Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 8

• 61 060
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, бихте ли ме посъветвали за дете в 5 клас newsm78. За да поддържам интереса към четенето по време на лятната ваканция НЕ взех всички задължителни книги посочени от учителя, а други по моя преценка, например вместо само част1 на Хари Потър взех и втората; "Приказка без край" не беше в списъка на задължителната литература, но аз я счетох за интересна....... и се оказах относително права......
Моля споделете какво четат вашите деца! baby_neutral

# 316
Първа част на Хари Потър свършва по такъв начин, че просто човек веднага хваща втора, все едно отгръща следващата страница  Laughing Интересно ми е колко ще издържи детето, след като прочете първа, преди да хване втора. При мен беше 30 секунди  Laughing

"Приказка без край" е много хубава.

Много ми е трудно да препоръчам книга, защото не познавам деца в пети клас и нямам добра преценка. Аз на тази възраст харесвах много Конникът без глава, Оцеола и всичко друго на Майн Рид, което успях да намеря по библиотектите, а изключително голямо въодушевление у мен предизвика Тарзан на Едгар Бъроуз. "Черната стрела" и "Островът на съкровища" ми бяха също много любими от този период.
Но не знам дали днешните деца харесват такива книги. Като гледам по книжарниците, модата много се е променила.
.
"Хобитът" също е много готина, хем и филм има по нея, чиято втора част излиза след месец-два, така че може да предизвика интерес.

Пиша това с идеята, че задъжителната литература в училище никак не е добре подбрана и не може да запали интереса на едно дете към четенето, затова пък може много лесно да го убие. Наскоро ми попадна "Мамино детенце", а тя май се учи в шести клас. Прочетох първите 20-тина страници с искрената почуда как тази книга не ме е отказала от литературата въобще  Joy Но притежава всичкия потенциал да го направи.
Човек трябва много да се бори с училищната литература, за да поддържа интереса към четенето у детето си.

# 317
Първа част на Хари Потър свършва по такъв начин, че просто човек веднага хваща втора, все едно отгръща следващата страница  Laughing Интересно ми е колко ще издържи детето, след като прочете първа, преди да хване втора. При мен беше 30 секунди  Laughing

Дъщеря ми ходеше и четеше.  Laughing

# 318
Много благодаря, значи продължавам с Хари Потър Crazy Crazy, нищо, че аз още не съм ги прочела и Хобит! Само да добавя, че явно децата изпитват афинитет към приключенската литература или поне моето дете, защото от учебната задължителна и хареса "Роня, дъщерята на разбойника". Продължавам да събирам идеи.... #Crazy

# 319
  • София
Не споделяш пола на детето . Аз мога да говоря само за "момчешки" книги. Моят син прочете Хари Потър още в 3-ти клас ( в края) и го харесваше мнооого.. Не хареса Хобитът и я заряза на 50- та страница, за мое голямо съжаление. Обожава Пърси Джаксън обаче и постоянно го препрочита. Сега съм взела първата книга от друга поредица на автора , надявам се да му допадне. Опитайте и историите на за Джордж и Вселената на Стивън Хокинг. Grinning
Макар да не е приключенска повечето деца харесват поредицата за Дръндьото.  Mr. Green

# 320
защото от учебната задължителна и хареса "Роня, дъщерята на разбойника".
Ами че как, това е най-яката книга на света  Laughing Мислех, че детето е момче, иначе обезателно щях да я спомена.

Моята дъщеря МНОГО харесва Хобитът. Тази сутрин даже открих, че си е легнала с книгата под одеялото  Crazy И аз очаквах, че подробните и продължителни описания ще я отегчат, защото изобилства от такива, но за сега леко ги преглъща  Laughing

Дръндьото е много популярен явно, наскоро видях, че има книга "Дневниците на Загубенячката", което предполагам е някакъв вид аналог за момичета.
От този жанр мога да препоръчам "Тина и половина". Децата наистина много я харесват.

# 321
Маруся14, моите момчета са 6 и 4 клас. Номер едно са всички книги на Рик Риърдън, Скълдъгъри Плезънт на Дерек Ланди, Тайните на безсмъртния Никола Фламел на Майкъл Скот. От класиката големия чете Капитан Блъд, Островът на съкровищата и нищо друго освен задължителната литература. Малкия чете с удоволствие Р.Дал, Дневниците на дръндьото и Детективи с машина на времето на Фабиан Ленк.
И двамата четат много, но само нови книги, за класиката твърдят, че има много описания и нищо не се случвало Sad.

В Понеделник излиза

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 19:40 от .Ели.

# 322
  • Sofia
За каква вързраст става книжката - за 5-6 годишни ще е ок?
Така прецених предварително от информацията в нета аз и като прочетох малко, оставам на същото мнение.  Simple Smile

# 323
  • Варна
Маруся14 , "Хрониките на Нарния" също биха могли да представялват интерес, ако все още не ги е чело детето."Съкровището от зеленото езеро", "Момчето с раираната пижама", "Боен кон".

# 324
  • у дома
Много благодаря, значи продължавам с Хари Потър Crazy Crazy, нищо, че аз още не съм ги прочела и Хобит! Само да добавя, че явно децата изпитват афинитет към приключенската литература или поне моето дете, защото от учебната задължителна и хареса "Роня, дъщерята на разбойника". Продължавам да събирам идеи.... #Crazy

Ако е момиче препоръчвам и поредицата Маговетри http://www.book.store.bg/search?srchstr=%EC%E0%E3%EE%E2%E5%F2%F0%E8

# 325
Страхотни сте!!!  bouquet  Имам си две девойки и питах за голямата, малката е на 6 и още не чете. Ако знае горката за какво си говорим Shocked........, но пък смятам, че желанието за четене се култивира с приятни и интересни четива. Страхотни идеи, благодаря Ви! Crazy

# 326
  • Разпиляна във въображението
Пет приказки на Валери Петров. Тя е една от задължителните й за втори клас и след като не успяхме да се вредим в Библиотеката имах късмета да я видя на маса с книги втора употреба.

# 327
  • София
За каква вързраст става книжката - за 5-6 годишни ще е ок?
Така прецених предварително от информацията в нета аз и като прочетох малко, оставам на същото мнение.  Simple Smile
Супер Simple Smile
Имам позната, която държи децата й да получават книжки за Коледа. А едното детенце отговаря на възрастта.

# 328
  • Варна
Последната книга, която подарих беше "Капитан гащи". Сега я четем и не ми харесва. Не бих я препоръчала.

# 329
Може ли да споделиш мнение? Чувала съм много да я хвалят, но името не ме грабва особено и затова не съм я обмисляла. На теб защо не ти допадна?

Общи условия

Активация на акаунт