Beren Saat и Intikam - Никой няма да бъде забравен в тази история! - тема 7

• 94 778
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
ЗДРАВЕЙТЕ,МОМИЧЕТА!  wavey wavey wavey

Приятна и спокойна неделя и от мен!

Дива,Дайче Hug Hug

Нещо не можем да се засечем напоследък и ми липсвате…

Дива,прекрасна среднощна изненада ни направи с преговора на 10 епизод,както и с Размисли № 10.
Благодаря ти за усилията,които полагаш,за да доставиш и не себе си и на нас удоволствие!
Споделям казаното от теб за Берен. Наистина прави страхотна роля, изключително сложна за изпълнение и представляваща голямо предизвикателство за нея като актриса и се справя блестящо. Това момиче има невероятен усет при избора си на ангажименти. Убедена съм,че тя получава много предложения,но винаги успява да избере онова,което ще й позволи да разкрие по най-добрия начин качествата си в съответния момент. С всяка своя роля ,тя ни очарова все повече.

Тази сутрин довърших и моя преговор на 10 епизод,много неща се повтарят,но нали му викаме преговор. Почнах едно,получи се друго,но каквото-такова.

ПРЕГОВОР ДЕСЕТИ ЕПИЗОД

Скрит текст:
Епизодът започва със съветите на Игор:

Завиждам благородно на Шахика за ей това местенце,
в което се опитва да избяга от самотата си…
Но тя и тук е самотна и нещастна.

Шахика показа на Селен,че е наясно какво цели,
но няма да й се отвори парашута.
В прав текст й каза,че в никакъв случай не би позволила
връзка между нея и Емре,дори той да е склонен…

С такива учителки като Шахика и Селен, на Аслъ не й беше
трудно да задобрее в интригите. А Емре е лесна жертва.

Емре споделя с Ямур новината за развода на родителите си.

Чакъл въобще не може да понася Деринката,
само като я види и й обръща гръб.
Чак се налага Рюзгяр да го нахока,а после да му измисля оправдания пред нея.

Спомените на Ямур винаги ни дават информация за миналото,
което ни помага да подреждаме пъзела.
Нека проследим и този,свързан с бившия адвокат на Адил Челик.

Баръш и Рюзгяр вече сериозно притесняват Дерин с многобройните 
си въпроси и спомени от миналото и тя ще се наложи да потърси помощ от Ямур.
Наложи се тя да измисля какви ли не оправдания.

Дерин отива при Ямур и се опитва да й обясни защо е казала
 на Рюзгяр,че тя е Дерин Челик.

Дерин обаче вече се съмнява. Усеща ,че има нещо за което не знае около Ямур.
Чуди се защо се е върнала в родното си място и дом,има нов приятел ,
но очевидно все още има чувства към Рюзгяр.

Тук повярвах напълно на Дерин. Тя е едно самотно момиче, даже ми стана жал за нея.

Поредният съвет на Игор.

Ей това ми хареса. Окрилен от телефонния разговор за предстоящата среща с Игор Медведев,
Емре на момента придоби самочувствие и започна да дава разпореждания на Селен.

Ямур се опитва да разбере какво е разказала Дерин на Рюзгяр.
Така научава и какво мисли той за случилото се с баща й.

Най-тъжният от всичките спомени на Ямур -
раздялата на малката Дерин с любимото й куче и най-добрия й приятел
след случилото се с баща й. Краят и на нейното детство.

И едно важно признание,което направи Рюзгяр пред Ямур.

Ямур дава на Дерин дневника си,който е водила в изправителния дом.
Така привежда в изпълнение своя план,възползвайки се от съветите на треньора.
Дерин също е доволна,защото приема това като разрешение да остане.

Хареса ми как Джемре върна чека на майка си.

