля, че случайно пасна и става продължение на горното.

Момичета, много укаснях. Имам още два момента, на който исках да се спра, преди размислите за 10-ти еп. Дано утре успея да добърша. А, ще ми още по-драго,  Joy ако някоя от вас ме изненада  Party и го направи. Joy

ПП:
Предчувствах, че ме чака хубава изненада.
Благодаря  за превода на 11-ти!!!

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 20:21 от di...va

# 518
# 519
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Не знам дали ви харесва моя начин на преговор, но друго не успях да измисля. И това отнема изключително много време. Няма лесно с това Отмъщение. Коригирах си предишния пост, защото не се четеше много добре. Ако не ви харесва - казвайте. Мога да ги слагам в спойлери.
Та ето сега и другите сцени, който намирам за интересни. Коментар не смея да правя. Извлякла съм репликите, които са ми направили впечатление и дават някакъв отговор, или подсказка за в бъдеще.

Ямур се примири с оставането на Дерин и натовари Хакан със трудна задача.

Разговор между Шахика  и Ямур и спомена на Шахика.

И още само три кадъра, за да следим нататък какво ще се случи с пистолета и портфейла на Адем.

Скрит текст:

Ами това е по 9-ти епизод от мен. То колкото повече го гледам, толкова всеки кадър ми се струва важен, но ... За 10-ти дано намеря по кратък вариант.

# 520
 wavey Привет, момичета   typeuu

Късно е да ви пожелавам приятен съботен ден и се надявам, че е точно така  Wink Peace Grinning

Джули, Щатци  newsm51 за поредния преведен 11 епизод  newsm74

Разбира се  Wink  веднага си го изтеглих и не успях да подтисна желанието си да го изгледам ...  ooooh! и това естествено се отрази на приключването ми с преговора на 9 и 10 епизод  Embarassed

Дъгичка, Дива поздравления и  newsm51 страхотни сте newsm10 smile3501
Дива   smile3555 не си го и помисля повече това  yes Smile
Цитат
Не знам дали ви харесва моя начин на преговор, но друго не успях да измисля. И това отнема изключително много време. Няма лесно с това Отмъщение. Коригирах си предишния пост, защото не се четеше много добре. Ако не ви харесва - казвайте. Мога да ги слагам в спойлери.
много добре знам това  Naughty наистина отнема много време, а и сценария на епизодите допълнително усложнява правенето на преговора  Thinking
Този сериал  Intikam е много различен и поне при мен е така  Wink в момента, в който гледам даден епизод вече си мисля към кой от предишните да се върна и с по-голямо внимание да изгледам една или друга сцена и това внася безпорядък и в организацията на времето за превода, и в стила за начина, по който да го направя ...  #Crazy
А ти и Дъгичка чудесен преговор сте направили и онагледен със снимки от стоп кадри    thumbsup
Реших да "разтоваря" преговора си от повторения и го попромених малко ... в този му вид  ...   Wink newsm78
Отново като помощ съм с "размислите" на Ямур в началото на 9 епизод:

„Това, което показва колко е влюбен един човек са тайните, които крие дори от самия себе си.

Тайните, които пазеше жената, в която беше влюбен баща ми, разрушиха живота му.

Аз самата едва сега осъзнах каква тежест лежи на плещите на един човек, който лъже дори себе си.”

По съществено беше за мен последното изречение на тези "размисли": Аз самата едва сега осъзнах каква тежест лежи на плещите на един човек, който лъже дори себе си...  newsm78

