Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 74

• 68 039
  • 728
  •   2
Отговори
# 690
Е,този сезон колко серии е? По мои сметки без кръчма-още макс 5 newsm78
Накрая ще сгъстят боите-отвличания,душене,тровене... Mr. Green

# 691
Всички знаем,че историческата истина е ,че Махи напуска двореца сравнително бързо след идването на Хюрем.
В серияла обаче сценаристите за да има интрига я оставят дълго.
Хюрем е моята любима героиня,но от романите, а не от серияла.Въхищавам се на това от къде е тръгнала и до къде е стигнала.Имам вътрешна убеденост,че това се постига преди всичко
с много сиво вещество,а не с интриги.
Много път съм казвала,че не харесвам образа на Хюрем ,който сценаристите изграждат в серияла.
В началото много се ядосвах,но после свикнах.
 Виждам,че всички момичета оправдават всички действия на Хюрем,а в същото време вменяват
на Махи само вина.Аз искам да изразя моето лично мнение, но категорично не желая да влизам в спор. Защо Хюрем,която идва в харема след като Махи вече е родила син на султана и е негова любимка  има право да се бори за сърцето и тялото на султана да е само нейно,а Махи няма?
Защо тя няма право да се бори нейния син ,който е първородния на султана да седне на престола,а Хюрем има?Хюрем последователно, подло,отстранява всички пречки  пред възможността един от нейните синове да седне на престола,а защо Махи да няма право също подло да отстрани Хюрем,когато усеща,че с огромното си влияние над султана тя е голяма заплаха за бъдещето и живота на сина и?
За мен лично и двете са в правото си.

на

# 692
Браво,Тренди! smile3501

# 693
# 694
# 695
# 696
  • Пловдив
ЗА ЛЮБОВ И НА ВОИНА НЯМА ПРАВИЛА

# 697
  • Мюнхен
nadejda2639 и аз не искам да споря. Абсолютно съм съгласна, че Махи има право да се бори за любовта на султана и за детето си. Мисля че повечето момичета, които симпатизират на Хюрем, се опитват да намерят оправдание за действията и. Но не съм съгласна, че оправдаваме ВСИЧКИ нейни постъпки, както ти каза. Спомням си, че когато бяха големите спорове "Хюремки" срещу "Ибрахимки" повечето от нас признаваха грешките и. Аз мога да говоря само от свое име защо съм зад Хюрем. Тя беше избрана от султана и нямаше право да откаже (не че е искала де). Семейството и беше избито, тя против волята и довлечена в двореца (за разлика от Махи). СС беше единственият и шанс да постигне нещо. Отделно че аз лично повярвах в любовта и. Съгласна съм, че Махи имаше вече дете и беше жената до СС, но избора прави султана, не тя. Те са само слугини. Моят проблем е само в това, че Хюрем винаги е  била сама и до последно се бори сама срещу Ибрахим и династията. А Махи винаги е имала стабилен гръб, винаги са я измъквали от глупостите и, защото винаги когато е действала сама, всичко свършваше катастрофално. Махи винаги е признавана за султанка, а Хюрем с 5 деца и законна съпруга на СС до края си (поне във филма) остана робиня. Въпреки че Махито все още е такава, аз никога не чух някой да и го казва освен Хюрем, а последната е свободна и въпреки това все и повтарят, че е робиня. Това е разликата между двете. Иначе ако бяха равнопоставени и се бореха една с друга сами, едва ли тази несправедливост би ме дразнела. До момента никой не вижда Хюрем като тази която тя всъщност е.

# 698
Сценаристите не отразиха нито веднъж факта, че Хюрем е участвала в управлението на империята наравно със СС. Явно това е доста болезнена тема за турците.

# 699
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала (не, че съм от най-активните де), но ви следя с огромен интерес, защото оттук научавам за филма - какво се случва и т.н. и защото сте просто завладяващи, без майтап Simple Smile))). Дано върнат Мерием Simple Smile! Относно Махидевран и Мустафа - Махидевран, както са писали някои от вас, през целия филм до сега имаше "династичен" гръб, макар да си остава робиня на Династията, а Хюрем какво ли не я правиха - то не беше горене жива, опит да я обезглавят, тровене, докато беше бременна, обвинения, обвинения и пак обвинения. Полите им целува, даже на Махидевран. Никой никога не я призна за нищо, освен султана, понякога, иначе и за него все тя пак виновна. А Мустафа, много ми харесва, много способен го показват и в историята пише, че е бил такъв, но майка му и лелите му, според които той е единственото бъдеще на династията, му отровиха живота и бъдещето. Ох, многословна станах Simple Smile. Не споря с никой Simple Smile)), само мнение.

# 700
Caipirinha, абсолютно вярно  Peace
Едно от нещата, които най-много ме дразнят в образа, който изградиха на Хюррем е именно това, че й дават ролята единствено на фигура от Харема, било то и основна.
А тя определено е била далече по-активна в политиката и интелектът й е бил признат дори от чуждестранни дипломати.
Но ... филм! А и той Ердоган им забрани актрисите да са с разголени деколтета, какво остава да допуснат изграждането на такъв образ на една "робиня", на всичко отгоре не и туркиня по произход Wink

# 701
  • Средната земя
Не съм сигурна, че Махидевран е била робиня...(Махидевран Султан происходила из княжеского бесленеевского рода Кануковых, была сестрой старшего бесленеевского князя Маашука Канукова[3][4][5]._)

# 702
Съгласна съм, че Махи имаше вече дете и беше жената до СС, но избора прави султана, не тя. Те са само слугини.
-------------------------------------------------------------------------------------------------- 
bggirl22,
Т.е.Махи трябва да си подвие опашката и да приеме това положение.
А защо Хюрем не прие Изабела,Фирузе?И тях султана ги избра.
Моята мисъл беше конкретно в това,че с каквото право и начини тя се бори за
постигане на своите цели,същото право има и Махи.
Отделен е въпроса,че любовта на султана към нея ,
стана причина всички да я намразят и да спечели много врагове.
Нейното държание също има дял и допълнително наливаше масло в огъня от омраза към нея.

Caipirinha,от самото начало мисля така.

# 703
  • Сливен
Искам да споделя, че съм изключително удовлетворена да чета вашите позиции. Мога да се съглася със всяка една от вас и се радвам, че Nadejda повдигна темата.
И в моята глава се въртяха подобни мисли. Макар да съм голям фен и поддръжник на Хюррем (в сериала) и никога не съм харесвала Махи, не мога да отрека, че  някои действията на Хю са оправдани.  Както Хюррем  има право да се бори за живота на децата си, така и Махидевран има право да брани единсвеният си син Мустафа. Независимо, че е отблъснала Сюлейман с действията си, Мустафа си остана голям претендент за трона. Грешките му идват от себелюбието му, което е насадено години наред, не само от майка му, но най-вече и от Династийките.

# 704
Казвам го за Махидевран, защото в ОИ всички са роби на султана, с изключение на кръвните му роднини. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт