Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 8

• 60 950
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
  Днес купихме !    Grinning  Много щастливи от придобивката!!!  Изчетохме я вече няколко пъти... Grinning

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 19:32 от Roo Roo

# 571
 Днес купихме !    Grinning  Много щастливи от придобивката!!!  Изчетохме я вече няколко пъти... Grinning

Ох, колко ме зарадва ако знаеш... Още утре ще я потърся, това е много, много, много любима поредица у дома.  Hug

# 572
Roo, страхотна изненада! Hug Дори не са я включили в каталога, сякаш са решили да я издадат поради филма на Книгомания.
Тъкмо тези дни разглеждах издаваните на английски книги за любимите ни Петсън и Финдъс и само тази не беше издадена от Фют.
Голяма радост е това за българските деца! И родителите също! Wink  

Видях, че и книгата за автомобилите вече е в продажба. Синът ми направо се прехласна по показаните страници от нея. Grinning

Ами пак ще има финансов теч от семейния бюджет... Wink

# 573
Днес тъкмо ходихме на кино да гледаме Петсън и Финдъс Simple Smile Книгата ще се посрещне много добре и у нас Simple Smile

# 574
Страхотна новина, дано историята да свършва добре, за да няма натъжени, че Финдъс го няма... И ние последните дни основно за Петсън и Финдъс четем, гледахме филма на кино, много им хареса.

Скрит текст:
На мен само усещането в киното не ми хареса, само в МОЛ-а ходим напоследък и останах поразена от разликата, върнаха ме в миналото. Вратата на залата преди прожекцията беше затворена почти до последно, загасиха лампите още преди да почне филма и оставиха едни едва мъждукащи светлинки, всички майки около мен чух да питат децата им страхуват ли се... спомних си сивата страна на детството ми, когато детето все за нещо е виновно и е редно да наведе глава - или е шумно, или невъзпитано, или си е позволило да изрази мнение, противоречащо на "влиятелните фигури" на възрастните - продавачката в магазина или бабата в автобуса...

# 575
  • Варна
Нямам лоши спомени от Малката кибритопродавачка, Малката русалка или дори от "Братята с лъвски сърца". Спомням си, че ми беше тъжно, но не ме е травмирало или нещо подобно.

Преди 2 години попаднах на ново издание на приказката за Дядовата ръкавичка и с изненада установих, че ръкавичката не се е пръснала и животните не са избягали в гората, а дядото ги е убил... Явно в детството са ми чели някакъв друг вариант, а може и да са си го измислили, знам ли. Признавам си, че и аз я преиначих, но малко ми дойде като изненада, а дъщеря ми беше на 2 години...

Според мен децата имат механизъм за игнориране на неща, които не са готови да възприемат още.
Просто трябва да се преценява подходящия момент, в който им предоставяме книгите. Поне докато не почнат сами да си вземат от библиотеката.

# 576
  От любимата ми поредица енциклопедии,на издателство "ПАН", автор Емили Бомон-  открих и много хубава за предстоящите празници!     http://www.pan-bg.eu/?viewID=7&aid=57&bd_id=1152

# 577
  • София
Надявам се, че не е встрани от темата - днес прочетох една прекрасна лекция, изразява много точно мислите и чувствата ми относно книгите, четенето и децата, Предполагам, че ще ви е интересна:
http://prilivi.eu/2013/10/neil-gaiman/

# 578
Olive, благодаря за лекцията. Беше удоволствие да я прочета:)

# 579
  • Sofia
Olive, аз само я започнах (за сега разбира се Simple Smile) и искам да ти благодаря! Много хубава се очертава!   bouquet

# 580
Влизах да ви съобщя за книжката за Петсън и Финдъс, но вече сте разбрали! Simple Smile Ние също се сдобихме с нея още в събота, но нямах време да ви драсна.. И Фют най-после са поправили името на автора! При издаването на останалите книжки малко се изложиха, аз го забелязах още при първата, кояти си купихем, но като продължиха да го изписват така, реших че аз нещо греша и явно така се произнася. Но ето че в тази последната са си го изписали Нордквис, както и аз смятах че е правилно - http://en.wikipedia.org/wiki/Sven_Nordqvist! Peace

Olive, благодаря, че сподели, много точно пасва и на моите виждания и усещания! Hug

Roo Roo, тази енциклопедяи и на мен ми е в коледния списък! Мислех да събираме и другите на ПАН, но видях, че за съжаление някои вече не ги преиздават.. Sad

# 581
Откъде купихте книжката за Петнъс и Финдъс? Вчера в Хеликон ме гледаха ей-така  Shocked

# 582
  • Някъде на път....
За Нова Година сме решили на децата в компанията да подарим книжки.
Моля, кажете подходящи заглавия за момичета на 8 и 10 години и момчета на 8 и 11!
Поредиците за Лили Чудото, на Роалд Дал и за Финдъс и Петсън вече ги имаме....

# 583
  • София
За Нова Година сме решили на децата в компанията да подарим книжки.
Моля, кажете подходящи заглавия за момичета на 8 и 10 години и момчета на 8 и 11!
Поредиците за Лили Чудото, на Роалд Дал и за Финдъс и Петсън вече ги имаме....

333 любопитни тайни за деца. Неизвестни, загадъчни и строго поверителни http://bookstore.enthusiast.bg/product/4/333-lyubopitni-tayni-za … -poveritelni.html ми се видя интересна.
Иначе синът ми на 8 г хареса много тази поредица http://www.fiut.bg/catalog/series/sam_silver_tainiqt_pirat, днес взехме и втората книжка, тези дни ще купя и другите две, да не вземат да свършат Simple Smile
Може и новата за Падингтън, нали преди коледа ще излиза.
Ако нямате и тази е хубава http://www.book.store.bg/p64576/uchilishte-za-vylshebstva-i-drug … -mihael-ende.html но предполагам, че не сте я пропуснали.  За 8-годишното момче, ако още не се е запознавал с Емил и Том Сойер, точно сега му е времето...

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 13:20 от Angel_Dust

# 584
За 8-10 годишно момче Малкият Никола ми се струва подходяща, но пък аз не съм много адекватна в представите си за тази възраст. Само предполагам.

За момичетата - книгите на Лорейн Сейнт Джон.

И принципно Хари Потър не е ли някъде за тази възраст? Става и за двата пола.

Общи условия

Активация на акаунт