За Ямур  Naughty това е съзнателно приет маниер на поведение с цел осъществяване на плана си „отмъщение” ...   Sad
Ямур не е влюбена в Емре  no и засега Хакан неоснователно си докарва притеснение … Wink
Последното, което ме убеди в това е различната реакция на Ямур към Селен (когато разбра, че е влюбена в Емре) и към нейната Дерин, която се настани при Рюзгяр и започна да се сближава с него …  
Ямур "лъже" себе си за чувствата си към Рюзгяр Naughty в момента те са и в тежест, обаче пълна власт над тези чувства тя няма … Спонтанната й реакция и в погледа, изражение, поза и поведение … Шокирана беше Хакан като и съобщи, че нейната Дерин не е заминала и е при Рюзгяр и не толкова заради това, че  има опасност за плана й за „отмъщението”.
Ямур и „приятелството” й с Дерин и това приятелство при други обстоятелства можеше да бъде много хубаво, но … сега това за Ямур е една необходима тежест …  ooooh!
Ямур единствено с Хакан не "лъже себе си"  Wink а и не е необходимо, защото отношенията между тях са кристално ясни  Peace той и е много скъп и тя би направила всичко за него, което и за себе си, ако се наложи да му помогне  thumbsup

И за Рюзгар са в сила вече тези "размисли" … и върху неговите плещи сега легна такъв товар  …  да "лъже" себе си … Той е влюбен в Ямур, призна чувствата си и сега … появяването на „неговата” Дерин … чувство на смущение, граничещо с кошмар ...  #Crazy newsm78  

За Емре … той е влюбен в Ямур, но  Naughty синовната му обич е много силна при него … В края на 8 епизод видяхме, че въпреки скарването си с Шахика и отхвърляне на обвиненията й за Ямур, в него вече остава една подозрителност към Ямур … наблюдаваше я от балкона и видя, че тя изгаря някакъв документ, след това се престори на спящ, спести си въпросите когато легна при него и в 9 епизод това продължава  …
Изуми ме и реакцията му към Ямур като намери пистолет в дома й  newsm78 нима не знае, че и в неговия дом също имат ...  #Crazy

Халдун, Лейля … също с тежест, от "лъжите" за тях си ...

Шахика ще я „отлича”  Naughty тя е толкова много обременена и във всеки пореден епизод напрежението за нея лавинообразно ескалира …  Crossing Arms
Този израз от "размислите" на Ямур е конкретно за Шахика :
„Тайните, които пазеше жената, в която беше влюбен баща ми, разрушиха живота му.”
А това са моите „размисли” Thinking за Шахика … до момента съм с впечатление, че тя е с изграден имунитет за неспособност да обича  Crossing Arms  Лек „пробив” има за собствените си  деца и за материалното си  благополучие …  Naughty  Не бих твърдяла подобно нещо, ако поне някакъв домашен любимец около нея бях видяла - куче, котка, птичка …  newsm78  Простете ме  Sick за негативизма към Шахика, но сцените със спомените й за Адил не променят мнението ми за нея, а и отношението й към дъщеричка му Дерин е потресаващо …  Shocked  Когато си влюбен в някого би било противоестествено да не покажеш елементарно внимание, да не говорим за  нежност към детето на любимия си...  #Crazy

Единствено засега Хакан не ми се вписва и го изключвам от тези „размисли” … но … той е както се казва „скрита лимонка” …  Wink  Heart Eyes

За новопоявилата се Дерин ще пиша в преговора си за 10 епизод, а сега само това, което сте коментирали и вие  Naughty 500 000 които Ямур и е дала и засега сме изумени какво е направила с тези пари ...  #Crazy newsm78
Аз не съм наясно със стандарта на живот в Турция, но предложените от Шахика 25 000 на Баръш са 20 пъти по-малко, а той каза на Джемре, че биха им осигурили жилище ...  newsm78

Спирам до тук, че стана дълго за четене и искам да ми остане повече време за 10 епизод  Embarassed ooooh!

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 18:25 от dai4e

# 521
ПРИВЕТ,МОМИЧЕТА! wavey wavey wavey

Надявам се,че щом тук в темата е сравнително тихо,вие сте на някое хубаво място и си прекарвате добре.
Заслужихме си почивката след една изморителна и гореща седмица.

