Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 8

• 60 955
  • 726
  •   1
Отговори
# 540

Купих наскоро "Фин в джунглата" - сладурска е. за 3-4 годишни. малко е текста, но е хубава.

# 541
  • ту тук, ту там
А коя е все пак книжката?  
Става въпрос за едно ново издателство Eco Kids Piblishing и поредицата им "Градът на скейтбордовете". Част от рекламната им стратегия като стартираха, беше да подарят първите 3 книги на всеки, който им пише до определен срок. Бях пуснала линк тук в темата и много от нас заявихме желание. Но се забавиха с издаването, към момента е готова само една от книжки, а тъй като бяха обещали изпращане за Коледа, съответно сега предлагат, който иска да получи първата, а когато са готови и другите. rozy_rose е дала линк.

Много благодаря за подробната информация!  Simple Smile
rozy_rose, и на теб също!

# 542
  • Sofia
Препоръчвам с две ръце "Джуджетата" от Тони Улф /така и не разбрах автора или илюстратора е/ - много любима! от моето детство е и сега явно я преиздават. има цяла поредица
Тони Улф е и автор илюстратор на детските си книжки.

Ооо и доставките сме коментирали, все пак са част от покупката онлайн. Simple Smile
Рози, и аз съм "след околовръстното", ама доставка 8лв ще ме откаже в общия случай. Че кое струва 8лв, при положение, че има сайтове, които доставят и за 1лв, а дори и безплатно. Таванът ми е 5лв за доставка.  Simple Smile

Сиси, благодаря за вниманието!  Hug
Както го описваш ежедневието на щерка ти, в частта в къщи, тъй и у нас.  Hug

На Мечето Падингтън чакам с нетърпение новата книга, от досегашните само една (Падингтън в чужбина) ни липсва.   Thinking

# 543
Поръчах и аз книгата игра. Дано се хареса.
Когато пристигна преди няколко дни у нас беше голяма еуфория - четохме 3 варианта по желание на сина ми, 2 - на дъщеря ми. Оттогава обаче не са изявили желание да я четем пак.

# 544
Morena, благодаря. Наистина не знаех за Тони Улф. Търсила съм от любопитство името на автора и така и не го намерих. Току що инвестирах в Приключенията на Лукчо - толкова я  харесвах едно време! Само, че бях на 9 год.... може би е твърде рано...

Честит първи сняг на всички!!! Дано ни донесе много мека зима и прекрасни моменти в къщи на топло, с книжка в ръка!!!

# 545
По желание на детето, тъй като много хареса "Как да си дресираш дракон", а е заявил и пиратската:

# 546
Току що инвестирах в Приключенията на Лукчо - толкова я  харесвах едно време! Само, че бях на 9 год.... може би е твърде рано...
На дъщеря ми й я четох на 6 годинки, хареса й.
Не можах да се сдържа и взех две книжки на Паул Маар - "Седмица оъ Събо-ти" и "Събо се завръща в Събо-та".
От "Разбойниците от Кардамоновия град" бях разочарована, заради мъничките буквички, ще търся друго издание.
И една книжка, която ни хареса от библиотеката:

# 547
По желание на детето, тъй като много хареса "Как да си дресираш дракон", а е заявил и пиратската:

http://www.book.store.bg/p102408/kak-da-govorim-drakonski-kresida-kouel.html
Леле, че имена на героите, и разговорите между тях ...
В реалността се опитвам да елиминирам употребата на подобни думи и изрази ...

# 548

На нас ни е много забавна, а детето не употребява никога подобни думи в реалността - някак достатъчно зряло ми се вижда да прави разлика между художествена измислица и реалност и да съобразява Wink

# 549
 newsm10  Много се зарадвах на - "Белият Бим, черното ухо"     /Книжката е с намаление, в  сайта на "Хеликон"  от 13.90лв. на 12.51лв. / 
Скрит текст:

# 550
Момичета, някой чел ли е "Дръндьото" ... мисля за подарък на 10 годишен малчуган... подходяща ли е?
/дълго се чудих каква е тази дума "дръндьо" ... през живота си не бях я чувала...?  Simple Smile/

# 551
  • Sofia
Ех, Ру, пак супер попадение (филма), благодаря!  Hug

# 552

На нас ни е много забавна, а детето не употребява никога подобни думи в реалността - някак достатъчно зряло ми се вижда да прави разлика между художествена измислица и реалност и да съобразява Wink

В подкрепа на SZA да споделя, че и дъщеря ми чете още миналата пролет "Как да станеш пират", и не съм имала притеснения отностно изразните средства, тъй като точно тя четейки правеше анализ на поведението и думите на героите, и коментираше кое е неправилно  Laughing. На 9 е и отдавна знае какво, кога и как може да говори, затова основно се смяхме, защото много държеше да ми прочете някои епизоди  Laughing.
Купила съм и втората, но още не съм я дала, може би сега ваканцията ще я получи.

# 553
Simple Smile От втора група в детската знае разликата, знае думи, кога и къде може да се използват.
Щом ви е смешно (със сополите и храчките ... )Simple Smile
Малко ми звучи като - знае какво е чалга, ама е забавно, мелодично, визуално.
Както и да е, понеже взехте някакви подкрепящи позиции да заемате.
 Не става дума за детето, а за книгата Simple Smile

# 554
Lorenca, мнението ти за книгата няма как да бъде подминато в тема за книги Simple Smile Също така смятам, че щом ти изразяваш позиция, трябва да си готова да чуеш и различни от твоята Simple Smile

Roo roo, много хубава новина за книжката, ще я взема и аз, имаме филма и много го харесваме (особено мъжът ми, хипи Simple Smile)
KaliKali, тази книжка се харесва от повечето момчета на 10 г. и според мен е удачен подарък. Дръндьо всъщност на английски е whimpy kid, което е по-скоро плачко, но в смисъла на училищен неудачник. Мисля, че е по-близо до загубеняк, но дръндьо също ми харесва като избор Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 09:33 от SZA

Общи условия

Активация на акаунт