Beren Saat и Intikam - Никой няма да бъде забравен в тази история! - тема 7

• 94 956
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Дайче  smile3501

Страхотна си, личи си че си от отбора на Хакерките...

За преговора на се притеснявай,има време. И аз съм стигнала само до половината на 9 епизод,10 още не съм го гледала с бг субтитри,но седмицата е пред нас. Все ще намерим време.

Изпращам ти целувка по нея....

# 496
Момичета, здравейте!

От няколко дена се каня да ви посетя и накрая успях. newsm44
Страхотно е в темата ни. Heart Eyes
Благодарение на вашите изчерпателни и прекрасно онагледени коментари аз също имам възможност да си припомня епизодите. Благодаря на всички от сърце!

...
"Дерин заминава" -  Наистина ли Ямур се изпусна и каза името?
...
Дива Hug, много си наблюдателна! Браво! thumbsup

Не, Ямур не се е изпуснала. Аз съм се изпуснала. hahaha
Сега погледнах отново сцената. Сигурно и вие сте чули, че Ямур не споменава името на Дерин. Тя казва „o gidiyor” в края на изречението. Нали в турския език няма родове и това „о“ означава тя/той/то, като от контекста се подразбира за кого става въпрос и дали е мъж, жена, дете или предмет. Във въпросната сцена, точно преди Ямур да си тръгне, двамата с Хакан разговарят за Рюзгяр и синините по лицето му като споменават и Емре. И понеже на Ямур не и харесва накъде върви разговора, си тръгва и казва, че „ако не се случи нещо непредвидено, утре „о“ заминава“ или нещо подобно, имайки предвид Дерин. Предполагам, че понеже аз съм знаела, че тя говори за Дерин, и за да не напиша той (защото са говорели за Рюзгяр и Емре) съм написала Дерин. А е трябвало да напиша „тя“.  
Очевидно не съм внимавала достатъчно и не съм отчела факта, че Хакан не знае, че става въпрос за Дерин. Или аз съм искала да му кажа, че се отнася за нея (нали ми е любимец Wink). Joy
Шегувам се, като с това не искам да оправдая грешката си. Обещавам да бъда по-внимателна, но за съжаление, не мога да гарантирам, че няма да има и други такива случаи или пък някакви други неточности. Аз не съм професионалист и преводите, които правя са любителски. Затова разчитам на вас да споделяте в темата, когато нещо ви изглежда неуместно и по този начин да изясняваме неточностите.  Peace

И нали съм на тема грешки, ще обърна внимание на друга такава, която видях докато ви четях. Embarassed

...
Ямур/Дерин не закъснява с предложението си, дава на приятелката си чек за 50 000 долара,за да започне наново живота си. Не закъснява и предложението да си разменят местата.

...

Сумата, която истинската Дерин дава на истинската Ямур, е 500 000$, а не 50 000. Тази сцена не съм я гледала отново, но съм сигурна, че цифрата е 500 000, защото си спомням, че когато превеждах, се чудех за какво ли Ямур (истинската) е похарчила половин милион долара и работи като танцьорка. Peace
А защо съм написала 50 000 нямам никакво обяснение. newsm78 Сигурно просто съм пропуснала едната нула, все едно става въпрос за 5 ст. и 50 ст. Joy
Отново се пошегувах, но съвсем сериозно ви моля да ме извините.  

Аз досега не съм гледала нито един епизод със субтитри, поради липса на време. Затова и няма как да ви съобщавам, че нещо ми изглежда нередно. А дори и да гледам, може нищо да не видя. Моля, когато вие гледате и ви направи впечатление, че нещо не е както трябва, да пишете тук. Peace Независимо, че напоследък го правя по-рядко, когато влизам в темата винаги чета всички страници от последното си влизане дотам, докъдето сте стигнали. Така че, рано или късно ще се появя и ще си призная без бой. Joy

Мислех да коментирам нещо във връзка с преговора, но забравих какво. newsm78
Сега ще се върна назад по страничките и се надявам да се подсетя. Сигурно ще се включа по-късно отново. Laughing

# 497
Дъгичка   newsm51 но ... си признавам  Embarassed че ако не беше жокера ... щях да се чувствам като  #Silly

Джули newsm51 но не се притеснявай мила и да не беше написала Дерин, ние щяхме да си го изречем в мислите newsm10
Виж има много по-тежки случаи на грешки и то от ... професионалисти  smile3521
За остров Джунда  Wink например бил  smile3555
Цитат
Остров Джунда е най-големия от множеството островчета пръснати в залива на Айвалъ - с площ от 23кв.м. Айвалък и о. Лесбос са близо и се виждат от брега.
това е от тук :
http://pochivkivturcia.blogspot.com/2010/06/blog-post_9926.html
Направо съм  #Shocked та това е площ дори по-малка от една дневна /хол/  с размери от порядъка на 6,00м/4,00м ...  hahaha
Приятна вечер  Hug Hug Hug

# 498
  • AMS

Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Изгледах и 9-ти и 10 епизод.  thumbsup
Изчаквам да ми улегнат  Joy и после ще ги мисля.  Thinking
Сега само надникнах "през щората" да видя как сте.  Grinning
Но наистина е по-леко вече.  Party
Най-зациклящите бяха, за мен, 7-ми и 8-ми.  ooooh! ooooh! ooooh!
Сега в 9-ти ми е по-лесно, а е още повече с превод. Кеф ми е  newsm19

Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower
За преводачките прегръдки и целувки , с много обич, от душица и сърце!!!
Да са ни здрави, за да им се радваме!!!  
Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

Джули,  Hug миличка,  Kissing Heart карай както можеш и както знаеш!!!
Коя съм аз да ти правя забележки, или да ти намирам грешки?  Embarassed
Толкова съм ти благодарна.   bouquet
Разбрах, че е технически пропуск, защото и аз се върнах няколко пъти да чуя какво се казва.  Rolling Eyes
Е, колко съм спец, не е за разправяне.  Embarassed  
Не чух да казва Дерин ..., но пък изобщо не разбрах какво казва.  Rolling Eyes Embarassed  Joy
А, това за чека,  не съм го забелязала каква точно е сумата. Знам, че бяха много пари.  Laughing
Нали имам много бръмбари в главата,  Crazy та сега се сещам, че в Revenge, числото е друго и по-малко Crazy
Хайде омитам се за сега!!!

# 499
 wavey Добър да е денят ви, момичета   typeuu Flowers Four Leaf Clover

Дива  wavey

# 500
  • AMS
Приятен ден, момичета!!! Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower
Дайче,  Kissing Heart

# 501
 wavey Добра вечер, момичета  Hug

newsm09 Какъв ден, а ...  smile3506

Малко красота за Дива  smile3525 а предполагам не само за нея ...  newsm53

И едно поздравче :  Witch Doctor - Ooh Eeh Ooh Ah Aah Ting Tang Walla Walla Bing Con ....  newsm18 newsm18 newsm18
https://www.facebook.com/photo.php?v=3111913204169&set=vb.99 … ype=3&theater
http://www.youtube.com/watch?v=oO-7UAJ8uEI

# 502
ПРИВЕТ,МОМИЧЕТА  lovekiss

Джули,Дива,Дайче Hug Hug

Дайче Hugне знам ти какво имаш предвид за днешния ден, но моят беше дълъг и натоварен и сега се наслаждавам на приятна почивка ,а в компанията на интересните неща,които сте сложили днес в темата ми е много приятно.
Понеже Дива я няма в момента, се възползвах от красотите преди нея.  smile3533
А клипчето с танца на Ясемин и Нежат /така ли се казваше/ от "Спомни си любима" ми достави истинско удоволствие и ми напомни,че е крайно време да подхвана филма отново. Такива са ми плановете ,в края на месеца ще изляза в отпуск за малко и мисля да го почна отначало,защото съм забравила вече това,което съм гледала. Но този път ще го направя с лист и химикалка в ръка .
И да знаеш че  като стигна до сериите без никакъв превод ще искам помощ ,ако нещо не съм разбрала. Но, да не се каня,че не се знае какви ветрове ще ме завеят....

