Къде се скрихте всички,липсвате ми....

rivva

Аз най-после приключих с 9 епизод. Този път преговорът ми няма да е в обичайния си вид,а по-скоро под формата на размисли и въпроси ,провокирани от епизода ,на които се надявам да намеря отговор с ваша помощ. Четири дни го мъча тоя преговор,че времето ми е кът напоследък и вероятно мислите ми са разпокъсани,но в момента само на това съм способна. Чакам и вие да си включите по-качествено от мен, а аз се надявам скоро да мога да стигна и до 10 епизод,че вече нямам търпение да го изгледам.
/Извинявам се за некачествените стоп-кадри,но този път не съм внимавала,а нямам време да правя нови.../
Ето какво успях да измисля за 9 епизод.
Рюзгяр беше лесна мишена точно в този момент,защото беше разочарован ,че Ямур го отхвърли и го ласкаеше вниманието на една жена. А колко е разочарован показа отношението му към съветите на Хакан малко по-късно.
При разговора си с Ямур,Дерин се опитваше да я убеди,че не е решила да остане ,за да й пречи или да я изнудва, а просто иска най-после и тя да се установи някъде,където да има дом,приятели и място на което да принадлежи. Признавам,че в началото се съмнявах в нейната искреност, но тя доказа че би направила много заради Ямур, а в същото време тя не й отвръщаше със същото.
Но и Дерин е много проницателна,веднага разбра ,че Ямур също има определена цел,с която се е върнала на това място.
На Шахика напоследък непрекъснато й се струпват неприятности. След започналия развод с Халдун и изнасянето му от къщи,раздора с Джемре,която не иска да живее с нея, изнасянето на Емре при Ямур и временната му работа на сервитьор и т.н. ,сега Лейла си върна спомените , а на вратата звънят полицаи,които изказват подозрения за участието им с Халдун в убийството на Адем и претърсват дома им. Отгоре на всичко намират пистолета в градината.
Малко свежест от Хакан.
Точно в момента в главата ми е каша и имам един въпрос. Тук Ямур си спомня момент от миналото,свързан с размяната на самоличностите. В миналия епизод, ако не се лъжа ни показаха друг спомен,в който видяхме как Дерин /още като истинската Ямур/ излиза от изправителния дом и отпред я чака приятелката й. Двете разговарят и Ямур предлага голяма сума пари,за да си разменят самоличностите. В този момент би трябвало Ямур вече да знае,че баща й е невинен и да е прочела вече дневниците, или се лъжа.

Сигурно нещо съм пропуснала или бъркам поредността на събитията заради препускането през сериите напред назад, но се надявам лека полека да си подредя мислите в главата и най-вече да схвана хронологията на събитията.
Тук се вижда ясно,че чекът е за 500 000 и е на името на Ямур Йозден. Значи първо ще го осребри и после ще си разменят самоличностите, пак ли аз нещо не схващам…
Преди това Дерин разглеждаше документите за самоличност, но не мога да видя те на чие име са, увеличавах снимката, но името е размазано. Предполагам ,че трябва да са новите документи на Дерин Челик с нейната снимка.
И друго се питам. Как Деринката успя да похарчи толкова много пари за няколко години. Хич не е малка сумата , но явно на Дерин й е стигнала за кратко,щом се е наложило да се препитава като танцьорка в заведение със съмнителна репутация?! Всъщност 50 000 ми звучеше доста по-логично и затова много се изненадах,че всъщност става въпрос за 500 000.
Спорът около това кой да работи по новия проект на компанията беше мъдро разрешен от Халдун - даде възможност и на двамата и всеки да докаже на какво е способен. Друг е въпроса,че със Селен по принцип допусна грешка,но това е друга тема. В крайна сметка и двамата не се справиха.
Емре понякога ми е много забавен с опитите да се прави на важен,особено пред Халдун. Доскоро не искаше да работи във фирмата, не се интересуваше от нищо,дори не знаеше какво иска от живота, а сега като се ядоса на Селен и вече стана голям бизнесмен, сам щял да се справи с проекта,че и команди взе да раздава.
Понякога ме е жал за него,защото изглежда направо безпомощен, пък и фактът,че любовта му е несподелена ме кара да съм по-толерантна с него. В друг момент пък ми иде да му извия врата като почне да се прави на важен или пък при многобройните му прояви на ревност към Ямур,свързани не с конкретни причини, а с личната му неувереност и комплекси. До голяма степен Емре е жертва на задушаващата любов на майка си, точно това и Ямур му каза в този епизод- че майка му има твърде силно влияние над него и ако иска връзката им да продължи,трябва да се научи да бъде самостоятелен. Често демонстрира поведение типично за разглезено богатско синче,свикнало да е винаги победител по презумция. И ако не стане на неговото,тропа с крак…
Как мислите,защо Ямур реши да „признае„ пред Рюзгяр,че е Дерин Челик,детската му любов?! Дали защото Ямур и Хакан я притискаха да замине, или по-скоро защото осъзнаваше,че като го направи,може да остане с Рюзгяр?!

