КИПЪР

• 119 671
  • 775
  •   1
Отговори
# 420
Препоръчаха ми го като най-добрият и защото останалите били скали само около брега...На мен лично ме ми хареса и плуваха боклучета...но да предположим че е било инцидентно ..
Пафос е по-интересен за разглеждане...има си цели 2 обекта на ЮНЕСКО...

# 421
  • Пловдив
Много сте полезни.Благодаря.А самите плажове там как са със ситен пясък или водата кристално чиста но с камъчета на брега и в морето?

# 422
  • София
Ако искате да пътувате с тази агенция, защо не се свържете с агенцията и не ги питате дали не може няколко от дните да сте с нощувки в Ларнака примерно. За тях не е особено усилие да ви предложат друг хотел, най-много да искат малко да доплатите, но пък ще спестите от обикаляне, тъй като там има на едно място и плажове(ако обичате плажове) и ресторанти и малко за разглеждане. Два пъти съм запазвала през агенция и бяха много гъвкави, за да ме задържат като клиент.

# 423
То офертата е с полет до Пафос, вероятно само там предлагат хотели...

Въпреки че с сложили снимки от Протарас

# 424
  • SF
Офертата е за 4 нощувки с 4 закуски. Колко дни да отидат в Ларнака? Въобще не ми се струва практично да събират багажи и да се местят в другия край на острова. Времето е малко. По-добре да си стоят в Пафос - красиво е и има какво да разгледат там, а за 1 ден да отидат с автобуса до някое място извън Пафос, което искат да посетят.

# 425
Корал бей според мен си е доста хубав плаж. Иначе от Пафос не е толкова далч да се отиде до Лимасол, което според мен е единственото място в грьцката част, кьдето наистина има какво да се прави, ако идвате основно за плаж-има хубави плажове сьщо, лятото има доста концерти и други сьбитя, инересни заведения 

# 426
  • SF
Много е хубаво да се види Лимасол, но когато разполагат с някакви никакви 4 дни, според мен може спокойно да се пропусне. Нов град с не кой знае какви плажове. Пясъкът прилича на кален. Според мен по-добре да потърсят хубав плаж около Пафос, да отидат до Корал бей или да видят баните на Афродита, къде се е родила, скалата - ей такива някакви неща.
Какво точно им препоръчвате да видят в Лимасол? Да пътуват до Лимасол и обратно, за да пият на главната кафе??

Според мен много повече си заслужава да се види Никозия. Да минат турската граница пеша. Няма къде да видят такова нещо - разходка по търговска улица, а за да продължат, трябва да си покажат паспортите. След 10 метра и за 3 минутки се сменя всичко, цялата картина, културата, религията, връщат се години назад.

Имайте предвид, че в Кипър по принцип се стъмва много по-рано, отколкото в България. В периода, в който вие ще ходите, може и да няма кой знае какви условия за плаж, а денят ще ви е доста смален. Настройте се за ранна есен.

Мои познати са ми казвали, че преди години, на Коледа са седяли на плажа, не по бански и не са се мазали с плажни масла, но времето е било подходящо да се отпусне човек за кратко на плажа. От десетина година това не са го правили, защото климатът се е променил.
Казват, че много, много рядко вали дъжд. Голямо събитие е. Имат проблеми с водата като цяло. На мен за 10 дни престой през юни ми се случи 2 пъти да вали пороен дъжд.

# 427
Вьпрос на вкус, с автобус от Пафос до Лимасол е около 40 мин в посока. На мен любим плаж в Лимасол ми е Лейди'с майл И изобщо не ми е като кален.
Не знам кое точно наричате главната в Лимасол, но освен да пият кафе на крайбрежната улица има доста интересни концерти и много вьзможности за забавления вечер. Лимасол не е нов град, но започва да изглежда доста по различно от останалите тук. Аз живея в Никозия и не бих я препорьчала за посещение, защото освен няколко музея, няма какво да се види или прави. За да се отиде в турската част, няма нужда да се ходи в Никозия, а и това което се вижда при преминаване пеша от старият град на Никозия в турската част на Никозия ( пазар и няколко не особено приятни заведения), няма общо с това което е вьв вьтешноста на турската Никозия или другите градове там. Там са и най- хубавите плажове и хотели на острова

Миналата година беше най дъждовната, от както водят статистика, но от като сьм тук ( повече от 16 години) не е имало октомври, в който да не става за плаж

# 428
  • Пловдив
На картата като гледам е на една геог.ширина с о.Крит.Там съм била октомври и времето беше много топло водата в морето малко хладна за нашите критерии.