Дива Hug
И на мен много ми харесва твоя нестандартен начин за преговор. Знам колко много време ти отнема да направиш толкова много снимки,а после да ги обработиш,да ги сглобиш в колажи и да ни ги предложиш по този интересен начин. Имаш усет да улавяш най-важните моменти от епизодите ,така че продължавай,стига да имаш възможност. Определено си по-добре информирана за интригите от сюжета и си доста по-напред в материала от мен например,така че ми е интересно да чета и коментарите ти. Ето тази вечер ми липсваш и само се оглеждам дали няма да се появиш отнякъде. Rolling Eyes

Дайче  Hug
Завиждам ти благородно,че си успяла да изгледаш вече 10 и 11 епизод. Аз планирам това тази вечер и утре и дано да ми се получи,че имам и доста ангажименти.
Цитат
Този сериал Intikam е много различен и поне при мен е така  в момента, в който гледам даден епизод вече си мисля към кой от предишните да се върна и с по-голямо внимание да изгледам една или друга сцена и това внася безпорядък и в организацията на времето за превода, и в стила за начина, по който да го направя ... 
Аз се чувствам също толкова объркана като теб,ама вече не ми пука,ако напиша някоя глупост, вие ще ме поправите и толкова… Липсата на достатъчно време ми е сериозен проблем напоследък,но засега е така.

Сега е момента да ви питам как ще процедираме от другата седмица с преговора. Точно в момента вероятно ще имаме лек застой в преводите. Благодарение на Джули и Шатци ние вече имаме готов 11 епизод,даже изпреварихме рускините с един ден,но следващия при тях се очаква след не по-малко от 10 дни,а може и повече. Освен ако не стане някакво чудо и забързат преводите. Така че стигнахме до момента,когато ще започнем да преговаряме епизоди без превод и сега трябва да измислим как точно ще преговаряме. Аз не съм по идеите, но ще се радвам на всяко предложение. Ще си припомняме каквото имаме като превод от рускините по време на онлайн гледането, ще си четем преразказите и ще гледаме картинки. Сега сме наясно с много повече подробности и факти около героите,така че вероятно ще разберем много повече. Като сподели всяка от нас това,което е разбрала от епизода или й е направило впечатление,вероятно ще се получи някаква задоволителна обща картинка.

Като се замисля, аз епизодите след 12-13 съм ги гледала само онлайн и не съм ги повтаряла,защото все нямах време. А като знам колко неща пропусках заради надничането в руския форум и писането в темата, сега ще ми е като за първи път. Нямам търпение.

Дайче,много ти е интересен преговора и ме накара да се замисля за отношението на Ямур към Емре и Дерин. И за други неща...

За Емре - не знам за вас как е,но аз в нито един момент поне дотук /10 епизод/ не видях от  страна на Ямур интерес към него като мъж. За Ямур Емре е само средство да влезе в средата на хората,на които иска да отмъсти, той е само спирка по пътя към целта, която си е поставила. Емре  е симпатичен млад мъж,но любов,влюбване или някакъв интерес към него като мъж аз не видях. Виждайки колко много се влюбва в нея,на моменти тя се чувстваше виновна,че го използва,но нищо повече.

Наистина понякога поведението на Емре е противоречиво и инфантилно. Той интуитивно усеща,че Ямур не му отвръща със същата взаимност и това го изнеря и го прави подозрителен,а понякога и отблъскващо ревнив.Въпреки че тя винаги намира логични обяснения,когато той се усъмни в нея,явно подсъзнателно усеща ,че връзката им не е нормална. А и Шахика постоянно му обърква главата със своите подозрения и теории и го държи нащрек. Не е лесно да си син на сем. Арсой. Това,което ме изненада най-много в неговото поведение е реакцията му,когато разбра че родителите му са престъпници,причинили напълно умишлено ужасни неща на един невинен човек и семейството му и на още един куп потърпевши. Това ме вбеси , но него предстои да го коментираме скоро. Ако не се лъжа в 12 епизод. Може превода да смекчи гнева ми,но не се надявам много.