Шахика: Какво е това?
Джемре: Чекът,който си дала на Баръш.
Той не желае да го приеме.
Шахика: Какво има,променил е решенето си ли?
Джемре: Мамо,той не искаше да го вземе,аз настоях.
Не можеш да купиш всеки,той ме обича.
Шахика: Значи вие ме разигравахте?
Тази детска игра няма да промени мнението ми.
Джемре: Знаеш ли защо измислихме тази игра?!
Защото казах на Баръш,че искам да си купим свое жилище. Не искам да живея тук.
Шахика: Дъще…
Джемре: Не съм свършила,мамо.
Ти си права,Баръш не е като нас.
Той не искаше да те лъже и ти връща парите.
Шахика: Хубаво е че има съвест.
Джемре: Е,аз напускам този дом.
Шахика: Къде отиваш?
Джемре: Вече съм на 18 години ,мамо.
Татко каза,че мога да избирам къде да живея
и аз избрах да живея с него.

Селенката пък напълно си заслужи номера,който и погоди Ямур.
Номерът си го биваше,но пък не ми хареса ,че пак Хакан беше използван
за целите на отмъщението без да бъде уведомен предварително.
Коронният номер на Ямур.

Хакан разглежда останките от лаптопа си след посещението на Селен.

Разговорът между Шахика и Селен.

Шахика: Това ли търсиш?
Ти живя много години тук,Селен.
Отворих ти вратите на този дом,
бях ти като майка,а ти така ли ми се отблагодаряваш?
Селен: Каква майка си ми ти?
Помниш ли първият ден,в който дойдох в този дом.
Още не бях прекрачила прага, когато ти ми каза:
„Ще ме наричаш госпожа Шахика!”.
Кой нарича майка си госпожа?
Ти никога не си била моя майка.
Шахика: Никога не съм правила разлика между
теб и децата си.
Учеше в същите училища като тях,
разполагаше с всичко,от което имаш нужда.
Селен: Точно така трябваше да бъде ,нали?
Трябваше да покажеш на приятелите си колко благороден човек си. Затова ме доведе.
Твоето майчинство е толкова фалшиво,
колкото и твоята благотворителност.
Вие никога не ме приехте.Аз не съм една от вас.
Само Емре ме ценеше,но и той след като се влюби в тази глупачка,
се обърна срещу мен и ме изгони от този дом.
Даже не помисли къде и как ще живея в бъдеще,просто ми посочи вратата.
Но сега е мой ред.
Целият ви живот е в моите ръце,г-жо Шахика.

Завършвам с думите на Игор към Ямур.
В тях винаги има скрито послание и подсказка за бъдещето.
 Специално се надявам на коментар относно тях на Дива.

Игор: Влюбена ли си в него?
Ямур: Не говори празни приказки.
Игор: Когато се запознахме,ти беше малко момиче.
Носеше твърде много гняв вътре в себе си.
Търсеше помощ,но аз не исках да ти помогна,помниш ли?
Защото в главата ти имаше само жажда за отмъщение.
Ямур: Но аз се промених,станах съвсем друг човек.
Игор: Лъжеш!
Ямур: Никога не съм те лъгала.
Игор: Тогава е по-лошо.
Ямур: Защо?
Игор: Защото ти лъжеш самата себе си.
На теб вече не ти е нужна помощта ми.
Ямур: Моля те,не ме изоставяй.
Игор: Ти сама ме принуди да го направя.

Баща ми беше написал в дневника си:

Винаги се питаме кому да се доверим.

За да проверим кой ни е наистина верен са необходими много години.

Предателството отнема само няколко секунди.
Някои казват,че верността дава на човек безкрайна надежда.

И затова най-опасен е този човек ,който е загубил и последната си надежда.

# 526
  • AMS

Привет, момичета!!!
Благодаря ви за всичко, което сте споделили и най-вече за преговора!!!
Мислите ми за Отмъщението не ме напускат. Сложен е този сериал. Както казвате, гледайки серията, в даден момент ти се приисква да се върнеш назад в другите серии. Така е построен сериала, че винаги има нещо, което те кара да си задаваш въпроси. Дори в момента гледам 11 еп. и се налага да се връщам и в самата серия, за да проследя дадени действия и реплики. Това е хитър подход на създателите. Сцените, дори само в един отделен епизод, така са разбъркани, че трябва да ги вадиш и сам да редиш последователността им. Както се опитах това да направя в 10-ти еп. с Игор и Ямур. Сега обаче си мисля, че такова нещо ще ми се наложи да правя, но вече в двата епизода 10 и 11 за адвоката Онур и Ямур. Олавям се даже, че от това ходене напред назад в първи сезон, се дезориентирам кое кога се е случило. Ето сега се сетих да си задам въпроса кога Емре и Ямур бяха на вечеря и той призна любовта си? И каква беше нейната реакция? Дали това е в следващите епизоди, или е минало?
Но ето нещо, което писах преди горното. Предварително се извинявам за малко тежките мисли, които са ме налегнали.

Скрит текст:
Отмъщението е основен мотив в отношенията на героите. Всяко действие се обяснява с това. Всеки от тях прави своите малки отмъщения, а Ямур прави най-голямото.  Малките отмъщения са с дребни и с неоправдателни мотиви, голямото отмъщение е с голям и добре обмислен мотив. Но всяко отмъщение си има причина и при всяко отмъщение се допускат грешки. Отмъщението е една безкрайна Война.
Но увлечени от Отмъщението има още нещо важно, за което се забравя . Това е ефектът на Бумеранга.
Всички герои са наранени по един, или друг начин от останалите и търсят начин да си отмъстят. Основният способ на Отмъщението е първо печелене на доверие и после предателство. А Бумерангите идват според силата на Отмъщенията.
За какво си отмъщава л.Дерин - за миналия си живот, за липсата на дом, семейство.... за това, че Ямур я използва. Виждайки, че може да загуби малкото си завоевание Рюзгар, тя излъга, че е Дерин Челик. Така обърка плановете на Ямур. Те първа предстои да видим с какво още ще отмъщава и как Бумеранга ще се върне.
Селен отмъщава заради почти същото - липсата на любов, липсата на дом, истинско семейство и скоро ще видим ефекта на бумеранга при нея. Тя е до толкова обсебена от Отмъщението, че дори това я е разболяло. Баща ѝ и тя самата са жертви на на голямото Отмъщение на Арсой.
Шахика - отмъщава на всеки за всичко. Отмъщава за времето, когато още не е срещнала Халдун. Тя отмъщава  на Халдун с връзката си с Адил Челик. Впрочем тази връзка е изградена само от лъжи. Лъже, че ще се разведе, но Адил Челик също има жена по това време. Тя не обича малката Дерин, защото тя е пречка в лъжите и манипулациите ѝ. Шахика ще Отмъщава на това дете докато е жива. Лъже, че ще  спаси Адил от затвора.  Лъжите са в основата на едно Отмъщение. А и Адил Челик не е само положителен герой. С тази връзка с Шахика и той отмъщава. Не сме разбрали каква е причината за раздялата с майката на детето му.
А Джемре !? Ами тя е Отмъщението на Шахиха и за Халдун и за Адил. Тя не е любовта, както мислех в началото. Самата Джемре също си отмъщава на Шахика и на другите, и дори на Баръш. И Бумерангът няма да я подмине.
Халдун!? Ооооо, не мога да му припиша нищо добро. Той е в основата на предателството на всеки и на всичко. Отмъщава на всички и най-вече на Шахика. Той няма никакви скрупули.  Те двамата просто се надцакват в Отмъщението. Има някой моменти, в който съвета им иска да проговори, но Отмъщението я задушава и убива в крайна сметка. Всички способи при тях са позволени в името на Отмъщението. Това, че в определени моменти Халдун  показва леко състрадание към някой, е голяма заблуда. Той крие още по-големи тайни и прави шантаж с укритите доказателства. За сега го застигат само малките бумеранги.
Лошото е, че всички родители, увлечени в криене на истината, увлечени в манипулациите, засмукани от Отмъщението, не осъзнават, че в него въвличат и използват най-вече децата си.
Но Бумерангът се връща винаги кога с по-голяма, кога с по малка сила.
И за другите герой важи това -
За Рюзгар - изневери на вътрешното си чувство, на явните подсказки на Чакъл. Неговото отмъщение е л.Дерин. Едно Отмъщение получава в края на сезона, но голямото му Отмъщение и големия Бумеранг предстой.
Те първа ще видим  до края на сезона дребните отмъщения между Джемре и Баръш. ...
Смъртта на бащата на двамата братя си беше чисто Отмъщение.
Емре, с това потекло и с тази биография, няма как да не е възпитан от Отмъщението. Смята, че с една любов, може да го спре, но много скоро ще се окаже в клещите му.  Отмъщението на Селен, можеше да коства живота му. На него му предстой голямото Отмъщение, а Ямур беше забравила, че е Арсой и че кръвта вода не става.
На любимецът ни Хакан му предстоят още много тежки моменти, защото той винаги е в окото на Урагана Отмъщение.
А Ямур!? Ямур е режисьора на Отмъщението!!! За сега избягва големия Бумеранг, но може би защото го е получила предварително.

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 18:07 от di...va

# 527
От арабския фейс,превод с гугъл.

Берен Саат и Белчин Белгин,които както се знае освен колежки са и близки приятелки от доста години , в момента са заети да снимат нови игрални филми. Берен  изпълнява главната роля във филма „ Моят свят”,където играе сляпо,глухо и нямо момиче. В същото време приятелката й Белчин Белгин започва да се снима във филм заедно с известния актьор Ибрахим Челиккюл ,в който също ще изпълнява ролята на сляпо момиче.
Двете приятелки ще се конкурират за вниманието на зрителите с новите си проекти.
Снимката долу май е актуална и е от някакво представяне,на нови филми на което са били заедно,но не можах да разбера точно.

Дива,привет! Hug

Наистина е много сложно построен сериала и така успяват да ни държат постоянно под напрежение. Много хитър подход,колкото повече гледам, толкова по-малко ми се струва че съм разбрала. Никой не е такъв ,какъвто изглежда. Всички крият тайни. А с това връщане във времето,което ни поднасят на час по лъжичка,направо ни направиха разногледи. Със сигурност създателите на сюжета ще ни предложат неочакван финал,но какъв ли ще е?!  newsm78  Аз се надявам 3 сезон да е последен,защото иначе ще се разводни много.

Мислите ти споделени в спойлера са наистина тежки и мрачни,но са абсолютно верни. За съжаление си права за абсолютно всичко, отмъщението се връща като бумеранг в живота на всички и го унищожава.
Днес и аз съм на подобна вълна, провокирана от разговора между Шахика и Халдун  в 11 епизод ,за който вече споменах в предишен пост. Току що и аз нахвърлях едни мисли, ще ги  сложа тук,че после може да не им дойде ред.

За разликата в поведението на Халдун и Шахика. Имам предвид отношенията помежду им.Те двамата си знаят всички тайни  и няма смисъл да се заблуждават един друг, но въпреки това всеки от тях си живее в собствен свят.

Халдун е студен и жесток,но накак си е по-малко лицемерен пред Шахика . При него някак си нещата са по-прости. Преди години,за да увеличи престижа и влиянието си и да се наложи в бизнеса е извършил  напълно съзнателно престъпление, като е натопил за него невинен човек. Вероятно има и други,по-сериозни причини,които в настоящия момент не са ни известни. В опитите си за заличи следите от това свое деяние,Халдун извършва още куп нередни престъпления ,въвличайки  в тази игра още хора. Прави това с пълното съзнание какво е извършил и не се опитва да прехвърли отговорността другиму.