# 429
от като сьм тук ( повече от 16 години) не е имало октомври, в който да не става за плаж
Моят опит е далеч по-малък, но наблюденията ми сочат същото.
Да, на Крит също става през октомври, но шансът за променливо и ветровито време е по-голям.

# 430
Миналата година си изкарахме чудно последно море за периода 18,10-22,10 и според местните сме хванали хладно време, но с температури около 27-до 30градуса на въздуха и супер топла вода /аз съм зиморничава/ си беше повече от добре. Бяхме в Ларнака, като 2 пъти ходихме до Ая Напа на плаж с междуградския транспорт. Само това ранно стъмняване ми беше странно, защото обичам да стоя до по-късно на плаж, но ...

# 431
  • SF
Ами аз това имах предвид - времето през октомври може да е супер, може да не е. Ако СЛУЧАЙНО имат ден, в който на тях да им е студено на плажа, да видят някоя забележителност около Пафос. Там има повече, отколкото в района на Ларнака.
Пътуване до Ларнака заради музей и обратно, за мене лично е загубено време. Музеите в Кипър не са някакви световно известни като Лувъра в Париж, Прадо в Мадрид или Белведере във Виена. И понеже аз отговарям на зададения въпрос, пиша собственото си мнение. Много е хубаво да се изтараши целия остров, но за 4 дни аз не ги съветвам да се хвърлят на тази идея и то с градски транспорт. Ако искат, да се вслушат и в други съвети и да ходят на лейдис плажовете по диагонал на острова спрямо мястото, на което те ще са ситуирани.
За мене Пафос е по-интересното място за пребиваване, отколкото Ларнака. Ако търсят плаж, тогава да отиват в Ая Напа. Но офертата им е за Пафос и няма какво да им препоръчваме Ая Напа.

Да напомня само, че денят ще им е доста късичък през октомври.

# 432
От Пафос да се пьтува до Ларнака или Агиа Напа за плаж, според мен сьщо няма смисьл, а и разтоянието не е малко, но всеки сам си решава. Иначе през октомви, дори и началото на ноември температурите са си супер за плаж

# 433
  • София
Привет, да се запиша и аз. Пътуването е планирано, кацаме в Ларнака, летим на 9.09 за 4ри нощувки. Взех рент-а-кар и мисля да ходим до Пафос 2 нощувки и  Ларнака 2 нощувки. Сега търся къде да отседнем, нещо по-евтино, тък като ще сме само двамата с мъжа и не търся луксозно хотели. Гледам airbnb, но се чудя те имат ли както по нашето черноморие къщи за гости, в които може да си вземеш стая с баня и тоалетна?

# 434
  • София
Привет, да се запиша и аз. Пътуването е планирано, кацаме в Ларнака, летим на 9.09 за 4ри нощувки. Взех рент-а-кар и мисля да ходим до Пафос 2 нощувки и  Ларнака 2 нощувки. Сега търся къде да отседнем, нещо по-евтино, тък като ще сме само двамата с мъжа и не търся луксозно хотели. Гледам airbnb, но се чудя те имат ли както по нашето черноморие къщи за гости, в които може да си вземеш стая с баня и тоалетна?

В Букинг е пълно със студия и апартаменти. Ние обикновено спим в малки селца или извън населени места, за да е по-евтино, а с колата обикаляме. Предимството на Букинг е, че няма проблем да се резервират 2 нощувки, докато в airbnb обикновено искат по-дълго отсядане.

Общи условия

Активация на акаунт