Ново правителство, нов късмет

• 940 605
  • 26 251
  •   2
Отговори
# 17 040
  • София
Ако Дончева и Първанов направят партия ще гласувам за тях. Обаче, ако вътре не е Румен Овчаров. http://offnews.bg/index.php/234302/parvanov-pomaga-na-doncheva-z … tsepvaneto-na-bsp  Нещо май, май ще се откажа от герберската идея...уж антиправителствени сайтове, дъра бъра и накрая хоп може бг, не може бг, стана тя каквато стана...Разочароваща, една такава...

Дончева няма потенциала да направи партия, Първанов има, но не е ясно доколко е склонен да се разграничи от БСП, по скоро ще се опита да я превземе от вътре.

# 17 041
  • Русе
  Нямам доверие на Първанов.

# 17 042
Не знам дали съм политически грамотна, но харесвам хора, които казват нещата 1 към 1. Срещала съм Дончева и знам каква перка е и и симпатизирам за това което е. Единствено тя, макар и малко науверено заговори за мултиплексите, тема която никой не подхваща, а в момента в европейския съд тече наказателна процедура срещу България. Ето, за това говоря : http://btvnews.bg/video/video/tazi-sutrin/tatyana-doncheva-bsp-e … artva-hvatka.html  Дончева винаги казва истината, за това я уважавам. До скоро бях част от аудиторията на антиправителствената мрежа, но откак тя показа лицето си, се почувствах излъгана. Освен за Дончева, за друг не се сещам за кой да гласувам.

Да си кажа честно Първанов ми харесва, заради характера, умерен и не можем да отречем, че беше доста балансиран, имаше държавническо поведение. Не ми харесваше, че трепе архари, ама като гледам напоследък какво става, пак взе да ми харесва.

Всички са олигарси. Какво стана, млади хора, ентусиазъм ,революция, морал, гражданско общество и накрая хоп - от чувала се появи лобистката Безуханова. На кой да вярвам аз сега? Какъв Реформаторски блок, какво ще реформира, освен да доведе трети олигархичен кръг, че "системата буксува, трябва да разнообразим"  Sad

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 11:07 от Maraya not Carey

# 17 043
Ако Дончева и Първанов направят партия ще гласувам за тях.
Те това и искат(гласове за своите) за да си прекарат енергийните проекти.  Сега ще натъкмят схемата а после  ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ! Да ама вече гръцката "концепция" не върви и тогава бедните ще трябва много, ама много здраво да духат докато свят им се завие.  Там "лабово нема".

Какъв Реформаторски блок, какво ще реформира, освен да доведе трети олигархичен кръг,
Докато в другите бивши соц държави членки на ЕС има ясно изразени два икономически блока подкрепящи левите или десните в България има само ЕДИН.

Няма вече мая за приватизиране, така че няма откъде да дойде нов "олигархичен кръг".

След още 2-3  другарски мандата действително няма да има какво да реформира.  Laughing

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 11:21 от plamenhk

# 17 044
  • София
А също симпатизирам на Татяна Дончева, при все участието и в поправката Ванко 1 (напоследък чух, че нямала общо), но не мога да разбера как нечии политически убеждения от днес за утре ще преминат от десни в леви. Не че няма пример за такива политици, например Рудолф Джулиани е бил първо привърженик на Демократите, а на по-късен етап става член на Републиканската партия, но в автобиографичната си книга обосновава тази промяна, която е ставала с години. При него обаче промяната е от ляво към дясно, доколкото в САЩ се прави такова условно разделение между Демократите и Републиканците. Интересно е, че там си имат национална доктрина, която и двете партии споделят, но приемат, че имат различни инструменти за постигането й.

# 17 045
Не знам, ама трябва да се гласува за някой, че иначе бай Тюрк, вече и бай Мангал взимат и ще взимат много депутатски места...Има време, ще се ориентираме още по-добре, взеха да се показват хората.

# 17 046
  • София
Аз нямам никакъв проблем с избора си за какво (а не за кого) да гласувам.

# 17 047
Аз нямам никакъв проблем с избора си за какво (а не за кого) да гласувам.

Ти да, но много хора са като мен... Скочих срещу ЧЕЗ февруари, после бързо се прибрах вкъщи, като започнаха виковете Оставка. После дни наред, бях на площада и се възмущавах постоянно като гледах Очи в очи по бтв и всички изяви на Станишев, Манолова, Орешарски. Твърдо залитнах към антиправителственото движение, убедена, че ще гласувам за ГЕРБ на близките избори. Изведнъж отнякъде изскочи едно лобистко движение, което претендира да е говорител на протестите. Един човек, който не блести с морал и гражданско поведение започва напоследък да говори от името на протестиращите. Сега не ми остава нищо друго освен да си избера хора, които съм гледала какво правят през годините. Така ще бъда по-малко излъгана. Мисля, че много хора са като мен, объркани и разочаровани от начина, по който политиците използват хората.  Peace

Реформаторския блок за мен са поредния кьорфишек. Десните през всичките години показаха, че не могат да се реформират, камо ли НДСВ и бившите атакисти. Дано все пак стане нещо, гледам много хора им възлагат надежда. Ако се докажат, може и мен да спечелят за каузата си. Не върви млад човек да гласува за комунистите Първанов и дончева, ама до там ни докараха политиците.

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 11:59 от Maraya not Carey

# 17 048
А също симпатизирам на Татяна Дончева, при все участието и в поправката Ванко 1 (напоследък чух, че нямала общо), но не мога да разбера как нечии политически убеждения от днес за утре ще преминат от десни в леви.

Дончева кога е била дясна?

Смятам, че Дончева ще загуби, ако се събере с Първанов. Той е умел политик, но не смятам, че е особено морален.

Иначе вносители на Ванко 1 са Мая Манолова и Христо Бисеров, а не Татяна Дончева - но това рядко се споменава. На много в БСП им е изгодно Т. Дончева да се свързва със случая и си траят.

Иначе аз Татяна Дончева я харесвам, но и аз не смятам, че може да поведе партия. Тя е по-скоро тип "лейтенант" - но напоследък май няма на кого. Мисля, че и Първанов го разбира и по-скоро би пробвал да наложи свои протежета вътре в БСП, отколкото да се цепи. Той това го пробва вече де - с АБВ.

# 17 049
  • София
Кой е този човек, който говори от името на протестите?

Реформаторският блок ще е това, което ние, които го приемаме за алтернатива, съградим. Аз не очаквам Радан Кънев, Кунева, Боби Сандов или някой друг да се реформира. Аз като член на ДСБ участвам в реформирането и формирането на политики пряко. Каквито критики имам към Радан, например лично съм ги казала. Корман Исмаилов го приклещих и го разпитах каквито въпроси имах.

Ето сега приветствам идеята за извънпарламентарен контрол, която ДСБ смята да прави чрез задаване на въпроси по Закона за достъп до обществена информация. Първите въпроси за свързани с назначенията на Емил Иванов за областен на София област и на Николай Илиев Попов за заместник-директор на Агенция "Митници". Попов е с отнет достъп до класифицирана информация и не би могъл да изпълнява новите си професионални ангажименти.

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 12:18 от green_dawn

# 17 050
  • София
А също симпатизирам на Татяна Дончева, при все участието и в поправката Ванко 1 (напоследък чух, че нямала общо), но не мога да разбера как нечии политически убеждения от днес за утре ще преминат от десни в леви.
Дончева кога е била дясна?

Коментарът ми не беше за Дончева, а за мнението на Maraya not Carey да гласува за Дончева и Първанов ако направят партия като се откаже от герберската идея.

# 17 051
# 17 052
Напоследък упорито в публичното пространство се лансира Саша Безуханова. Следя изявите и, говори за нуждата от канализиране на енергията от протеста. Казва, че ходи на протеста, че голяма част от младите хора са нейни приятели. Антиправителствената информационна служба започна да пуска материали от нейното движение. Значи са комбина, аз се отписах. Писна ми да съм канарче... Ако тези млади, протестиращи хора я искат за лидер на протестите, ок, ама излиза, че вярно се води борба между два кръга на Василев, Кръстева и Прокопиев. Преди не вярвах на това, мислех, че е част от компроматната война на Станишев, ама като гледам последните новини, излиза, че са имали право.

# 17 053
Преди не вярвах на това, мислех, че е част от компроматната война на Станишев, ама като гледам последните новини, излиза, че са имали право.

Само не разбрах как разграничаваш новини от компромати напоследък. Simple Smile

# 17 054
  • София
Безуханова наистина ходи на протестите. Видях я дори в ноща на 23 срещу 24 юли. Без да съм фенка на Безуханова, дори напротив - имам си партия, на която симпатизирам, струва ми се странно отрицателното отношения към нейния проект, на фона на други много по-съмнителни най-вече като качество, а не като личности проекти. Имам предвид старта на Волен, лудото Яне, влизането в политиката на Бареков. Излиза, че парите на Безуханова са мръсни и зад нея стоял Прокопиев или незнамсикойси, а парите на Бареков са чисти като сълза...

Общи условия

Активация на акаунт