През целия първи сезон така и не можах да си обясня напълно защо Шахика не проявяваше никаква привързаност към дъщеря си. Въпреки упоритостта и непримиримостта си, Джемре всъщност жадуваше да бъде обичана точно от майка си,да почувства нейната искрена загриженост и майчина любов, а не желание да я контролира. Та дори със Селен , Шахика беше по-любезна,по-търпелива и по-толерантна,отколкото към родната си дъщеря,плод на любовта с мъжа,за който все още мисли и съжалява.
Халдун е много суров и не проявява милост към никой,но всъщност е здраво стъпил на земята и не си хаби времето и емоциите в съжаление или заблуждения относно миналото. Съзнава,че нещата които е извършил са престъпления ,готов е да извърши нови,за да прикрие старите,но и не живее с илюзията,че е невинен и е жертва на решенията на някой друг като жена си. В някои моменти Халдун проявява гъвкавост и дори човечност в повече от Шахика. От самото начало на сериала досега,някак си не успях да го намразя,въпреки че е отрицателен герой.
На Селенката не можем да не й признаем,че е много находчива и винаги съумява да измисли как са постигне целите си. При нея няма не искам,няма недей…
Струва ми се,че Шахика беше почти убедена ,че ще успее да убеди Баръш да не се среща с Джемре. За хора като нея всеки може да бъде купен. Хареса ми как младежите й натриха носа накрая.
Дори прислужница в дома на Шахика да си не е лесно . Вижте на какви високи токчета се е покатерила тази,не й завиждам…
Тия двамата са големи сладури като се озоваха без да искат на парти. Добре ,че времето се затопли,та Рюзгяр не дойде увит с три-четири шала около врата,както ходеше преди.
Този момент си струва да се запечата в снимки ,защото едва ли ще се повтори. Нищо ,че в това извинение няма грам искреност…
Дерин хубавичко поразпита Рюзгяр ,но и той беше доста откровен с нея. Каза й истината,че е останал на това място заради Ямур. Тук ми направиха впечатление тези негови думи:
Това признание на Рюзгяр накара Дерин да вземе решение да му каже ,че тя е детската му любов. Ех,този Рюзгяр,все го лъжат,а той не го заслужава. Единственият напълно невинен в цялата история….
Помня колко се вълнувахме на това късно посещение в дома на Ямур по време на гледането онлайн и колко ни се искаше да знаем за какво си говорят…
В този момент Ямур си спомня за раздялата им с Дерин след размяната на самоличностите.
Тук момичетата за първи път се обръщат една към друга с новите си имена.
В този момент планът вече е готов. Размяната на самоличностите е факт и новата Ямур предприема следващия ход - свързва се с Игор Медведев,за да започне да се подготвя за отмъщението…
"Всеки от нас има тайни,които скрива от останалите,
Фалшиво приятелство, фалшиви отношения.
Най-тежкото нещо е настоящата любов,която не можем да покажем.
Най-страшните тайни,които пази човек, са тези тайни които човек не може да разкрие и пред себе си."
Чики

Клари,хубава ваканция,миличка!

За да разбереш по-добре епизодите без превод може да ти помогнат донякъде подробните преразкази,които имаме за всички епизоди. Слагала съм ги многократно в темата,но ако не ти се рови ,мога да ги потърся в компютъра си и да ти ги изпратя.
Според арабките - нова снимка на Башак Дашман/Дерин.
И един малък Хепилери,като комсомолец е с тая червена вратовръзка.
http://youtu.be/DuVvUkKazws