Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 74

• 68 050
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 00:59 от darkroze

# 706
  • Пловдив
ХАХО- ХИХИ ОЗЕТ
Ха сега де къде е Маги......опссссс Хюрем исках да кажа
Побеснял за пореден път ( доста често му се случва напоследък)само че този път не заради вироглавото си  Биг Шехзаде ,султана пак мери стаята на верев  и не може да повярва какво му се случва А мръдне на някъде да посвърши малко султанска работа а Хюрем пак даде фира  ... На Малката Мама отдавна и се иска да нарита задниците на леличките ама все не може да ги хване на местопрестъплението което не и пречи периодично да им показва зъбки  От всичките династиини простотии наи- накрая и на кроткия Мехмет  му избива чивията и вместо да прави ниски метани на батко си отива да се разправя с него. Инспектор Балибеи Стрезов в последни напъни преди да забегне  в следвашия сериал пак се прави на Монк  .....Рустем пък нали е зет като мед и тои се опитва да намери тъшата .Зер като я няма кои ще дундурка дЯтето .И в това време докато на всички е увиснал гребена инспектор Балибеи Стрезов открива следата.....Наи- накрая става ясно чии болен мозък е замислил всичко .Наи сетне и на султанЯ му светва сигналната лампа и отива да иска сметка от Лудото Ленче защо не  си пие хапчетата  редовно и в какъв филм е вкарала пак жена му ....Кукундрела усеща че е станала за резил  и взима единственото разумно решение от много време насам . Решава  че иска да бъде погребана в комплект с главата си   и за тази цел  пие отрова  Но уви отровата е с удължено освобождаване  и все пак успява да сипе малко от нея и в душата на брат си .......
Кои кум кои сват кои на булката брат и къде е Хюрем и дали ще се върне Мерием в сряда ше разберем .......

# 707
  • Мюнхен
nadejda2639 Къде сим писала, че Махи трябва да подвие опашката? Или че оправдавам постъпките на Хюрем против Фирузе и сие? Напротив написах обратното. Че дори и по времето на големите спорове, повечето от нас признаваха грешките и. Например постъпката с яката и Мария, опитите да убие Фирузе и т.н. не ми харесаха. Напротив аз казах, че Махидевран  е права да се бори за любимият и сина си. Разликата е в това, че тя и нейният масивен "Гръб" я направиха това, което е. Никога не я оставиха на мира. Всеки път когато СС се обърне и те я нападаха, както и сега. Всяко негово заминаване е заплаха за живота и. Това е разликата между Хюрем и Махидевран и затова повечето подкрепят първата. Когато си едно малко и невинно дете, попадаш на непознато място против волята ти и се бориш да постигнеш нещо, но всички се опитват да ти отрежат крилата, а отсреща имаш 3 или 5 глав змей на чия срана си? Когато на улицата 10 човека и то с висок ранг (например държавата, демек полицията) бият или нападат 1 човек, та дори и дързък като Хюрем, на чия срана ще бъдеш? Когато това дете стане майка на 5 деца, султанка и законна съпруга на СС и въпреки това я тъпчат, убиват, бият и т.н., а другата само циври и се оплаква и разчита на династията, няма как да я подкрепям.  Аз бих попитала обратното. Защо Хюрен трябва да подвие опашка? Когато се борят сама една срещу друга, от една и съща позиция с изравнени сили, тогава си казвам по-добрата да победи. Но когато Хюрем толкова години е сама, а другата с гръб, няма как да я подкрепя. Да Хюрем прави много грешки, тя си е виновна понякога за отношението към нея, но кога и дадоха шанс? Тя колко пъти се опита да е добра с тях? Но те я мразеха заради СС, заради любовта му към нея и това не им дава право да я тъпчат. Разбира се, че ще се бори и когато си сам и безсилен, понякога трябва да си служиш и с неразрешени средства, защото от това зависи живота ти и този на децата ти. Как би постъпила Махито на нейно мястто? Как? Тя просто вече нямаше да е жива, защото и липсва интелекта, борбеността и силата на Хюрем.

А за статута на Махидевран си спомням, че сме го обсъждали вече. Да ме поправи някой ако бъркам. Когато СС подари свободата на Хюрем, Махито не можеше да повярва. Тогава Х. и каза, че вече е свободна и не е равна с нея. Вече не помня детайли, беше мнооооого отдавна и ние много го обсъждахме. Но Хюрем беше освободена и можеше да си тръгне, докато Махидевран е собственост на СС. Моля тук по-запознатите да се включат.  Hug

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 08:42 от bggirl22

# 708
  • Мюнхен
Не съм сигурна, че Махидевран е била робиня...(Махидевран Султан происходила из княжеского бесленеевского рода Кануковых, была сестрой старшего бесленеевского князя Маашука Канукова[3][4][5]._)

Тук е и сцената, когато Махидевран моли СС да и даде и на нея свободата, както и на Хюрем. Между 30-33 минута

# 709
nadejda2639 Къде сим писала, че Махи трябва да подвие опашката? Или че оправдавам постъпките на Хюрем против Фирузе и сие? Напротив написах обратното. Че дори и по времето на големите спорове, повечето от нас признаваха грешките и. Например постъпката с яката и Мария, опитите да убие Фирузе и т.н. не ми харесаха. Напротив аз казах, че Махидевран  е права да се бори за любимият и сина си. Разликата е в това, че тя и нейният масивен "Гръб" я направиха това, което е. Никога не я оставиха на мира. Всеки път когато СС се обърне и те я нападаха, както и сега. Всяко негово заминаване е заплаха за живота и. Това е разликата между Хюрем и Махидевран и затова повечето подкрепят първата. Когато си едно малко и невинно дете, попадаш на непознато място против волята ти и се бориш да постигнеш нещо, но всички се опитват да ти отрежат крилата, а отсреща имаш 3 или 5 глав змей на чия срана си? Когато на улицата 10 човека и то с висок ранг (например държавата, демек полицията) бият или нападат 1 човек, та дори и дързък като Хюрем, на чия срана ще бъдеш? Когато това дете стане майка на 5 деца, султанка и законна съпруга на СС и въпреки това я тъпчат, убиват, бият и т.н., а другата само циври и се оплаква и разчита на династията, няма как да я подкрепям.  Аз бих попитала обратното. Защо Хюрен трябва да подвие опашка? Когато се борят сама една срещу друга, от една и съща позиция с изравнени сили, тогава си казвам по-добрата да победи. Но когато Хюрем толкова години е сама, а другата с гръб, няма как да я подкрепя. Да Хюрем прави много грешки, тя си е виновна понякога за отношението към нея, но кога и дадоха шанс? Тя колко пъти се опита да е добра с тях? Но те я мразеха заради СС, заради любовта му към нея и това не им дава право да я тъпчат. Разбира се, че ще се бори и когато си сам и безсилен, понякога трябва да си служиш и с неразрешени средства, защото от това зависи живота ти и този на децата ти. Как би постъпила Махито на нейно мястто? Как? Тя просто вече нямаше да е жива, защото и липсва интелекта, борбеността и силата на Хюрем.

А за статута на Махидевран си спомням, че сме го обсъждали вече. Да ме поправи някой ако бъркам. Когато СС подари свободата на Хюрем, Махито не можеше да повярва. Тогава Х. и каза, че вече е свободна и не е равна с нея. Вече не помня детайли, беше мнооооого отдавна и ние много го обсъждахме. Но Хюрем беше освободена и можеше да си тръгне, докато Махидевран е собственост на СС. Моля тук по-запознатите да се включат.  Hug
smile3501 smile3521 Hug
 Мислех да се намеся и аз с мнение по въпроса(не че някой ме отчита напоследък за каквото и да било,де Mr. Green),но ти си ме изпреварила и си изразила и моето мнение по въпроса!
Въпреки,че темата сме я дъвкали и предъвквали многократно и чак на нож,смятам,че база за сравнение между Махи и Хю няма! Едната се държи като глезенето дете на семейството,на което винаги и за всичко се прощава, а на другата е отреден статута на сирачето (храненичето),което каквото и да направи все ще е виновно и отхвърлено и никога няма да е право,независимо от ума му интелекта му .

# 710
Махито е била голяма хубавица, но глуповата. Колин Фалконер в "Харем" я описва точно така. След като СС я гони от двореца, тя се отдава на ядене, става дебела и губи привлекателността си. Не прави нищо, с което да си върне позициите.
Няма как да съдя Хюрем за нито една от постъпките й. Това е законът на джунглата, който е приложим и в наше време, само средствата са по-цивилизовани. Не ставаме ли свидетели на борба за надмощие постоянно? Не се ли конкурираме постоянно, в офиса да кажем? И след като постоянно е нападана, мразена и какво ли още не, напълно естествената реакция е да се защити.