С Рюзгяр нещата са по-различни. Той е единственото нещо,което свързва Ямур с  миналия й живот,с него има хубави спомени. Ако всичко това не се беше случило , Ямур щеше да е съвсем друг човек. Щеше да е просто Дерин,да има норален живот.Нямаше да храни омраза и жажда за отмъщение и щеше да се влюби и да бъде щастлива точно с някой като Рюзгяр . Неща,в които в момента са невъзможни,защото любовта е нещо,което тя не може да си позволи. И нещо,което я кара да страда още повече. Това показват и думите на Ямур в края на 9 епизод:

Най-тежкото нещо е настоящата любов,която не можем да покажем.
Най-страшните тайни,които пази човек, са тези тайни които не можем да разкрием и пред себе си.

За  Дерин –Тя е силно привързана към Ямур и мисля,че е искрена в чувствата си към нея,но Ямур не й отвръща със същата взаимност. От превода на предишните епизоди разбрахме,че още от самото начало не без помощта на директорката на изправителния дом , Ямур е усетила как може да достигне до сърцето на това момиче и да го използва. Първоначално за да преживява някак си на това мрачно място,в което всеки се оправя както може, а по нататък ,за да преследва плана си за отмъщение.
Сега ,когато Дерин нахлу с малко нахалство в настоящия й живот и в известна степен обърка плановете й,Ямур също не показа никаква привързаност към нея. Понеже не успя да я накара да си отиде,я прие и продължи да се възползва от нея при необходимост. Не е много честно,но и Дерин й причини доста неудобства, а и й отне Рюзгяр.

Дайче,
За Шахика напълно споделям написаното от теб. Тази жена като че ли е направена от стомана,толкова е студена, а всъщност страда точно от липсата на любов и искреност в живота си.
Това ,което най-много ме учудва в поведението й е пълната й незаинтересованост към Джемре,която е плод на любовта й с мъжа,който твърди че е обичала. По-логично е точно това свое дете да обича повече,към него да проявява повече загриженост, а е точно обратното. Най-големият проблем на Шахика е,че тя е лишена от чувствителност, не умее да обича и затова не е обичана и тя самата и това я прави нещастна и неудовлетворена.
Дори отношението й към Емре не е точно любов , а чувство за собственост,обсебване. Емре е жертва на криворазбраната майчина любов на Шахика, на амбициите й. Тя сякаш иска да живее неговия живот и не му дава нито да диша ,нито да порасне.

Както вече съм споделяла,въпреки че е извършил ужасни неща,сякаш у Халдун има и някаква човечност,чувствителност.  Сякаш не е загубил напълно човешкото си лице. В 11 епизод има един момент,който нямам търпение да гледам ,в който Халдун говори с Шахика за Селен и за това как я е взела  в семейството им,за да си изкупи греха към детето на любимия си,на което е отнела всичко. Той й казваше нещо от рода на това,че не е достатъчно да дадеш на едно дете материално благополучие и добро образование,трябва да го допуснеш и в сърцето си и да го обичаш,нещо което тя не е направила за Селен и сега берат плодовете на това нейно отношение.

В сериите по-нататък ,които не сме гледали в превод вероятно ще ни дадат още информация за Шахика,за нейното минало, което знаем че крие още тайни и вероятно ще можем да си обясним по-добре какво я е направило толкова студена и безчувствена.

Мислите ми са хаотични и се гонят ли гонят и не могат да се стигат. Сигурно ме е напекло слънцето днес,защото цял ден бях на плаж ,затова спирам и отивам да си пусна 10 епизод, а утре и 11.
Най-после!  newsm44

Пожелавам ви хубава вечер с една приятна песничка на моя любимец Yalın!

http://youtu.be/xEb87JQ9CKQ

http://youtu.be/xEb87JQ9CKQ

До утре!

