КИПЪР

• 120 717
  • 775
  •   1
Отговори
# 495
Най- вероятно има фирми в турската част, които не ограничават преминаването в грьцката, виждала сьм макар и не често коли под наем от турската част при нас. От грьцката сьс сигурност може да намерите такива.  Застраховка се прави на влизане в турската част, кьдето е паспортния контрол. Единствено за коли под наем има 3 дневна застраховка ( за останалите минимума е 30 дни), мисля че струваше 20 евро

# 496
Здравейте, моля за съвет. Ще бъдем в Ларнака последната седмица на м.Април с дете на 3г и търся апартамент / хотел за настаняване. Бих искала да сме близо до Kastella Beach, но забелязах че в района има служба за имигранти. Притеснявам се да не е както при нас в отсечката Хали - Лъвов мост.
Къде е по-добре, района около който съм се насочила или да търся в района на  плаж Финикоудес?
И другият ми въпрос е: Има ли удобен транспорт м-у двата плажа? Малкия е фен на морето и ще обикаляме плажовете предимно Simple Smile

# 497
Не помня мигранти да е имало в Ларнака...но то там е пълно с БГ цигани дето работят там, де.
Иначе май има автобус. Виждам спирка на картата. Ние пеша ходихме.

# 498
Вече няколко години ходим в Ларнака и първата бяхме точно до Kastella Beach в един от тези апартаменти:
https://www.lazuliapartments.com/
Разкошен беше.
Струпване на мигранти в Кипър няма, с уговорката че последния път /октомври 2019г./ имаше повече индийци из града-нямам обяснение защо.
Между Kastella Beach и Finikoudes има много хубава алея за пешеходна разходка и никога не сме ползвали автобус. Още по-близо е Mackenzie Beach.
Аз лично не съм сигурна, че април е правилното време за плаж, а и самите плажове в Ларнака не са никак добри. Оборудването им с чадъри, шезлонги /2,5 евро за бройка/ и заведения е ок, но пясъка е гаден.

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 22:27 от zhorchy

# 499
Мигранти от Азия и Африка има доста в Кипър, както легални така и нелегални. Няма от какво да се притеснявате, няма струпвания на мигранти дори и около бюрата за помощи

# 500
Благодаря за информацията Simple Smile
Определено предполагам, че няма да е подходящо времето за плаж, но за тичане на малкия и разходка покрай морето надявам се, че ще е ОК. Само да не се изсипят дъждове.
Другото, за което искам да попитам е за детски площадки или нещо за по-малки  деца има ли? След обед или приевечер искам да го пуснем да се играе, иначе взаимно ще се побъркаме Simple Smile

# 501
Има вероятност да става за плаж, миналата година не беше подходящо но много често края на април си е ок, дори и водата е приятна. Не сьм в Ларнака и не знам кьде има детски площадки, но в някой заведения има кьтове за деца, ако не се льжа има такьв и в Макдоналдс, който е Финикудес

# 502
Здравейте, взехме билети за Пафос началото на юни. Понеже виждам, че най-хубавите плажове са в Агия Напа и Протарас, исках да попитам дали според вас си заслужава да вземем коли под наем още от летището и директно от Пафос да отидем в някой от тия курорти или около Пафос също има приятни места?

# 503
Здравейте!Взех билети за Пафос за  края на април ,но ще отседнем в Лимасол.Има ли как да се предвижим с шатъл или трябва с такси?Някой може ли да сподели впечатления от заведения,забележителности,плажове в Лимасол?Има ли нещо романтично ,което си заслужава да се посети?

# 504
# 505
  • София
Здравейте!Взех билети за Пафос за  края на април ,но ще отседнем в Лимасол.Има ли как да се предвижим с шатъл или трябва с такси?Някой може ли да сподели впечатления от заведения,забележителности,плажове в Лимасол?Има ли нещо романтично ,което си заслужава да се посети?

Има автобуси-редовни и евтини. Щом търсите романтика задължително трябва да посетите скалата на Афродита. То Пофос има автобус до там.

# 506
  • SF
Здравейте, взехме билети за Пафос началото на юни. Понеже виждам, че най-хубавите плажове са в Агия Напа и Протарас, исках да попитам дали според вас си заслужава да вземем коли под наем още от летището и директно от Пафос да отидем в някой от тия курорти или около Пафос също има приятни места?

Пафос го разгледайте за 1 ден - в деня на пристигането или последния ден, преди да си тръгнете, а ваканцията си изкарайте в южната част. Много красиви плажове има там.

За Лимасол също един ден е достатъчен. Има някакви кални плажове, но нищо общо с Ая Напа и Протарас.
Ая Напа е като нашия Слънчев бряг, но никой не ви задължава да се мотаете из баровете нощно време.
Имат си хотелска част, в която няма хаус, тийнейджъри и танци по масите.

# 507

Скалите на Афродита
Тродос
Омодос
Епископи

# 508
Благодаря за отговорите.Май ще минем към вариант Рент а Кар.Може ли някой да сподели своя опит.Коя фирма е ползвал,как стои въпроса с паркирането...в Лимасол,а и околностите.

# 509
Здравейте,
Търся хубав all inclusive хотел в турската част на Кипър. Ще съм много благодарна, ако ми препоръчате.

Общи условия

Активация на акаунт