# 711
  • с/у ОколоМръсТното
О, дано не съм аз виновницата за подновяването на стари дебати. Blush
Просто от човешка гледна точка изразих мнение за грубите думи на Султана с които пожела Махи да се махне от очите му.
И понеже харесвам артистката (кажете сега, че не е хубава?) ми стана жал. Tired

Дано имате хубав и незабравим ден   bouquet и дано... Мерием се върне в сериала. Peace

П.П: не смятам, че трябва да се подлагаме на акквито и да е дебати, понеже сериалът все пак е художествена измислица. Реалността е твърде далеч от тази филмирана "истина".

# 712
Добро утро,чакам 21,00ч. довечера,за да видя каква изненада са ми подготвили newsm78
То няма цяла вечност без султанка да карат я #Cussing out

# 713
  • Мюнхен
Шани и аз не мисля да задълбаване. Надето е права, че постави въпроса. Аз го казах. Всяка жена на мястото на Махи би трябвало да се бори за любимият и има това право. То и тя е отнела СС от Гюлфем, но това е друга тема. Въпроса е как го прави. Само с мрънкане и с едно яко рамо от династията и преди Ибрахим. Иначе и на мен ми е било мъчно за нея понякога. Особено когато се жалваше на Валиде, че и тя е жена и СС от 10г не я е докосвал. Но и в реалният живот е така. Понякога идва краят и ако партньора ни е влюбен в друга, ние не можем да го принудим да ни обича.
Но точно в тази сцена не ми беше мъчно за Махи. На нея винаги и е липсвал подход и интелект. Не само се нахвърли на СС, а и му каза, че е мъж под чехъл и че всички знаят, че Хюрем взема решенията вместо него. Е нямаше как да не я изгони СС дори доста се овладя, очаквах по-бурна реакция.

# 714
  • Мюнхен
Добро утро,чакам 21,00ч. довечера,за да видя каква изненада са ми подготвили newsm78
То няма цяла вечност без султанка да карат я #Cussing out

Аз не вярвам и довечера да се появи. Ще я търсят, ще се нападат, към края Хатидже ще се отрови и евентуално ще каже къде е Хюрем, ако наистина е тя де. И така май ще свърши серията. Така мисля, да видим.

# 715
Имам странното усещане, че Хю сама е подготвила изчезването си...
Именно, точно така е. Най-накрая стигна дотам, че сама да си организира нападения. А Хатидже просто ще се пожертва. Виждам 2 причини- Първата е, че на нея отдавна не и се живее и сега видя възможност да се свърши вече. Втората- да предпази Мустафа и да не допусне още съмнения у Султана. Защото те ще значат гибел за Мустафа.
Ех, колко кротичка и добра беше Хатидже преди. Мислех, че тя няма да се въвлече в игрите на другите, че ще уравновесява положението. Пък то какво стана... Но поне ще умре благородно, сигурна съм в това. Без да е виновна за изчезването на Хюррем, като човек, който плаща цената, за да отстои нещо, в което вярва.

# 716
Всъщност ето кога беше най-невинна. От този момент се заинтересува от музиката на Паргалъ и ...стана опасно  Wink

# 717
Всъщност ето кога беше най-невинна. От този момент се заинтересува от музиката на Паргалъ и ...стана опасно  Wink

И станахме свидетели на най-безстрастната любов.

# 718
довечера ли ще е серията с новата Хюрем? Или пак
ще сме на пост и молитва т. е без 'валиде'?

# 719
  • с/у ОколоМръсТното
Пак малко се зачетох в датите на раждане и смърт на династията през 16век.
Махидевран е надживяла всички, по онова време.
И Султана, и Хю и Гюлфем и Мустафа, но и 5-те деца на Хюррем.
Единствено Синан е предал Богу дух малко след нея.
Продължавам да мисля, че това е нейната "награда" от живота. Защото той е за живите. Едва ли не, вие бяхте против мен, но аз ви погребах. Пък нека съм глупава, отхвърлена и никому ненужна.Twisted Evil
П.П: аз пък четох, че докрая си е останала фина, нежна и все така красива жена.

Чакам със затаен дъх серията от 20ч. тази вечер  Hug

Общи условия

Активация на акаунт