# 522
Дъгичка  wavey много интересен коментар отново за 9 епизод  newsm51 а за клипчето с песента на Yalın и аз си го харесвам много  thumbsup Smile

Още за Шахика и отношението и към Джемре и от мен, споделяйки напълно твоето впечатление за нея  thumbsup
Цитат
Това ,което най-много ме учудва в поведението й е пълната й незаинтересованост към Джемре,която е плод на любовта й с мъжа,който твърди че е обичала. По-логично е точно това свое дете да обича повече,към него да проявява повече загриженост, а е точно обратното. Най-големият проблем на Шахика е,че тя е лишена от чувствителност, не умее да обича и затова не е обичана и тя самата и това я прави нещастна и неудовлетворена.
Голям хленч и непрекъснати злобни обвинения към Халдун, че той е причината да е нещастна в брака им и когато е намерила и се е влюбила в Адил, той я е направил още по-нещастна, защото я бил принудил, заради своето престъпление да предаде "любовта на живота си" и допусне да бъде осъден невинен любимия й. И това вече знаем, че е биологичния баща на Джемре от следващите епизоди.
И ако за Емре донякъде приемам нехаресването и на Ямур - новодошла, непозната, прословутата "майчина ревност", то за Джемре ми е непонятно защо Шахика толкова упорито и по най-противен начин иска да прекъсне приятелството й с Баръш.  На Рюзгяр обясни по най-обиден начин, че причината била само, защото не бил от "света на Джемре" (в смисъл че е беден, а не необразован) иначе го била харесвала ...
Тя е нещастна и вини непрекъснато Халдун и нима не разбира, че вероятно ще направи нещастна и Джемре, ако чувствата и към Баръш са началото на голяма любов и то споделена ...  #Crazy newsm78  
Емре директно я попита, когато Шахика с недоказани съмнения се опита да прекъсне връзката му с Ямур : "Ах, майко, ах! Ти как стана такава? Какво си преживяла, за какво си страдала? Защо не се доверяваш на никого? Защо се страхуваш от всички, майко?"
Ще разберем вероятно във втория сезон това, но дали ще я оправдаем за постъпките и сега ...   #Crazy Thinking

Приятна вечер на всички  Hug Hug Hug

# 523
  • AMS
Радвам се на Берен, че е избрала тази изключителна сложна и многопластова  роля, в която се справя невероятно!
Радвам се и на целия състав - артисти, сценаристи, режисьори, без изключение, които правят всеки епизод излючителен!
Преговор 10-ти еп.
Началото започва с нов персонаж. Игор - човекът, треньорът и учителят, който е стратегът на Отмъщението. С този спорт Ямур придобива по-голяма концентрация и самодисциплина. Ако не беше треньорът, може би тя щеше да стане като л. Дерин!?  Този спорт научава нашето момиче, на изключителна концентрация и сила на ума.

Двата проблема - Дерин и Селен.

Ето как пристъпва Ямур към решаването им.
Скрит текст:

Оперативка с Хакан
Скрит текст:

Лъжите деринови и оплитанията продължават:
Скрит текст:

Но проблемът нараства и трябва да се решава,  спомените нахлуват, а животните не можеш да ги излъжеш.
Скрит текст:

Ето какво следва по "проблема Дерин" и как още някой разбират за това. Интересна е и реакцията им и по отношение на Адил Челик.
Скрит текст:

Но стига с Деринката.
Имаме още един нов персонаж, който май знае кой кой е!? Ето какво е вършил преди и какво му предстой в бъдеше.
Скрит текст:

Проблема Селен.
Ето неговото развитие -
Една последна молба  

преводачка, .... оперативна с Хакан ...
Скрит текст:

Предупреждение от Игор

И накрая  Доверието в:

Размисли еп.10

ПП: Момичета,  newsm18 newsm18 newsm18
Видях, че сте писали и много ви благодаря!!!
Това ми дава невероятен стимул.
Ще ви прочета с голямо удоволствие!!!
Този пост ми отне абсолютно целия ден, но съм удовлетворена.
Благодаря и на тези, който са ме прочели!!!

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 01:18 от di...va

# 524
 wavey Добро утро, момичета   food010

Дива   smile3501 страхотна си  newsm10 благодаря за хубавия преговор  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт