Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 8

• 60 906
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Благодаря, Morena !
Явно не е за моето дете, поне не към момента Sad. Заедно с него разгърнахме книгата в книжарница, но той още при вида на първите картинки я отсвири и се насочихме към други. Така и не успях да я разгледам повече.

# 616
Книгата и филмът са страхотни! Аз поръчах веднага щом разбрах за намалението и днес я получих - отдавна дебна да я намалят, изданието е много добро и илюстрациите са страхотни - истинска латерна магика Simple Smile Не знам детето ще я прочете ли, но аз със сигурност Wink Не се стърпях да чакам панаира и поръчах и 9-те живота на Александър Баденфийлд. За панаира съм наредила един списък... Да видим.

# 617
Много полезно списъче, в Product Details е посочена възрастова група за всяка книжка.

# 618
Новите книги - за каката, 2 нови от поредицата дневници:

- HOW TO BE AN EXPLORER OF THE WORLD: Portable Life Museum. (Keri Smith)

- FINISH THIS BOOK. (Keri Smith)

Много се запали по тези тийн-дневници, тук може да се види за какво иде реч:

http://www.kerismith.com/blog/guess-what-i-have-in-my-hands/

http://www.buyolympia.com/q/Item=how-to-be-an-explorer

http://www.kerismith.com/bio

Може би защото дъщеря ми много обича да рисува, а тези дневници са точно за такива натури - да рисуват, драскат, творят, снощи я гледам моята, боядисала си стъпалото с червена боя и го отпечатила в дневника. Малкият само ходи след нея и се учи и той на щуротии, иска и той такъв дневник.  Crazy

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 10:10 от Анонимен

# 619
Здравейте! Влизам с молба за помощ. Моля, предложете ми книга за 10 годишно момче, което не чете много. Иска ми се да е нещо леко и интересно. Мислех си за "Чарли и шоколадовата фабрика" или пък някоя от поредицата за Никола. Евентуално за ваканциите на Никола, но скоро дъщеря ми подари същата на друго момче от класа.
Погледнах предишните страници от темата, но ако имате конкретни заглавия ще бъда благодарна.
П.П. Морена, имаш страхотна дъщеря Heart Eyes

# 620
Здравейте! Влизам с молба за помощ. Моля, предложете ми книга за 10 годишно момче, което не чете много. Иска ми се да е нещо леко и интересно. Мислех си за "Чарли и шоколадовата фабрика" или пък някоя от поредицата за Никола. Евентуално за ваканциите на Никола, но скоро дъщеря ми подари същата на друго момче от класа.
Погледнах предишните страници от темата, но ако имате конкретни заглавия ще бъда благодарна.

Тази поредица е лека и се чете и от 8-9 годишни деца. Нямат голям обем книгите, имат интересен сюжет и човек може да научи интересни факти дори и на по- голяма възраст.
http://www.fiut.bg/catalog/series/detektivi-s-mashina-na-vremeto

# 621
Тази събота и неделя 8 и 9 декемри - 20% намаление в Комсед! Peace Имат и определен асоритмент книги.

"Изобретенитео на Хюго", ще е част от книгите, които ще подарявам по Коледа, така че още на съм я показала, но и аз със сигурност ще я прочета. Да, илюстрациите са доста, но са страхотни и не са за сметка на текста. Книгата може да се вземе и на място в редакцията, за да се спести доставка - ул. "Николай В. Гогол" 24, ет. 1 Peace

galani, вариантите са много, но какво като вече е подарявала Никола, при това на друго дете..

# 622
П.П. Морена, имаш страхотна дъщеря Heart Eyes

За нечетящите момчета препоръчвам това http://www.helikon.bg/author/%D0%94%D0%B6%D0%B5%D1%84%20%D0%9A%D … %BD%D0%B8_104086/ .

# 623
  • София
Жасмин, много интересно звучат тези дневници. Аз задължително трябва да купя книга на англ, но тя трябва да бъде нещо свръх интересно за щерката, за да не я зареже, на нея езика й е труден, а заради новото училище трябва да чете на англ и да пише и дневник... някой ден. Може ли да споделиш откъде ги поръча ?
galani , книгите на Дръндьо са едни от хитовете за нечетящи деца. Поне така споделят родителите.

# 624
EliG, първият дневник го купихме от Книжарница Сиела в Парадайз, до киното. Препоръчвам ви да я видите първо наживо, защото е 20 лв.
Другите 2 ги поръчах вчера от Книгомания, днес ми ги доставиха, те са по 29 лв.
Много са особени, аз не бих избрала тези книги, но са някакъв тотален хит между съученичките на дъщеря ми.  Crazy  Неопределим жанр, тип лексикон, дневник, или кой знае какво, в което твориш каквото ти хрумне. Иначе, английският е точно по 1 изречение на страница, не е изобщо като учебна литература.

Ако искате да си упражнявате английския, по-добре си вземете Дръндьото на английски, моята щерка го чете и на български, а последните 2 книги и на английски - има ги в Буктрейдинг, Сиела, сигурно и в другите големи книжарници. От 10 декември нали е Панаирът на книгата в НДК, най-добре виж там, хем ще можеш и горните книги да видиш, ако Книгомания имат щанд.

# 625
  • Sofia
Моля ви, девойки, за впечатления от книгата "Сара" Естер и Джери Хикс и по-точно за каква възраст я определяте подходяща?!

В ПГ моето дЯте писало желание за дядо Коледа - книжки. Е, и плюшена играчка, но не е в това въпроса... та от многото набелязани книги се чудя какво да отсея сега.  Thinking

# 626
Моренка, сега видях снимката на дъщеря ти - прекрасна! Аз имам една такава любима на двете деца - големият чете на малкия. Последната една седмица пък се е хванал да му чете вечер приказките за сън - да ме отмени Simple Smile Аз пък му се "отплатих" като снощи му четох от "Коледна песен" на Дикенс, че е с доста сложни за него думи (не е адаптирана). И за първи път откакто чете сам доживях вечерта да ми каже, че не иска аз да му чета, защото му е прекалено интересна неговата книга (Чарли и шоколадовата фабрика).

В "Изобретението на Хюго" наистина няма компромис с текста заради илюстрациите, изобщо много ми хареса изданието.

# 627
  • Sofia
Ох, че съм заспала... благодаря на всички ви за милите коментари за щерката!  Hug
SZA, кое издание на Коледни песни четете?

# 628
# 629
"Чарли и шоколадовата фабрика" - препоръчвам я!
Моето дете обича все още книжки с картинки, но Чарли я прочетохме /с много патос и вживяване от мама, разбира се/ и той нямаше нужда от картинки! Толкова я хареса, че не искаше да заспи от вълнение!
/За съжаление втората част "Чарли и Големият стъклен асансьор" не го грабна ...
... пак продължава да иска книжки с картинки, разбира се, но това е нормално!

Общи условия

Активация на акаунт