Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 8

• 61 017
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
allana, погледни тази.

# 436
Много благодаря!

# 437
  • София
Да ви кажа много ми харесаха книжките на Сиела,днес ги получих,на малкия показах само тази за пингвинчето, Оз остава за подарък,когато сестра му има рожден ден,за да получи и той нещичко,самата книжка ужасно много ми хареса,много качествена хартия,дано и като съдържание да ми допадне.

Отново ви благодаря   Hug

# 438
  • ту тук, ту там
Кога икъде ще се проведе коледния панаир на книгата?

7-12 декември, НДК  Peace
Това вместо запис при вас. Момченцето ми е по-малко от вашите деца, но с интерес ви следя.
За 1.11 му подарихме "За вас, деца любими", Елисавета Багряна, на изд. Дамян Яков.  Simple Smile

# 439
# 440
  • Варна
Известно време се въздържах от купуване на нови книги, но като ви гледам новите придобивки не се стърпях и купих две книжки. Първата е "Приключенията на мотовете". Честно казано, безкрайно се разочаровах от книгата. Много бездарно написана. Липса на стил. Прочетох на дъщеря ми няколко глави и не можах да се насиля да я дочета. Съжалявам, че я купих.  Втората е "Хора и разбойници в Кардамоновия град". Сега сме в началото и се очертава да е много приятна.

svetlaem, ще ми е интересно да споделиш мнението си за двете книжки на Паул Маар. Привлякоха вниманието ми. Интересува ме и за каква възраст са подходящи.

*paper cake*, и аз благодаря за споделената книжка! Определено ще я потърся.

# 441
Някой има ли книжки от поредиците Страховитото в историята,  Страховитото в географията или  Страховитото в науката? Много се запалих по тях, но не мога да преценя за колко годишни деца са подходящи.

# 442
Някой има ли книжки от поредиците Страховитото в историята,  Страховитото в географията или  Страховитото в науката? Много се запалих по тях, но не мога да преценя за колко годишни деца са подходящи.
Моите са 4-ти и 6-ти клас, харесват ги и двамата. Според мен са за прогимназиална възраст или за малко по-малки деца.

# 443
Моите са 4-ти и 6-ти клас, харесват ги и двамата. Според мен са за прогимназиална възраст или за малко по-малки деца.

а вътре как са - имат ли илюстрации? В смисъл дали са като детска енциклопедия оформени или по-скоро като книга?

# 444
И аз чакам отзиви за Събо..
Мотовете всеоще ги отлагам, но второ негативно мнение чета. Ще я разгледам по-добре преди да я купя.
Вчера пристигна "Приказки за злояди деца", но ние и преди я бяхме чели

# 445
  • Варна

а вътре как са - имат ли илюстрации? В смисъл дали са като детска енциклопедия оформени или по-скоро като книга?
Оформени са като комикс. На мнението на .Ели. съм, че книгите са за по-големи деца - над 10г.

# 446
  • Sofia
Светле, и аз ще чакам отзиви за двете книги на Паул Маар, въпреки че така или иначе съм ги набелязала, но и за каква възраст за подходящи ще ми е полезно да кажеш. Отзиви и за "Балкан експрес" и "Вълшебният Захариас", моля!

Gloxi, и аз придобих твоето впечатление вече (малко преди средата сме) за Мотовете. Наистина нищо особенно се оказва. Много добре си го казала.

Мейвис,  имат много и черно-бели илюстрации, за около 9-11 годишни ги преценявам аз "Страховитото в...".

# 447
Благодаря за информацията. Все още го мисля, въпреки че не пречи да ги взема, дори да не ги чете сега нека си отлежават и да си чакат реда  Simple Smile

# 448
Ново при нас:

Светле, точно вчера се чудих дали да не взема първата на Паул Мар, но реших, че тази е по-подходяща като за нашата възраст.  И тях ще взема обаче по-натам, аз събирам и двете поредиците на изд. Емас - Разказвачите на ХХ и XI век, смятам, че всички си заслужават! Peace "Виплала магьосникът" е на Ани М.Х. Шмит, авторката на "Малкият Плюк от голямата къща", която ние много харесахме, така че вероятно и тази ще е интересна, но и аз не съм я взела още. "Приказки страшни за деца безстрашни" исках да я взема за Хелоуин, но така и не стигнах тогава до книжарница, а исках да я разлистя, така че и на мен ми е любопитно какви са, сигурно ще я взема, дъщеря ми обича да чете подобни. За другите нямам впечатления. Много хубави книжки си поръчала!

Мейвис , за съжаление "Страховитото.." май няма да имат нови тиражи, затова и аз също понакупих доста от всички поредици, които все още се намират и стари също, но и при нас са на изчакване.

*paper cake, и аз си заплювам книжката, мерси! Peace

Мотовете аз така и не ги прочетох, дъщеря ми я прочете много бързо. Но след време като я питах чака ли с нетърпение продължението, ми каза "Не много. Мамо, не ми се сърди, но не е чак толкова интересна." Тъй като книжката имаше посвещение, явно детето е решило, че имам някакво лично отношение и не е искала да ме разочарова! Казах й, че нямам нищо против и ще чете само каквото тя иска. И това не е като другите книжки, които обикновено аз й препоръчвам, обикновено стари, които съм чела и аз като дете, просто нова, която сме пробвали и друг път се е случвало да не харесаме нова книжка..

# 449
...."Приказки страшни за деца безстрашни" исках да я взема за Хелоуин, но така и не стигнах тогава до книжарница, а исках да я разлистя, така че и на мен ми е любопитно какви са...

Сиси, тук е поместено и съдържание http://www.book.store.bg/p110481/prikazki-strashni-za-deca-bezstrashni.html:  (Огнивото; Страшният дух; Живата вода; Хензел и Гретел; Кендзо Победителя; Джак и бобеното стъбло; Тиквеният фенер; Баба Яга; Вампирска невяста)

Повечето от тези приказки ги имаме в други книжки. Затова реших да не я купувам.

Общи условия

Активация на акаунт