При Шахика нещата са малко по-различни . В известна степен не е неин собствен избор да участва в това деяние по натопяването и осъждането на Адил Челик, тя е принудена от обстоятелствата да се съгласи да участва и да си мълчи след това. Няма оправдания за това да съсипеш живота на невинен човек,да не говорим за такъв, в който твърдиш че си влюбен, но аз все пак се опитвах да й намеря такива. Била е млада,объркана,нерешителна. Вероятно не са й стигнали силите да се противопостави на Халдун и да разкрие истината.Може би се е страхувала, че той може да й отнеме Емре , а в този момент е очаквала и друго дете. А може би има и още нещо...
Дори да се опитаме да проявим разбиране към постъпката й в онзи момент, аз в никакъв случай не мога да я оправдая за всичките злини,които е извършила след това. Преди всичко е постъпила ужасно с детето на своя любим. Да причиниш страдание на едно толкова малко и невинно момиченце, при това съвсем умишлено ,да го лишиш от детство, от бъдеще и да повлияеш на психиката му за цял живот е много голям грях. Това е най-голямото й престъпление.  Подобна постъпка се връща като бумеранг в живота ти и те унищожава рано или късно.
Но Шахика не се спира дотук, съсредоточена до такава степен в собствената си болка и неудовлетвореност,тя продължава да върши злини- криворазбраната й  и обсебваща любов към Емре, липсата на привързаност към Джемре, студенината към Селен, та дори отношението й към Аслъ.
В крайна сметка Шахика не постига абсолютно нищо - тя е напълно сама, твърде отдалечена от близките си, без нито един искрен приятел в живота си,неудовлетворена и нещастна. Единствено Емре я обича искрено ,но в същото време се и страхува от нея.  И за всичко това обвинява другите. В настоящия момент Шахика не само ,че не осъзнава че това се дължи на собствените й грешни решения,но и търси отмъщение.

Колкото до Адил, аз от самото начало не го възприемам като напълно положителен образ. Със сигурност връзката му с омъжена жена е нередна, а и го поставя в риск. Не знам каква точно ще се окаже историята около майката на Ямур ,но сега се сещам,че малката Дерин говореше за майка си,помнеше я, а тя беше твърде малка тогава. Което означава ,че може би връзката на Адил с Шахика да е започнала по време на брака му. Кой знае какво се крие зад това. Възможно е обаче в определен момент,когато научи някакви факти за баща си,Ямур да се разочарова или разколебае. Но каквито е да са греховете на Адил,предполагам че не могат да се мерят с тези на враговете му.

И други неща си мисля. Кое превръща човек в престъпник. Самото деяние или действията му след това?!
Престъплението само по себе си е нещо лошо. Различни могат да бъдат причините поради които човек го извършва, но то само по себе си не прави човека престъпник. Това ,което го превръща в такъв в очите на другите са действията,които той предприема след това. Нашите герои извършиха поредица от престъпления,за да прикрият действията си и точно това е най-осъдително. Това е ,което не може да им бъде простено и заради което трябва да получат възмездие.

Дива,понеже стана въпрос за американската версия, ти чела ли и това : "Какво да очакваме във трети сезон!

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 19:11 от * Дъга

# 528
Добър вечер, момичета  Hug Hug Hug

Много ми липсват минутите в темата. Мъчно ми е, че не мога да се включвам активно. Като ви чета какви анализи, мисли и преговори правите много ви се радвам. Силно се надявам и аз да успея да се включа скоро. Отпуската идва... smile3521

Благодарности за превода и субтитрите на 11 епизод. За такова кратко време излязоха толкова много епизоди. Просто нямате равни!!! smile3525 smile3525 smile3525 Благодарение на вас успяваме да хванем сложната линия на "Отмъщението".

Пожелавам хубава неделя на всички!

# 529
  • AMS
Дайче, Дъгичка,  Чики, момичета, благодаря ви!!!
Дъгичка, аз вече май не ти вярвам,  че не си гледала Revenge.
Това в спойлра го видях много отдавна и го обсъдихме с Тони, но решихме да не разсейваме преговора.
Та, за другата седмица ни очаква само 11 еп. Искам предварително да ви споделя, че за преговор без превод, аз ще бъда най-вече читател.  Този сериал не е като другите турски сериали, които съм ги изгледала, някой и без субтитри. Тук всяка сцена, всяко изречение, всяка дума са важни. А както добавим и художествения похват на разместване на времето, сцените, изреченията, та и думите в изреченията, ще има да си правя свободни съчинения, както на мен ми харесва. Аз вече забравих в детайли Revenge. Доколкото мога да ги сравня до тук виждам, че акцентите в едната и другата версия са различни. Да всичко това се случва в еди коя си сериая, но в единия вариант е отделено повече време, а в другия се споменава някак си с едно, две изречения. Да не говорим за това, че в американската версия всичко е много по сбито и не ти дава дори възможност да помислиш защо, как и ...
Та без превод ще ми е изключително трудно да правя някакви коментари и заключения на базата на картинките. Ето пресен пример за 10-ти и 11 еп. Аз едва днес като изгледах и 11-ти, разбрах това за бащата на Селен, за това, че Хакан ѝ е разказал, какво е открил за него и тя го изстреля, пред всички, в очите на Арсой. Много че чудех също и за адвоката Онур - защо е в добри отношения с Ямур, защо ѝ съдейства, като знае, че тя е Дерин Челик? Сега вече започнах да сглобявам и тази картинка.
Ама хайде стига съм философствала.  
Благодаря на преводачките от душица и сърце!!! Ще ги чакам търпеливо!!!

И малко хубави снимки на нашите любимци  

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 01:15 от di...va

# 530
Добро утро, мили момичета!!!
Да започнем новият ден с усмивка.
Спорен и приятен ден на всички.....

Благодаря Ви за всичко, което правите за темата!

# 531
  • AMS

Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Марианка,  благодаря за пожеланията за цялата седмица.
Момичета липсва те ми.

Търся ви

Тази страница  за Intikam много ми хареса. Страхотно качество на снимките. Вижте.
http://fomavintikam.wix.com/intikam-by-fomavi

# 532
 wavey Привет, момичета   typeuu

mar_ana  wavey благодаря за пожеланията  newsm51

Дъгичка, Дива  wavey за новините за Берен  newsm51

И един музикален поздрав :  "Ağla Sevdam" - Yusuf Taşkın  thumbsup

http://www.youtube.com/watch?v=nc2k-XGqr18
Може би тази песен сте я слушали  Embarassed но тя е в унисон с моето душевно състояние  за вас, за темата ...  ooooh!

Спорен ден  Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover

# 533
Здравей те  Hug
mar_ana благодаря за пожеланията  Hug Hug
Дива Дъгичка за всички снимки и новини които донасяте в темата  Hug Hug Hug
Токущо приключих с 12 епизод нищо почти не разбрах но от резюмето за което благодаря специално на Тони че го преведе що годе разбрах за какво иде реч в епизода  Peace
Дива Дъгичка Дайче  блгодаря ви за преговора на епизодите. Удоволствие да ви чета  Hug Hug Hug
Очаквам с огромно нетърпение преговора и на останалите епизоди  Hug
Дъгичка аз пуснах си епизода като преди това бях прочела в началото резюмето за да знам в началните минути за какво си говорят и така на паузи иначе нищо нямаше да разбера. Нали питаше как ще се преговарят след 11 епизод и аз туи казвам как аз преговарям  Peace
Лек и успешен ден  Hug

# 534
Клари wavey А преведения 11 епизод изгледа ли го ...  #Crazy newsm78

Цитат
Очаквам с огромно нетърпение преговора и на останалите епизоди  Hug

newsm17  Направи и сложи първа  newsm10  тук един преговор от класа newsm53 че аз в момента съм "на тръстиката" smile3506 а ... предполагам Дъгичка и Дива също   Weary

Беренгинки smile3555  страхотен колаж от фейса на нашите фаворити thumbsup Smile

Да ви е спорна и приятна работата и на вас  thumbsup и ...  на себе си  Praynig  пожелавам  в  оставащите часове на днешното денонощие ...  Grinning Heart Eyes

# 535
ПРИВЕТ,МОМИЧЕТА!wavey wavey wavey

Чики,Дива,Марианка,Дайче,Клари Hug Hug Hug Hug

Радвам се,че сте наминали в темата и сте оставили своята следа и добро настроение. Аз тази седмица съм изключително ангажирана и нямам никакво време нито за сериала ,нито за темата. Вие също много ми липсвате. Все още не съм гледала 11 епизод,ще се опитам тази вечер,но не знам дали ще успея. А преговора му вероятно ще остане за уикенда.