Джули Hug радвам се че си успяла да наминеш. За малките неточности,въобще не се притеснявай. На фона на всичко , което правиш за да можем да се наслаждаваме сега на преведени серии,това не е нищо. Пък и с тези дреболии въобще не можеш да ми бъдеш конкуренция. Аз един път като превеждах от руски преразказа на един епизод /дали не беше точно 11 ,който ти наскоро преведе/ такава каша бях забъркала,ама добре че Дива е нащрек и ме сезира да си го оправя ,че да не заблуждавам народа. Направо нов сценарий бях сглобила. Помня че ставаше въпрос за посещението на Ямур в хотелската стая на Селенката,за да вземе камерата на Хакан,която тя открадна. Кой знае колко неточности имам и при превода от руски, ама тях ще ги видиш само ти като успееш да изгледаш преведените епизоди,защото знаеш турски..  Laughing Laughing Laughing

Момичета,аз отивам да си продължа преговора на 9 епизод,че до никъде не съм стигнала, а и 10 епизод  ме чака. На вас пожелавам хубава вечер!

И понеже от снощи съм започнала с интересните фотки от архива с Енгин Хепилери,днес продължавам с нещо интересно.

# 503
# 504
  • AMS

Привет, Ривва!!!  Hug
Драго ми е да те "видя" тук!!!   bouquet
Гледаш ли Intikam?

# 505
Дъгичка  wavey правилно си ме разбрала  yes или "тръстика" голяма, или пък дни за здравословна почивка thumbsup аз съм си запланувала една екскурзия  Praynig Heart Eyes ... през есента  Laughing

rivva  wavey добре си ни дошла     bouquet

Видях този колаж  thumbsup наистина кастинга на нашия сериал е чудесен smile3555  Smile

Дива  wavey  
Спокойна и приятна нощ   sleepuu

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 01:05 от dai4e

# 506
ПРИВЕТ,МОМИЧЕТА!

Много хубави снимки и новини сте донесли.
Да не остана назад от вас, та ще споделя и аз нещо не по-малко хубаво.

10 епизод с бг субтитри

http://asi-bg.net/details.php?id=8717

Хубав следобед! Hug

Много благодаря Simple Smile Страхотни сте,момичета  Hug  bouquet  bouquet

# 507
  • София
Привет, Ривва!!!  Hug
Драго ми е да те "видя" тук!!!   bouquet
Гледаш ли Intikam?
di...va  Two Hearts ....... невероятно и нелогично за мен (предвид Берен), но не го следя за сега .... наложила съм си dızı-почивка ........"поразлистих" ви малко снощи ...... много сте сладки.

dai4e  Hug

....... поздравете чики от мен! Не знам кога пак ще ви навестя ...... ако се изкуша да си пусна Intikaм ... kim bilir може и да ви пристана ......  Wink

# 508
Привет, момичета  Hug Hug Hug

Тези дни ме няма, тъй като сестра ми замина на стаж и съм сама на работа (работим заедно цялото семейство). Ще ме извините, надявам се  newsm17

Джули, радвам се да те видя. Благодарности за всичко, което правиш.   bouquet  bouquet  bouquet

Ривва, изключително ми е приятно, че се включи  Hug Hug Hug Отдавна не съм те виждала из темата. Хубаво е, че си си дала малко почивка от сериалите. Така, когато пак започнеш да ги следиш, ще ти бъде още по-интересно  newsm10

Момичета, следя ви през телефона си. Ще се включвам вечер Hug

Поздрави на всички и хубава вечер! smile3525

# 509
Здравей те  Hug
Изгледах до 10 епизод сега започвам и другите епизоди без превод ще ми се наложи да се поровичкам из темите и да събера на едно място всичко което се е обсъждало за епизода за да мога да разбера за какво си говорят поне малко Peace
Искам да изкажа огромно благодаря на всички участващи в превода и реденето на субтитри за да ни доставите огромното удоволствие да гледаме с превод  Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Джули огромно благодаря за труда ти макар че си заета ти намираш време за темичката и за нас  Hug Hug Hug
Чики приятна работа (макар че разботата никога или в повечето случеи не е много приятна )
Дъгичка Дайче Дива благодаря ви за споделеното за всеки епизод  Hug
Благодаря за всичко което поствате в темата  Hug
Вече ще съм по-активна но от както излязох във ваканция немога да си намеря ритъма на гледане много много  Peace

Общи условия

Активация на акаунт