Дива Hug
Напълно съм съгласна с теб,че трудно ще се преговарят непреведените серии,поне не може да стане по начина ,по който го правихме досега. Аз за себе си съм решила непременно да ги гледам ,защото както вече съм споменавала не съм ги повтаряла досега , а при онлайн гледането пропусках доста. Със сигурност, сега след половин преведен сезон доста неща се подредиха в главите ни, от останалите серии ще схванем поне малко повече от предишния път.
Другата седмица започвам,ще изровя от старите теми  подсказките на Илая по време на гледането онлайн, ще си правя справка с резюметата ,трейлърите с превод,и все ще разбера повече,отколкото знам сега. Ако не друго ,поне ще си доставя удоволствие. А и ще съм с една идея по-наясно преди началото на втори сезон.
Ако руските преводи вървят с темпото досега , до края на август ще имаме примерно още 4-5 епизода в най-добрия случай,което означава,че няма да можем да гледаме целия първи сезон с превод преди началото на новия. Освен ако преводачите не направят реверанс към многобройните почитатели на сериала. Моите наблюдения показват,че рускоговорящата публика много го харесва.

Целият пъзел ще сглобим едва когато изгледаме и всички серии с превод, а може би  и тогава няма да сме напълно сигурни в някои неща и ще се наложи да изгледаме всички серии подред. Такъв е сюжета и това е, което провокира интереса ни.

Цитат
Тази страница  за Intikam много ми хареса. Страхотно качество на снимките. Вижте.
http://fomavintikam.wix.com/intikam-by-fomavi
Дива,линкът който си сложила за тази страница или блог ,посветен на Intikam точно снощи и аз го намерих във фейса и го разгледах. Там пише,че след множество молби на фенове са решили да преведат сериала и да му направят субтитри на гръцки. Само че ще почнат чак от септември да пускат сериите. Тъкмо се зарадвах,че на трейлъра,който са пуснали има опция за превод на субтитрите и превода е доста сносен. Кой знае обаче и те с каква скорост ще превеждат,но ще ги следим,защото пише че ще публикуват и новини,трейлъри,информация за втори сезон. А има и снимки с добро качество,както вече си отбелязала.

Ето и нещо от фейса от снощи,но нямах време да го сложа. Но имайте предвид,че превода е с гугъл.

Думи на Айла Алган,известна турска актриса за Берен Саат:

Харесвам Берен Саат толкова много! Тя действа с очите си по невероятен начин и е толкова искрена. Дори не трябва да си помисля да ходи в актьорско училище. Тя е истински,природен талант. През последните години не съм срещала друг актьор,който да си пробие път и да се наложи така бързо и успешно,както го направи тя. Много се радвам,че тя не е учила да играе в театър….

Дамата ми се стори позната отнякъде,затова потърсих информация за нея. Има впечатляваща биография.

Скрит текст:
Айла Алган -  госпожа Хаят от сериала „Незабравима”. Тя е носителка на втора награда на международния конкурс за песен „Златният Орфей” през 1973 г. Тогава Айла е на 36 години и вече е утвърдено име в театъра и музиката. През същата година получава най-високото звание в областта на културата в Турция – държавен артист и наградата на ЮНЕСКО. Четири години по-късно, през 1977, печели първа награда на международния песенен фестивал в полския град Сопот.
Айла Алган е родена през 1937 г. в Истанбул и е единствено дете в семейството на търговец, изселник от остров Крит, и художничка. Майка й работела като модна стилистка и малката Айла била поверена на грижите на бавачката си, която говорела френски и гръцки. Още преди да заговори правилно на турски малкото момиченце пеело песнички на двата езика.
Майка й разказвала, че още не можела да стои здраво на крачетата си, но танцувала самба, опирайки се на стената. Когато станала на пет, започнала да взима уроци по пиано и балет.
Свирила на пиано 11 години, докато, завършвайки в родния си град френското училище Нотре Дам де Сион, заминала за Париж, за да учи в лицея Версай. Там се запознала със съпруга си Беклан Алган, с когото има щастливо семейство до края на живота му през септември миналата година.
Двамата заминали за Ню Йорк и учили актьорско майсторство в школа в Бродуей.
След връщането им в Истанбул влезли в трупата на Истанбулските градски театри, където и двамата направили впечатляващи роли.
Айла е една от малкото актриси изиграла Хамлет в едноименната пиеса на Шекспир. Наред с това започва да се снима във филми и телевизионни поредици – 42 досега, сред които и сериалът „1001 нощ”, в който играе живеещата в Париж леля на Онур.
Самата Айла е живяла през 70-те на миналия век седем години в във френската столица, в които се занимава главно с музика.
През 1972 г. пристига в Париж по покана на Тетралното ателие на Питър Брук и в същата година прави концерт в най-голямата по това време в Европа зала Олимпия. Песните й са събрани в четири диска, единият от които е със стихове и песни по текст на турския поет суфист от 13 век Юнус Емре, изпълнени на френски, английски и немски.
През 80 те години живее няколко години в Германия, където се занимава с театър.. След завръщането си в Турция през 1988 г. Айла и Беклан създават школа за актьорско майсторство, през която са минали много от най-известните турски актьори.
Айла има много щастлив брак, в който се ражда единствената й дъщеря Севи, която, по думите й, отгледала зад кулисите.
След смъртта на съпруга й от рак през септември 2010 година Айла дълго не може да дойде на себе си. От стреса й падат зъбите и не може да спи, дълго време не можела да се прибере вкъщи, а нощувала при дъщеря си или приятелка…

И малко жълтини от пресата ,свързани с Айла Алган и нашата Лили Иванова.

http://senzacia.net/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B1%D0%B8/%D1%80%D0%B0% … 0%B0-%D0%B5-36329

И други неща исках да ви кажа,но ми излетяха от главата. Ще бъде следващия път,защото сега малко бързам.

До скоро! Hug

Още малко красота...

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 23:07 от * Дъга

# 536
Дайче Дъгичка  Hug
Да изгледах 11 епизод но мене по преговори не ме бива. Оше не съм се научила да правя стоп кадри а и немога да се изразявам добре като вас. Знам че е по-лесно наготово но немога хубаво като вас  Peace Аз и преди съм казвала че се изразявам изключително зле  Peace

# 537
Клари,привет! Hug

Радвам се,че си успяла да гледаш вече 11 епизод , че и 12 си подхванала.
И друг път съм ти казвала да не се подценяваш. Изразяваш се много добре,просто трябва да си вярваш повече. Всеки от нас е уникален по своему и има какво да даде на другите.
За другото,всички се учим,аз преди година и половина не знаех дори как се публикува пост и как се слага снимка,камо ли да правя стоп кадри. Но всеки ден се учим на нови неща,стига да имаме желание. Ако ти трябва помощ за нещо,просто кажи и ние с удоволствие ще ти помогнем с каквото можем.
На някой друг може да му се стори безмилено,но аз за себе си съм доволна,че благодарение на турските сериали научих много за една непозната за мен държава ,за нейните традиции,музика,литература,култура и т.н. Общуването във форума ми даде също много нови усещания , а и умения. Така,че споделяй без да се притесняваш,а като започнеш ще видиш колко ще ти хареса.

# 538
Дъгичка благодаря  Hug
Така е аз си се подценявам но имам такъв навик  Peace Искам да се науча да правя стоп кадри и ще си пусна някой клип че да започна да с еуча щото само с искане не става трябва и желание и макар и да ми е много трудно ще се опитам да напоравя макар и малко лош преговор на 11 епизод и ако желаете и на 12 епизод нещата които ми направиха впечатление  Peace

# 539
Клари,изпратих ти на лични нещо,което се надявам да ти помогне. Пожелавам ти успех. Аз лично с нетърпение ще чакам да споделиш и какво ти е направило впечатление в епизодите.
Както ти казах,мнението на всеки е важно,защото ние сме различни и всяка се впечатлява от различни неща. А с общи усилия се опитваме да подредим един много сложен пъзел,който ни предлагат сценаристите на "Intikam".

Общи условия

Активация на акаунт